MART ayında BEBİŞ için çalışmaya başlayanların yeri :)

akşama misafirlerim var baaaaaayanlaaarrrrr Allahtan yemeğe değil, yemek sonrası çaya, salata kek börek vs. e girişiyorum öpücüklerrrrrrrrrr, arada bakıcam test yapanlar yapsın da şenlenelim beyaw yawaş ilerliyorz

canımm sağol onu biliyorum ama hem muayenesi çok pahalı hem de bayan dr olursa daha rahat ederim... hala önerilere açığım...

canımmm hadi bakalım inş psikolojik değildir bunlar... daha 8 gün varmış biraz bekle bakalım sonradan üzülmeyelim...

günaydıınn,
ben idrar testi yaptım negatif ( henüz regli olmadım..akşama olurum gibi geliyor...
artık önümüzde ki aylara bakıcazz... messs ten haberler böyle... :26:

tatlım üzülme sakın bak ben de regl olcam 6 gün kaldı beraber ilerleriz önümüzdeki ay topiğimiz çok güzel oldu zaten gözümü açar açmaz geliyorum okuyorum inş devam ederiz burda...

dualarım seninle canım hadi bakalım pazartesi belli olur inş... hayırlısı olsun...

ya sen o testleri bırak da pzt git kan ver perim yaa idrar testleri bi tuhaf oluyor biliyorsun, benim kasımdaki hamileliğimde adete 5 gün kala bariz tek çizgi çıktı, adet günümde o hassas testler var ya ondan yaptım belli belirsiz çift çizgi çıktı çok zor görülüyordu, ertesi gün kanda 120 çıktı direk kan ver sen...

Kızzlarrrrrr inanmıyorum yaaaa hastalandım inanmıyorum ümitler nisan ayınaaa kaldııı yaaa offfff

canımm üzülme nisanda devam ederiz burda çok kişi var regl olan inş nisanda bebişşler tutar her şeyde bir hayır vardır...

inş. Cnm hepimiz inşallah :d

daha bu ay bıraktık korunmayı gerçi ilaç falan kullanmadım ben hiç eşim korunuyordu şimdi ben en bugun hastalandım ondan önce de 31 ocaktı ovulasyon ne zaman olcaı karışık oluyo o zaman bende her gün çalışıcam dün markete gittiğim gibi direk keçiboynuzuna sarıldım :d taib diğer kürleri de denemek lazım birde bu ovulasyonu takip etmek yerine her gün mukoko olayı daha yüksek ihtimal gibi geliyor bana bebiş için

Doğru diyorsun Alpellam, 7 gün kaldı zaten adet olmayı beklicem.

kızlarr benim bat bugün :18::18::18: sabah hafif bi ağrım oldu ama gelen giden yok şimdilik. gerçi ben pek ihtimal vermiyorum hamişliğime ama :18:

kızlarr benim bat bugün :18::18::18: sabah hafif bi ağrım oldu ama gelen giden yok şimdilik. gerçi ben pek ihtimal vermiyorum hamişliğime ama :18:

Yarını bekle canım olmazsan test yap. Çok merak ediyorsan şimdide yapabilirsin silikte olsa BELKİ çıkar.

GUNNNAAYYYYDINNNNNNN PISICANLARRRRRRRRRRR :)))))

Hadi enerjiii azicikkkkkkkkkk uzulmek yokkkkkk kizlar kurler devammm calismaya devammmmmmmmm sonucta martta yumurtlicaz isteee zaten amacimiz martta hamissssss olmak hamisss kalmak deilmiiii olucakkk insallahhhh yineee LETTUCE cimmmmm basla kurlere sende olucak hepimiz hamis olucazzz insalahhhhh

Alpellacimm benim dedigim Teksen Beyin yerinde ama bayan doktor Melike Diye bi bayan ?????

gecen 2 ay once biz oraya gittik muayene , Beta hcg kan tahlilim hamisimiyim die gecikme olmustu , bide sperm tam tahlili yaptirdik orda 280 tl aldilar

benim bildigim bir tek orasi var onu paylasmak istedim cnmcmmmm

benim maydanozlu sut kurum tumm hiziyla devam ediyo geceleri alistim haaaa sicak sicak buharda oturmaya tavsiye ederimm :)))))))
bu arada incir suyuna devam bal-polen-tarcina devammmmmmmmmmm

ayy allahimmm varyaaa midemmmm iflass edicekkk iyyyy valla yemek yiyesim kalmiyo bunlardannnnnnn

ama olsunnn ne diyoruzzzzzz

azimliyizzzzzzzzz kedilerden ne eksigimiz var :)))))

BIZ PISICANLARRR ONCE HAMISSSSS SONRADAA COKKKK GUZELLLLL ANNECIKLER OLUCAZZZZZZZ

ALLAHIN IZNIYLEEE ENN KISA ZAMANDA ENN HAYIRLI ZAMNADA INSALLAHHHHHHHHHH CALISMAYA DEVAMMMMM

OPUYORUM HEPINIZI IYI HAFTASONLARI OLSUN CNMMCMCMM
IYKI VARSINIZ

yok canım ya ben ümitli değilim pek :2: ama dediğin gibi yarını beklicem. yarın da gelmezse
saolsun benim adetim çok düzenlidir günü saati şaşmaz

