ALINTI YAPTIM BIRYERDEN OKUYUPTA!!!
SU NASIL iCiLMELiDiR ?
İnsanlar sadece acıktıkları için yemek yemezler. Sinirlilik veya üzgün olma durumlarımızda beynin acilen psikolojik iyileşmeye ihtiyacı vardır. Bu endorfin hormonu nedeniyle gerçekleşir. Ve bizler de sonuç olarak seratonin salgılatacak bir şeye ihtiyaç duyarız. Ve kendimizi buzdolabının önünde bir şeyler atıştırırken buluveririz. Lezzetli yiyecekler özellikle çikolata vb. ürünler bize anlık mutluluk verirler. Ancak sonra ne olur? Ne üzüntü sıkıntımızı gidermemiş oluruz o aynen tüm şiddetiyle beynimizin içinde dönüp durur hem de yanlış yemek seçimi ile kilo almaya başlayarak sıkıntı katsayımızı arttırırız. Oysa endorfin hormonunu bloke eden şahane bir gıda var. O da SU….
Suyu vücudumuza alabilmek için lıkır lıkır kafanıza dikerek içmek yerine mutlaka yavaş yavaş yudum yudum ve oturarak su içmeniz gerekir. Kafanıza dikerek ayakta içtiğiniz su midenize girmeyeceğinden dolayı direk böbreklere gider ve 15-20 dakika sonra idrara çıkmanıza neden olur. O suyu vücudunuzda hiçbir şekilde kullanamazsınız. Ve vücut susuzluğunuz devam ettiği için halsizlikten kabızlığa kadar bir yığın sağlık sorunuyla boğuşursunuz. Suyu yavaş ve yudum yudum sıcak çaymışçasına; kafanızı geriye atmadan içmelisiniz. Bu şekilde su, midenize, oradan bağırsaklara gidecek ve bu yolla vücudunuzun içine girecektir.
Günlük su tüketim miktarınız yaklaşık 8-10 bardak civarında olmalıdır. Yani 2,5- 3 litre günlük ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu miktarı tüketmeniz iştah baskılayacak, halsizliğinizi giderecek ve kabızlık sorununuzu ve nice rahatsızlıklarınızı ortadan kaldıracaktır.
Günlük 5 litrenin üzerine çıkmak ise sakıncalıdır. Çünkü bu sefer de böbreklerden mineral atımı başlayacaktır. Bu yüzden tüketim 5 litrenin üzerine çıkmamalıdır.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.
merhaba clutch, nasılsın?
ben de öneriler kısmına yazdım. bakalım sonuç ne olacak (diyet yapanların sohbet alanı diye bölüm açılmasını talep ettim)
Konunuz içeriği nedeniyle, Diyet Yöntemleri ve Deneyimleriniz başlığına taşınmıştır
Keyifli paylaşımlar dilerim
ben de iyiyim tşk. ederim.
anladığım kadarıyla mutfak tartın var. ben de alsam mı diyorum, en ucuzu sinbonun (h.burada da gördüm) . en ucuzunu alıcam çünkü ilerde kullanmama ihtimalim var. belki elim terazi olur
dün gece internetten kalori cetveli indirdim excel'e. bi ara genelde yediğim şeylerin kalorilerini hesaplıycam. kalorilerini bilince sanırım daha mantıklı hale gelecektir diyetim.
konumuz taşındı. hadi tekrar hayırlı olsun arkadaşlar.
kendi sayfalarımıza yazdığımız sayfamızın adresini değiştirelim di mi?
demek sen de aynı ürünü kullanıyorsun. böylece ilk ağızdan kullanıcı yorumu almış oldum. tşk ederim.
dediğin gibi kaç kalori aldığımızı bilerek yediğimizde "ondan minnacık yiyceğime bundan gani gani yerim" diyebilir insan.
mesela tatlı şeyler hem kalorili hem de şekeri hızla yükseltip hızla düşürüyorlar. yani daha çabuk acıktırıyorlar.
hurma şekeri birden yükseltmiyor ama kalorisi de yabana atılacak gibi değilmiş meğer. ben bilmiyordum günde 8-10 hurma yiyordum diyete başladığımda ara öğün olarak.
rica ederimÇok teşekkür ederiz.
merhaba arkadaşlar
merak ettiğim birşey var siz kalori hesabımı yapıyorsunuz?
tartı konusuna gelince... o kadar gramajlara takılmayın derim ben ben de kalori hesabını az çok biliyorum hatta diyetisyenimin verdiği listenin bile kalorisini kendim hesaplayarak bulmuştum
üç aşağı beş yukarı aynı oluyor mesela ben bi bakıyorum 1500 kalorilik bi diyet listesi diyor ben kendim hesaplıyorum bazen 1450 bazen 1550 çıkıyor tabii farklı listeler... ama o kadar ufak kalori miktarları çok da metabolizmanızı etkilemez
tabii bu şahsi fikrim size karışmak değil niyetim fikir vermek istedim sadece...
bir de kalori hesabını tek siteden yapmayın, benim kullandığım 2-3 site var, her zaman birbrini birebir tutmamakla beraber hemen hemen aynı değerler
ayrıca elimde yiyeceklerin kalori değerlerini gösteren bir kitap da mevcut ama inanın artık bakmıyorum bile...
kızlar şimdi burda mıyız:)kayboldum ben ya:)bi girdim kimse yok ortalıkta:)
Arkadaşlar değil de ben kalori hesabı yapıyorum. Onlar daha çok spaor kullanıyorlar. Tartı konusunda haklısınız. Ben de takıntı oldu, başka türlü içim rahat etmiyor. Ben de kalori hesabında biri yabancı kaynaklı olmak üzere iki site kullanıyorum. Ama yemek yaparken koyduğun her şeyin kalorisini ayrı ayrı belirleyip toplamak, porsiyonlara bölmek o sitelerden daha objektif sonuç veriyor.
Porsiyon demişken size bir şey sormak isterim. Bir porsiyon yemek kaç kaşık oluyor acaba? Ben 8 kaşıktan hesaplıyorum. Sebzeler ve pilav makarna için de böyle. Sizce doğru mu acaba?
öncelikle bu kalori hesabı gerçekten takıntı oluyor bende de öyleydi bi ara şimdi ise o kadar değil ama yine de hesaplıyorum artık alıştım yaniben de tek tek tüm malzemelerin kalori hesaplarını toplayıp kaç kaşık geldiyse hesaplıyor ona göre tüm kalori miktarını yemek kaç kaşıksa bölüyor oyle hesaplıyordum
porsiyona gelince...
şimdi bu porsiyon miktarı öncelikle senin kilo-boy orantına, kaç kalorilik beslendiğine, kısacası ihtiyacına göre şekillenir
ama pilav makarna için porsiyon miktarı pilav için 2yk makarna için 3-4 yk
bu miktar 1 dl ekmekle eşdeğerdir
bilgine...
bu arada senin kilon ve boyun kaç, ne kadar spor yapıyorsun vs bunları cevaplarsan yardımcı olmaya çalışırım
kızlar yeni günlük paylaşımımız hayırlı olsun,tek zoru ben siteye girince diyet günlüklerine tıklıyordum,sonra o başlıktaki bütün yazıları okuyordum.birde buraya gelip bizi okuan olurmu acep onuda düşündüm,neyse beraber güzel paylaşımlar yaparız inşallah şekerler..............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?