Hamilelik bir kadının beslenmesine en çok özen göstereceği dönem. 9 ay 10 gün boyunca ne yediğiniz kadar, ne yemediğiniz de önemli.
Kendinizin ve bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için hamilelik boyunca uzak durmanız gereken yiyecek ve içecekler şöyle:
Sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini mümkün olduğu kadar tüketmeyin. Pişmemiş balık, sushi ya da füme balık yemeyin. Canınız şarküteri ürünü isterse mutlaka pişirip yiyin. Toksoplazma çiğ etle bulaştığı için dikkatli olun.
Siyah çaydan uzak durun. Türk kadınlarında yaygın görülen kansızlık ve demir eksikliği hamilelik döneminde daha da sık görülür. Demir emilimini azalttığı için mümkün olduğu kadar çaydan uzak durun. Eğer tiryakiyseniz en azından açık ve limonlu çay için.
Kahve ve kolalı içecek gibi kafeinli içeceklerden uzak durun.
Hazır meyve suları içmeyin. Aşırı şekerli hazır meyve suyu yerine kendi meyve suyunuzu sıkın.
Alkol almayın. Araştırmalar düzenli alınan alkolün bebeklerin zeka gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor.
Bitki çayı içerken dikkatli olun. Özellikle adaçayından uzak durun. Ihlamur ve rezene dışında fazla bitki çayı içmeyin. Açık satılan karışımlardan ve pek bilinmeyen bitki çaylarından içmeyin.
sağol canım benim
canım günün geçmediği için idrarını 4 saat tutman lazım,ona göre yap testi.inşallah hamişsindir
kızımda salam çok yedim. hatta elma gibi yediğimi bilirimmmm . bunda canım hiç istemio sucuk salam vs
çayı içiyorum maalesef.ama azalttım 5 bardak falan içiyorum
kahveyi bıraktım .önceleri günde bir fincan içiyordum.şimdi yok. kolada haftada 3 bardak falan. yaz gelirse iice çoğaltırım kolayı.dayanamıyorum.
meyve suyu falan içmiyorum, ama meyve yerim .
alkol sigara yok
bitki çayıda içmiyorum
süt yoğurt ceviz badem yumurta peynir çorba su hergün yiyorum.
ya ben bişey soracam. ben hiç tatlı istemiyorum. hep böyle turşu - limonlu salata gibi şeyler yiyorum. nie ki acep??? ben pastalara bayılırdım 2 ay öncesine kadar
kızımda salam çok yedim. hatta elma gibi yediğimi bilirimmmm . bunda canım hiç istemio sucuk salam vs
çayı içiyorum maalesef.ama azalttım 5 bardak falan içiyorum
kahveyi bıraktım .önceleri günde bir fincan içiyordum.şimdi yok. kolada haftada 3 bardak falan. yaz gelirse iice çoğaltırım kolayı.dayanamıyorum.
meyve suyu falan içmiyorum, ama meyve yerim .
alkol sigara yok
bitki çayıda içmiyorum
süt yoğurt ceviz badem yumurta peynir çorba su hergün yiyorum.
