merhaba arkadaşlar,
Benimde bugün reglimin 3. günü ve ilk aşımam olacak goral f iğnemi oldum. 4 gün bu iğneyi olduktan sonra kontrole çağırdı. Allah isteyen herkese anne baba olmayı nasip etsin. Aynı aşamaları yaşayan arkadaşlarla sohbet etmek insanı rahatlatıyor.
Herkese İyi Akşamlar.
benimde bu ay ilk aşılamam olcak ama ben iğne falan olmadım hiç.sende yumurtlama problemimi vardı canım
hayır bende yumurtalama problemi yok. 4yıllık evliyim 3,5 senedir olmuyor. eşimin sperm sayısı az. aslında bir yüksek çıkıyor bir düşük. klomen tedaviside gördüm. yumurtalama problemim olmadığı için iğneyi veya klomeni doktorum az dozda veriyor. amaç her yöntemi denemek anladığım kadarınla. sizdeki problem nedir canım.
bizdede eşimde sperm sayısı az. daha bi hafata oldu biz doktora gideli ve dr bana bi ilaç vermedi normal yumurtlamamı bekliycek galiba.
Kızlar merhaba bende yarin baslicam ilk asilamam olacak.cok heyecanliyim ve korkuyorum.igneleri kendim nasil vurcam bilmiyorum.igne ile asilama olanlar süreç nasil zormu.igneleri her gun ayni saattemi vuruluyorsunuz merakla bekliyorum cevaplarinizi
eğer doktora ilk defa gidiyorsanız. önce yumurta takibi yapıp ondan sonra yol izleyecektir. sen tüm tahlillerini yaptırdın mı? hormon tahlili rahim filmi gibi... hiç korkma bu forumda o kadar ilginç hiyayeler okuyorum ki bende umutsuzluğumu yeniyorum. ve buradaki arkadaşlar gerçek yaşanmışlıklarını yazdığı için onların yazdıklarından feyz alıyorum. burada aynı sıkıntıları paylaşan arkadaşlar her zaman rahatlamama sebebp oluyor. ben 3,5 yıldır deniyorum normal yolla veya başka yöntemlerle. banada bir doktor senin tüpünde problem var tüm bebek bile tutmaz dedi. ama senelerdir gittiğim doktorların hiç mi biri fark etmedi diyerek başka doktorlarada gittim ama hiç biri tüp bebek bile tutmaz diyen doktorun dediklerini demedi. bende son olarak bir prof. buldum. ve çevremde bu doktorun sayesinde hamile kalan arkadaşlarım ve akrabalarım var. Allah herkese anne baba olmayı nasip etsin inşallah. inşallah bu ay aşıma deneyecek olan bizim gibi arkadalarımız bu forumu hamişiz diye kapatırız. Zor oluyor biliyorum ama içini ferah tut. ben öyle yapmaya çalışıyorum.
tahlilleri yaptırdık canım bişey çıkmadı şükürler olsun normaldi.adetin 2. günü vajinal ultrasonada girdim yumurtalıklarda normaldi rahimde. eşimin sayı az olunca doktor adet tarihlerime göre yumurtlama zamanıma göre bu ay aşılama deniyelim dedi. öyle korkuyorumki kimseyle konuşamıyrm. şimdi türkiyedede değilim üstelik(( allahtan iyi bir türk doktor buldumda içim rahat. bende hep burdaki yazılanları okuyorum.ne hikayeler var içim umutla doluyo ama nasıl güçlü olucam hem zamana hem büyük bi sabra ihtiyacım var. seninde az değil 3 .5 yıl olmuş.Allahım sabrını kuvvetini artırsın. tez vakitte yüzümüzü güldürsün.birde neden tüp bebek denemedin peki? yerinde olsam onu denerdim
bana ilk tüp bebek dediler eşimin sperm azlığından dolayı ama şuanki doktorum çok tecrübeli ve aşılayı denememizi söyledi. bu sebeple ilk denemem aşılama olacak. bu aşılama tutmazsa tüp bebeğe geçeceğiz. bence korkma zamanı gelince olacaktır. bende dönem dönem korkuyorum ama eşinle paylaş onuda strese sokmadan tabiki. Ben doktora bile genelde yalnız gidiyorum benim sıkıntım bu. Allahtan caresiz değiliz. benim komşuma kesinlikle bebeğin olmaz demişler ama normal yolla 2 tane evladı oldu. Eşine çocuğum olmuyor boşanalım bile demişliği var. Ama bak dediğim gibi 2 evladı oldu. Sende korkma kendini yakın gördüğün insanlarla paylaş o zaman biraz daha rahatlarsın.
