MART ayında BEBİŞ için çalışmaya başlayanların yeri :)

Hamile kalmanın 10 Basit Yolu.
Gebe kalmaya elverişli günler, yumurtlama günü ve bunun 5 gün öncesiymiş...
Kadının hamile kalmaya en elverişli olduğu dönemde, hiçbir sağlık sorunu olmayan çiftlerin bile sadece %15’i bebeksahibi olabiliyor. Yani kadının yumurtlama döneminde, spermle yumurtanın bir araya gellip döllenme olması çok da kolay bir iş değil. Peki, kolaylaştırmak için yapılabilecek şeyler yok mu? Elbette var! İşte uzmanlardan öneriler;

Düzenli Olarak Sevişin:

Çok “sahtekarca” bir yaklaşım olduğunu düşünebilirsiniz ama değil. Aksine çok doğru bir gerçek var ki ne kadar çok sevişirseniz hamile kalma şansınız o kadar fazla olacak. Normal şartlarda sperm vücudunuzda beş gün canlı kalabiliyor. Düzenli seks hayatı tam yumurtlama döneminizde spermlerle yumurtanızı bir araya getirme şansınız artıracak. Özellikle hamile kalmak isteyen bayanların ovülasyon günlerini daha kolay tespit etmelerini sağlacak bir yol daha var. Hamilelik şansını artıran yumurtlama dönemlerinin tespitinde Tükürükten Ovulasyon Testi’ni kullanabilirler. Amerika’dan gelen Avrupa Normlarına uygunluk belgelerine sahip olan test, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylıdır.

Kafeini Kesin:

Araştırmalar kafeinin gebe kalma ihtimalini yarı yarıya düşürdüğünü gösteriyor. Yarım fincandan fazla -o da kafeinsiz olmak koşuluyla- kahve tüketmeyin.

Eşinizi Serin Tutun:

Erkeğin yumurtalıkları etrafındaki ısı,spermler için sorun yaratıyor. Bu sebeple eşinizden bol, vücuduna oturmayan, pamuklu iç çamaşırı giymesini rica edin. Dar kotlar ve pantolonlar giymesine -ne gerek varsa zaten böyle bir şeye- en azından bu dönemde izin vermeyin.

Diyet Yapmayı Bırakın:

Ohio Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; kadınlar kalori alımını düşürdüklerinde, üreme hormonlarındaki seviye de aynı şekilde düşüyor.

Beslenme Şeklinize Zengin İlaveler Yapın:

Zinc, Selenyum, E vitamini ve C Vitamini alın.

Zinc ve E Vitamini:

Bunlar eşiniz için. Zinc, hücre yenilenmesi için iyiyken E vitamini de hücre yenilenmesine destek sağlıyor. Eşinizin spermleri ne kadar güçlü olursa sizin yumurtalarınızın buna direnme ihtimali o kadar düşük olacaktır.
Selenyum: Bu da eşinizin için. Testosteron ve sperm sayısının artması için selenyum önemli bir vitamindir.
Vitamin C: Bu da onun için. C Vitamini sperm kalitesini arttıracak ve hamile kalmanıza yardımcı olacak.
Size Zinc: Tabi ki siz de vitamin içeceksiniz. Siz de zinc için. Böylece sizinde hücre bölünmesi ve yenilenmesi durumunuz gelişme kaydedeceğinden daha kolay hamile kalabilirsiniz.

İçki ve Sigarayı Bırakın:

İçki ve sigara hem kadın hem de erkekte üreme organlarını direkt etkiliyor. Özellikle sigara erkeklerde sperm sayısını düşürür ve sperm hareketliliğini bozar. Aşırı alkol alımı da sperm yapısını bozmaktadır.

İlaç Kullanımı!:

Kullandığınız ilaçlar varsa önce doktorunuzla konuşun. Bu ilaçların hangilerini kullanmaya devam edebilirsiniz hangilerini kesmeniz lazım ve hamile kalmadan ne kadar zaman önce kesmeniz lazım öğrenin.

Ağrı Kesiciler:

Bazı ağrı kesiciler -doktorunuza danışın- yumurtlama döneminde kullanıldığında kadın vücudundaki prostaglandin hormonu baskılanır. Oysa anne olmak isteyenlerin bu hormona ihtiyacınız var çünkü bu hormon sayesinde yumurtanız fallop tüpüne düşer.

Ateşini Artırın:

A ve D vitaminlerinin hem cinsel isteği artırdığını hem de iktidarsızlıkla baş ettiğini, buna ek olarak sizi ve eşinizi güçlendirip metabolizmanızı hızlandırdığını biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.

Kontrole Gidin:

Uzun süredir çabalıyor ve hamile kalamıyorsanız eşinizle birlikte mutlaka doktorunuza görünün. Evet, bu illaki kötü bir şey var demek değil, “denk gelmiyor” olabilir. Ama aynı zamanda sizde veya eşinizde medikal bir durum da olabilir ve bunu ne kadar çabuk tespit ederseniz o kadar çabuk düzeltip bebek sahibi olabilirsiniz.

Alıntıdır.

