canım hastane araştırıyormusun sen.
Merhaba herkese
Benim ilk aşılama denemem olacak 10 gün sonra. Tabi yumurtalar gelişmişse... Polikistik overlıyım bir yandan da, çatlatma iğnesine nazaran başarı yüzdesi biraz olsun artsın diye aşılamayı seçtik.
Fakat çoğu konuda kafam çok karıştı, bilmediğim bazı sorular var içinizde deneyimli olanlardan rica ediyorum yanıtlamaları için.
Aşılamadan ne kadar önce son cinsel birleşme yapılmalı bir fikri olan var mı? Yani araştırdığım kadarıyla 2-3 günlük cinsel perhiz öneriyorlarmış. Adetimin 13. günü kontrole gideceğim, kontrolden 2-3 gün önce perhize girmeli miyiz?
Ve bir de şunu merak ediyorum, eğer yumurtalar istenilen düzeydeyse hemen o gün aşılama yapabilirler mi?
Veeeee son sorum aşılama öncesi ve sonrasında yenilmesinde içilmesinde faydalı olan bir şeyler var mı? Ben kan yapıcı ve sulandırıcı yiyecekler diye biliyorum ama farklı bilgilere sahip olanlar lütfen yardımcı olabilirmi?
Şimdiden çok teşekkür ederim herkese...
selam canım. bende pkoluyum ve sendeki gibi seyrediyor herşeyim. ben dün ilk aşılamamı oldum. sorularına şöyle cevap vereyim : 2 gün cinsel perhiz 3. günde tahlil yaptırdık biz. 2 saat bekledikaldık ve kliniğe gittik hemen beni aldılar hmen aşılama oldu. yararlı yiyecekler nedir bilmiyorum ama iyice dinlenmek gerekiyor.dr.um yatmana gerek yok dedi ama ben dünden beri yatıyorum dahada yatmaya kararlıyım. boşver herşeyi ertele yat bol bol aşılama sonrasında. allah bir an önce bebeğine kavuştursun seni....
aradım! kartvizitine hem klinik hem cep nosu yazmış + hemşirenin de cebi vardı
hepsini aradım.defalarca.açmadılar.
sonunda 4. aramamda hemşire açtı. hocama sorayım dönelim size dediler yine.
bi saat sonra da "endişelenmeyin normaldir, bazı kadınlarda olur" dedi.
ilaçların etkisiyle hormonların artıp azalmasıyla ilgiliymiş...
30una kadar bekleyelim dedi. sabah kan aldırcam, akşama da sonuç çıkacak.
sonra da fakslıycam kliniğe
zaten ne yapacağımı bilmiyorum, şaşırdım kaldım ve üzüldüm de çok
bi de üstüne onların tavırları hoşuma gitmedi!
profesyoneller, iyiler diye gittik.
inandık, güvendik... e az da para saymadık...
bozuldum çok!
düzeleyim, düşüncem bunları sonra, 30u gelsin de bir hele.
iş yerindeyim ama yerimden kalkmıyorum. oturuyorum.ne olur ne olmaz diye.
bildiğimiz adet dönemi gibi. hafif ağrılı.
umarım içerde birşeyler olmuştur ve hala devam etmektedir....:çok üzgünüm:
pko lu olupta aşılama yaptıran arkadşlar sizleri çok merak ediyorum bende pko luyum benim daha olmadı aşılama iğne alıyorum daha yarın dr kontr var bakalım ne zaman yapcak aşılamayı,perhiz konusunu daha söylemedi,aşılama sonrası size ilaç progestan falan verdiler mi dr lar
Kızlar yaaaa aşılamanın 10. günü pazara denk geliyor ve aynı zamanda doğum günüm. kaydirigubbakcemile3 Sizce 10. günde kan tahlilinde belli olur mu? Ve pazar günü test yapılır mı hastanelerde? :uhm:
kızlar selam bugün aşılamamın 15. günü. henüz regl olmadım galiba...
ama progestan kullanmaya devam ettiğim için gecikiyor olabilirmi?
normalde bugün test yaptır demişti doktor ama ben yarını bekliyorum...
aslında tam olarak ne istediğimi de bilmiyorum...
bi yanım kalk git hemen yaptır öğren kurtul diyor...
bi yanım belki akşam olacaksın boşu boşuna gidip testmi yaptıracaksın diyor!
ooofff ooofffffffff.......
