- 22 Şubat 2020
- 87
- 438
- 23
- 33
- Konu Sahibi Fightfreedomm
-
Ayy ne düşücem eline ya, Kendini yurtiçi kargo sahibi çakma sağlık bakanı sanıyorKusura bakmayın ama çok iticisiniz. Allah kimseye hastalık vermesin. Sizin gibi tehditkâr konusan sağlıkçiların eline hiç düşürmesin.
Su zihniyetinize bir bakın. Hem insanları riske atıyorsunuz, hem de sağlık çalışanı olmanızın sözde havasıyla tehdit ediyorsunuz. Allah bizi insaflı sağlık çalışanların eline düşürsün.
Allah düşürmesin, size ve hepimize sağlıklı günler diliyorum :)Ayy ne düşücem eline ya, Kendini yurtiçi kargo sahibi çakma sağlık bakanı sanıyor
Haklısın cidden biraz önce dışarı çıkarken maske taktım cidden nefes almayı zorlaştırıyor sıcak+efor. Yazın tatil bölgelerinde kim maske takar ki diyede düşündüm.Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Empati? Maske takmamaya mi? G. Terde aksa takacaksin. Bizde çalışıyoruz klima zten çalışmıyor çünkü riski cogaltiyor evet cok cok zor sürekli maske kullanmak bunaliyorum ve klostrofobim var ama takmak zorundayiz. Birde haklı gibi sana doğru yolu gosterenleri gommussun. Kurallara uymayacaksan çık işten otur evinde.Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Benim polen alerjim var nisan mayıs haziran ayı bana hep azap olur. Ama mecburen o maskeyi hergün dışarı çıkarken takıyorum. Çünkü mecburiyet. Bu sene insanlar ilk kez maske taktı onu da ağzına mı taktı yüzüne mi taktı başka yerine mi taktı ne zormuş bizim memlekette insanları kurallara uydurmak.
Mecbursan maalesef takılacak o
Çalıştığım yerde gelen müşteriler de çoğu bu kafada. Dezenfektanla mi olcak yok maskeyle mi gecmeyecek diyorlar. Bu kadar cahalet olmaz olmamalı ya ama var o yüzden keşke diyorum bu virüs doğal secilimle halletseydi işini kendini emniyete alani vurmasaydi ama malesef. İnsanlara zarar bu düşünceler. Kendini umursamayani ben hiç umursamam zaten. O yüzden sizinle muhatap olmak zorunda kalanlara üzüldüm.O yapmaz bu yapmazsa o zaman çark dönmez kargolarınız nasıl gelir :) umursamaz değilim bakın bunlar pratik hayatın gerçekleri ben işin içinde olarak böyle zorlanıyorsam normal vatandaşın ne düşündüğünü tahmin etmek çok zor değil :)
TedaviSana bir şey olursa gelirsin hastaneye yine ben tedavin için seni karşılarım umarım :)
Dediginize katiliyorum bende normalde Turk kanallari yok, Turkiye'deki maske takma durumunu bilmiyordum birkac gundur youtubedan NTV izleyene kadar. Merak ettim hic kamu spotu yapilmadi mi maske takilmasi ile ilgili? Benim gordugum %50nin maskesi agzini kapatiyor, burun acikta. Ne anlami kaldi o zaman maske takmanin diye dusundum.
Keske kamu spotu yapilsa maske ile agiz ve burun tamamen kapatilir ve maskenin filtreleri acilarak takilir. Maskenin metal kismi ile burnun ust kismi iyice sıkistirilir ki maskeyi duzgun tutsun...seklinde.
Dediginize katiliyorum bende normalde Turk kanallari yok, Turkiye'deki maske takma durumunu bilmiyordum birkac gundur youtubedan NTV izleyene kadar. Merak ettim hic kamu spotu yapilmadi mi maske takilmasi ile ilgili? Benim gordugum %50nin maskesi agzini kapatiyor, burun acikta. Ne anlami kaldi o zaman maske takmanin diye dusundum.
Keske kamu spotu yapilsa maske ile agiz ve burun tamamen kapatilir ve maskenin filtreleri acilarak takilir. Maskenin metal kismi ile burnun ust kismi iyice sıkistirilir ki maskeyi duzgun tutsun...seklinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?