Bu mayalı süt gerçekten işe yarıyor mu benim midem rahatsız gastrit vs var içersem sorun olur mu ?
Kesinlikle icebirlisin aksine mide gaz ülser gibi mide bagirsak sorunlarinada bire bir sifadir maya...bende ülser vardi yani idemde yara..gastritte vardi üstelik..tedavi gördüm ama yinede dikkat etmek gerekiyordu yediklerime..simdilerde cok SÜKÜR ALLAHA birseyim yok...
mayayla ilgili malesef cok az sey biliyoruz..özzelliklede biz güzzeligine cildine düsükün sacina basina düskün kadinlarin her gün kullanmasi gereken birseydir maya..
bira mayasi diye bilinen sey aslinda bildigimiz kuru mayadir hamurlara kattigimiz..yani normal mayadir yas degil kurusudur iste..1 bardak ilik süte 1 tatli kasigi kuru mayayi katin eisin iyice icin hergün...bu karisim neye iyi gelir?
sac dökülmesine iyi gelir..saclariniz cok az minumum dökülür ve daha canlisaglikli gür büyür..cildimize iyi gelir cünki cilt dostudur maya..yumsaklik verir,pürüszsüzlük verir..sayet bir cilt sorunumuz varsa icten detavide eder..yani daha burda yazamicam bir süre faydasi var..yan etkisi sifirdir..hic yoktur..kisaca neette yazin bira mayasi faydalari diye zaten karsiniza cikicak..
ayrica enfeksiyon kaptigimizda doktor antibiotik verir ve en az 7 gün düzenli kullanicaksin bitene kadar der..ve biz sonuna kadar kullanmazsak doktorun dedigi gibi,hastalik yeniden nükseder demi? kisacasi öyle 1 bardak bugün sütle mayayi ictiniz yarina mucize olacak kafasindan kurtulun! yani günde bir bardak su iciyoruz diye vucudun tüm su ihtiyaci karsilanmaz!
biraz akil ve mantik cercevesinde düsünmemiz gerekiyor..yedigimiz bir öyün yemek bizi bir hafta tok tutmaz yada mucizeler yaratmaz bir anda vucudumuzda..dolayisla böyle karisimlarida düzenli kullanmak icab eder..
karisim tuhak duyuluyor maya süt felan diye..bizde otomatikmen bir mucize olacak saniyoruz hemen bir iki günde..bu yanlistir..saglikli yada sagliksiz seyleri düzenli alirsak eger ,saglikli olanlarin faydalarini görürrüz o düzenli alma karsiliginda! sagliksiz olanlarinda zararlarini görürürüz!yani düzenli almak sarttir herseyde bu böyledir..
maya ve süt karisimida diger günlük aldigimiz su gibi,yemek gibi düzenli alirsak zaten faydasini görürüz!BENIM SACLARIMin dökülmesi durdu mesela..asiri banyo kil yumagina dönerdi sinir bozucudur..sacimin döküldügünemi aciyim yoksa banyo les gibi oluyor hizmetci gibi onlari temizlemeye calismami aciyim!
COK SÜKÜR ALLAHA SUAN DURDU SACLARIMIN DÖKÜLMESI! nemi yaptim? hergün kuru maya sütle iciyorum düzenli sekilde..
birde sampuan cok önemli! sampuanimi yine degistirdim! cünki biz kadinlar ise yaramadini görünce hemen sampuan degistiririz:))
icinde UREA bulunan sampuan aldim..türkcesi üre ..yani (ÜRE) almanyada yasiyorum urea yazan sampuandan aldim..meger bu üre sac derisini kurutmaz nemli tutarmis..yani bir nevi kafa derinize krem sürmüssünüz gibi nemli yumusak düsünün!
Bu sampuandaki üre bu nemlendirme isini yapiyormus..daha 3 kere kullanmamda farkettim olayi..ne kafamda kasinti kaldi,ne kepek gibi pullanma olurdu o kaldi! yani hepsi gitti bitti cok sükür..he birde saclarim cok parliyor..daha gür duruyor..yani saclarim icin yaptigim budur..üreli sampuan ve vucuduma icten destek mayali süt..bu ikisini düzenli kullaniyorum..dus alicam zaman o üreli sampuan ve günde bir bardam mayali süt..
ayrica hicbirseyi düzenli kullanmadan mucize beklemeyiniz! en azindan ben bunu ögrendim:)) üreli sampuan yada krem ALMANYADA COK YAYGIN! üreli kremide sürerseniz eger %5 üre bulunan kremi aksama kadar hatta yatana kadar hatta gece bile cildiniz nemli güzel yumsak oluyor...sampuanimda %5 üreli...yani toprak gibi düsünün..toprak nemli ise bitki cikar yeserir..kafa deriside nemli ise sac daha iyi saglikli vikiyor..ve hemende öyle dökülmüyor deri nemli oldugu icin saglam tutuyor saci kafada:))
deneyin bakin arastirin netten ögrenin..günümüzde internet var..körü körüne birsey yapmak kullanmak sacmadir zaten..arastirip ögrenmek mantikli sekilde faydalarini zararlarini bilerek ve düzenli kulllanarak test etmek lazimdir:)) saygilar..