hoşgeldin canım ilk ay olmaması normal bu ay daha planlı gebelik yaparsın o testle inş.ben folik asite kızıma ilk hamile kaldığım ay başlamıştım öncede olabilir tabi sana kalmış..
meraba bence gebelik düşünüyorsan folik asite hemen başla ben ilk bebeğimi folik asit eksikliği sebebiyle kaybettim şimdi 4 aydır kullanıyorum. yaşadığımız herşey bi tecrübe malesefArkadaslar ben daha yeni uye oldum bende bu ay hamile kalmak istedim fakat olmadi sanirim regli belirtilerim varovulasyon testi siparisi verdim ve folik asit takviyesine hamile kalmadan once baslamak gerekiyormu acaba?
meraba bence gebelik düşünüyorsan folik asite hemen başla ben ilk bebeğimi folik asit eksikliği sebebiyle kaybettim şimdi 4 aydır kullanıyorum. yaşadığımız herşey bi tecrübe malesef
Bende olabilir eksiklik diye kardesim basla istersen demisti biraaz zayifim o yuzden sagliksiz mi acaba yumurtalarim diye panikledim suan
canım bunun kiloyla alakası olmuyormuş zaten folik asiti ölçmek için test falan da yokmuş önlem olarak hamile kalmadan başlayın diyor doktorlar benim biraz cahil yanıma denk geldi. ilk bebek olunca insan çok bişey bilmiyor hayırlısı buymuş demekki artık kısmet 2. bebeğe
amin canım inş. allah isteyen herkese nasip etsin inş.Insallah canim olur seninde hem sen bi kere zaten kalmissin simdide insallah sende bu ay hamis olursun :)
listemiz kabarrıyor maşallahhh
hevesini kirmak istemem ama benim bundan once reglim duzenliydi fakat evliligimde yasadigim bazi sorunlar yuzunden 15 gun gec oldum bazen stresten gecikebiliyo
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evet stres kesinlikle etkiliyor aynen şu anda bende olduğu gibi. Hamiş olmamama rağmen regl olamadım oda stresten.
[cololezzetli ve besleyici ayçekirdeği yüksek miktarda folik asit içeriyor
hamilelik dönemi boyunca, hamile kadınların hem kendi sağlıkları hem de bebeğin sağlığı için beslenme düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda kullanılan ve akciğerlerden tüm bedene oksijen taşıyan folik asit özellikle gebeliğin ilk aşamalarında elzem olan bir besin.
Hamile kadınların, iyi bir fetüs gelişimini güvence altına almak için, ilave folik aside ihtiyacı var. Ayçekirdeği, hamile ya da hamile olmayı düşünen kadınlar için anahtar bir besin maddesi olan folik asidi, bünyesinde en çok barındıran kuruyemişler arasında yer alıyor ve bu basit çerez, vücudun ihtiyacı olan b grubu vitaminlerini yüksek miktarda karşılıyor.
Folik asitler kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna, gelişimine ve büyümesine müdahil olan gıda bileşenleridir. Günlük olarak alınması önerilen folik asit miktarı, yaşa göre farklılık gösteriyor. örneğin hamilelik sırasında, kadınlar daha fazla folik aside ihtiyaç duyuyorlar, çünkü bu dönemde kan hacminde bir artış ve dolayısıyla da kırmızı kan hücrelerinde büyüme söz konusu oluyor. Bu vitaminin eksikliği, bebekte daha yavaş büyümeye ve omurilikte yetersiz gelişmeye neden olabiliyor.
Ayçekirdeği kalp ve damar hastalıklarının önlenmesiyle bağlantılı, e vitamini, magnezyum ya da selenyum gibi çeşitli besin maddeleri açısından da zengin bir besin.r="#a52a2a"][/color]
Gunaydın, dün gece kasık ağrım başladı hala ağrıyor geceden beri bir damla ne akıntım var ne kırmızı gördüm bir anormallik var ya daha bir ay önce kist felan yoktu olmuş olabilir mi acaba anlamadım ya. Bugün bi doktora gitsem mi acaba bilemedim ya ne biçim iş bu stres de yapmadım ki ilk yapmıştım bi pozitif bi negatif gördüm bitti neden gelmiyo acaba hiç bu kadar uzamamıştı. Karanfili dniycem cnm saol
ben iki aydır folik asit kullanıyorum ve gebelik isteyen adaylarının da mutlaka başlaması gerektıgını dusunuyorum.
Insallah olur ya istedim bu ay cevreden cok baski geldi yasim geciyomus hic olmazmis diye bendede bi sorun olmadigindan korunmazsam olur umidim vardi fakat aldim boyumun olcusunu :)
meraba bence gebelik düşünüyorsan folik asite hemen başla ben ilk bebeğimi folik asit eksikliği sebebiyle kaybettim şimdi 4 aydır kullanıyorum. yaşadığımız herşey bi tecrübe malesef
Hevesini kirmak istemem ama benim bundan once reglim duzenliydi fakat evliligimde yasadigim bazi sorunlar yuzunden 15 gun gec oldum bazen stresten gecikebiliyo
arkadaşlar merhabaa..........ben günlerdir koşuşturuyorum eve şimdi girdim..bu ayda kırmızı kartı görünce baktım böle heray bekle olmucak hemen kendimi doktora attım..doktor bey kac aydır bekliyoruz heray umutlanıyor heray test yapıyor tek çizgi görüp üzülüyorum.bide bende sanırım yumurtalarla ilgili bi sorun var çünkü benim önceki aylara göre adet gün sayım ve miktarım azaldı dedim..hormon testlerini tekrar yapalım dedi zaten adetliydim yaptı sonuçlara baktı fsh da biraz yükselme var hemen bunun tedavisini olman lazım dedi .beni başka bi hastanenin infertilite bölümüne yolladı.hemen ertesi gün oraya gittim durumu anlattım muayene ettiler alttan kameralı ultrasonla ve benden simir örneği aldılar..4ayrı anti..yle başlayan test artı rahim filmi istediler acil..artı 20 gün sonrada progeston tahlili olucam..rahim filmi ve o 4 tahlil için bugun gittim üniversitedeki cihaz bozukmuş, bir hafta beklicem rahim filmi içinde gün veriliyomuş sanırım.. durum buayfer88 cnm beni sormuşsun sen nerelerdesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?