yamenu gözün aydın aramıza hoşgeldinnn... kızlar benimde çatlaklarım inanılmaz oldu totelde 20 kilo aldım normal diyorum bu incecik vucüda bu kadar kilo bir anda gelirsediyarbakıra gideli 10 hamilelikte 10 aldım 65,5 la sınırı zorluyorum bacılar baldırlarım kıpkırmızı çizgilerle dolu karnımın yanlarıda öyle eşime diyorum olsun diyor ama bazen takıyorum işte dalin bebeyağı kullanıyorum hergün. Kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar Allah hayırla sağlıkla kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı.. Asracım en kısa zamanda sanada hayırlı evlatlar nasip etsin canım..
Kan uyusmazligi oldugu icin dusuk hir ihtimal dahi olsa olabiliyormus ama ondan onemlisi gebelik sekeri muhabbetinden dolayi gelisimine gore alacaz diyor.cok bekletildigi zaman annedeki seker ortamindan bebek beslenip iri doguyormus birde seker hastaliginda kan pihtilasmadigi aktigi icin normal dogumda da kan kaybi daha fazla oldugu icin bekletmiyorlar.deterjanlarimi yumusaticimi aldim bebisin camasirlarini bugun ayirip yarın yikayip utulicem nasipse.cantam yarina hazir olacak :)allahim en hayirli zamanda sanada nasip etsinde seninde dogum hazirliklariniduyaluim insallah.
Amin canim.bu gece edilen dualarimiz kabul olsun insallah.kendi bebegimle birlikte hepimizin bebekleri icin hayirlisini dilicem bu gece.benim bebisimii de dualariniza bu gece katarsaniz cok sevinirim.ne kadar dusunmek istemesem de ne kadar pozitif gorunmsemde bu kalp problemi aklimdan gitmiyor.teyzeleri nolur bizim icin de bu gece duanizi esirgemeyin.allahim hepimizin bebeklerine saglik sihhat,herkesin yuvasina huzur versin.
Kızlarrrr dün şeker yüklemesindeydim normal çıktı şükür ama kızımın elini ultrasonda görmelisiniz "ne içirdiniz lan bana" pozu vermiş :) resim annemde alayım koyucam :)
herkesin gozu aydin bende mart ayinda hamile oldugumu ogrendim ilk basta sevinmedim cunku beklemiyorduk kizim daha ufak 11 aylik ama gun gectikce onu hissettikce sevinmeye basladim herkes icin hayirlisi bebegimi simdiden ozluyorum
kıslarrrrrrrr ben geldmmmm... eskiyii okuyamadm çokk konuşmuşsunuzzeşim pcsini getirdi artık getireyimde gir dedi kızımla ben çok iyiyizzz sizler nasılsınızz iyisinizz inşallahhh herkesinn kandilinide mübarek olsunnn çok özledikk teyzelerimizi
yamenu gözün aydın aramıza hoşgeldinnn... kızlar benimde çatlaklarım inanılmaz oldu totelde 20 kilo aldım normal diyorum bu incecik vucüda bu kadar kilo bir anda gelirsediyarbakıra gideli 10 hamilelikte 10 aldım 65,5 la sınırı zorluyorum bacılar baldırlarım kıpkırmızı çizgilerle dolu karnımın yanlarıda öyle eşime diyorum olsun diyor ama bazen takıyorum işte dalin bebeyağı kullanıyorum hergün. Kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar Allah hayırla sağlıkla kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı.. Asracım en kısa zamanda sanada hayırlı evlatlar nasip etsin canım..
hoşgeldin.iyiyiz çok şükür.seninde kandilin mübarek olsun.
nasıl gidiyor ev hayatı?
öncelikle geçmiş kadir gecemiz mübarek olsun dün baya bi misafirim vardı yazamadım.Bu aralar yani bu aralar dediysem son 3 gündür şiddetli bel ağrısı çekiyorum tam bel de denmez aslında sağ kuyruk sokumunun olduğu yer gün içerisinde değil de özellikle gece yatarken çok zorluk çekiyorum hem yana dönme olsun yataktan kalkma olsun en önemlisi de uyuma konusunda uyku düzenim şaştı resmen salı hastaneye gtmeyi düşünüyorum araya bayram girmeden neden olduqunu anlamak için genelde oluyor diyolar ama bi çözüm bulmam lazım bayramı kötü geçirmemek amaçlı ağrı devam ederse iştende erken izne ayrılmayı düşünüyorum zaten.Aranızda şimdiden benm gibi ağrı yaşı yanınız var mı varsa neler yapıyorsunuz geçmesi için lütfen benmle paylaşın çok ihtiyacım var çünkü..
dun şeker yüklemem yapıldı kızlar..moralim bozuk
açlık şekerim 79 tokluk şekerim ise 165 çıktı..
doktor yediklerine dikkat et biraz yüksek dedi başka da bir şey demedi..
ne yapmalıyım,diyetisyene mi gitsem acaba ? bebişim de 723 gr dı..