slm kızlar bende geçen ay ilk aşılamamı yaptırmıştım sonuç negatif 16.gün hastalandım ikinci aşılama için iğneleri kullanmaya bugün başladım haftaya pazartesi kontrol için gidecem eğer yumurtalar büyümüşse çarşamba ikinci aşılamam olacak inşşallah bu sefer bi aksilik çıkmazda tutar hepimiz için allahtan hayırlısını diliyorum
hayır bende yumurtalama problemi yok. 4yıllık evliyim 3,5 senedir olmuyor. eşimin sperm sayısı az. aslında bir yüksek çıkıyor bir düşük. klomen tedaviside gördüm. yumurtalama problemim olmadığı için iğneyi veya klomeni doktorum az dozda veriyor. amaç her yöntemi denemek anladığım kadarınla. sizdeki problem nedir canım.
öyle güzel hikayeler varki okurken gözyaşlarımı tutamıyrm.Allah isterse her türlü oluyo zaten.ikimizde yeni öğrendiğimiz için şaşkın bi okadarda üzgünüz. ben eşime destek oluyrm çaresiz değiliz tüp bebek deneriz diyorum.inşallah sende güzel haberler alırsın bu ay. şılamayı araştırıyrm şimdi. spermlerin yolunu kısaltıyolar ve güçlü olanları temizleyip veriyolar anladığım kadarıyla. hayırlısı llahtan.çok bağlanıp üzmüycem kendimi nasipte vars olur yoksa elden ne gelir herşeyi normal olupta bebeği olmayan çiftler gördüm bende.inşallah bu mubarek aylarda bizimde yüzümüz güler
Tatlım Merhaba .yazdığın cevapta bir şey dikkatimi çekti eşinin değerleri bi düşük bi yüksek çıkıyorsa varıkosel olabilir. Bakıldı mı varıkosel var mı yok mu diye.benim eşimin degerleride inişli cikisliydi varıkosel ameliyatı oldu şükür değerlerimiz normale döndü. Çok ugrastik allah kimsenin başıma vermesin bu sebeple hastanelere düşürmesi n
GT-S7580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
varıkoselden şüpelenip bakıldı ama çıkmadı. nadirde olsa böyle durumlar olabiliyormuş. benim eşim çok stresli birisi en ufak şeyi takıntı yapıyor buda sperm sayısını etkileye biliyormuş. Ayrıca tahlili verdiği dönemlerde ufakta olsa soğuk algınlığı veya grip olması bile etkileyebiliyormuş. NAsip artık doktorum ilk denemede aşılama tutmaz ise microenjeksiyonla(tüp bebek yöntemlerinden biri) tedaviye devam edeceğimizi söyledi. Çünkü aşılamadan önce sperm yıkama işleminde spermlerin asıl kalitesinin ortaya çıkacağını söylediler.
sperm sayınız kaç canım? özele mi gidiyorsun devlete mi canım. aslında bende direkt tüp yaptırmak istiyorum ama formalite icabı mecbur 3 kere aşılama yaptırmam gerekiyor tüp raporu çıkarttırmak için
canım ben özelede gittim devletede. en son tahlilde 6.000.000 çıkmıştı. ondan öncekinde 45.000.000 formaliteden kasıtın nedir. banada aşıla yapılmadan tüp bebek raporu çıkarılmadığı söylendi ama eğer gerçekten erkek faktörüyse birinci aşılamadan sonra tüp bebeğe geçebileceğimiz söylendi. yani; eğer aşılama ile tutmayacak birşey söz konusu ise devlet direkt tüp bebeğe geçişi karşılıyor. şuan devlet hastanesinde tedavime devam ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?