• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kızlar ovulasyon testlerini nerden alıyorsunuz bu ayda olmazsa alıp deneyeceğim adet bitimi tarihinden 18. güne kadar gün aşırı değerlendirdik beklemedeyim

Günaydın kızlarrr 🙋🏻‍♀️ dün markete girdim cok kötü kokuyor gibi geldi bana meyve sebze reyonu ve et reyonundan geçerken içim kalktı. Her zaman gittigimiz market pis biyer degil bilinen büyük bi market isim yazamadim yasaktır diye. Eşime sordum koku yok dedi. Geçen hamileliğimde de orası bana çok kokuyordu. Dün girdigimde koku yine birden yüzüme vurdu ben kendimi dinlemeden yani acaba kokuyor mu demeden iş çıkışı hızlı hızlı bikaç bişey almaya girmiştim. O yüzden şaşırdım ve şüphelendim biraz. Sağ bacağımda da dün tüm gün çekme oldu içerden bi damar kısa kalıyormuş gibi rahatsizlik çekme kasma gibi bir durum. Bunun hamilelik belirtisiyle bi ilgisi var mi bilmiyorum normalde olan bişey degil bugün de geçmiş gibi görünüyor. Zaman zaman kasıklarda 5-10 saniyelik kısa süreli ağrılar oluyor. Bi de duygularimda gercekten çok inis çıkış var sinirli ve ağlamaklıyım bebek bekleyişinden sinir bozukluğu da yaşıyor olabilirim belirti de olabilir bilemedim ama şüphelendim 🤷‍♀️
Hadi inşallah bebiş belirtileridir .bata kaç gün var çok bişey yoksa kan versene 🤗🤗

Kızlar yaa moralim çok bozuldu dün ben de tsh t3 t4 falan ne durumda diye tahlol vermiştim tsh 7.90 çıktı doktor ilaç verdi bir ay kullan tekrar gel dedi düşünce bebek düşün dedi bu hormom gebeliğe engel oluyormus olsa bile düşük riski yüksek oluyormuş aranızda bu durumu yaşayan var mi? Lavi12 Lavi12 canım sanki seninde mi tsh yüksekti öyle hatırlıyorum bi sıkıntı oldu mu . Ben hiçbir şey bilmiyorum bu konuyla alakalı yardımcı olur musunuz?
Aaa TSH yüksek yüksek çıkmış canım hipotiroid denir bende de var maalesef :KK43:

Kızlar günaydın. Dün benim bat günümdü. Adet ağrılarım var. Geçen ay zamanında gelmemişti. Bu ay da ilk kez ovulasyonla denediğimde bata 6 gün varken yumurtalama 3 gün varken çatlama gördüm. Yani çatlamanın üzerinden 5 gün geçti O yüzden test filan yapmadım çıkmaz diye. Ama sabah bir rüyayla uyandım ki adetim gelmiş. Ve ben de ağlamaya başlamışım. Öyle bir üzüntüyle uyandım ki anlatamam henüz gelmedi ama her an gelecekmiş gibi bir his var kasıklarımda. :KK42: Öyle işte sizinle paylaşmak istedim. Ayy bir de rüyamda bir kedinin ölümüne sebep oldumm çok kötü bı gece geçirdim yaa:KK43:
Hadi bakalım hayır olsun inşallah yaa inşallah güzel haberler gelir💕

dunyam_90 dunyam_90 kız senin dediğin testlerin hepsini istedim yaptılar de bana bakim değerler ne olmalı normalde yaz hele

Aynen canım normalde var ama 25 lik ilaç kullanıyorum yinede stresden yukselmş
Benim de yükseldi hatta 50'lik kullanıyordum yine yüksek çıktı 75'lik kullanamaya başladım. Zamanında 25' lık bile kullanmıyordum. Şimdi ne durumda bilmiyorum baktırsam iyi olacak

Aaa TSH yüksek yüksek çıkmış canım hipotiroid denir bende de var maalesef :KK43:
Evet yaa ben de çok şaşırdım bilmiyodum daha önce böyle bir şey olduğunu peki sen ilaç mı kullaniyosun abla ilk hamileliğinde de var mıydı düşüyor mu ilaçla bilgi verir misin 😢