Kizlar minikimin cicilerini yıkadım bugun ev misss gibi bebek kokusu koktu :)))utuleyip koyacam cantasına cicileri.yalnız tecrube ettim ki bebek camasirlari agzi bagli tul camasir torbasina koyularak yikansa daha iyi olacakmis.cunku eldiven ve coraplar cok kucuk makinenin kapagindaki camli yerin arasina takiliyor.bunlari yikadim ama perdeciden tul torba yapmasini isticem daha rahat yıkanır o zaman.duyduuuunmuu bizim tecrubeli annemiz sen nasil yapiyordun camasirlari :))
oh ne güzel kolay gelsin.ben tül torbaya koymuyordum .ama iyi fikir.oğlumun cicilerini ilk yıkadığım hazırladığım gün dün gibi aklımda.şimdi sıra öbür oğluşta :)bayramda ve sonrasında burda yokuz dönüşte yavaş yavaş başlarım.evde biraz düzenleme gerekicek.zaman hızla geçiyor.şu kasıma bir gelsek :)
Canım hic uzulme acligin gayet iyi cikmis toklukta 140ı gectigi icin dikkat et demistir.benim aclik 138 tokluk 297ydi.insilun vuruluyorum ve diyet,ama seker hastalarina uygun diyet.diyetle bile bu zamsna kadar aldigim iki kiooyuda verdim,cunku kalorisi dusuk ama bebege faydali olacak besin gruplarindan aldigim icin,bebegimde en son 1kilo100grdi.diyetisyene gitsen sana liste verecektir onlari internettende bulabilirsin.glisemik indeksi dusuk yiyecekler diye arayinca cikiyor.zaten normalde de insanlarin saglikli beslenmesi icin gerekli yiyecekler de onlarmis.dikkat etmen gerekenleri sayayim istersen.ozellikle pirinc ve patates kan sekerini en cok yukselten 2 gıda.onun yerine esmer pirinc yiyorum ben ve kepek ekmegi. hem tok tutuyor.beyaz un,bal,recel,helva,pestil,pekmez,kurulardan incir,meyvrlerden en az yenmesi gereken karpuz,kavun,uzum kiraz.yenmesi gerekenler her turlu bakliyat,yesil sebzeler,semizotu,sebze yemekleri,tavuk,derisi haric,yagsiz kirmizi et,balik sut ve urunleri serbest,hafif sutlu tatlilarda yasak degil bunlarin hepsi serbest.sana tek ve en onemli tavsiyem gunde 6 ogun ye ve hic ac kalma. meyvelerin yaninda ara ogunde sut yada yogurt yiyip meyvelerin uzerine tarcin serpmek dengeliyor.bu sekilde olunca hic ac kalmiyorsun diger onemli olanda moral.stres acayip yukseltiyor.benim canimin sıķķın oldugu donemlerde 200un altina hic dusmedi moral cok onemli bebegi de en cok o etkiliyor zaten ,belki doktorun soylemistir kan sekerinin annede normalden yuksek seyrettiginde bebegin ortamdaki sekerle beslenerek iri ve seker hastasi dogmasina sebep oluyor dikkat ettigin surece hic bise olmuyor.benimki bile suan kontrol altinda surekli olculup doz ayarlaniyor.hic korkmadan bunlara dikkat etsen zaten biseycik olmaz.zaten gebelik sekeri gecici dogum yapar yapmaz duzeliyormus.hormonlardan kaynakli oldugu icin.allahin izniyle hic biseyimiz kalmicak dogumdan sonra merak etme.gecmis olsun.
