MART ayında BEBİŞ için çalışmaya başlayanların yeri :)

Özet
-Gebe kalmayı planladığız da 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
-Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
-Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin en az 48 saat boşalmaması gerektiğini unutmayın
-Sabah erken saatte ilişkide bulunun
-Kayganlaştırıcı kullanmayın
-Hiçbir zaman ve asla vajinal duş yapmayın
-Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
-Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
-Su altında ilişkide bulunmayın
-İlişki sonrası erkek 1-2 dakika geri çekilmemeli, kadın ise 20-30 dakika yatar pozisyonda kalmalıdır.

Hayirlisi neyse o olsun demistim zaten.. aklimizda bebek fikri yoku ama boyle olunca umutlaniyo insan. Neyse bakalim allah isteyenlere versin once insallah..

merhaba oflu bebeğini kaybetmene çok üzüldüm. bende kasım ayı forumundanım seni çok iyi hatırlıyorum.
hamile kalmıştın. ben daha sonra stres olmasın etkilenmeyeyim diye 3 ay bu siteye girmedim. şimdi mart ayı ile tekrar başladım sizlerle birlikte olmaya. umarım hepimiz hamile kalırız. ben soğan kürüne başladım bu ay hepimize hayırlı olsun

kızlar günaydınnn yepyeni bir gün yepyeni güzel ve mutlu haberler almak dileğiyle... incir kürümü yaptım, eşimede keçiboynuzu... soğumalarını bekliyorum... Rabbim bu nimetlerinin hatrına bizlere muratlarımızı verir inşALLAH... hayırlı cumalar herkese.......

hamile kalmaya başlarken çok okudum bunları :)

çok güzel bilgiler canım... sağol

Hayirlisi neyse o olsun demistim zaten.. aklimizda bebek fikri yoku ama boyle olunca umutlaniyo insan. Neyse bakalim allah isteyenlere versin once insallah..
tabiki umut hep olmalı ama fazlaca kaptırmamalı kendimizi.
yaşadığım için çok iyi biliyorum..

bende seni hatırladım canım...
hayırlısı böyleymiş napalım
sağlıklı evlatlarla buluştursun RABBİm.
hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun
inşallah hep beraber gebe oluruz..

Hamile kalmak için incir kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

SORU :

ıyı gunler hocam daha oncekı sorularıma verdıgınız cvb lar ıcın cok tsk ederım. Allah razı olsun sızden. hocam bende yumurtlama olmuyomus ben calısan bır bayanım. incir kurune basladım. sabahları ac karnına yumurtlama sayısı cogalması ıcın ıcıyorum. aksam da ac karnına yumurtlama catlatma ıcın havuclu ıncır ıcıyorum hocam bu her ıkı kurude aynı zamanda yapabılir mıyım. sımdıden tesekkurler ıyı calısmalar hocam.

CEVAP :

Sadece incir-havuç kürünü uygulamanız yeterlidir. Sağlığınız daim olsun. Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

günaydın canım..
şifa olsun size :)
ve tüm kür uygulayanlara...
hayırlı cumalar..

suvesabun merhaba

soğan ve incir kuru sadece bir arada kullanılmaz diye biliyorum. sitesinde öyle yazıyordu.
ben bu ay soğan kürüne başladım. 15. günüm dolsun hemen incir kürüne başlıyacağım

kızlar bu arada ilişki sonrası spermin içeride daha fazla kalması için ayaklarımı yukarı kaldırıyorum. çok komiğime gidiyor bu şekilde durmak

suvesabun merhaba

soğan ve incir kuru sadece bir arada kullanılmaz diye biliyorum. sitesinde öyle yazıyordu.
ben bu ay soğan kürüne başladım. 15. günüm dolsun hemen incir kürüne başlıyacağım

başla tabi canım... şifa olsun inşALLAH... eşine de sorun olsun olmasın farketmez keçiboynuzu kürü hazırla... yarasınnn

Keçiboynuzu ve sperm acrosome aktivitesi

Hamileliğin oluşabilmesi için sperm sayının normal düzeyde olması gerektiğini belirtmiştim. Bazı durumlarda toplam sperm sayısı normal seviyesinde olduğu halde ve hareketli sperm sayısı da normalken, buna rağmen hamilelik çok zor gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi nedir? Spermlerin baş kısmında bir kesecik bulunmaktadır. Bu keseciğe acrosome denir. Bu keseciğin içerisinde çok sayıda değişik enzimler bulunmaktadır. Sperm, yumurtaya temas ettiği anda, acrosome içerisindeki enzimler yumurtanın membranını (zarını) parçalarlar (çözerler, eritirler) sperm yumurtanın içerisine girer ve döllenme başlar. İşte, yumurta zarı ile temas eden sperm-acrosomunun içerdiği enzimler yeterli aktiviteye sahip değiller ise, yumurtanın membranını (zarını) parçalayamazlar (eritemezler, çözemezler). Ve yumurtanın döllenmesi mümkün olmaz. Görülüyorki, hareketli sperm yumurtaya ulaşmasına rağmen döllenme mümkün olmayabilmektedir. İşte, keçiboynuzu kürü hem hareketli sperm sayısını artırmakta, hem hareketli spermleri daha hareketli kılmakta ve hem de spermin baş kısmında bulunan acrosome içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek, yumurta zarının parçalanmasına imkân sağlamaktadırlar. Çoğu zaman toplam sperm sayısı normal seviyenin altında olmasına rağmen (7-8 milyon/ml) keçiboynuzu kürü ile döllenme gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi, harnupun spermlere, sayıca az olmalarına rağmen hareketlilik kazandırarak yumurtaya ulaşmasını sağlamak ve acrozom içerisindeki enzimlerin aktivitesini arttırarak da yumartanın membranını kolayca parçalayabilme imkânlarını sağlamasıdır.

ben eşime keçiboynuzu pekmezi yediriyorum.

yanlışmı yapıyorum yoksa

kürü nasıl ki ???????

ben eşime keçiboynuzu pekmezi yediriyorum.

yanlışmı yapıyorum yoksa

kürü nasıl ki ???????

İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu kürü nasıl yapılır, hazırlanır?

Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

ben eşime kürü yapıyorum tek başına tadının kötü olduğunu söyleyince hemen yeni bir alternatif bulduk... keçi boynuzu pekmezini içine dolduruyoruz tatlanması için öyle içiyor.. bu da benim daha çok işime geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…