Aşılama Mayıs 2016 aşılamaları paylaşım alanı

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Peki sen şimdi aşılama mı yaptıracaksın yoksa tüp bebek mi? Ben artık aşılamayla uğraşamıycam D dstn33 doğal yolla olmazsa temmuzda tüp bebek yolları beni bekler.
Sanirim tup bebege gecicez.3 defa klomenle asiladilar bu sefer de bir ihtimal igneyle yapalim diyebilirler..ama cok kucuk bir ihtimal..benim fsh im biraz yuksek..igneyle vakit kaybetmek istemeyebilirler..

Sogan kürü endometriumu inceltiyormus.benim fsh im biraz yuksek oldugu icin endometriumun incelme durumu var zaten.eger yeni bir tedaviye baslamayacak olsaydim hayit suyu icerdim fsh i dusuruyormus.tup bebek ya da asilama olurza ilac kullanirken kür uygulamam korkarim.bu arada incir kuru de prolaktin yukseltiyormus..

Biraz ara verebilmeyi isterdim ama rezerv azalmaya baslamis benim toplam rezervi gosteren amh im iyi ama..yine de azalmaya baslamis deyince doktorlar tedirginim.kist zamansiz buyuyen yumurta gorunmezse adetin 2 3.gunu hemen yeni tedaviye baslicaz.

Biraz ara verebilmeyi isterdim ama rezerv azalmaya baslamis benim toplam rezervi gosteren amh im iyi ama..yine de azalmaya baslamis deyince doktorlar tedirginim.kist zamansiz buyuyen yumurta gorunmezse adetin 2 3.gunu hemen yeni tedaviye baslicaz.
Aslında ben de hiç vakit kaybetmek istemiyorum. Bu ay bekleyip, arada bir tatil yapıp haziranda da tüp bebek yapalım diyorduk ama döngümü hesapladığımızda yumurta toplama ve sonraki 5 gün tam bayram tatiline denk geliyor. Yüksek ihtimalle temmuzda olacak. Aşılamalara inan çok kafamı takmadım D dstn33 hep tüp bebek gibi bir şansım var dedim. Farkındayım çoğumuz buna umut bağlamış görünüyoruz. Umarım hepimizin yüzü bu kez güler

Aminn insallah allah kucagimizi bos birakmasin da ben cok korkuyorum tup bebek surecinden..asilamada dibe vuruyoruz tup bebek olumsuz olurda her turlu maddi manevi yikim...biz bir de rapor kriterlerini tasimiyoruz..cepten gidecek..

Ben de bayram yaz tatili vs giriyor doktor vs yerinde durmaz diye bu ay da ara vermiym dedim.yine olmazsa 2 ay ara vereyim hem ramazan bayrami hem de doktorlarin hastanelerin yillik izin olayi biter.amaaaan iste allah yardimcimiz olsun ozetle.

Aminn insallah allah kucagimizi bos birakmasin da ben cok korkuyorum tup bebek surecinden..asilamada dibe vuruyoruz tup bebek olumsuz olurda her turlu maddi manevi yikim...biz bir de rapor kriterlerini tasimiyoruz..cepten gidecek..
Kriterleri kan vermeye gittimde soracaktım ama kanı başka bir yerde verdim. Bizim 2 iğneli aşılama var ama 3 yıllık evlilik yok. Ben bu şekilde oluyor diye biliyorum ama olmuyor diyen de var. Sen net öğrenirsen bize de yazarsan sevinirim.

Azalmis over rezerv varsa 3 yil kriterini aramiyorlar.iz diger kriterleri tasisayd
Azalmis over rezervde 3 yil kriteri aranmiyor.5 sene sgkli olmak ya da 900 gun genel saglik sigortasi primi odemek.son 90 gun calisiyor olmak.23 yasini doldurup 40 yasi asmamak bayanda..

Tşk ederim canım. Umarım doğru biliyorumdur, bizde de 3 yıl şartı aranmaz. Olmazsa da yapacak birşey yok neyse vericez artık:)

Tşk ederim canım. Umarım doğru biliyorumdur, bizde de 3 yıl şartı aranmaz. Olmazsa da yapacak birşey yok neyse vericez artık:)
Cikacak para cepte durmazaman hayirli saglikli bebis olsun da verelim..inan gozumde yok eminim sizin de gozunuz odenecek meblayi gormuyordur.allah dagina gore kar verirmis.