Son düzenleme:
canım bende her seferinde sarınıp sarmalanıyorum. daha öncede yazmıştım eşimde benimle birlikte yanıma yatıp ayaklarını yukarı kaldırıyor :))))))))))

calisma sonrasiiii oo bacak dikmee o ayniii :)))) gecen dedimkiii ya en iyisi tut ayak bileklerimden sarki asagaa salla bariiiiiii tuttu tuttu tutmazsa artik burnumdan agzimdan biseyler falan gelirrrrrrrrrrr :))))))) hani bunuda diyorumm bende boyda 170 nerdeyse akrobasiyi ogrenicem direk amut calisayim dieeeeeeeee istee caresizlik :)))) diologda suuuu cabukk cabukkk tut bacagimdan cevir dik duvaraa hicbiseyy kacmasin disarii hayy alammm yaaa guluyoruz sonraa bide ben yardimci olsun dieee dua okuyorum icimdsen spermler hareket kazansin dieeeeeeee dikili oldugum muddetce:)))

allahim duy sesimizi koyyyy bebisimiziii insallahhh gobusumuzeeee

Tembelcim, seni üzmek istemem ama, olsa kanda çıkardı diye düşünüyorum çok istisnai bir durum yoksa. Bence önümüzdeki aylara odaklan, üzülücek bişi yok henüz yolun başındayız canım, umarım en kısa zamanda güzel haberler alırsın ....

ben az kacar arkadaslar kalkip biraz evimlke ilgilenimmmmmmmmm

opuyorum sizi

aslinda sonuc su ki Kaderde varsaaaaaaaaa ne zaman yazildiysaaaa gelicek bebislerimizzzz insallahhhhh :))

bizimde senin gibi hep komik geçiyor. eşime diyorum ki bu ayak dikmenın en iyi sonucunu sen alacaksın. benden önce hamile kalacaksın diyorum :))))))))))
birde beni kozalak gibi sarıp sarmalaması yok mu daha çok gülüyorum. Allah razı olsun eşimden çorabımı giydiriyor beni sarıp sarmalıyor kendiside yanıma yatıyor dikiyor bacakları. akşam 8 gibi bacak dikmece, 12 gibi bel ile popomun altına yastık koyup yattım

kızlar hepinize selam cuma günü hepimiz için hayırlı olsun size bişi sormak istiyorum dün akşam benim sağ kasığıma ve bacağıma ağrı girdi,göğüslerim ağrıdı batma şeklinde ara ara bide belim ağrıdı ama bu sabah henüz hiç bişi yok belirtilere benziyomu bunlar.....

Hoşgeldin canımm. O patikleri yerim yaa Allah içini doldursun en kısa zamanda minicik ayaklarlaaa Canım senin bat ne zamandı. Gebelik belirtilerine benziyor bunlar. Yumurtlama gününden beri bende yaşıyorum aynılarını.

cnm bnm 25 mart ama bnde yumurtlama gününden beri yaşıyorum benim reglim 25.günde oluyo dün akşam bacağım sanki romatizmalı gibi ağrıdı belime vurdu 1,2 kez göğsümde ağrıdı ve piskolojik değildi çünkü hissettim göğüsümde ağrıyı şişkinliği ama bu sabah kalktığımda bişi yoktu bakalım hayırlısı:)

kızlar ya bi sorum olacak ben 27 günde bir adet oluyorum sat 9 şubattı ve benim 2 gün geçti karnımda ve belimde adet olacakmışım gibi ağrı var tam 1 haftadır ve eklemlerim çok ağrıyor göğüslerimde hiçbir belirti yok her an kırmızılar gelecek mi diye lavaboya gidiyorum.4 gün önce idrar tahlili yaptım sabredemedim negatif çıktı şimdi de tekrar negatif çıkacak diye korkudan test yapamıyorum sizce hamile miyim beklemek çok zor bişey ALLAH herkese hayırlı evlatlar nasip etsin İNŞALLAH

cnm kan testinde çıkar bence kan testi yaptır:)bu arada gerçekten beklemek çok zor :)

cnm kan testinde çıkar bence kan testi yaptır:)bu arada gerçekten beklemek çok zor :)

benim adetime 9 gün var kan testi yapmamak için zor tutuyoarum kendimi üstelik hiç bir hamilelik belirtisi olmamasına rağmen bu konuda sabır cçok zor allah hepimizin yardımcızı olsun

Canım hakkımızda hayırlısı, yumurtladığımdan beri göğsümde şişlik inmedi, yürürken bile sallanınca felan ağrıyor. Bazen daha şiddetli oluyor bazen azalıyor. Dediğin gibi bacaktada romatizmal bir ağrı, kramp giriyor gibi. İnşallah kendimizi çok dinlemiyoruzdur ama inşallah bebişlerimiz bizimledir.

Canım hamile olabilirsin idrar günden güne farkeder. Evde varsa bitane daha yap 4 gün olmuş yapalı. Yada garanti olsun dersen kan ver canım. Güzel haberlerini bekliyoruz

benim adetime 9 gün var kan testi yapmamak için zor tutuyoarum kendimi üstelik hiç bir hamilelik belirtisi olmamasına rağmen bu konuda sabır cçok zor allah hepimizin yardımcızı olsun

haha ben nedense gayet relaxım ya olmadığını bildiğim için... hatta gelecek ay neler yapsam diye düşünüyorum

hahaha buna daha önce de gülmüştüm alemsin walla

bu arada çok sarıp sarmalanmak doğrumu acaba,hatta çoğu yerde yatak odasının fazla sıcak olmamasına dikkat edin diyor ılık olması daha uygun,çok sarmalanma :))

canım çift çizgimi çıktı ovulasyon tavan yaptığına göre sadece bugün mü gördün peki ilk yaptığında nasıldı bende yarın başlıycam ovulasyon a

haha ben nedense gayet relaxım ya olmadığını bildiğim için... hatta gelecek ay neler yapsam diye düşünüyorum

Kuzum sen neden bu kadar ümitsizsin bakiyimm? Bugün pek bi negatif gördüm seni daha 7 gün var neden bu ümitsizlikkkk İlla belirti vermezki herkestee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…