May-girls Grubunun Birlikte Zayıflama Deneyimleri

merhaba clutch, nasılsın?

ben de öneriler kısmına yazdım. bakalım sonuç ne olacak (diyet yapanların sohbet alanı diye bölüm açılmasını talep ettim)

Bu kadar su içmeye neden kavruluduğum belli oldu. İyiki paylaştın canım bunu. Sağol

Kızlar öğlen yemeğimi yedim eşim kahvaltı yaparken. 43 gr kepek ekmeği (95), 1 porsiyon yumurtasız melemen (170), yeşilçay.

Toplam 500 kalori.

ben de iyiyim tşk. ederim.

anladığım kadarıyla mutfak tartın var. ben de alsam mı diyorum, en ucuzu sinbonun (h.burada da gördüm) . en ucuzunu alıcam çünkü ilerde kullanmama ihtimalim var. belki elim terazi olur

dün gece internetten kalori cetveli indirdim excel'e. bi ara genelde yediğim şeylerin kalorilerini hesaplıycam. kalorilerini bilince sanırım daha mantıklı hale gelecektir diyetim.

Konunuz içeriği nedeniyle, Diyet Yöntemleri ve Deneyimleriniz başlığına taşınmıştır
Keyifli paylaşımlar dilerim

Canım ben de sinbonunkini kullanıyorum. Gayet kullanışlı. Parasını çıkardı bile. Tavsiye ederim. Kalori hesaplayınca insan nefsini de köreltebiliyor kalorili şeylerden de az az yiyerek.

konumuz taşındı. hadi tekrar hayırlı olsun arkadaşlar.

kendi sayfalarımıza yazdığımız sayfamızın adresini değiştirelim di mi?

demek sen de aynı ürünü kullanıyorsun. böylece ilk ağızdan kullanıcı yorumu almış oldum. tşk ederim.
dediğin gibi kaç kalori aldığımızı bilerek yediğimizde "ondan minnacık yiyceğime bundan gani gani yerim" diyebilir insan.

mesela tatlı şeyler hem kalorili hem de şekeri hızla yükseltip hızla düşürüyorlar. yani daha çabuk acıktırıyorlar.

hurma şekeri birden yükseltmiyor ama kalorisi de yabana atılacak gibi değilmiş meğer. ben bilmiyordum günde 8-10 hurma yiyordum diyete başladığımda ara öğün olarak.

Hayırlı olsun başlığımız dediğin gibi canım. Fırsat bulunca günlüklerimizdeki adresi değiştirelim, evet.

Ben önceden junk foodlarla dolduruyor ve zayıflayamıyordum çok fazla. Şimdi yesem de çok az yiyorum dediğin gibi. Sebzeyi cipse tercih ediyorum doyuruculuğu bakımından. Tartı o konuda çok yardımcı. Melemenime 50 gr biber, 260 gr domates rendesi koydum ve bu ikisinden gelen kalori sadece 80. Kabızlık yaşadığım kadar 10 gr da ayçiçek yağı koydum, o ise tek başına 90 kalori.

Hurma da hakikaten çok faydalı. Hem tatlı isteğini köreltiyor hem de dediğin gibi hemen fırlatmıyor şekeri birden. Medine hurması benim yediklerim, tanesi 18-19 gr. Normalden büyük olduğu için kalorisi biraz fazla. Ama ortalama bir hurma 15 kaloriden fazladır kalori hesaplama sitelerinde öyle yazıyor ama.

merhaba arkadaşlar
merak ettiğim birşey var siz kalori hesabımı yapıyorsunuz?
tartı konusuna gelince... o kadar gramajlara takılmayın derim ben ben de kalori hesabını az çok biliyorum hatta diyetisyenimin verdiği listenin bile kalorisini kendim hesaplayarak bulmuştum
üç aşağı beş yukarı aynı oluyor mesela ben bi bakıyorum 1500 kalorilik bi diyet listesi diyor ben kendim hesaplıyorum bazen 1450 bazen 1550 çıkıyor tabii farklı listeler... ama o kadar ufak kalori miktarları çok da metabolizmanızı etkilemez
tabii bu şahsi fikrim size karışmak değil niyetim fikir vermek istedim sadece...
bir de kalori hesabını tek siteden yapmayın, benim kullandığım 2-3 site var, her zaman birbrini birebir tutmamakla beraber hemen hemen aynı değerler
ayrıca elimde yiyeceklerin kalori değerlerini gösteren bir kitap da mevcut ama inanın artık bakmıyorum bile...

Arkadaşlar değil de ben kalori hesabı yapıyorum. Onlar daha çok spor kullanıyorlar. Tartı konusunda haklısınız. Bende takıntı oldu, başka türlü içim rahat etmiyor. Ben de kalori hesabında biri yabancı kaynaklı olmak üzere iki site kullanıyorum. Ama yemek yaparken koyduğun her şeyin kalorisini ayrı ayrı belirleyip toplamak, porsiyonlara bölmek o sitelerden daha objektif sonuç veriyor.

Porsiyon demişken size bir şey sormak isterim. Bir porsiyon yemek kaç kaşık oluyor acaba? Ben 8 kaşıktan hesaplıyorum. Sebzeler ve pilav makarna için de böyle. Sizce doğru mu acaba?

Son düzenleme:

öncelikle bu kalori hesabı gerçekten takıntı oluyor bende de öyleydi bi ara şimdi ise o kadar değil ama yine de hesaplıyorum artık alıştım yani ben de tek tek tüm malzemelerin kalori hesaplarını toplayıp kaç kaşık geldiyse hesaplıyor ona göre tüm kalori miktarını yemek kaç kaşıksa bölüyor oyle hesaplıyordum
porsiyona gelince...
şimdi bu porsiyon miktarı öncelikle senin kilo-boy orantına, kaç kalorilik beslendiğine, kısacası ihtiyacına göre şekillenir
ama pilav makarna için porsiyon miktarı pilav için 2yk makarna için 3-4 yk
bu miktar 1 dl ekmekle eşdeğerdir
bilgine...
bu arada senin kilon ve boyun kaç, ne kadar spor yapıyorsun vs bunları cevaplarsan yardımcı olmaya çalışırım

Ben 1.60 boyunda, 97.4 kgım. Şimdilik çok fazla spor yapamıyorum. Bmi çok yüksek olduğu için ağır tempolu spor tehlikeli, onu 30a indirdiğimde spor yapacağım deli gibi :) Şimdi günlük yarım saat hafif tempo yürümeye çalışıyorum. Çok teşekkürler ilginize.

Aslında benim sormak istediğim şeydi. Şimdi bu malum kalori hesaplama sitelerinde bir porsiyon domatesli makarnaya 332 kalori diyor. Makarnanın 2 kaşığı bence 332 kalori olamaz. Pilav için de aynı şey geçerli. Sanırım porsiyon belirlerken 8 kaşığı baz alıyorlar ama 2 kaşıktan fazlasını önermiyorlar. Sizce de böyle midir bu hesaplama? Bunu sormak istemiştim aslında :))

kızlar yeni günlük paylaşımımız hayırlı olsun,tek zoru ben siteye girince diyet günlüklerine tıklıyordum,sonra o başlıktaki bütün yazıları okuyordum.birde buraya gelip bizi okuan olurmu acep onuda düşündüm,neyse beraber güzel paylaşımlar yaparız inşallah şekerler..............

Okurlar canım sen merak etme :) Ayrıca günlüğüne yine yazabilirsin menünü ya da başka şeyleri. Burası biraz motivasyon ve sohbet alanı gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…