ne biliyim canım yaa kafama takıldı zaten aşılama yapmamızın sebebi belli birde aksilik çıkmasın..biliyosun durmadan bişiyler değişip duruyo umarım bi sorun çıkmaz..senin testede az kaldı hadi bakalım hayırlısı olur:Saruboceq:canım bildiğim kadarıyla farketmiyor o, istediğin zaman, aralıklarla yada arka arkaya 2 aşılamayıda yaptırabilirsin.belirli bir süresi yok diye biliyorumCADIARZU
canım 10.gün kanda belli olma 15gün olması lazım bence biraz daha bekle..inş.yeni yaşında bebişinde seninle olur..:ecrin_bebek::Saruboceq:
canım bitkisel bi ilaç siparişi vermiştim onu kullanıyo eşim şimdi bakalım beklicez 1ay.eşin iyi düşünmüş herihtimale karşı yaptırma.doğumgününün keyfine çıkar canım..hihoyyytbayanssulusmileBenimde derdim doğum günü hediyem olsun idi..... Tabi bir de olumsuz sonuç çıkma ihtimali var, o zaman da günüm zehir olur bu sebeple eşim kesinlikle yaptırtmam dedi ve noktayı koydu zatenyasakkelime
Sen neler yaptın canım, ne zaman başlayacaksın tedavilere karar verdiniz mi?
Allah razı olsun karalaham dün akşam kabus gibiydi ve dayanamadım 1 tane aferin aldım..sabah kalktığımda tüm ağrılarım geçmişti...umarım ilaçları yada yumurtalarımı etkilemez 1 tane aferin..şimdide burnum akıyor ama buna razıyım..yarın dr kontr var bakalım ne kadar olmuş benim yumurtalarım...
pko lu olupta aşılama yaptıran arkadşlar sizleri çok merak ediyorum bende pko luyum benim daha olmadı aşılama iğne alıyorum daha yarın dr kontr var bakalım ne zaman yapcak aşılamayı,perhiz konusunu daha söylemedi,aşılama sonrası size ilaç progestan falan verdiler mi dr lar
canım 10. gün zaten belli olmaz negatif görürsende moralin bozulr dogum günün rezil olur hiç acele etme zamanında yaptır derim bena.s Bu arada şimdiden doğum gününde kutlu olsun canım benim bebişli güzel yıllara inş... :Saruboceq: :lepi::sm_cool:Kızlar yaaaa aşılamanın 10. günü pazara denk geliyor ve aynı zamanda doğum günüm. kaydirigubbakcemile3 Sizce 10. günde kan tahlilinde belli olur mu? Ve pazar günü test yapılır mı hastanelerde? :uhm:
canım dün beni maya tüp bebek merkezinden aradılar bende onlara kaç aşılama yapılması gerektiğini sordum 1 aşılama yeterliymiş yeni kanun çıkmış ondan sonra tüp bebek yaptırabiliyomuşuz sevindim açıkcası en azından fazla kaybımız olmayacak alkisalkisalkissırnaşık şeyne biliyim canım yaa kafama takıldı zaten aşılama yapmamızın sebebi belli birde aksilik çıkmasın..biliyosun durmadan bişiyler değişip duruyo umarım bi sorun çıkmaz..senin testede az kaldı hadi bakalım hayırlısı olur:Saruboceq:
canım 10. gün zaten belli olmaz negatif görürsende moralin bozulr dogum günün rezil olur hiç acele etme zamanında yaptır derim bena.s Bu arada şimdiden doğum gününde kutlu olsun canım benim bebişli güzel yıllara inş... :Saruboceq: :lepi::sm_cool:
canım dün beni maya tüp bebek merkezinden aradılar bende onlara kaç aşılama yapılması gerektiğini sordum 1 aşılama yeterliymiş yeni kanun çıkmış ondan sonra tüp bebek yaptırabiliyomuşuz sevindim açıkcası en azından fazla kaybımız olmayacak alkisalkisalkissırnaşık şey
[
Canım inşallah düşündüğün kadar olumsuz bir durum yoktur, hormonların korkutmuştur umarım. Kolay değil biliyiorum tabi ama biraz daha rahat olmaya çalış nolur çok da az kalmış sonucu almana zaten.
Ve bir şeyi merak ettim, gittiğin kliniğin ismini verebilir misin? Bende ankaradayım ve tam da anlattığın tarz da bir yere gidiyorum da :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?