Yaa kizlar, dun et haslama yapalim dedik esimle. Dolapa koyalim, eve geldigimizde hazir yemek olsun diye 1 tencere klasik, patatesli soganli haslama...Saglikli da...Neyse, esim mutfagi sever, yemegi de o yapti zaten. Etleri koydu tencereye, suyunu tuzunu da koydu. Sonra bi baktim paat diye 1 yemek kasigi dolusu becel yag koydu. Kizdim, ne gerek var, niye koyuyosun, et zaten orta yagli. Ben annemden oyle gordum. Etin yagi yeter yani bence. Bana demesinmi, sana kalsa hasta yemegi yicez, boyle lezzetli olur diye. Yaa bnm fikrim, yemekleri az yagli tuketmek. Zaten cikolata, pasta, abur cabur dan fazla fazla yag aliyoruz. Sinir oldum. Ailesi de boyle, bir pilav yaparlar, yag icinde. yutarken midem kalkar. Pirinc tadi degil yag tadi alirim. Hep de hastalar ayrica. Seker, kolesterol, tansiyon, damar, reflu...Oyle yagli yersen olacagi bu. Benim annem 60 yasina geldi. Masallah hic bir hastaligi yok. Ben de bu tarz yagli yemek aliskanligiyla yasamak istemem dogrusu...Moralim bozuldu paylasmak istedim.
Yaa kizlar, dun et haslama yapalim dedik esimle. Dolapa koyalim, eve geldigimizde hazir yemek olsun diye 1 tencere klasik, patatesli soganli haslama...Saglikli da...Neyse, esim mutfagi sever, yemegi de o yapti zaten. Etleri koydu tencereye, suyunu tuzunu da koydu. Sonra bi baktim paat diye 1 yemek kasigi dolusu becel yag koydu. Kizdim, ne gerek var, niye koyuyosun, et zaten orta yagli. Ben annemden oyle gordum. Etin yagi yeter yani bence. Bana demesinmi, sana kalsa hasta yemegi yicez, boyle lezzetli olur diye. Yaa bnm fikrim, yemekleri az yagli tuketmek. Zaten cikolata, pasta, abur cabur dan fazla fazla yag aliyoruz. Sinir oldum. Ailesi de boyle, bir pilav yaparlar, yag icinde. yutarken midem kalkar. Pirinc tadi degil yag tadi alirim. Hep de hastalar ayrica. Seker, kolesterol, tansiyon, damar, reflu...Oyle yagli yersen olacagi bu. Benim annem 60 yasina geldi. Masallah hic bir hastaligi yok. Ben de bu tarz yagli yemek aliskanligiyla yasamak istemem dogrusu...Moralim bozuldu paylasmak istedim.
zatn o ette yeterince vardı yağı.bide bu yemek haslama olduğu için gerek yok bence yağa..onun o saf hali daha güzel..katılıyorumcanım sana..eşin doğulu galiba doğulular genelde çok yağlı baharatlı sever..:))sende egelisin galiba..:))))
Simdi aklima bir fikir geldi, eti yapip dolaba koyduk. Hem etin yagi hem de becel donar ustunde ben onlari kocam gormeden kasikla yuzunden alip atiym. Cunku kiyamiyorum, o da yemesin, zaten ailesinde her hastalik var. O da hasta olcak diye korkuyorum. Damar tikanikligi falan, Rabbim korusun, bir cinlik yapiym de atiym yaglari cope
Yok cnm yaa, esim de ben de istanbulluyuz. Oyle yoresel aliskanliklarimiz yok. Aliskanlik sadece. Ben bi yemek yapiyorum, esim onu yemek icin cezvede yagli sos hazirlayip, dokup oyle yer. Vucudun yaga da ihtiyaci var diyo. O kadar yag 10 vucuda yeter, artar...Evlendikten sonra kilo almamin sebebi bu. Esim yemek yapar, cok sever, tabi yagli yapiyo. Elestirince de cok kiziyo. Senin yemeklerin hasta yemegi diyo. Ben de yagsiz yapmam, ama az yagli yaparim. Nefret ederim vicik vicik ustunde yag yuzen yemekten. Mesela benim sulu yemeklerimin suyuna bakinca yag boncuk boncuk gorunur suyun ustunde, ama esim yapinca suyun ustunu tamamen kaplar. Ayri pisircez sanirim, tek care, o kendine ben kendime
Farketmeyecekse hiç durma yap. Bazen kahvaltıya sucuk falan pişirince ben de öyle yaparım. Çaktırmadan süzerim yağını
tmm cnm şuı dakikadan itibaren bende başlıyorum...kendimden bahsedeyim..ben 27 yaşında 4 yıllık evli 1.70 boyunda 77 kilo olan biriyim..aslında çocuk id-stiyorduk ve korunmuyorduk..sonra adetim gecikince doktor gittim polikistimin olduğunu öğrendim..ADET SÖKTÜRÜCÜ FALAN VERDİ BALON GİBİ ŞİŞ HİSSEDİORU KENDİMİ.kistim olduğunu duyuncada moralim bozuldu kendimi ii ce yemeğe verdimm.....bu yuzden önce ilo vermem şart..yoksa böyle gidrsem duba olucamm...
Hoş geldin aramıza canım..
Sen de tam bizim topiğe aitsin Pınar, çünklü bu topiktekiler de genelde 3-5 yıllık evli bir çocuklu yada hiç çocuksuz, hatta bebiş düşünüyor, hatta aynı anda üzgün aynı anda sevnçli olabiliyoruz, bazı günler hepimiz kaçırıyor bazı günler toparlanıyoruz....
ozaman doğru yerdeyimm...çok hırslandım kesinlikle yemicem artık öle çok..burayı neden daha önce bulmamışım ben yaw..
Burası daha yeni canım. Çidocum sağolsun daha 1,5 ay falan oldu açtı bu topiği
çidooo teşekkürler...hafta da kaç kilo veriosunuz genel olarak..
ortalama 500 gr...Hic veremeyen de oluyo, 1 kilo veren de oluyor. Cok nadiren de olsa alan arkadaslar da oluyor ama bir sonraki hafta hemen toparlayip telafi ediyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?