Mart 2016 Tüp bebek transferi yaptıracaklar :):)

• Konu Sahibi Konu Sahibi zge83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Iyi akşamlar kızlar herkes iyimi ? Dertleşemiyoruz artık ben evde oturup duruyorum bi türlü işbaşı yapamadım. İşyerim 2 saat mesafede görevlendirme için uğraşıyorum. Tabii oturdukçada kafamda kurup duruyorum. Çarşamba günü doktora gidicem 4 boyutlu ultrason varmış. Şu minişin kalp atışlarını bir duysam dünyalar benim olucak. Midem bulanmıyo, halsizliğim yok baş dönmem yok gögüslerim ağrıyodu oda geçti akĺımda hep şüpe bebeğim duruyomu açaba diye. Bişey olsa anlarım demi?

Canım bunları düşünme desemde mümkün değil ama rabbime emanet bebeğin seninledir bişey olsa allah korusun zaten belirti verir ve anlarsın korkma çarşamba güzel meleğinin seslerini duyunca rahatlarsın sen bir an önce iş başı yap bence kendini dinleme :))

Saydığın belirtiler bende de yok, hatta benim de göğüs ağrılarım geçti.. O yüzden kendini bu anlamda hiç dinleme... Belim kasığım bile ağrımıyor... Bunlar herkeste olacak diye birşey yok, daha çok başındayız dolayısıyla şikayetler varsa bile sürekli olmak zorunda değil. Rahat ol duyacaksın pıtırtılarını, az kaldı...

Merhaba ben özellikle sizin gibi pozitif sonuçları alan arkadaşlarımızı bizede faydası olsun diye okuyorum
Sizi çok tebrik ediyorum hayırlısıyla, sağlıkla ve mutlulukla bebeğinize kavuşmanızı diliyorum.
Olumlu sonuç almanızda büyük oranda embriyonuzun kaliteli gelişimi olmuş ama ben en çok transfer süreci ve sonrasında sizin psikolojinizi merak ediyorum, nasıl yaşadınız bu süreci...
Çok telaşlı ve stresli bir yapıda olmadığınız belli oluyor..
Sevgive selamlarımla :)

Merhaba arkadaşım,
Aslında çok sakin bir yapım yoktur ama gebelik sürecine farklı açıdan bakmış olmam bu şekilde sakin olmamı sağladı sanırım. Biz eşimle 2 yıl korunmasız ilişki ile Bebek sahibi olamamanın neticesinde tüp bebek yapmaya karar verdik. 34 yaşındayım. İkimizin de üreme konusunda bir engeli yok. Hormonlarım normal, rezerv sorunum yok, yumurtalarım düzenli şekilde büyüyor çatlıyor kanallarım açık doğru zamanda ilişki de oluyor ama gebelik elde edemiyordum. 4 ay bir doktorda 3 ay da başka bir doktorda yumurta takibi yaptım olmadı. Artık yumurta takibine de gerek yoktu kendimi çok iyi dinliyor ve doğru zamanları yakalayabiliyordum. Bunca olumsuz sonuca rağmen bir açıklama istedim işin açıkçası. Yumurtalarımda sorun mu vardı bunu bilmiyorduk bir tek ve tüp bebek yapmadan da bunu öğrenemeyecektim. Çocuk sahibi olmak istememin yerini kendimle ilgili bir sorunun cevabını aramak almıştı. Tüp bebek kararımı tetikleyen de bu oldu. Doktorum uzun protokol uyguladı. Yaklaşık 30 gün iğnelerle geçti. Bu süreç son derece rahat ve sorunsuzdu. O kadar hedefe kilitlenmiştim ki olayın heyecanı, Zaman'ı vs yoktu benim için. Eşimle güle oynaya iğneleri olduk. Ben tek iğne bile kendime yapamadım eşim de bana iğne yapmaktan son derece keyif aldı işin açıkçası:) yumurtalarım toplandığında yarı baygınken doktora yumurtaları aldınız mı içleri dolumuymuş, yumurta hücresi var mıymış diye sormuşum :) hatırlamıyorum bile... Gebelik elde edemememin cevabı yumurtalarım da değilmiş. Bu konuyu Takdir-i ilahi'ye terkederek önüme baktım. En büyük stres döllenen yumurtaların günlük durumlarını takip etmekti. Bu kısım cidden zor geçti. Toplantılara, tuvaletlere telefonla girip çıkıyordum. Ancak doktorum çok güzel ve coşkulu bir enerji ile bu süreci benim için yönetti.11 yumurtanın 9 ü döllendi ve 3. Gün 10 hücreye kadar geldiler. 4 ü 5. Güne ulaştı ve birini transfer için seçtik. Ben asıl sorumun cevabını almıştım, üstüne Bebek sahibi olma konusunda yüksek bir olasılık şansı elde etmiştim. Gebelik testi sonucunu beklemek sessizlik uğultusu gibiydi. Hiçbir belirtim olmadı. Ne transfer günü ne sonrası. Bu şüphe ile negatif sonuç alacağımı düşünerek 6. Gün test yaptım pozitif sonucu aldım ve tüm bu süreçten şu sonucu çıkarttım. Sağlıklı olduğuma gerçekten inandığımda doğa bana tohumunu verdi.