Kızlar yaa moralim çok bozuldu dün ben de tsh t3 t4 falan ne durumda diye tahlol vermiştim tsh 7.90 çıktı doktor ilaç verdi bir ay kullan tekrar gel dedi düşünce bebek düşün dedi bu hormom gebeliğe engel oluyormus olsa bile düşük riski yüksek oluyormuş aranızda bu durumu yaşayan var mi? Lavi12 Lavi12 canım sanki seninde mi tsh yüksekti öyle hatırlıyorum bi sıkıntı oldu mu . Ben hiçbir şey bilmiyorum bu konuyla alakalı yardımcı olur musunuz?
Evet canim benim tsh hamileligin ilk haftalarinda daha kese görünmeden 7ye firlamisti. Bazen degerimin 9 oldugunu bile biliyorum gebelik dışındaki dönemlerde ilaç kullanmadigim zamanlar çıkıyordu. Şu an hamilelik yok bu ay ölçtürdüm 4 cikti ilaç kullanmama rağmen üst sınıra yakın çıktı. Aynı dozda ilaç aliyorum bazen 2 bazen 4 çıkıyor. Doktor tsh önemli degil stesle uykusuzlukla ani şeylerle bile yükselebilir aynı gün sabah ölçeriz 4 çıkar akşam ölçeriz daha düşük çıkar ona takilmayacagiz önemli olan t4 diyor.
T4 degerin normalse korkma 🤗 Tsh degerinin yukselip dusmesini saglayan esas hormon T4müş. T4 hormonu ile beyindeki bi bağlanti kopunca mi ne tsh yalanci olarak yuksek çıkabiliyormuş. Instagramda dr yeşim erbilin bir sürü videolari var bu konuyla ilgili onu izleyebilirsin. Benim doktorum da ayni fikirde 😊

Benim de yükseldi hatta 50'lik kullanıyordum yine yüksek çıktı 75'lik kullanamaya başladım. Zamanında 25' lık bile kullanmıyordum. Şimdi ne durumda bilmiyorum baktırsam iyi olacak
kız kıçın açıkta kalmış rüyalara takılma iyi düşün iyi olsun

Bende merak ediyorum napıyor nasıl hali 😊benim kasık batmam hafif bel ağrım var 🤔akıntım beyaza döndü yok denecek kadar az oluyor. Gögüslerim hafif acıyor adet geldi bunun canavar olması lazım oysaki çok acırlar 😂😂O kadar merak ediyorum ki nedir bu bende olanı? Heyecanla doktora gitmeyi bekliyorum 👍test negatif ise bebek yoksa neden böyleyim?

Kızlar merhaba ben 10 mart çarşamba günü hcg berdim 865 çıktı 16 mart salı günü tekrar verdim 15034 çıktı kese var ama şu an içi boş 4+4 dedi doktor normal mi sizce birşey söylemedi başka değerim nasıl çok mu düzensiz

Hadi inşallah bebiş belirtileridir .bata kaç gün var çok bişey yoksa kan versene 🤗🤗
Bat 25i. Bu hafta cuma ve haftasonu evde test yapacagim ama beklemek de zor. Bugun lan versem cikar mi bilmiyorum. Yumurtlamadan sonraki 9 çatlamadan sonraki 8. gün bugun?

Yyine değerlendiremeye devam edin bence, ben instagramdan bir gebenin günlüğünden aldım.
keşke ama eşim ameliyat oldu o yüzden beklemede kaldım bu ay , bir gebenin günlüğünden aldığınız kargo poşetinde ne olduğu belli oluyor mu cnm çünkü çalıştığım yere gelecek kargo geçen ay o yüzdende almadım

Canım bendeniz yüksekti ama bu kadar değil. Tsh ilaçla düşüyor doktorum bana levitron vermişti kullandım bundan 1. 5 yıl önce filandı. Şimdi ise test yaptırırım hiç bu hormonum yükselmiyor. Komşum arkadaşım var onun da çok yüksek ona kilo verdirmiyordu yavaş çalışırdı hormonları. Kadının iki tane melek gibi kızları var 😊o ömür boyu kullanacakmış. Bana da senin öyle olması lazım dedi bende doktorum öyle olsa derdi dedim ömür boyu. 🙈 triodim varken sporla ve azimle zayıfladım çok şaşırdı bana nasıl yaptığımı sormuştu. Kimisini de bu zayıflatır 🤔senin kilonda önemli burada?

Back
X