MART ayında BEBİŞ için çalışmaya başlayanların yeri :)

Kızlar folik asit kullanan varmı aranızda? Yani hamileliğe karar verdikten sonra kullanılmaya başlanmalı felan diye okudum biçok yerde. Hamile kaldıktan sonra kullanılsa olmazmı bu meret? Bide tam olarak işlevi nedir? Düşüğü engelliyor bebeğin sıkı tutunmasını sağlıyor diye biliyorum ben ama ? :26:

evet canım ben de sormuştum daha önce.. ben kasımdan beri kullanıyorum bebeğin beyin gelişimi ve sağlıklı olması için gerekliymiş zaten bebek için ilk 8 hafta çok önemli, onun ilk haftası regl, sonra yumurtlama döllenme fln derken 4-5 hafta geçiyor hamile olduğunu anlayana kadar zaten o yüzden sürekli kullanmak iyi canım

Son düzenleme:

Anladım canım çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için. Bende kullanmaya başliyim o zaman ama illa doktora mı gitmek gerek. Hepsi aynıdır heralde. Seninkinin ismi ne alpellam. Bende ondan alsam olmaz mı :26:

olur tabi canım ben ilk başta folbiol aldım 1,5 tl gibi bişey sonra folidoce aldım folik asit+b12 fln vardı bunlar günde 1 tane içiliyor
şimdi de folic plus kullanıyorum folik asit+d vitamini+kalsiyum var ama günde 3 kez alıyorsun biraz zor hangisini istersen al canım hepsi amaca uygun

Folbiol duymuştum ablamda bundan alıyordu sanırım. Günde 1 tane içilmesi güzel, ben ondan aliyim en iyisi. Çok saol alpellam

selammm arkadaslarrrrrr
sabahki tuvalet ziyaretimde kahverengiyi gormemle birlikteee hopppppppp yeni tur yeni sans onumuzdeki maclara bakalim moduna gecerek Mart ayinda hamislik faslina adeptelendim :))))))
bu subat cok emindim ama olmadiiiiiii halaa tam sokulme yok kahve pembe devam ama tabiiiii hemen gun sayma calismalari tum hazirliklar basladi hayy allamm ya sabir ya sabir ya sabir......

umarim Insalllllahhhhhhhhhhhhh mart ayina adimizi altin harflerle yazdiririzzzzzz

merhaba kızlar ben bu gün adtepy kullanıcı adıyla yazmıştım ama meğer annem bnm msn adresimle üye olmuş buraya profil bilgilerimde onun bilgileri çıkıyodu bende yni msn adresi alıp kendi adıma en baştan üye oldum yeni kullanıcım adım elmadas :)artık bol bol konuşuruz...

hosgeldinnnnn :)))
o zaman birisi mart ayinda calisacak arkadaslar olarak bi liste yaparsa bizide eklesinnnn :))) ay guluyorum ama valla kahve pembe lekeyi gordugum bugunun verdigi sersemlikle olsa gerek :))) ((

Yeni Tur Yeni Sans Listesi olabilir adi :) Yada
Mart Kapidan Baktirir bizede bebek yaptirir :)

ya geyik oldum ya stresten bide nasil hastayim 2 gundur bogaz agrim burun tikali hapsuruk karisik heryerim agriyo gozler akiyo tabii ben vitamin haricide bisey icmiyorum ya tutmussa diyeee allah sabir versin hepimize :))

Hamile kalmak için incir kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

ben bu kürün havuçlusunu yapıyorum canım. bugün kasıklarım ve karnım ağrımaya başladı ve sanırım ovulasyon akıntım gelmeye başladı... inşALLAH faydası olur...

bende çok merak ediyorum acaba bizim listenin ilk hamişi kim olacak?

bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz

CANIMM ya ben bu kuru bizzat saracoglunun agzindan dinledim hatta goggledan gir videolar bolumune ordan diinle bak :

derki;
500ml klorsuz kaynayan suya 7-8 tane kuru incir at agzi kapali 15 dak kaynat
500 ml ayri bir tencerede klorsuz suya 3-4 havucu dogra 20 dak kaynat ilinmaya birak sonra ikisini birlestir sabah ogle aksam ac karnina ic

ben bu sekilde gecen ay 21 gun yaptim yumurtlamam oldu ama tutmadi bu ilk ay simdi 2. 21 gune basladim ama havuc cok mideme dokundu havucu kestim 7. gunde incire devam ediyorum
opuyorum cnmmmmm

Kızlar ya biraz acemi ve yenirim bu bat nedir bizde korunmayı bırakmayı dusunuyoruzda nedir bu bat tarihi

....................................................

