- 1 Mayıs 2011
- 9.510
- 2.124
- 173
- 40
kızlar beni de listeye eklerseniz sevinirim hipo hipo hastasıyım... bugün ege üniversitesinde tüp bebek tedavisine başladım...
hadi hayırlısı olsun hepimiz hakkında :)
canım önceki on dört yumoşun 12 döllendi demiştim... bugün sabah hazırlandım bebeğimi almaya gidiyordum :) doktorumu aradım doktorum 5 tane 1. kalite ebriyo olduğunu bebekleriniz dedi :))...... o yüzden 5. gün transferi yapacağını bu durumu embriyologla da konuştuğunu söyledi ben de tamam dedim her şey yolunda değil mi dedim o da evet dedi :))..... çarşamba sabah saat 7.30 da canlarım inşallaahhh....sen ne durumdasın?
canım hiç merak etme baş ağrıları normal inşallahhh sonunda bize mutlu haber vereceksin, lekelenme de normal canım lütfen stres yapma
pgt oluşan embriyoda bir hastalık bir sıkıntı var mı bunu anlamak için yapılıyormuş canım embriyo başına 130E çok pahalı bir test ama çok gerekli bence..pgt de neymiş? valla birsürü test yaptık pgt yi bilmiyorum
hemen araştırdım, yenı bırsey öğrendım pgt şu oluyormuş;
Preimplantasyon Genetik Tanı, tüp bebek uygulaması
sırasında, embriyoların genetik testi yapılarak, sadece sağlıklı olanların seçilip anneye transfer edilmesi işlemidir.
Tıp dünyasının en yeni yöntemlerinden biri olan PGT sayesinde bebekler, henüz anne karnına bile girmeden laboratuvarda hastalıklardan ayıklanabiliyor...
ama pahalı bır işlem demek kı? tüp bebek parasından harıc mı 2000 dolar istiyorlar pekı?
inşallah katlana katlana gidecek...çok zor beklemek bunu en iyi bu forumdakiler bilir ama biraz daha sabır...kızlar beta hcg 9,34 çıktı yaaa((((( doktor 2 sonra tekrarla dedi biraz düşük yorumlarınızı bekliyorum (( sabahın da köründe gttim ondan mı acaba...
hayatım neden bu kadar üzüldün canım benim, sen bir annesin zaten çok üzüldüm üzülmene burnumun direğini sızlattın, yine söylüyorum sen bir annesin biz anneyiz sadece özlemle evlatlarımıza kavuşacağımız günü bekliyoruzsende hep olmayacak ben anne olamayacağım psikolojisi seziyorum valla gelir seni pataklarım düğün sırasında değil de daha kızı vermeden dünürünü döven tek insan olarak tarihe geçerim inşallahhhhhh bir daha ki anneler gününde bizi sıcak gülümsemesiyle karşılayacak yavrularımız olacak
kesinlikle aynı ay olmaz bence .benim önce hormonlarım sonra kan pıhtılaşmam genetik incelemem eşimin testleri hepsini tekrarladı doktorum.hormon dediğin 15 günde değişebilir eski değerlerine bakıp yeni bir tedaviye başlayacagını hiç sanmıyorum canım.bunu yapan doktorada güvenip tedavini yaptırma benceKızlarr bir soru sormuştum ama cevap alamadım merak içindeyim bugün randevu aldım çarşamba gidip görüşücem doktorla embirologla da tanışıcam bana cevap verebilir misiniz :26:
Ben şimdi sizlere birşey sormak istiyorum. Bende yaz ortası gibi tüp düşünüyorum. Reglimin 16. günündeyim. Acıbadem hastanesi var bulunduğum yerde aşılamamı da orada yaptırdım zaten şimdi tüp merkezi açıldı bekliyordum zaten ama doktorum değişecek kendi dr yok ekipte. Neyse şimdi ben çaşamba bir gidicem dr tanışıcma merkezi gezicem ve embriyologla tanışıcam şimdiden. O zaman 19. günüm olacak yumurtlamama da geç oluyor zaten bir de muayene olurum pco var bende düşük düzeyde 38-40 günde regl oluyorum. Şimdi tüpten önce ne gibi testlet isterler reglinin 21. günü yumurta rezervini gösteren testler yapılyormuş onu bu ay yaptırsam diyorum mesela gitmişken günü geçmeden. Tekrar hormon testi ve eşimden siperm testi istenir mi başka neler istenir. Uzun ya da kısa protokol olacağına nasıl karar veriliyor. Ben olacağım reglimin 3. gününde de hormon yapılsa ona göre uzun kısa karar verilir ve o reglinin 21. günü başlanabilir diyorum uzun olacaksa o yüzden bu ay yumurta rezervine falan bakılsın gitmişken diyorum. Bir sonraki reglimde de normal tedavi başlar diyorum ama eğer kısa prıtokole eski hormon değerlerrime bakarak karar verirse gittiğimde de rezerv testi ve eşimin testi yapılırsa bu reglimde de başlayabilr miyiz tedaviye siz doktorla görüşmeye gittikten sonra olduğunuz reglide hemen başladınız mı. Uzun oldu ama anlatabildim kendimi sanırım..