Hamilelik, her kadının içgüdüsel olarak tatmak istediği bir duygudur. Ancak günümüzde iş yaşamı sebebiyle stresli ve yoğun günler geçiren çocuk yapma yaşını ertelemiş bazı kadınlarda kaliteli yumurtlama olayı olmadığı için döllenme gerçekleşememektedir. Peki, döllenmenin sağlıklı bir şekilde gelişememesinin nedenleri nelerdir?
Hızla değişen günlük koşuşturmalara ayak uydurmaya çalışan kadınlar, sağlıklı ve dengeli beslenmeden ödün vermekte buna bağlı olarak da vitamin ve minerallerin yetersiz alım söz konusu olabilmektedir. Yoğun ve stresli bir yaşam sonucu hormonal dengelerin bozulması ve aynı zamanda tüketilen hazır ve hormonlu yiyecekler de doğurganlık olasılığını azaltan nedenler arasında sayılabilir.

Doğurganlığı arttıran ve yumurtaların döllenmesi için sağlıklı ortamı hazırlayan özellikle B kompleks vitaminleri ve diğer tüm vitaminler hamile kalmak isteyen kadınların günlük diyetlerinde yer alması gerekmektedir. Araştırmalar gösteriyor ki magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını arttırmaktadır. Ceviz, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır. Çinko açısından zengin besinler arasında ise kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık ve süt ürünleri sayılabilir. Demir depolarının da hamilelik öncesi dolu olması gerekmektedir. Demir kaynakları; et, tavuk, balık, bitkisel kaynakları ise; yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve kuru meyvelerdir.

Hamilelik dönemi özel beslenmeyi gerektiren bir dönemdir. Hamile kalmaya hazırlanırken de dikkat etmemiz gereken önemli noktalar söz konusudur. Kısa zamanda fazla kilo kaybına neden olan şok diyetlerden kaçınılmalıdır. Tek tip beslenmeyi öngören diyetlerden uzak durulmalıdır bunlar hamile kalma olasılığını azaltır. Dr. Willett and Jorge Chavarro, Harvard Üniversitesinde yaptıkları çalışmalarda; Beden kitle indeksi 20-24 arasında olan bayanların kısırlık yaşama oranının oldukça düşük olduğunu bulmuşlardır. Günlük multivitamin takviyesi alan kişilerde %40 oranında kısırlık riskinin azaldığını ve düzenli demir takviyesi (40-80 mg) alan bayanlarda ise hamilelik döneminde problem yaşama olasılığının %40 daha az olduğunu saptamışlardır.

Harvard Üniversitesinde yapılan çalışmalara göre sağlıklı ve dengeli beslenmeye başlayarak hamile kalma olasılığınızı %80 oranında arttırabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken unsurlar aşağıdadır…

Karbonhidratlar; Glisemik indeks değeri yüksek olan (bu besinler çok hızlı sindirilirler, beyaz pirinç ve patates gibi) besinleri tüketen kadınların, glisemik indeks değeri düşük olan besinleri (esmer pirinç, tam tahıllı ürünler, tam buğday ekmekleri) tüketen kadınlara göre %92 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Bu nedenle basit karbonhidratların tüketimi sınırlanmalıdır.
Protein; Özellikle bitkisel kaynaklı proteinler tercih edilmelidir. Çok fazla hayvansal kaynaklı protein tüketen kadınların %39 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Protein açısından en iyi seçimler kurubaklagiller, fındık-ceviz gibi sert kabuklu tohumlar ve yumurta olacaktır.
Yağlar; Vücudun belli oranlarda yağa ihtiyacı vardır ve her yağ tipini zararlı olarak nitelendirmek doğru değildir. Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağları vücudumuz için çok faydalıdır. Aynı zamanda bu yağların doğurganlık üzerinde ki olumlu etkileri de bilinmektedir. Trans yağ asidi içeren hazır besinlerin tüketimi kısıtlanmalıdır çünkü bu yağlar yumurtlama döneminde verimsizliğe yol açmaktadır.

Hamilelik dönemine hazırlanırken tüketimini kısıtlamamız gereken bazı besinler de söz konusudur. Bunlar; konserve yiyecekler, tuz oranı yüksek yiyecekler, sakatatlar, şarküteri ürünleri, çok yağlı besinler ve kızartmalardır. Özellikle tuz oranı yüksek olan besinler vücutta su tutarak ödem oluşumuna neden olurlar. Kan şekerini hızlı yükselten basit karbonhidratlardan (şeker ve tüm şekerli ürünler, hamur işleri) uzak durup, kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan (tam tahıllı ürünler, meyve, sebze) besinlerden tüketmeye özen gösterilmelidir.

Son olarak beslenmenin yanı sıra hamilelik öncesi dönemde kendinizi sıkıntı, üzüntü ve stresten uzak tutmanızın hormonsal dengeniz üzerinde olumlu etkiler yaratacağını da aklınızdan çıkarmayınız…

çok güzel bir yazı olmuş. paylaşım için teşekkürler...

merhaba kızlar!benım de bugundu adetım ama daha olmadım.hıcbır belırtı de yok.hayırlısı bakalım.kac gun sonra test yapılıyor?

her gün mukoko sperm sayısını ve kalitesini azaltıyormuş gün aşırı dene :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…