umarım bilen biri vardır cnm bu arda tanıştığımıza çok memnun oldum bebiş yolunda birbirimize destek oluyoruz ne güzel
Kızlar folik asit kullanan varmı aranızda? Yani hamileliğe karar verdikten sonra kullanılmaya başlanmalı felan diye okudum biçok yerde. Hamile kaldıktan sonra kullanılsa olmazmı bu meret? Bide tam olarak işlevi nedir? Düşüğü engelliyor bebeğin sıkı tutunmasını sağlıyor diye biliyorum ben ama ? :26:
evet canım ben de sormuştum daha önce.. ben kasımdan beri kullanıyorum bebeğin beyin gelişimi ve sağlıklı olması için gerekliymiş zaten bebek için ilk 8 hafta çok önemli, onun ilk haftası regl, sonra yumurtlama döllenme fln derken 4-5 hafta geçiyor hamile olduğunu anlayana kadar zaten o yüzden sürekli kullanmak iyi canım
Anladım canım çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için. Bende kullanmaya başliyim o zaman ama illa doktora mı gitmek gerek. Hepsi aynıdır heralde. Seninkinin ismi ne alpellam. Bende ondan alsam olmaz mı :26:
olur tabi canım ben ilk başta folbiol aldım 1,5 tl gibi bişey sonra folidoce aldım folik asit+b12 fln vardı bunlar günde 1 tane içiliyor
şimdi de folic plus kullanıyorum folik asit+d vitamini+kalsiyum var ama günde 3 kez alıyorsun biraz zor hangisini istersen al canım hepsi amaca uygun
Folbiol duymuştum ablamda bundan alıyordu sanırım. Günde 1 tane içilmesi güzel, ben ondan aliyim en iyisi. Çok saol alpellam
valla canım ben 2,5 bardak suya 8-9 değil de 15 tane fln incir atmışım başka kürle karıştırıp, bi de biraz fazla kaynatmışım aman reçel oldu resmenbenimkinden 3 tane yarım bardaklık incir suyu çıktı bugün bitiyor, yarın yenisini yapıcam.. meryem suresini de okuyorum duble yani dün biraz karın ağrım oldu akıntı da bi kere gördüm ama bi daha görmedim bilmiyorum ya çalışmalara devam ettik ama yumurtladım mı acaba emin değilim.. bakalım hayırlısı.. bakalım bu ay listede kimin yanına işareti eklicez :18:
Hamile kalmak için incir kürü
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:
Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.
Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.
Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.
Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.
Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:
Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.
*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.
ben bu kürün havuçlusunu yapıyorum canım. bugün kasıklarım ve karnım ağrımaya başladı ve sanırım ovulasyon akıntım gelmeye başladı...inşALLAH faydası olur...
bende çok merak ediyorum acaba bizim listenin ilk hamişi kim olacak?
bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
Kızlar ya biraz acemi ve yenirim bu bat nedir bizde korunmayı bırakmayı dusunuyoruzda nedir bu bat tarihi
selammm arkadaslarrrrrr
sabahki tuvalet ziyaretimde kahverengiyi gormemle birlikteee hopppppppp yeni tur yeni sans onumuzdeki maclara bakalim moduna gecerek Mart ayinda hamislik faslina adeptelendim :))))))
bu subat cok emindim ama olmadiiiiiii halaa tam sokulme yok kahve pembe devamama tabiiiii hemen gun sayma calismalari tum hazirliklar basladi hayy allamm ya sabir ya sabir ya sabir......
umarim Insalllllahhhhhhhhhhhhh mart ayina adimizi altin harflerle yazdiririzzzzzz
merhaba kızlar ben bu gün adtepy kullanıcı adıyla yazmıştım ama meğer annem bnm msn adresimle üye olmuş buraya profil bilgilerimde onun bilgileri çıkıyodu bende yni msn adresi alıp kendi adıma en baştan üye oldum yeni kullanıcım adım elmadas :)artık bol bol konuşuruz...
Hamile kalmak için incir kürü
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:
Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.
Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.
Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.
Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.
Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:
Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.
*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.
ben bu kürün havuçlusunu yapıyorum canım. bugün kasıklarım ve karnım ağrımaya başladı ve sanırım ovulasyon akıntım gelmeye başladı...inşALLAH faydası olur...
bende çok merak ediyorum acaba bizim listenin ilk hamişi kim olacak?
bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
Kızlar ya biraz acemi ve yenirim bu bat nedir bizde korunmayı bırakmayı dusunuyoruzda nedir bu bat tarihi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?