MAYIS 2013 anneleri hadi gelin heycanımızı paylasalım

hay maşallah çok tatlı bir bebek olacak sanırım Allah sağlıcakla dünyaya getirmeyi nasip etsin cnım

Son düzenleme:

guzel fikir yarın bend paylaşayım dun dr gittim 6+5 dedi dr yanı 7 hafta da bugun8.haftaya geçiş yapacagız kısmet ise:) dun uzdu beni biraz akıntı arasında azıcık sulu kan geldi korktum dr gittim progestan verdi şimdi iyiyim düşük tehdidi yok ama lekelenmelerde bile bunu veriyoruz dedi rahim büyüdüğü için dedi kalp atışını gördüm duymadım ama duymak için bir sonraki kontrol de inşallah... benım dunku ultrosonda 6+5 ve 7.7mm de idi alalh hepimizn kini sağlık ile kucağımıza almayı sıhat ile büyütmeyi nasip etsin.. yarın bende paylaşayım:) iki gtane resmı var bende beebğimin:) cinsiyet hangi haftada belli oluyor acaba... senbu ultrosonda 9 haftalık ısen şimidi ne kadar bebeğin boyu bildiğim kadrı ile normal boyutlar da maşallah:) allah kucağınada almayı nasip etsin.:)

günaydın sanırım bu dönemde herkez korku içinde sevinç ile korku karışık anladığım kadrı ile midem bulanırken bende panik yapıyorum ama yapmayalım artık biraz bu psikoloji den çıkalım mı ? her şey olacağına varıyor çünkü dün ben çok korktum akıntrı arasında sulu azıcıkda olsa kan geldi dr gittim sıkıntı yok ama tedbir amaçlı progestan verdi ve bana rahat ol normal hayatına geri dön ne kadr rahat olursan o kadar rahat gececek ağrı sızı bulntı kişi ye göre değişir olacak da dedi.. kız erkek rark etmez önce sağlıklı olsun ama içimden geçen erkek ilk günden bu yana:) sanırım 14 ve 15 ın haftadan sonra bellı oluyor erkek daaha çabuk belli oluyormuş dr az çok tahmın ediyormuş ama net olmadan söylemiyorlarmış yatışı durusu bell, ediyormuş kendini:) şimdi birşey alma belli olsun öğle al rahat raaht bende istiyorum fakat frenliyorum kendimi dun de korkunca kendime soz verdım 5.ayımı doldurmadan birşey almayacağım aslına bakarsan zaten geç başlanırmış birşeyler almaya büyükle her zaman öyle soyler hatta çoğu arkadaşım 6. aydan sonra alıd ve ilk aldıklarıda kilot oldu yanı don derler bebek donansın eşyası dol olsun diye:)) bu arada kendimizden fazgeçmeyelim bugun biraz alışveriş yapalım:) güzel yeemk yapalım keyiflı olalım ki bu gunlerin tadı çıksın :)

bende de oldu lekelenme,6.haftada.bir de çok şiddetli kasık ağrılarım oldu.hatta kesin düşük yaparım dedim..doktorum progestan verdi,sadece 2 gün kullandım,sonra baktım ağrı falan yok,bıraktım kullanmayı.rahim büyüyor ve ağrılar,lekelenmeler normal..ilk oğlumda 11.haftada erkeğe benzyor dediler,13.haftada kesin erkek dedi dr um.erkek çocuk da daha erken belli oluyormuş..inşallah gönlünce olur.ben de cinsiyetini çok merak ediyorum..sanırım1 aya kadar belli olur..ama hamileliğimin belirtileri oğlumunkiyle aynı ve erkek hissedyorum..senin ilk çocukmu?

içime su serptin inşallah canım.Hepimizin bebişleri saglıklı , sıhhatli , hayırlı olsun.Rabbim yüzümüzü güldürsün inşallah.

