yeşil olunca kahverengi %75 oluyorKoyu renk baskın oluyor diye Biliyorum. Babalarinin gözleri yeşil, cocukların biri simsiyah diğerleri kahve çok bekledim ama olmadi :)
neyse göreceğiz artık doğuncaSizin geninizde renkli göz varsa %50 şansı var, sizde yoksa %100 kahverengi olur.
tabiki de ilk önce sağlık aama insan merak ediyor :)Eşimin mavi , benim açık kahve . Kızımın gözler benimkinden daha koyu kahve oldu . Görsün de rengi önemli değil .
Bende oyle biliyorum.Aslında tam yüzde 50 değil bildiğim kadarıyla, koyu renk baskın oluyor. Biyoloji dersinden öyle hatırladım.
Yani şöyle ki, çocukta hem mavi hem k.rengi gen varsa gözler k.rengi olur. Koyu renk baskındır diye hatırladımBende oyle biliyorum.
Benim esimin ailesi soyle
Anne mavi
Baba kahverengi
4 kardes mavi
Benim goz rengim ela, esim acik mavi, kizim mavi,oglum kahverengi
Demekki anne babada da çekinik renkli göz geni var ve yüzde 25 oranında olan bu gen bebekte görülmüş.doğrusu bitane instagram fenomeni var ollaluna biliyor musunuz bilmiyorum eşide kendide esmer kahverengi gözlüler çocukları adamın dedesinin kopyası oldu sarısın ve masmavi gözlü
merakla bekliyoruz o zaman üç haftayı :)Demekki anne babada da çekinik renkli göz geni var ve yüzde 25 oranında olan bu gen bebekte görülmüş.
Bu olay üst soyları da kapsıyor. Eşim kahverengi gözlü ama annesi mavi gözlü. Eşimde kesin çekinik renkli göz geni var. Benim mavi gözlerim. Yüzde 50 oranında çocuklarda renkli veya kahve göz rengi sözkonusu bizde. Kızım kahve gözlü bakalım oğlum diğer yüzde 50 içine girecek mi üç hafta sonra göreceğim
amin inşallah sizin deAnneyle babayla da çok ilgisi yok eşim kahverengi gözlü benimkiler ela kızım eşimin tarafına benziyor gözler kahve oğlum aynı dayısı gözler maviaileden de çok geçiyor genler kime benzeyeceği önemli bizim ailede ela yeşil mavi ne ararsan var bakalım üçüncünün göz rengi ne olacak Allah gönlünüze göre versin
teşekkürler <3Şuraya amme hizmeti olarak gen çaprazlama şemasını koyuyorum. Kendi geninize göre tahmin yürütürsünüz :) İki kahverengi gözlü ebeveynden renkli gözlü bebek de doğar bu arada. Yeter ki genler heterozigot olsun.
yahu hiçbir şey fark etmez sadece MERAK sorduğunuz sorunun anlamsızlığı tabi ki sağlıklı olsun yeterli Allah Allah ya . Mavi gözlü olsun görmesin gerekirse mi diyorum .Kahverengi goz baskindir, % 75 kahverengi olur diye biliyorum ama ne farkeder? Gozleri gorsun, kendi saglikli olsun yetmez mi?
kim çocuğu için kötüyü ister neden herkesin derdi oldu anlamadım sinirlerim bozuldu iyice ya herkes saçma sapan bir sürü konu açıyor benimki olay olduMerak etmek gayet dogal birsey :)
Aynen genlerden geliyor. En önemlisi sağlık bunlar işin esprisiAslında anne babadan alıyoruz yine. Yani akrabadan gen almak diye bi şey söz konusu değil. Anne babada ne varsa o geçiyor. Ama gen olayı bizim lise biyolojisinde gördüğümüz çaprazlama kadar basit değil sadece. Alt genler var. Bunlar bozuk olabiliyor ya da aktarım sırasında bozulabiliyor. Bir göz pigmentinin üretilmesi için de hem anneden hem babadan gelen genin çalışır durumda olması gerekiyor. Biri olmazsa renk ortaya çıkmıyor ve mavi göz oluyor. O sebeple anne bu renkli baba bu renk çocuk kesin böyle olur diyemiyoruz. Her şey şans. Neticede Allahın işine karışılmaz.
Ufak tefek cinayetler dizisindeki arzunun çocukları gibiAy benim kuzenim karı koca mavi göz, iki çocukları da kahverengi gözlü oldu
Benim mi sordugum soru anlamsiz? Aksine ben sizin sordugunuz sorunun anlamaizligini vurgulamak icin sormustum o soruyuyahu hiçbir şey fark etmez sadece MERAK sorduğunuz sorunun anlamsızlığı tabi ki sağlıklı olsun yeterli Allah Allah ya . Mavi gözlü olsun görmesin gerekirse mi diyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?