- 1 Mayıs 2020
- 1.574
- 1.445
- 133
Sizde iki tane yolk sac gözükmüş müydüBenim embriyolarım bölünmüştü, 8.haftada vajinal kontrolde ikiz olduklarını öğrendim tek kese tek plasenta, 6+5 kalp karından sadece bir tane görünmüştü kalp atışı gümbür gümbür devam ediyordu, işte kontrole gittiğimde dr kalbini duyamadı ve vajinal baktı, ikiz diyince şoka uğramıştım biri 7+5 diğeri 6+5 yani biri bir hafta geriden geliyormuş ama ikisininde kalbi durmuştu, ama benim embriyolarımda sorun vardı trizomi 12 çıktı kürtajdan sonra biyopside, yani demem o ki ikiz oldukları için biri geride biri önden gidebiliyor o kafana takılmasın canım, önemli olan tek kese tek plasenta ikizlerin sağlıklı olması, bana dr 50% canlı doğum ihtimali demişti. Ultrason resmini ekledim, genelde aralarında amniyo sıvısını ayıran zar oluyormuş tek kese ikizlerini, ama bende o zarda yoktu 1000de 1% ihtimal bu, böyle oluncada büyüdükçe kordon dolanıyor, bir birine kan geçiyor, tek kesede tekme falan atıncı diğerine zarar verip özürlü doğmasına neden oluyor demişti dr, birde onu normal kadın doğum değil perinatolog takip edecek canım, istersen bir perinatolog bulup ilk fırsatta görün
İnşallah canım. Bir hafta içinde birden yolk sac, embriyo ve kalp atışı oluşması herşey çok ilginç geliyor. Tek korkum haftaya gelişimleriyle yada kalp atışlarıyla ilgili bir sorun olması. Eğer öyle olursa sonlandırırız dedi hoca da çok arada konuştu
Evet vajinalda 2 tane gözüktü yolk, ama tek plasenta tek kese ikizi çünkü ayıracak zar yok ikisinide, normalde ilk 3günde bölünenler ayrı keselerde oluyor, 3-5 gün arası bölünenlerde amniyon sıvısını ayıran zar oluyor yani perde gibi bir şey ikisinin arasında, 5gün sonra bölünenler o zarda olmuyormuş benimki 5 gün sonra bölünenler kategorisinde canımSizde iki tane yolk sac gözükmüş müydü
Evet vajinalda 2 tane gözüktü yolk, ama tek plasenta tek kese ikizi çünkü ayıracak zar yok ikisinide, normalde ilk 3günde bölünenler ayrı keselerde oluyor, 3-5 gün arası bölünenlerde amniyon sıvısını ayıran zar oluyor yani perde gibi bir şey ikisinin arasında, 5gün sonra bölünenler o zarda olmuyormuş benimki 5 gün sonra bölünenler kategorisinde canım
Ay evet aşkım ben bunlardan geçtim, burada kimse anlamadığı için inşallah bölünmüştür ikiz falan olur diyorlar ama bu çok zor olan bir şey canım benim, çok sıkıntılı , o yüzden diyorum hep tek olsun bizim olsun, tabi tek yumurta ikizi olup sağlıklı doğanlar var çünkü ayrı keselerde oluşmuşlar, benimki tek kesedeydi, dilim yandı yani canım, Allah kimseye öyle bir şey yaşatmasınSepidem okurken beynim yandı
Ay evet aşkım ben bunlardan geçtim, burada kimse anlamadığı için inşallah bölünmüştür ikiz falan olur diyorlar ama bu çok zor olan bir şey canım benim, çok sıkıntılı , o yüzden diyorum hep tek olsun bizim olsun, tabi tek yumurta ikizi olup sağlıklı doğanlar var çünkü ayrı keselerde oluşmuşlar, benimki tek kesedeydi, dilim yandı yani canım, Allah kimseye öyle bir şey yaşatmasın
Aşkım sen boş ver bilme zaten, seninkiler ayrı oldukları için şu an ağada onlar paşada onlarAmin canım benim inşallahtek olsun sağlıklı olsun bizim olsun inşallah hayır sen perde falan diyince kafam karıştı en iyisi hiçbirşey bilmemek saf saf takılmak hele benimkiler ne alemde acaba bunlar niye bu kadar geçe attılar sabrımla oynamaya yeminliler
Aşkım sen boş ver bilme zaten, seninkiler ayrı oldukları için şu an ağada onlar paşada onlar
ağzına vur aşkımHadi inşallah canım benim korkum üçüz olmaları
Zar 16.-17. Haftada gözüküyormuş. Sizin o kadar ilerlemiş miydi gebeliğinizEvet vajinalda 2 tane gözüktü yolk, ama tek plasenta tek kese ikizi çünkü ayıracak zar yok ikisinide, normalde ilk 3günde bölünenler ayrı keselerde oluyor, 3-5 gün arası bölünenlerde amniyon sıvısını ayıran zar oluyor yani perde gibi bir şey ikisinin arasında, 5gün sonra bölünenler o zarda olmuyormuş benimki 5 gün sonra bölünenler kategorisinde canım
ağzına vur aşkımikisi olsun senin olsun
Yok benim dr perinatologdu direk söyledi zarsız diye 8.haftada, zaten olsada benim o kadar uzun gitmezdi çünkü trizomi 12, onlarda 10.haftaya kadar maks gidiyorlar , genetik olarak sağlıklı değildi, birde ekleyim ben 3 profesöre gittim aynı gündeZar 16.-17. Haftada gözüküyormuş. Sizin o kadar ilerlemiş miydi gebeliğiniz
15ne kadar bayıltsınlarKürek getirin vurun vallahinşallah sağlıklı olsunlar çok merak ediyorum
15ne kadar bayıltsınlar
Herkese iyi hafta sonları
Kanamam geceden beri yok
Beni korkutan kısmı renginin kırmızı oluşuydubu şekilde tutunma lekelenmesi yaşayan var mı
Sepide için rahatladı çok teşekkür ederim,peki dondurulmuş 5. Gün embiryoda son adet tarihimi baz aliniyor yoksa transfer tarihi mi ? Sen kalp sesini duymaya ne zaman gidiyorsunMerhaba canım, dediğimi gibi panik yapma eğer bu gün doğal olarak 6+5 olsaydın kalp sesi falan alıp bebeği görmüş olurdun, sen yanlış hesapladığın için kalp atışı alınamadı, hiç endişe etme canım şu an sen muhtemel 5+3 olabilrsin bende o tarihte sadece kese görmüştüm bebek yoktu, kese ölçümüne göre 5+3 uygundum dr 10 gün sonraya randevu vermişti, ben bu gün 6+4, salı günü gidecem kalp atışı için. 13 mayısa verdiyse sanada tam 10 gün sonra demiş, şu an sadece keseyi ve yolk görmen çok doğru
Tutunma değil sanırım ama kanama yaşadım ben de bu şekildeHerkese iyi hafta sonları
Kanamam geceden beri yok
Beni korkutan kısmı renginin kırmızı oluşuydubu şekilde tutunma lekelenmesi yaşayan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?