marifetlerimi sergilemek istedim

çok beceriklisin maşallah düğme gibi olan kurabiyelerin çok şirin duruyor özellikle

canım çekti yaa

şu dondurma küllahı olanı merak ettim

milföy hamuruyla yapılıyor canım. korne kalıbına milföy hamurunu şerti şerit kesip sarıyorsun. içinede krema ve ister kuru meyve ister taze meyve koyuyorsun. üzerinede pudra şekeri serpiyosun.

korne kalıbı ne

külah şeklinde metal bir kalıp pasta mazlemeleri satan bir yerde bulabilirsin sanırım. ben çok aradım bulamadım hatta ikeaya bile baktım sonunda tesadüfen minicik bir pasta dükkanında buldum. resim ekledim umarım olmuştur.

Eklentiler

• $PAS12KR.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 120
Son düzenleme:
Ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor. Afiyetle yeyin. Ben en baştaki dolmayı merak ettim şeklini nasıl veriyorsun, hamurunda neler var. Ben içli köfte açamıyorum memlekete gittiğimde annem yapıyor ama 1 yıldır gidemiyorum çok özledim belki bu şekli yapabilirim

o içli köfte canım.

İçli köfte olduğunu biliyorum da şeklini merak ettim. çünkü annem içli köfteyi herkesin yaptığı gibi yumurta gibi açar ben onu ince açamıyorum bunun şekli değişik onun için sordum

ımmm anladım her yörenin farklı canım bu şekil doğru olanı aslında, birde yumurta şeklinde olanı bu kadarince açamazsın olmuyor bozuluyor hemen. ceviz büyüklüğünde alıyosun eline parmağınla bi oyuk oluşturup sonra başlıyosun açmaya döndere döndere açıyosun kapatırkende iki parmağının arasında sıkıp döndererek kapatıyosun sonra avcunda kıyma köfteye şekil verirsin ya öyle tabiricaizse pışpışlayarak dönderiyosun yuvarlak oluyor.

içli köftenın yanındakı keki
kek kalıbındakı havuçlu salata galıba
alttakı pastayı
çok oldu galıba :26:

içli köftenın yanındakı keki
kek kalıbındakı havuçlu salata galıba
alttakı pastayı
çok oldu galıba :26:

YOK CANIM HAVUÇLU SALATA DEĞİL HAVUÇLU CEVİLİ ISLAK KEK O.

1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI MARGARİN SIVIYAĞ KARIŞIMI
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PKT KABARTMA TOZU
1 BARDAK AZ PİŞMİŞ HAVUÇ RENDESİ
1,5 BARDAK ŞEKER
CEVİZ
3 SU BARDAĞI UN

ISLATMAK İÇİNDE ŞEKERLİ SÜT KULLLANIYORUM BEN.

DİĞER Pastada yaş pasta tamamen benim uydurmam o ıspanaklı kek yapıp içine tavuk göğsü yaptım üzerinide şeker hamuruyla süsledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…