Biz Diyarbekirliyiz. Öyle kuru kuru yuzukle gelin getirmeyiz. Donatiriz alimallah..
Kuru kuru ben ve ablalarim evleniyoruz
kesinlikle katılıyorum... ben kendimden örnek vereyim, deli gibi aşık olduğum bir adam vardı eski konularımdan hatırlarsınız belki çekmediğim çile kalmadı sinirli egosu yüksek piskopatlık derecesinde kıskanç geri kafalı ama aşıktım gönül ferman dinlemiyor. onunla bir hayat geçirmek beni mutsuz, huzursuz edecekti biliyordum hep diken üstünde yaşıyordum ama salaklık mı aşk mı yine de onu istiyordum
sonra durup mantıklı düşününce kimsenin kendimden daha değerli olmadığını hayatımı bir kez daha yaşayamayacağımı ve mutlu olmayı hakettiğimi düşündüm. Bitti...
şimdi hayatımda başka bir adam var, beni nasıl mutlu edeceğini biliyor, gözümün içine bakıyor, deli gibi seviyor beni. Bende onu seviyorum evet ama aşk yok. Mükemmel bir eş ve mükemmel bir baba olur. Onu deli gibi sevmiyorum, kaybetme korkum yok aşık değilim ama aramızda o çekim var bir hayatı onunla paylaşabilirim çünkü onunla mutluyum huzurluyum.
hem aşk evlilikleri de bir zaman sonra bitiyor. aşık olup kaçarak evlenenler soluğu adliye koridorlarında alıyor. önemli olan aradaki çekim, sevgi, saygı ve anlaşabilmek. Hayata aynı pencereden bakabilmek. yoksa ne kadar aşık olursan ol o hayat sana da karşındakine de ızdırap oluyor.
Biz birbirinden farkli 3 farklı kizkardesiz.Yok vallahi benim maddiyat beklentim yok, hic onemli degil yani :)
Biz birbirinden farkli 3 farklı kizkardesiz.
En buyuk ablam "benim gibi elit ve modern bir kadına altin pesinde kosmak yakışmaz" dedi.
Ortanca ablam "benim gibi dindar kadina ancak Kuran-i Kerim'le evlenmek yakisir" dedi.
Ben "esim benim hayat arkadaşım olacak, sıkıntıya düşürmek bana yakismaz" dedim.
Sonuclar biraz karışık yazmaya usendim gulasor :))
Mantik evliligi yapıp Diyarbakir'a gelin geliiyysen tilililiiiiiiliiiiIyi getirin altinlari o zaman
Mantik evliligi mi dusunuyorsun ?
Hayir. Büyük konusmak istemem ama mantik evliligi yapmam.
Asik oldugum insanla evlenmek isterim .. ama birdaha asik olurmuyum bilmiyorum
Insanin asik oldugu kisi de düzgün cikmiyor ki ..nerde cakal var ona asik oluyorsun
Napsak bilemedim bende..
Hayir. Büyük konusmak istemem ama mantik evliligi yapmam.
Asik oldugum insanla evlenmek isterim .. ama birdaha asik olurmuyum bilmiyorum
Insanin asik oldugu kisi de düzgün cikmiyor ki ..nerde cakal var ona asik oluyorsun
Napsak bilemedim bende..
Canım sanırım ^^şanslı^^ azınlıksın. Şanslı kelimesini özellikle tırnak içine alıyorum, Çünkü, içi boş hislerle zar attım tuttu, gibi bir mantıktan bahsetmiyorum.Mantik evliligine neden böyle bir yargi var peki? Bana göre mantik zekadir, kültürdür, ortak anlayis, ortak siyasi görüş, merhamet, dindarlik, iyilik, yardimsever olmasi, siddetten kufurden uzak bir hayatının olmasi, hayatini cevresine göre degil de kendi normlarina göre yasamasidir.
Insanlar ne der diye yasamamasidir. Ben eşimi bu ozelliklerinden dolayi ve içim de aşırı isindigi için sectim, eşim de ayni şekilde.
Bu ozellikleri olan bir insana da kanim da isininca aşık oldum, o da ayni şekilde.
Çok şükür biz mutluyuz, kimse kimseyi parasi ya da guzelligi için secmedi, guzellik ve para geçicidir, baki olan ortak alanlar , sevgi ve saygidir...
Sevgiler...
Canım sanırım ^^şanslı^^ azınlıksın. Şanslı kelimesini özellikle tırnak içine alıyorum, Çünkü, içi boş hislerle zar attım tuttu, gibi bir mantıktan bahsetmiyorum.
Bazıları kendini gelecekten ne isteyecek kadar bilir, adımlarını ona göre atar, karşısına çıkan insan da aynı meziyeti taşırsa, üstüne bir de RAB bim yürü ya kulum, der, bahtı da açıksa, bu iş olur. Hem de mutlulukla, esenlikle olur.
Etrafımda ne aşıklar görüyorum, birbiri için ^^ölürler^^, biterler, ama iş evliliği yürütmeye gelince balon gibi sönüyorlar.
Kimse kimseyi bir kuru aşk uğruna çekmiyor, çekemez de zaten,
Bir de, basit bir ten çekimini aşk sananlar var, yada en kötüsü aşk var, hem de çok var, ^^tutku boyutunda^^ ama sırf o hissiyattan, karşısındakini tanıyabilecek gözle bakamıyor. Dolaysıyla bir şekilde gönül birliği oluşuyor bu sefer de kafa birliği sıfır... (neyleyim öyle birlikteliği de evliliği de)
Sanırım konuyu açan arkadaş, şu aman bilmem nesi var, ben şimdi daha fazla beklemeyim bu adamla ya da kadınla evleneyim diyenler.
Mesela çevremde bunlardan 2 tane numunelik hatun var. Biri aman adam gitmesin diye, sesini çıkaramıyor. Sevilmediğinden adı gibi emin. Ama keyfi yerinde, çünkü çok açık konuşucam, ihtiyaçları bir şekilde karşılanıyor.
Diğeri hiç beklemediğimiz bir anda daha tanımadan, etmeden, adam yaşamını kuracak düzeyde bir birikimi var, okumuş bir de ona yaşamında beklediği rahatlığı sağlayabilecek(işte onu giyme bunu etme demeyecek kafa yapısında) olduğundan evlendi.
İkisi de beklediği hayatı yaşayamıyor, ikisi de mutlu değil. Ne zaman arasam, ya eşleriyle yada eşlerin aileleriyle dertliler. Evlerine gitsem, evin içindeki karamsarlık hissedilir boyutta. Hani bazen bir eve girersin de eşyalar evin tipi alelade olur, ama hissedilir bir huzur ve ferahlık vardır. Bunların sevin ve dışında her şeyi var.
Keşke aksi olsaydı. Onlar adına çok üzgünüm....
Şimdi kim bunlara; mantık evliliği örneği der ki...
Mantık bunun neresinde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?