mantıklı mı?

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.661
276
198
Arkadaşlar üniversiteli öğrencilere ev kiraya vermek mantıklı mı..eve yatırım yapar mısınız, kiraya vermek için...birde hangi şehirde alırdınız alacak olsanız eskişehir antalya bursa vs vs şehir önerisi istiyorum, yoksa ev alıp aileye mi kiraya vermeli? genelde öğrenci evleri fiyat olarak nasıl yasadıgınız şehirde ...merak ediyorum...akıllı kk üyeleri :)teşekkürler

Arkadaşlar üniversiteli öğrencilere ev kiraya vermek mantıklı mı..eve yatırım yapar mısınız, kiraya vermek için...birde hangi şehirde alırdınız alacak olsanız eskişehir antalya bursa vs vs şehir önerisi istiyorum, yoksa ev alıp aileye mi kiraya vermeli? genelde öğrenci evleri fiyat olarak nasıl yasadıgınız şehirde ...merak ediyorum...akıllı kk üyeleri :)teşekkürler

Küçük bir ev alıp kiraya vermek mesala Eskişehir gibi bir öğrenci şehrinde mantıklı.

Ben her zaman yatırımı geniş düşünürüm. İleride ne olur ne olmaz eğer kendin güvencede değilsen yani oturabileceğin bir evin yoksa aileye verilebilecek tarzda bir şey almanı tavsiye ederim.
Öğrenciyle uğraşmak yorucu. Evi boşaltacağı zaman belli olmaz, gurup dağılır kirayı ödeyemez basar çıkar. Sen de dava falan deyip durursun ama zaten açacağın dava vs daha pahalıya mal olacağından dolayı fazla gereksiz.
Bence memur şehrinde Ankara gibi bir ev alıp kiraya vermek daha mantıklı.
Hem öğrenci tarzı evler ya da apartlar her zaman satışı zordur.

Ben her zaman yatırımı geniş düşünürüm. İleride ne olur ne olmaz eğer kendin güvencede değilsen yani oturabileceğin bir evin yoksa aileye verilebilecek tarzda bir şey almanı tavsiye ederim.
Öğrenciyle uğraşmak yorucu. Evi boşaltacağı zaman belli olmaz, gurup dağılır kirayı ödeyemez basar çıkar. Sen de dava falan deyip durursun ama zaten açacağın dava vs daha pahalıya mal olacağından dolayı fazla gereksiz.
Bence memur şehrinde Ankara gibi bir ev alıp kiraya vermek daha mantıklı.
Hem öğrenci tarzı evler ya da apartlar her zaman satışı zordur.

çok şükür evim var ama alırsamda çokta küçük almam yinede, ankarada evler pahalı bütçe o kadar toplayamam bursada genelde 80 bin 90 bin üniv evleri, diğer şehirleride araştırıyorum antalyada ucuz..

Ben Bursa dan aldım evimi yatırım amaçlı ve öğrenciye kiraladım..
Şimdilik bi sıkıntı yok..
Ben vermeyeyim,siz vermeyin,o vermesin ee bu öğrenci kardeşler ne yapsın o zaman?

biz de bir süredir böyle birşey konuşuyoruz arkadaşlarla aramızda
vardığımız sonuç şu:
eve ödenecek para - kira getirisi ile
küçük bir dükkana ödenecek para - kira getirisi arasında orantısal olarak büyük fark var
illa ev olsun diye bir ihtiyacınız yoksa
maddi durumunuza uygun bir dükkan alıp kiraya verin

öğrenci kira açısından daha iyi oluyor ama resmen evin içine ediyorlar fakat öyle aile kiracılarımız da oldu ki sanki ahır kiralamışlar ...kişisine göre değişiyor ama maddi açıdan öğrenciye vermek daha karlı

biz de bir süredir böyle birşey konuşuyoruz arkadaşlarla aramızda
vardığımız sonuç şu:
eve ödenecek para - kira getirisi ile
küçük bir dükkana ödenecek para - kira getirisi arasında orantısal olarak büyük fark var
illa ev olsun diye bir ihtiyacınız yoksa
maddi durumunuza uygun bir dükkan alıp kiraya verin

yok ya dükkan pahalı o kadar bütçe nerdee...bu bile şimdilik hayal niyet diyelim...

Ben Bursa dan aldım evimi yatırım amaçlı ve öğrenciye kiraladım..
Şimdilik bi sıkıntı yok..
Ben vermeyeyim,siz vermeyin,o vermesin ee bu öğrenci kardeşler ne yapsın o zaman?

kaça aldın kaça kiraya verdin canım ..bursada öğrenci lerde var aileler de çok var diye duyuyorum...

Bizim burada öğrencilere üniversite civarı evler genelde 1+1 oluyor,ve eşyalı veriyorlar çoğunlukla.

neresi orası canım evler ne kadar kiraya versen kira ne kadar
Mersin canım,normalde burda evler çok ucuz ama eşyalı olunca 600 ile 800 arası değişir,1+1evler,yoksa burada kiralar en düşük 300 den başlar.

bence hangi şehirdeysen o şehirde al evi
çünkü sorun çıktı mı çat gider kapıya birebir muhatap olursun
onun haricinde yakın bile olsa yine de bankaya yatırsınlar kirayı her ay siz yüzyüze çok gelmeyin
sonraa aileye verin bence de
öğrneci evleri biraz bakımsızlaşıyor açıkçası bir gençlik umursamazlığı var ya bir de:KK53:

Öğrenciden öğrenciye değişir. Kontratı öğrencilerin babalarıyla yaparsınız sıkıntı olmaz.

Bende öğrenci evinde yaşadım. 1 gün kiramı, faturalarımı geciktirmedim. Hatta ev sahibinin peşinde koşardım kirayı vermek için. Bu kadar ön yargılı olmayın.

Öğrenciden öğrenciye değişir. Kontratı öğrencilerin babalarıyla yaparsınız sıkıntı olmaz.

Bende öğrenci evinde yaşadım. 1 gün kiramı, faturalarımı geciktirmedim. Hatta ev sahibinin peşinde koşardım kirayı vermek için. Bu kadar ön yargılı olmayın.

Önyargılı değilim burdaki arkadaşlara soruyorum öğrenci evine yatırım yapan var mı diye...

Back
X