sagolun arkadaslar duyguu ve duydunmu .hos bulduk bu arada gerci coktan uyeydim ama bu yenilerde basladim formu arastirmaya guzel bi forumdu.vallah ramazandan once belli olmadi cinsiyeti insallah bayramdan sonra gidip ogrenicem ama allahtan hayirlisi.bu arada ben araniza iraktan katiliyorum kerkukten
Evet canım maalesef gebelik sekeri olayı zayıfa kiloluya bakmıyor,hormonlarla alakalı oldugu icin cunku.ben de ilk zaman hic alisamadim doktor hep sadece sende horulmedi bircok gebede gorulebiliyor demisti.ben uzun zaman tedavi gorup tupbebek ignelerini kullanarak,kilolu hamile kaldıgim icin zaten yediklerime dikkat ediyordum.diyorum ya o zamana kadar bile sadece 2kilo almistim.o yuzden yiyecek kisitlamasi beni hic zorlamadi ama ben ignelere ve parmak delip seker olcme isine cok zor alistim, cok normal,zaten ilk defa geliyor boyle bise basimiza en azindan caresi var kontrol altina alinabiliyor.allahim dermansiz dert vermesin insallah,hersey gecer.tşk eederim cnm çok güzel bilgiler vermişsin..bu sonuca çok şaşırdım çünkü zayıf biri olarak hamile kalmıştım..52 ile hamile kalmıştım şu an 57 yim..çok kilo da almadım ve hiç de şikayetim yoktu..tahlil sonucunda böyle bir şeyle karşılaşınca canım çok sıkıldı..
hiç kilo problemi diyet sıkıntısı yaşamamıştım şimdi kendimi sınırlamak zor olucak..yeter ki bebişim ve ben iyi olup sağlıklı doğum yapayım..tek istediğim bu... katlanıcam artık yapacak bir şey yok...
Bende farkettikten sonra netten baktim camasir yikama filesine koymak kaybolma ve sıkısmaları onluyormus.ben de alim bari dedim.bazı gunler yıllar gecse de unutulmuyor :))) bu arada faceden gordugum kadariyla senin buyuk oglanda ilerde cok canlar yakacak kadar yakısıklı masallah :)))
Canım hic uzulme acligin gayet iyi cikmis toklukta 140ı gectigi icin dikkat et demistir.benim aclik 138 tokluk 297ydi.insilun vuruluyorum ve diyet,ama seker hastalarina uygun diyet.diyetle bile bu zamsna kadar aldigim iki kiooyuda verdim,cunku kalorisi dusuk ama bebege faydali olacak besin gruplarindan aldigim icin,bebegimde en son 1kilo100grdi.diyetisyene gitsen sana liste verecektir onlari internettende bulabilirsin.glisemik indeksi dusuk yiyecekler diye arayinca cikiyor.zaten normalde de insanlarin saglikli beslenmesi icin gerekli yiyecekler de onlarmis.dikkat etmen gerekenleri sayayim istersen.ozellikle pirinc ve patates kan sekerini en cok yukselten 2 gıda.onun yerine esmer pirinc yiyorum ben ve kepek ekmegi. hem tok tutuyor.beyaz un,bal,recel,helva,pestil,pekmez,kurulardan incir,meyvrlerden en az yenmesi gereken karpuz,kavun,uzum kiraz.yenmesi gerekenler her turlu bakliyat,yesil sebzeler,semizotu,sebze yemekleri,tavuk,derisi haric,yagsiz kirmizi et,balik sut ve urunleri serbest,hafif sutlu tatlilarda yasak degil bunlarin hepsi serbest.sana tek ve en onemli tavsiyem gunde 6 ogun ye ve hic ac kalma. meyvelerin yaninda ara ogunde sut yada yogurt yiyip meyvelerin uzerine tarcin serpmek dengeliyor.bu sekilde olunca hic ac kalmiyorsun diger onemli olanda moral.stres acayip yukseltiyor.benim canimin sıķķın oldugu donemlerde 200un altina hic dusmedi moral cok onemli bebegi de en cok o etkiliyor zaten ,belki doktorun soylemistir kan sekerinin annede normalden yuksek seyrettiginde bebegin ortamdaki sekerle beslenerek iri ve seker hastasi dogmasina sebep oluyor dikkat ettigin surece hic bise olmuyor.benimki bile suan kontrol altinda surekli olculup doz ayarlaniyor.hic korkmadan bunlara dikkat etsen zaten biseycik olmaz.zaten gebelik sekeri gecici dogum yapar yapmaz duzeliyormus.hormonlardan kaynakli oldugu icin.allahin izniyle hic biseyimiz kalmicak dogumdan sonra merak etme.gecmis olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?