Mart 2014 Annelerinin Kilo Takibi

52 ile başladım hamileliğe şuanda 63 olmuşum hatta 64 dün itibariyle
32 haftalık hamileyim olsun möhöm deeel veririz ne olcakki sağlık olsun

bende 52 ile başladım ve tok karnına 64 ü gördüm 28+7 yiz sanırım bugün, acaba ben napmalıyım ölmelimiyim

Bu kilo meselesi aslında çok enteresan
Kimi 5 kg alıyor kimi 10 kg kimi daha fazlası
Bence bu ne kadar az yiyip ne kadar hareket ederseniz edin bünyeyle alakalı bir şey kesinlikle.
Annem bana hamileyken 20 kg almış, 40 günün sonunda hepsi gitmiş
Ben de ilk hamileliğimde 20 kg aldım ama yedim de aldım, sonra hepsini 6 ay içinde verdim, emziremediğim halde
Bu sefer 20 kg almyacağım dedim, hamileliğin başından beri düzenli spor yapıyorum, az ve sık yiyorum, tatlı yediysem öbür öğünde dengeliyorum filan epey dikkatliyim ama 32. haftada 10 kgyu gördüm. Bir doktor normal diyor biri aman dikkat et tavrında yaklaşıyor yani doktora göre bile değişiyor:)) Sağlık ocağındaki 10 kg almışsınız, son 3 aya dikkat edin dedi diyecektim zaten gelmişim 32.haftaya 3 ay kalmadı ki:)

Diyeceğim o ki, siz dikkat edin elinizden geleni yapın ama alınacaksa da alınıyor o kilolar

70 kilo ile hamileliğe başladım bu sabah tartı 67 yi gösterdi . Başlangıçta 10 kilo verip 60 a düşmüştüm bulantılardan dolayı.. 3 kilom var daha hamileliğe başladığım an olduğum kiloya erişmeye..

31.haftamdayım. 85 ile başladım, 96,8 kg'yim şuan. Yani toplam 12 kg aldım. Boyumda öyle 1,70 falan değil, 1.64
Kilo da hiiiç umrumda değil, herşey yolunda olduktan sonra.

32+2'yim 56 ile başladım bu sabah 68.4 çıktım tartıda, 12 kiloyu hatta nerdeyse 13 görmüş bulunmaktayım, son 6 hafta uamrım 2 kilodan fazla almam

ben 85 ıle hamıle kaldım 97 kıloyum su an 12 kılo aldım boyumda kısa napayımmm bebegım sağlıklı olsunda cok dıkkat etmıyorum ama çokta abartmıyorum yemegıııı

68 kg ıle hamıle kaldım.32+3 te 79 kg ciktim.11 kg almisim. doktora gitmeden gitmeye tartiyorum kendimi. son 5-6 haftamiz bakalim nolcak.(bebisim 2250 gr) bu arada birkac kitapta son hafta civari 1-2 kg veriliyormus diye okudum. arkadasim da gercekten dogumdan 1 hft once 1,5 kg verdi.odem fln mi atiliyor artik bilmiyorum nedenini.
kilo bir sekilde verilir. olmadi mart anneleri olarak yeni topic acar birbirimizden destek alarak kilo veririz. onu hic takmiyorum da, bu lanet catlaklar kilo alip genisledikce cikiyor. benim belimin iki yaninda 5-6 catlak cikti bile. hem de her aksam lierac suruyorum masajla. asla ve asla 1 gun bile unutmadim surmeyi. ayrica 2 gune bir de tum vucuduma bebe yagi suruyorum. su da iciyorum. insallah daha fazla artmaz catlaklar. yoksa kilo muhim diil.catlagin tedavisi yok

Son düzenleme:
Gebeliği boyunca 12.5 kilo almış ve miyadında 3400 gramlık bir bebek doğurmuş bir anne adayında alınan bu kiloların dağılımı şu şekildedir:

Bebek: 3400 gram
Plasenta: 600 gram
Uterus (rahim) : 900 gram
Amnios sıvısı 0.8 litre (800 gram)
Meme dokusu gelişimi: 400 gram
Kan hacmi artışı: 1450 ml. (1450 gram)
Dokulararası sıvı artışı: 1450 ml. (1450 gram)
Artan yağ depoları: 3500 gram

aldigimiz tum kilolar yag degil merak etmeyin

bak dogumdan sonra beraber kilo vermek icin topik acmak iyi fikir")

hiç üzülme cnım ben 13 kilo aldım tosun gibi oldum benim bebeğimde 1730 gr (32+0) çıktı üstelik sağlıklıda besleniyorum galiba biraz genetik

benimde aynen hatta seninki kadar bile yok bakalım kontrolde ne diycek doktor ilk hamilelik oldugundan tecrübesizlik oluyo iştte herşeye üzülüyoruz.bende hep sağlıklı şeyler yiyorum ama bu kadar oluyo napalım sağlıklıolsunda inş kilo alırlar hehalde canım

aynen 2 kilo doğan çocuklar bile sonrasında maşallah kocaman oluyorlar.

Bu aralar tatliyi kacirinca 35.haftaya yaklasik 11 kg ile girdim. 1 hafta sonraki doktor kontrolune kadar daha fazla almamam lazim. uff alirsam da biz iyi olalim

ben 85 ıle hamıle kaldım 97 kıloyum su an 12 kılo aldım boyumda kısa napayımmm bebegım sağlıklı olsunda cok dıkkat etmıyorum ama çokta abartmıyorum yemegıııı

Slm glsn uzun zamandir giremiyordum kk ya bu arada hersey cok degisti bebek istiyorduk şükür rabbim nasip etti dogumlar yaklasti:) rabbim kucagimiza almayida nasip eder inş. Kilo konusundayken bende soyliyim.. 50 kilo ile hamile kaldim 31+4de 65 oldum siniri aştım ama yapacak bişey yok sanırım. Seker Diyeti yaptigim halde aldım bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…