evet canım benim ilk çocuk ama biz geç evlendik ben 36 yaşındayım dr birazd a yaşdan dolayı normalden fazla ağrın olabilir dedi peki protestan kulannmadan önce kusma varmıydı bende hem bulantı hem kusma vardı dun akşam başladım ilaç ı kullanmaya birde bu sabah bulantım var ama çok az oldu ilaç ın etkisinden mı bilyemiyorum belim ve kasım ağrısı da azaldı gibi sanki bunlar normal mi işte kafam buna takıldı...
benim de içim den geçen ilk günden bu yana erkek ama allah hayırlısını sağlıklısını nasip etsin hepimize bende bel ve kasık ağrısıdune akdr çokdu bulantı kusma halsizlik hepsi vardı bugun sanki biraz daha iyiyim sende de böyle mı oldu ilaç ı kullandığında ? allah seninde gönlüne göre versin sağlık ile kucağımıza almayı nasip etsin

10 haftalik hamileyim vallakendime aldim bebek icin daha erken kizmi erekmi bilmadigim icin birde bende zaten gobek vardi biraz hemen cikiyo yani teles yapmayin benimki niye cikmiyo diye

canım benim kusma hiç yok,olmadı..bulantı ve iştahsızlık var.çok az.o yüzden çok farketmedi bende..sadece aşırı halsizlik ve uyku hali yaptı..çalıştığım için de bıraktım ilacı..iş yerinde uyukluyordum çünkü.bence drlar önlem olsun diye veriyorlar herkese o ilaçtan..korkmanı gerektirecek bir durum yok.hamileliğin keyfini çıkar

aslında pzoitif biriydim burada herkeze pozitif olurn rahat olun diyen ben dun ki durumdan dolayı sanırım kendime panik yaptım yoksa bana göre her agrı bulantı kusma normaldi :) o kadrcık da olsun artık ne yapalım :) ilaç evet uyku ve halsızlık yapıyor ben zaten hamile kalmadan bir ay önce işten ayrılmıştım biraz dinleneyim derken ay sonun da hamile kaldım :) bu arada gittiiğimi hastaneler bizi sağlık ocağına da bildiriyorlarmış benı bu sabah sağlık ocağından da aradılar orayada düzenli gitmek gerekmiş bellı aylar bellı aşılarımız varmış..gitmediyesen sende git bence baan telefonda bilgi verdiler hastanenın istediği tahlilleeri orasıda yapıyormus recetenizi getirebilirsiniz burada yapılıyor hepsi bellı zamanlar da da aşılarınız var bebeğinizi kormuak amaçlı dediler ben yarın gidip kayıt yaptıracağım zaten zorunluymuş bilen var mı bilmiyorum ? ?

arkadaslar 3 gundur basim agriyo acaba hamilelgin bu devresindemi basliyo

devresını bilmiyorum fakat baş ağrısı bulantı halsizlik olur fakat bu belişrtilerin siddeti ve devresi kişiye göre bunyeye göre değişiyormuş fakat çok kafana takıldı ıse ve çok aşırı bir ağrı var ise dr una bir danış istersen fakat olablin bir durum 5 haftamda bende çok başağrısı çektim ağrı ile kusma oldu üstelik şimdi ise sadece kusma var baş ağrsı ara ara oluyor..

merhaba mayıs anneleri , nasılsınız bebişleriniz nasıl ? benim dün doktor kontrolüm vardı şuan 9+6 günlüğüm ama ultrasonda 8 haftalık çıktı . 7+1 de gittiğimde 7+2 çıkmıştı. dün çok şaşırdık neredeyse 2 hafta geri bebeğim bu neye göre değişiyor. sizlerin nasıl?

evet canım ben geçen hafta gidip kaydımı yaptırdım. oradaki hemşire burda renkli ultrasonla falan bakıyoruz dedi bende şaşırdım. 18. haftadan itibaren de sağlık ocağında kalp atışlarını dinliyoruz dedi, işte ekimin 19 u için randevu verdi bi takım testler yapılacakmış:26:

bende bugün kontrolüm vardı 7 haftalık oldum bebeğimin kalp atışını duyunca ağlamaya başladım çok farklı bir durumm. ilkim boş gebelik olduğu için belkide bu karmaşık heyecanım ondandır. dr un yanına korku ve heyacan bi arada girdim .kalp atışını duyunca çok mutlu ayrıldım .Rabbim tüm isteyenlere nasip etsinn inş.bu arada mide bulantısı kusma başladı bende dr um ilaç verdi .kullanan varmı geçiriyormu?

