Hep duyardım başkalarından ilk ağızdan ilk defa oldu gerçekten mucize canım ya Allahım kucağına almayıda nasip eder inşallah benim de son adetim 6 mayıs adetin ilk günü baz alınıyor hesaplarken kalp atışları için erken ama merak ettim duydun mu diye.Kizlarrrrr !!! Size super bi haberim var . :):) tek embriyo konulmustu bana biliyorsunuz fakat iki tane bebegim var suanda :):) fazla bolunup ikiz olmuslar sukurler olsunnn :))) ve bi iyi olan sey daha var ayrı keselerde olmuslar ayni kesede degiller buda buyuk avantajmis bebeklerin beslenmeleri yasamlari icin :)))
Hep duyardım başkalarından ilk ağızdan ilk defa oldu gerçekten mucize canım ya Allahım kucağına almayıda nasip eder inşallah benim de son adetim 6 mayıs adetin ilk günü baz alınıyor hesaplarken kalp atışları için erken ama merak ettim duydun mu diye.
Ayy madem çift kese daha iyi oluyo inş bwnimkide ikizse öledir:)canım bide doktoruna yolculukla ilgili bişi sordunmu :) merak ediyorum biz eylülde tatile gitmek istiyoz 3 ay dolunca inş yasak çıkmaz
Sagol canim Allahima cok sukur cok guzel bi haber aldim bugun Allahim devamini nasip etsin .. Dua edicem canim .. Hepiniz icin Allah sanada nasip etsin ikiz insallah ...Ayyyyyy muthis bi haber bu canim yaaagozun aydinnn ayyy yerim ben onlari yaaa, ne datlu olurlar ikizlerrr masallah barekallah. Hayirlisiyla kucagina alirsin inssllah cnm. Ben de ikiz cok istiyorum dualarini bekliyorum guzelimmm
ne güzel bir haber buuuuuu:)))) ne kadar şanslısın canım yaa bir beklerken 2 yavruşun olacak maşallah. Rabbim hayırlı uğurlu etsin inşallah. Kucağına aldığın günleri de göstersin
valla harika bir haber bu.1 beklerken 2 ha.süperrrrrrrrrr
Kizlarrrrr !!! Size super bi haberim var . :):) tek embriyo konulmustu bana biliyorsunuz fakat iki tane bebegim var suanda :):) fazla bolunup ikiz olmuslar sukurler olsunnn :))) ve bi iyi olan sey daha var ayrı keselerde olmuslar ayni kesede degiller buda buyuk avantajmis bebeklerin beslenmeleri yasamlari icin :)))
Hayırlı olsun canım, Allah sağlıkla tamamını erdirsin:))) ayrı plesantadan değil ama dimi ayrı amnion dur.. Çünkü bildiğim kadarıyla ayrı plesantadan olması için ya 2 blastosist embriyo olacak Yada embriyo blastosist olmadan morüla aşamasındayken bölünecek..tek embriyo ile çift yumurta ikizi olmaz çünkü.. Olduysa da ya senin Dr 2 tane koymuş Yada birini siz yapmışsınız:)) büyük sürpriz
Hayırlı olsun canım, Allah sağlıkla tamamını erdirsin:))) ayrı plesantadan değil ama dimi ayrı amnion dur.. Çünkü bildiğim kadarıyla ayrı plesantadan olması için ya 2 blastosist embriyo olacak Yada embriyo blastosist olmadan morüla aşamasındayken bölünecek..tek embriyo ile çift yumurta ikizi olmaz çünkü.. Olduysa da ya senin Dr 2 tane koymuş Yada birini siz yapmışsınız:)) büyük sürpriz
Plesentasi ve amniyon kesesii ayri oluyor bu durumlarda yaziyor internette canim ama iyice kafam karisti:/
Canim valla ben senin kadar derin bilgiye sahip degilim onu fatk ettim suan :) o ansiklobediyi nerden aldin ? Tek embriyo transver edildi o cok bolunum iki bebek olustu , ve ayri keselerde canim ama ayni plesenta olmasi lazim bende oyle biliyorum ama doktora bisey sormadim sadece tahmin benimki sen daha iyi bilirsin . Bizim yapma imkanimiz yoktu canim :) tek konuldu o bolunmus tek yumurta ikizleri olacakmis nasipse :) beni biraz aydinlatirsan cok sevinirim heyecandan soru bile soramadim doktora . Plesanta bebeklerin icinde bulundugu sıvı dolu yer dimi ?
Bu arada ikiz bebeklere hamilelikle ilgili bildigin faydali bi kitap var mi canim ?
Ay canım karıştırdım kafanı:) bakma benim de çok bilgim yok, kaynağım üstte:) bana 2 embriyo tranfer edilip hcg yüksek çıkınca o zaman merak etmiştim..bak nette tek yumurta ikizleri için şöyle diyor;
Eğer döllenmeden sonra 3 gün içerisinde bölünme olursa ayrı amnion kesesi ve koryon zarı oluşur, çift plasenta oluşur (dikoryonik, diamniotik. aynı çift yumurta ikizleri gibi). Bölünme döllenmeden sonraki 4-8 günler arasında oluşursa plasenta ve koryon tabakası tek olur (monokoryonik), amnion iki adet olur (diamniotik). Bölünme 8-12 günler arasında olursa bütün keseler ortak, her iki bebek aynı kese içerisinde ve tek ortak plasenta olacak şekilde gelişir (monokoryonik, monoamniotik).
Yani seninki döllenmeden 3 gün içerisinde bölüneneyeceği için ki senin 5. Gün transferiydi dimi, ortak plesanta ayrı amnion keseleri vardır canım..
Canım bu tıp ders kitabı.. Eşim tıp kitapevinden almış ama bize göre değil genelde terimler latince yarısı da hayvan embriyolojisimuhakkak güzel kaynaklar vardır, nettede çok bilgi var ama işte şu internetin zararı olmasa hiç kalkmıcam başından
Bebişlerin güzel güzel büyür inşallah ne güzel bikere de kurtulursun hem
Kizlarrrrr !!! Size super bi haberim var . :):) tek embriyo konulmustu bana biliyorsunuz fakat iki tane bebegim var suanda :):) fazla bolunup ikiz olmuslar sukurler olsunnn :))) ve bi iyi olan sey daha var ayrı keselerde olmuslar ayni kesede degiller buda buyuk avantajmis bebeklerin beslenmeleri yasamlari icin :)))
KISLARRR günaydın bugün 7+4 haftalık olduk ve ikinci kontrole gideceğim allah izin verirse kalbini birdaha dinlicez.doktor 6+1 de iki kese görmüştü ama biri küçüktü bakalım bu gittiğimizde bir tanemi yoksa ikitanemi bebeğim olacağını öğreneceğiz inşallah.maşallah hamile olan arkadaşlarımın yarısından çoğu ikiz bekliyo rabbim hayırlısı ile isteyen bekleyen bütün arkadaşlarıma sağlıklı hayırlı imanlı evlatlar nasip etsin.
sizde kocaman oldunuz maşallah saat kaçta kontrolün cıkısta beni ara unutma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?