Mavi ter?

Merhabalar bence kumaşın türüyle alakalı bi durum mavi renk bazen çamaşır suyu damlayınca da morarıyor kumaşla ilgilü olduğunu düşünüyorum diyabet açısından değerlendirildi mi aşırı terleme yüksek şekerle olabilir belki gözden kaçmışyır diye söylemek istedim bazılarımız aşıro terler stres altında daha terler

Benim bir tanıdığım da vardı bu olay erkek çocuğuydu oda telas yapmıştı doktoruna sorduğunda bakteriyel etkileşim olabilir demişti terdeki bir madde camasirlarda bazı dönemler mavi leke bırakabiliyor mavi mavi terlemiyor ise olay sadece kıyafette ise doktorlarda bişey gormediyse zararsızdır diye düşünüyorum

Merhaba... naçizane fikrimi belirteyim. Öncelikle bir annenin böyle bir kuruntuyla yaşaması çok zor. Evladımızın durumunun belirsizliği. İnsanı içten içe bitirir. Rabbım dermansız dert vermesin. Şimdi şöyle akıl yürütmeye çalışıyorum. Bir insanda terleme sorunu varsa ensesinden yastığına geçer ve o yastık sapsarı olur bu sarılığı kolay kolay çıkartamıyoruz. Etrafımdaki çok terleyen insanlardan biliyorum. Hiçbir şekilde içtikten geçmeyen ter lekeleri bilirim. Hani sizin çocuğunuzun sadece farkı mavi renkte olması. Çok asitli bir teri mi var acaba mavi oluyor rengi. Bence içiniz rahat olsun ya. İnşallah ciddi birsey değildir. Sağlık diliyorum çocuğunuza.

İlk defa duydum böyle birşey emzirmeyle alakası varsa ona bak canım Instagram da görmüştüm yabancı bir kadın göğsünü sağıyor ve mavi süt çıkıyor onu döküyordu yere sağarakmi emziriyosun direk kendimi emiyor sütun rengine dikkat et ayda bir kaç kez demişsin olduğu zamanlarda bir gözlem le istersen

Merhaba çok geçmiş olsun buradaki doktor arkadaşlarımıza da soralım belki bilgisi olan çıkar.

Ayni gunes kremini ben hem ogluma hem kizima kullandim. Bir de o kargasada yuzlerine boca etmistim. Kizim da olmadi oglumda oldu. Oglum da oldum olasi terler azicik sicak bir ortam oldumu. O kadar asiri bir terlemesi hic olmadi ama kizima gore terler. Ben de ikiz oldugu icin karsilastirmam kolay oluyor. Belki fazla terleyende boyle birsey oluyor olabilir. Chatgpt ye sordugumda boyle dedi bana.

Gerçekten de mavi renk fotoğrafı görene kadar ne kadar mavi olabilir ki diye düşündüm ilk kez görüyorum böyle bir durum eğer hiç bir bulgu yoksa endişe etmeyiniz bence sağlıkla büyütün
Yani doktorlarin dedigi herseye baktik birsey yok ama bizde mavi ense terine ilk kez rastliyoruz diyorlar.

Gercektende genetik, metabolik ne kadar test varsa yapildi cocuga.

Duzenli kullandigimiz tek takviye d vitamini ve balik yagi, ara arada degerleri dusunce demir ilaci kullaniyor. Ama bu takviyeleri buyuk kizimda kullaniyor, bende kullaniyorum, buyuk kizim degil ama ben cok terlerim, terini dert etmiyorumda zaten iste rengi kafami kurcalayip beni huzursuz eden.

Mavi renk veren takviyeler okudum acikcasi Mune'cugum ama bu kullandığımız 3 takviyeninde prospektusunde (balik yaginda yok gerci) terleme ya da mavi ter diye bir yan etki yazmiyor, demir ilacinda sari ya da kahverengi idrar cikisi yaziyor ama mavi ter yok.

Baskada takviye kullanmiyorum, zaten balik yagini da daha 1 aydir 2 yasini doldurdugundan beri kullaniyorum, oncesinde hic kullanmadim kendisine.

antibiyotiklerden suphe ediyorum acikcasi o da sadece 2 farkli antibiyotik kullandi biri augmentin digeri zimaks, bunlarinda prospektusunde böyle bir uyari yok. Yapay zekaya gorede sadece veteriner antibiyotikleri mavi tere sebep oluyormus.
Kullandığı bir ilaç var mı belki ondan dolayı olabilir tepkime ile alakalı
Oyle duzenli bir ilaç kullanmiyor aslinda bir tek d vitamini, yani bu surecte aktif olarak 25 aydir bir tek d vitamini var hayatimizda, o mu yapiyor diye bende suphe icindeyim ama prospektusunde boyle bir uyari yok iste
O benim iki kizimda da var, adi mongol lekesi, buyugun 3 yasina dogru silindi, kucukte halen daha duruyor. Cok normal bi kalitimsal durum
Evet sizde veya eşinizde moğol kanı olduğu anlamına geliyor. Genetik olarak o bölgede böyle bir pigment görülmesi normal. 8 aylığa kadar devam edebileceğini bilmiyordum
Evet, benim iki kizimdada var bu, buyukte 3 yasinda silindi, kucugunki halen duruyor
Incelediler, bisey cikmadi ama oyle bir laboratuar incelemesi yapildigini düşünmüyorum, ornek bir zibinimizi aldilar bir daha da geri vermediler, o yuzden hani ne islem yapildigini hic bilmiyorum. Normal birsey deterjaninizdan oluyordur dediler, ha tabiki olabilir ben asla doktorlari suclamiyorum yanlis anlasilmasin
Benimde umudum, arzum, temennim bu yonde yani umarim kiyafetin kalitesizligiyle alakali bir sorundurda ben bosuna taktigimla kalirim