ya ben bişey soracam. ben hiç tatlı istemiyorum. hep böyle turşu - limonlu salata gibi şeyler yiyorum. nie ki acep??? ben pastalara bayılırdım 2 ay öncesine kadar
canım o zamana kadar hiç gitmiycek miyim doktora?evhamlıyım biraz hemde acemi
Polyyyyyyyyyyyyyyycimmmmm
cevap yazmıştım çnceki linklerde görmedin sanırım
Polycim çok şaşırdım mesajını görünce hayırlar olsun,korkanlar oldu sanrım :) ben korkmadım mutlu oldum.Son durumumu okudun mu bilmem kısaca özetliyim.Evde erken gebelik testi yaptım ikinci çizgiyi silik gördüm eczacıya gittim.Hmen kan testi yaptır hamilesin bence dedi.Kan testi yaptırdım değerini bilmiyorum ama negatif çıktı.Şimdi testlerim var ama yapmayı düşünmüyorum.Belki yarın sabah yaparım.Aycaece nin rahatlattı sağolsun onunda böyle olmuştu ya.İnşallah sonucu da onun gibi olur.Benim hala umudum var :)
gitsen de kan testiş yaptırır. kesenin görülmesi zor. çünkü çok yeni. sakın merak edip vajinadanda baktırma, bekle biraz. zaman çabucak geçiyor.baksana ben 1,5 aylkı olacam nerdeyse daha dr a gitmedim. kızımdada ilk kese gözükmemişti 5 haftalık falandı - diğerininde kalp atışı yoktu. bekle bekle stres yap yap geçmedi zaman , hep kendimi yıprattım . bu sefer tam 7+5 te gideceğim, ,inş keseyide kalp atışlarınıda görürüm canım. evham yapma. çok evham iyiye gelmiyor, bişeyin üzerine çok düşünce genelde gözünde kalıyor, yarıda kalıyor. allah hepimizinkini tamamına erdirsin inşşşş
bekle ben 5+5 oldum bekliyorum halaaaa
tarçınım havzakcım idilgacım hadi inş sırada sizler varsınız...
ye tatlıyı sev atlıyı polym)
yeşil çay hakkında bilgin var mı? gebelikte içilebilir mi?
Ya ben ben nerdeyim haaa ben yokmuyummmmmmmmm
hll-legend sen naptın ? kan verecektin dün akşam?
canım ya hayırlısıyla bu sağlıklı sıhhatli kucağına gelir ben de ilkinde kürtaj oldum ve okesenin görülmemesi dışgebelikmi çektiğim acılar hastane köşelerinde ağlamalar bisürü ulturason aletine girdim ve bidahakine 2hafta geçmeden gitmem diyorum ama sorun yoksa ve ilkse oheytaecan ve kullanılan ilaçlar için 3ay öncesi folik hangimiz kullanıyoruz oyüzden erken çıkmak iyi bide kızlar devlet vajınal ult yapmıyordu burda yasaklamışlardı ama özelde hemen yapıyolar bu konuda sana katılıyorum
Canım böyle olduğunu bilmiyordum iyi ki söyledin bende lavaboya gideyim diyordum gitmem artık tutarım az dahaHani küçükken gaz lambalarına konulan yağ mı gaz mı her neyse ondan geliyor içimden ya iğrenç birden oldu arkadaşın getirdiği poğaçadan ondan öncesinde bişey yoktu aaaay hüsnü kuruntu mu yapıyorum ben yine ya :18:
Selam canım.büyüklerimin iknalarıyla 1-2 gün daha beklemeye karar verdim.
Bende şöyle bir durum var.adetim tam olarak kaç gün geçti bilemiyorum.Çünkü hap ile korunuyordum.
hapı bıraktım ilk adetim 31 sonra geldi,bir sonraki 29 gün sonra.Yani tam düzene girmedi henüz.
Son adet tarihim 15 şubat yani üzerinden toplamda 35 gün geçti.Dün sabah test yaptım hiç bişiy çıkmadı.Dolayısıyla ben 1-2 gün daha bekleyeyim varsa biişiy zaten çıkması gerekir kanda diye düşünüyorum.Alpelladada kanda falan çıkmamıştı hemen geçtiğinde bi kaç gün sonra yaptığında çıktı.ERken davranmıyayım dedim.Sonuçta şimdide öğrensem,1-2 gün sonrada öğrensem hemen yapılacak birşey yok.
Böyle işte.
Canım böyle olduğunu bilmiyordum iyi ki söyledin bende lavaboya gideyim diyordum gitmem artık tutarım az dahaHani küçükken gaz lambalarına konulan yağ mı gaz mı her neyse ondan geliyor içimden ya iğrenç birden oldu arkadaşın getirdiği poğaçadan ondan öncesinde bişey yoktu aaaay hüsnü kuruntu mu yapıyorum ben yine ya :18:
Oyyy güzel annemmmm beniimmm inşallahhhhhhhhhhhhhhhhaşkımsın... sen devren gelince birinci sırada olacaksın inş... bu yazdıklarım yakın devreler şekerim. nisanda alcaz senin güzel haberini inşşş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?