Bu süreci yasayan tüm kadınlar kimlerle konuşurlarsa konuşsun, paylaşırlarsa paylaşsın yalnızlar ve bu yalnızlık onları sürekli bir telaşa endişeye umuda sürüklüyor. Cidden zor ve karmaşık bir süreç ve benim tek tavsiyem bu yalnızlığı kendi içlerinde samimi, şeffaf ve sakin yaşamaları...

Çok teşekkür ederim canım benim samimi yanıtların için
keyifle sonuna kadar okudum, ellerine dağlık
aynen yazdığın gibi birebir aynı şeyleri yaşadık seninle
acı, ağrı ve hiçbir rahatsızlık hissi olmuyor
herşey çok kolay geçiyor
ama en önemlisi psikolojimizi yönetebilmek
kendimizi hertürlü sonuca hazırlayabilmek
sen psikolojini çok iyi yönetmişsin kendi kendini teskin ederek
ama burada en önemli nokta eşinin desteği ve ilgisi olmuş
bu çok önemli
senin modun düşse bile o senin moral ve motivasyonunu güçlendirmiştir
Sessizliğin uğultusu dedin bu ne kadar doğru bir cümle
bütün yaşananların tanımı bu SESSİZLİĞİN UĞULTUSU...
bu süreçte Allah bekleyen herkesi olumlu sonuçlarla sevindirsin
ve bizleri olumlu sonuca hemen ulaştıracak yolu göstersin işallah...

Kalp atışlarını karından ultrasonlamı gördünüz yoksa vajinalmi?

Canım benim sanırım ikiz diye erken duyduk 5. Haftada batından 6. Haftada transvajinal usg ile kalp atışalarını duyduk tatlım darısı isteyen bu yolda emek veren herkezin başına inşallah...

Bella86 , seso80 , liva42 sanırım doğru yazdım :)) son durumlarınız nedir merak etmekteyim umarım herşey yolundadır canlarım bir ses verin arada...

Amin amin.. Bu yolda Allah kimsenin çabasını boş çevirmesin, derdi olana da bu imkanları kullanma gücü ve fırsatı versin. Sizin süreç Nasıl gelişti kaç haftalık ?

Canım keseyi hem alttan hem de karından 5. Hafta gördük. Bu hafta karından hiç kontrol yapılmadı, doğrudan alttan muayene oldu. 12 haftalık olana kadar muayeneyi alttan yapıcam dedi. Sen ne yaptın bugün hayırlısı ile büyük gündü senin için ?