Son düzenleme:
........................................................

Son düzenleme:
.........................................................

Son düzenleme:

hoş geldin canım aramıza bir şeker daha katıldı desene.. hadi bakalım inş.. seni de listeye ekliyorum ama sat ve bat'ı yazarsan daha iyi olur..

tekrardan hoş geldin şeker evet bol bol konuşalım sen de yaz sat ve bat'ı

teşekkür ederim canım yarınki kürü buna göre yapıcam ama kendi sitesinde 25 gün yazıyor :44:

Kızlar ya biraz acemi ve yenirim bu bat nedir bizde korunmayı bırakmayı dusunuyoruzda nedir bu bat tarihi

sat: son adet tarihi
bat: beklenen adet tarihi (inş gelmezler de hepimiz hamiş oluruz hayırlısıyla :)

Polypoly: Sat 10 şubat, bat 8 mart
Tatlıcadı55: Sat 11 şubat, bat 10 mart
Daisytulip: Sat 11 şubat, bat 10 mart
oflu: Sat 11 Şubat Bat 11 mart
Aycaece: Sat 18 şubat
Alpellaa: Sat 20 şubat bat 16 mart (ama zannetmiyorum gününde geleceğini)
Antalya2011: Sat 18 Şubat Bat 16 Mart
Perisoko: Sat 19 Şubat Bat 18 mart
istanbulizmir: Sat 20 Şubat Bat 19 Mart
suvesabun: Sat 24 Şubat Bat 22 mart
Asis: Sat 24 şubat, bat 23 mart
candost17: Sat 25 Şubat bat 24 mart
pinknymph: Sat 26 Şubat Bat 25 Mart
Duygu10: Sat 27 Şubat
İdilga
Elmadas
Mariposas

yanliz ben martta azimliyimmmm cnmcmm \:)))

sat: son adet tarihi
bat: beklenen adet tarihi (inş gelmezler de hepimiz hamiş oluruz hayırlısıyla :)

Polypoly: Sat 10 şubat, bat 8 mart
Tatlıcadı55: Sat 11 şubat, bat 10 mart
Daisytulip: Sat 11 şubat, bat 10 mart
oflu: Sat 11 Şubat Bat 11 mart
Aycaece: Sat 18 şubat
Alpellaa: Sat 20 şubat bat 16 mart (ama zannetmiyorum gününde geleceğini)
Antalya2011: Sat 18 Şubat Bat 16 Mart
Perisoko: Sat 19 Şubat Bat 18 mart
istanbulizmir: Sat 20 Şubat Bat 19 Mart
suvesabun: Sat 24 Şubat Bat 22 mart
Asis: Sat 24 şubat, bat 23 mart
candost17: Sat 25 Şubat bat 24 mart
pinknymph: Sat 26 Şubat Bat 25 Mart
Duygu10: Sat 27 Şubat
İdilga : sat:6subat BAT: 4 mart ki bugun geldiiiiiiiler kendileri yine beni uzup kahretmeye ama azimliyim bu martta kacari yokkkk:)
yumurtlama: 17-18 subat

Elmadas
Mariposas

YANLIZ KENDIMI SOYLE TESELLI EDIYORUM sogan ve incirden sonra en azindan adetim duzene girdi ve yumurtlayabildim ee subatta ovulasyonda gulen yuzu yakalayan martta bebeisi yakalar dimi ama 1 ayda cifte mutluluk agir kacardi :))) sindire sindire
ya sabir ha gayret
mucxx

kızlar bnm sat 5 mart yani yarın bitiyo şuan regliyim 25 günde bir adet görüyorum çalışmalar başlicak yani gel bebişim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…