Kızlarr bir soru sormuştum ama cevap alamadım merak içindeyim bugün randevu aldım çarşamba gidip görüşücem doktorla embirologla da tanışıcam bana cevap verebilir misiniz :26:
Ben şimdi sizlere birşey sormak istiyorum. Bende yaz ortası gibi tüp düşünüyorum. Reglimin 16. günündeyim. Acıbadem hastanesi var bulunduğum yerde aşılamamı da orada yaptırdım zaten şimdi tüp merkezi açıldı bekliyordum zaten ama doktorum değişecek kendi dr yok ekipte. Neyse şimdi ben çaşamba bir gidicem dr tanışıcma merkezi gezicem ve embriyologla tanışıcam şimdiden. O zaman 19. günüm olacak yumurtlamama da geç oluyor zaten bir de muayene olurum pco var bende düşük düzeyde 38-40 günde regl oluyorum. Şimdi tüpten önce ne gibi testlet isterler reglinin 21. günü yumurta rezervini gösteren testler yapılyormuş onu bu ay yaptırsam diyorum mesela gitmişken günü geçmeden. Tekrar hormon testi ve eşimden siperm testi istenir mi başka neler istenir. Uzun ya da kısa protokol olacağına nasıl karar veriliyor. Ben olacağım reglimin 3. gününde de hormon yapılsa ona göre uzun kısa karar verilir ve o reglinin 21. günü başlanabilir diyorum uzun olacaksa o yüzden bu ay yumurta rezervine falan bakılsın gitmişken diyorum. Bir sonraki reglimde de normal tedavi başlar diyorum ama eğer kısa prıtokole eski hormon değerlerrime bakarak karar verirse gittiğimde de rezerv testi ve eşimin testi yapılırsa bu reglimde de başlayabilr miyiz tedaviye siz doktorla görüşmeye gittikten sonra olduğunuz reglide hemen başladınız mı. Uzun oldu ama anlatabildim kendimi sanırım..
kızlar iğnelerinizi kendiniz yapabiliyor musunuz ? bugün ilk iğnemi hemşire yaptı yarın kendim deneyim mi? hastaneye gideyim mi sizce..2 otobüslük yol gözümde büyüyo ama koldan olandan tırsıyorum becerebilir miyim?
SEn nerelerdesin canım?görüştünmü murat beyle.benim transferim oldu bugün 6.günüm 18 mayıs test günü inşallah sonucum hayırlı olur
anlamadığım bişey oldu 1. kalite 5 tane embiryo süper ama madem herşey güzel neden 3. değilde 5. gün yapılıyor bakalım yarın bana ne diyecekler?
Canim sanki yillardir dostmusuz gibi hissettim.Allah razi olsun hakkini helal et kaderdasim seni uzmek istemezdim.Cok duygusal davraniyorum galiba e biraz gurbet,birazz annemi ozledim,biraz anne olmayi ozledim...Bebek gordugum zaman depresiyo bunlar..Ayyyyyy amannn yaaaa acilarin cocuguna bagladim yine...Neyse Hayatim senin morale ihtiyacin var boyle seyler yazmiyorum artik paydos...Sen ne alemdesin?Demek pataklican ha!!!Bak sennnnn...
Valla heyecan başladı ellerim titriyor şu an nasıl bekleyeceğim transfer gununu bilmiyorum. Cuma günü tekrar kontrol var dua edin bana
Arkadaşlar öncelikle herkesin tedavisi hayırlı olsun. Allah tedavi olan olacak herkese sabır versin. Tek embriyo nakli olup da tutanlar var mı acaba, yorumlarda hep çift transferden bahsediliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?