Hem karından hemde alttan baktı kalp atışını duyamadı çok sağlıklı iyi bir kese dedi kıpırtı gösterdi eşim görmüş ama ben bişeye benzetemedim. Salı günü tekrar gelin bakalım testleride o zaman yapalım dedi.

Ekranda atışı görebiliyorsun zaten duymasan da görülüyor. Kıpırtı varsa sorun yoktur. Nazlanıyor sanırım seninki... Geç olsun güç olmasın Allah'ın izniyle salı günü duyarsın :)

Bella86 , seso80 , liva42 sanırım doğru yazdım :)) son durumlarınız nedir merak etmekteyim umarım herşey yolundadır canlarım bir ses verin arada...

Canim ben hala beklemedeyim ilk randevum 16'sinda kismet olursa.Daha ne keseyi gordum ne biseyi.Tup bebek merkezim bu tarihte git dedigi icin bekliyorum.Baya zaman gecti.Gecen ayin 16'sinda yapilmisti transfer.Ben de endiseyle bekliyorum canim daha once anlatmistim burada su cektirdigim icin bebek orada mi endisesi basti ama dusunmemeye calisiyorum.Kasik ve bel agrisi basladi ara ara bende buaralar ise gittigim icin esimle baya da yoruldum ayakta calisiyoruz.Aksam pert oluyorum 5 dk bile uyusam yetio bi sure :) Senden naber canim ?

Çok şükür canım ya napiim bende idare ediyorum senin gibi yoğun bir işim var sürekli ayakta koşturmaca:)) bu arada aramızda 1 hafta var canım doğru bir tarihe gün vermişler neden dersen bir çok stresten kurtulmuş oluyosun gittiğinde bir taşla iki kuş gibi hem kese hem yeri haftası kalbi derken bir çok şey aradan çıkmış oluyor:)) meleğin seninledir merak etme belirtilerin sağlam devam ettiğine göre hala tutunma çabasında demekki yaramaz)içini ferah tut hayırlısı neyse o olucak hakkımızda sonuçta değilmi rabbim gönlümüze göre versin bu yolda kimseyi oyalamasın sağlıklı sıhhatli vakt_i saatinde alalım kucaklarımıza inşallah...

Amin canim insallah dedigin gibi olur da ikimiz de rahat guzel saglikla bir hamilelik gecirebiliriz.Sende benim gibi cabuk mu yoruluyorsun ? İstahin ne duzeyde ?

Amin canim insallah dedigin gibi olur da ikimiz de rahat guzel saglikla bir hamilelik gecirebiliriz.Sende benim gibi cabuk mu yoruluyorsun ? İstahin ne duzeyde ?
Amin canım inşallah hayırlısıyla...maalesef öyle gece nöbete gittiğim zaman 15 saat ayakta yoğun tempo eve gelince pertim çıkıyo bir kaç gündür iZindeyimde dinlenme imkanı bulabiliyorum:))iştah düzeyim maalesef yok sabahları hafif bir mide bulantısı zorla kahvaltı süreci öğleden sonra açılıyorum bu seferde avuçla ilaç bol bol su ve sık tuvalet:))belirtim hiç yok diyemicem baştaki gibi yoğun olmasada aralıklı hafif devam ediyoruz özellikle göğüsler beni mahvediyo sabırla bekliyorum kendileri küçük yolları uzun yavrularımı

Amin amin.. Bu yolda Allah kimsenin çabasını boş çevirmesin, derdi olana da bu imkanları kullanma gücü ve fırsatı versin. Sizin süreç Nasıl gelişti kaç haftalık ?

Merhaba :) benim ilk tüp bebek denememdi ama tutmadı sonuç negatif hayırlısı işallah benimle beraber bekleyen herkesi allah sevindirsin

Merhaba ben de dün İbrahim Saraçoğlu konuşurken dinledim embriyo transfer edildikten sonra sabah akşam havuç suyu içmek tutunmasını mı kuvvetlendiriyormuş, sanırım öyle bişeydi ama ihtiyacı olanların yapması lazımmış herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…