...beklemediğim bi şekilde devam etti konu...
yalnız şu an sizin bi şekilde boşansanız da öyle tahmın edıyorum ki,devam edebiceğiniz bi hayatınız var...kendınize 2.bi şans verebilirsiniz...
ya o ''mahluk''diye nitelendirdiğiniz kızın var mı acaba? 2.bi şansı...yok....
taşkınlık dediğiniz şeyi tek başına mı yapmiş o kişi? eşiniz yardımcı olmamiş mı hamıle kalmasına?
4 yıl çıkmişlar zaten...sevmiş kız ve herşeyını vermiş ben bunu taşkınlık olarak gormüyorum...
tek bi çözümü var bu olayın.....
bunlar size ağır gelmesin ama ortada bi bebek olacaksa ve eşiniz sizin yanınızda olmayı istıyorsa -kimse duymadan- resmi olarak boşanırsınız...
o kişiyle resmi bir nikah kıyar eşiniz ve cocuğa babasının soyadı verilir...
ve yine resmen ayrılıp sizinle evlenir....içiniz rahatlarsa böle devam edersiniz....
ki başka bi çözümü de yok gibi o kız da öyle bırakılmaz vicdanınız varsa sizin de yardımcı olmanız gerek...onun yerınde siz de olabilirdiniz...
zaten çocuk varsa ve nufusuna geçirecekse evlilik gibi bir şart yok.
çocuk aile ortamında büyüsün der de evlenmek isterse de gene saygı duyarım.
orda mahluk diye bahsettiğim zaten kız değil bizzat kendi eşimden bahsediyorum.
ki bahsettiğimiz kız da burada köyden yeni gelmiş cahil birisi değil, bugün yarın üniversite diplomasına sahip olacak birisi.
taşkınlık dememe gelince evet daha medeni çözümler varken,
aileyi karıştırmayı çalışmayı, taşkınlık olarak nitelendirdim.
tamam eşim konuşmaya yanaşmadı hiç ama benle de konuşmayı deneyebilirdi.
yada rahatsız eder tonda mesajlar yerine sağlamlıgı olan belgelerle karsımıza cıkabılrdı.
ben kıza yardım etmek adına eşimi evden gönderdikten sonra kızı arayıp çağırmak yada yanına gidip çözüm aramak istedim.
ama değil uzlaşmaya konuşmaya bile yanaşmadı.
beni bu konuyla alakadar en son insan ilan edip ağıza alınmayacak hakaretler etti.kelimeler kullandı ki bunlara ragmen sustum belkı uzlasılır dıye.
bu konuda tarafsızlıgımın elverdiği ölçüde empati kurduguma inanıyorum.