doğru söylüyorsun canım etrafımızda çocuk olayından başka daha neler oluyor. çok fazla odaklanıyoruz galiba. gerçi bebişlerde illa hissettiriyor kendini. ben biraz alışverişe çıksam nefes nefese kalıyorum ya da yemek yapamıyorum mutfağa giremiyorum koku olayından ama geçen haftalardaki kadar takılmıyorum artık bunlara. biraz önce kardeşimle konuştum evde bazı problemler varmış. yansıtmak istemiyor fazla ama sıkılmış belli. onunla konuşunca düşündüm de ne kadar kendimi düşünür olmuşum. bazı şeylere müdahele edememek elinden hiç bir şeyin gelmemesi de çok zor. yine de bunalıma girmek yok herşey olacağına varır. hafta sonu ailemin yanına gidip kendimi toparlamayı düşünüyorum psikolojik olarak. onlar merkezde oturuyor ve çalıştığımız için gidemiyoruz ne zamandır. ilaç gibi gelecek bana.

evet kızlar..kendimize iyi bakıyoruz, iyi besleniyoruz (sağlıksız şeyler yemeden) ama en önemlisi hamilelik psikolojisine girmiyoruz..biliyorum eşimiz ailemiz arkadaşlarımız sürekli bize bunu hissettiriyorlar üzerimize düşüyorlar.. Ama kendi iyiliğimiz için bu psikolojiden çıkmak lazım..dün ben çok kötüydüm inanılmaz bunalıma girmiştim:2:..doktor birkaç ilaç verdi diye neler neler düşündüm.sonra gittim iyi bir hastaneden randevu aldım işten çıkar çıkmaz gidecektim..sonra durdum, düşündüm. Dedim ne yapıyorum ben? zaten doktora gitmişim, haftaya kontrolüm var, bebek sağlıklı diyorlar, düşük riski az diyorlar, ne diye masraf yapıp duruyorumki dedim..doktorun verdiği ilacı kullanırım haftaya kontrolde iyi olan hastaneye giderim böylece hem farklı doktor görmüş olur hemde ben progestanı 1 hafta kullanmış olurum..Köy yerinde insanlar doktora hiç gitmiyorlar yada çok az gidiyorlar ama Allah nasip ettiyse o bebek doğuyor yaşıyor..o yüzden kendime bu kadar pimpirik yapmama kızdım ve gitmedim..onun yerine gittim kendime bluz aldım süslendim püslendim ohh al sana mis gibi mutlu hamile :) lcw mağazasına da baktım hamile kıyafetlerine ama hiç beğenemedim o yüzden normal kıyafetlere baktım..zaten 3 aydan önce göbüşler çok fazla büyümez sanırım..tabi bende yinede çorap lastikleri etek lastikleri sıkınca hafif kramplar giriyor..

Son düzenleme:

sağol canım benim Allah senin de yardımcın olsun her zaman..o depresyon durumu çok fena sadece dün yaşadım ama inşallah bi daha yaşamam..Allah hiçbirimize yaşatmasın inşallah..mutsuzluk çok kötü bir duygu.bi de iki can taşıyorsan..haklısın canım o gün gittim eczaneye sordum dedi yok bebek suyunu falan azaltmaz sen tabi bol su iç ama bişey olmaz zaten o ağrı kesici çok şiddetli sancın olursa içeceksin dedi baya rahatladım. çok yatamıyorum canım iş, ev işi, yemek derken vakit kalmıyor(bi de arkadaşlarla buluş,anneye ablaya git derken..)..tabi tembelin tekiyim evimi dağıtıp duruyorum ama yinede toplu tutmak için çabam yok değil :) bir dahaki doktora gittiğimde aklıma ne gelirse sorucam hatta yazılı bir liste yapıcam, madem özele gidiyoruz cevaplayacaklar tüm sorularımızı Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar ve hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…