Hayir tedirgin eden bir ongorude bulunmadilar ama kime gitsem genel ifade su

ilk defa ensede mavi ter duyuyoruz, benim yapabilecegim testlere gore bununla bagdastirabilecegimiz hicbir sey yok, belki su bolume giderseniz onlar yardimci olur diyorlar.

ki benim cidden gitmedigim bolum kalmadi
İnşallah şifa bulur tez zamanda
Cok tesekkur ediyorum
İnşallah sebebini bulursunuz garip bir olay
Umarim sadece elbileri kotudur diyorum, cok tesekkur ederim
Diyabete bakildi, endokrine de gitmistik.

Umarim dediginiz gibi kiyafetleriyle alakalidir
Enseden suruntu alindi terliyken alerji ve dermatolojide, birsey cikmadi, ozellikle dermatoloji şöyle soyledi, mavi terlemeyi biliyoruz ama koltuk alti ve ozel bolgede gorulen bir durumdur bu, ensede ilk kez karsilasiyoruz.

Birsey cikmamisti oradanda.
Tesekkur ediyorum evet korkum bilinmeyen bir hastalik tasidigimiz ve gec tani almak acikcasi, o yuzden bu denli cabaliyorum ama sonuc alamiyorum. Basligida actimki hani biri benimde ensem mavi terler ama sapasaglamim desin istiyorum, boyle birsey duymaya cok ihtiyacim var, tekrar tesekkur ediyorum
Evet, bende sutumden gectigini cok düşündüm ama 4 ay oldu sutten keseli ve sonrasında da mavi ter gelince telasim artti acikcasi.

Ama belkide henuz sutumden tam arinmamistir vucudu belki halen sutumu atmaya calisiyordur, olabilir sonucta.
Merhaba çok geçmiş olsun buradaki doktor arkadaşlarımıza da soralım belki bilgisi olan çıkar.
Evet basligin bu yuzden duyurulmasini istedim, doktor veya basina ayni sey gelen biri gorurde birsey der icimi rahatlatir diye.
Tesekkur ediyorum

Tesekkur ediyorum ozellikle deneyecegim gunes kremimizi ve gunluk kremimizi, biraz terlemesini saglayacak kalinlikta giydirip gozlem yapacagim, umarim kremlerimizdir suclu olan

Renk olayını bilmem ama özellikle gece terlemeleri ramotoloji hastalarında sık görülüyor. Ramotoloji gördü mu

Renk olayını bilmem ama özellikle gece terlemeleri ramotoloji hastalarında sık görülüyor. Ramotoloji gördü mu
Hic goturmedik romatolojiye, babasida romatoit artrit hastasi aslinda ama hic terlemeyle iliskilendirip yonlendirmediler, doktorumuza soyleyim sevk ettireyim bi de orasi gorsun. Tesekkur ederim

Arkadaşımın oğlu da aynı şekilde mavi terliyordu ve bi hastalığın teşhisi konmuştu, bugün öğrenip yazacağım buraya.

Hic goturmedik romatolojiye, babasida romatoit artrit hastasi aslinda ama hic terlemeyle iliskilendirip yonlendirmediler, doktorumuza soyleyim sevk ettireyim bi de orasi gorsun. Tesekkur ederim
Kardeşim ramotoloji hastası çok terler ozellikle gece. Ordan biliyorum. Bu hastalarin ortak ozelligiymis. Umarım sizin değildir temiz çıkar inşallah. Öyle olsa bile sonuçta tedavisi var.Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Umarım önemsiz bir şeydir. Bir şeylerin rengidir. Görünsün diye yorum yaziyorm

Kardeşim ramotoloji hastası çok terler ozellikle gece. Ordan biliyorum. Bu hastalarin ortak ozelligiymis. Umarım sizin değildir temiz çıkar inşallah. Öyle olsa bile sonuçta tedavisi var.Çok geçmiş olsun
Esim geceleri degil ama gunduzleri cok terler, bundan oldugunu hic soylemediler bize aslinda, simdi buyuk kizim icin romatoloji randevumuz var oraya gittigimde bu mavi ter konusunuda danisacagim, aklima getirdiğiniz icin cok tesekkur ediyorum. Kardesinizede cok gecmis olsun
İhmal etmeyin lütfen düzenli kullanması gereken ilaçlar oluyormuş. İnşallah sizinki hastalık değil de deterjan vs kaynaklıdır ama...
Umarim dediginiz gibidir, cok tesekkur ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…