Hayırlı Sabahlar arkadaşlar,Günaydın.
Topiği bir açtım içim şisti uzayıp giden konular vs.
Hayır aynı zamanda şoke oldum,Allah aşkına kızlar bu neyin kafasıdır?
Yeryüzünde geçmişten bugüne 3 ilahi din(İslamiyet,Hristiyanlık,Yahudilik)vardır.gerisi beseri(insan kökenli dindir).
Ilahi dinlerde bir cana kıymak büyük bir cinayettir.Ki;
İslam dininde ana rahmine düşüşünden itibaren (yani döllenmeden itibaren)cocuga dokunmak yasaktır yani ceninin hak ehliyeti vardır.Eğerki cenin anneye hayati tehlike olusturuyorsa veya ceninin hayati tehlikesi varsa yada buyuk bir saglik sorunu varsa kısaca saglikli degilse Islam dininde 40 ila 120 gün icinde kurtaja izin var.Bu tarihten sonra cocuk sakatta olsa izin yok.
Islam tarihinde gecmisten beri tartisilan konu bu sartlari tasimak kaydiyla kurtajin 40 gün mü 120 gün mü gecmemesi olmustur.Ancak ittifakla sabittir ki
120 günü geçen bir çocuga rijit bir durum yoksa müdahale cinayettir.
Hayır benim anlamadığım olay bu neyin kafasıdır arkadaşlar;
Bir yerde rastladım iste neymis efendim yedi tane yumurta dollendiriliyormus 5 i aliniyormus veya 5 tane dollendiriliyormus 4 nü aliyorlarmis istege bagli yani.Allah askina biz balon yapip balon indirmiyoruz ki bu bir can ve elimizle cinayet işliyoruz.Döllenmeden itibaren candir 40 günde cenine ruh uflendiği icin ilahi dinler ve Islam dini bunu yasaklar.Yani döllenmeden itibaren yasaklar.
"Allah kimseyi imtihan etmesin hepimizin basinda imtihanlarimiz oluyor ancak bu olaylari okuyunca cok tedirgin oldum acizane Islam dinine ve yeryuzunde yasayan dinlere vakif olmaya cabalayan biri olarak.Allah bu sekilde bizleri imtihan etmesin arkadaslar hele elimizle gunah isleyenlerden eylemesin bizi affetsin
Ki Rabbim hayırlıysa evlat versin hayırlı evlat versin ki cocuksuzlukla da imtihan etmesin.O'nun rızasını nasil kazanabiliyorsak bizi oyle yasatsin.Imtihan vesilesi olan cocuklarimizi da bize goz nuru gonul aydinligi etsin.Yani o boyle uygun gorurse O'na da raziyiz.Yeterki rizasıni kaybetmeyelim.
Farkli cografyalarda farklı din ve kültürleri ziyaret edip gördüğümde şunu anladım cisim hicbir seydir geriye kalan ruhtur iyiliktir manevi degerlerdir.(Dini inanc ve yasam tarzi ne olursa olsun)
Artik malesef insanoglu teknolojiyle beraber cok rahat öldürüyor füzeler bombalar cinayetler aclik yoksulluk veya obezlik yeryüzünde degerler(inanclar )tüketildi anlam ifade etmiyor malesef.Onun icin rahatlikla degerlere aykiri seyler yapar hale geldik(
Bizim imtihanımız nasıl olacak onu bilmiyoruz çok zor durumlar bunlar arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun(
Hakkınızı helal edin biraz uzun oldu ama bunları yazmadan edemedim.
Hayırlı huzurlu mutlu bir hafta diliyorum.
Allah 'a emanet olun..

Canim hangi konuyu okudun yada ne okudun bilemeyecegim ama yazdigin cumleden yola cikarak nacizane bilgim dahilinde sunu aciklayacagim.7 toplaniyor 5 i dollendiriliyor konusunda toplanan her yumurta kaliteli olmayabiliyir.dollendirilen her yumurta gelisim gosteremeyebiliyor.gelisim gösteren yumurtalardan 35 yas sonrasi sadece 2 tanesi transfer edilebiliyor. Transfer edilen yumurtalar hukuken sayisi belli seyler. Tup bebek merkezleri saglik bakanligina bilgilendirme yapiyor su hastaya su islem yapildi su kadar transfer yapildi diye.dollenen tum yumurtalari koyma gibi bir şansları yok yani. Cana kiymak elbetteki anne olmak icin cirpinan hicbir kadinin istedigi biesey degildir.isterizki olan hepsini koysunlar ama hukukende anne acisindan tibbende uygun degil.

Arkadaslar bende bugun adet oldum daha iki gun vardi adete erken oldum.sabahda test yaistim negativdi sabahtan beri cok agladim cok umitliydik benimle beraber ailemde cok umitle bekliyordu olmadi kismet diyilmis.hayirlisi....

Evet 4 üz hamile kalıp ikisini aldırma konusu üzerine yorumlamışın sanırım sana hak veriyorum hangi anne 4 evladından ikisini öldürmeye karar verebilir ayırt edebilir anlamıyorum tabi sağlıksız bi gebelik olacağı ortada ama en azından başta fazla yumurta varsa engel olunmalı diye düşünüyorum en fazla iki yumurtaya aşılama yapılmalı fazlası ihtimali artırdığı gibi düşük ihtimalini ve çoğul gebelik ihtimalini de artırıyor. Zaten kanunen yasak allah kasap doktora düşürmesin.

Arkadaşlar cumartesi günü aşılamam yapılmıştı. Şimdi felaket sancım var. Eğilemiyorum. Afedersiniz alttan sanki iğneler batırıyorlar sanki. Normal midir bu?

Arkadaslar bende bugun adet oldum daha iki gun vardi adete erken oldum.sabahda test yaistim negativdi sabahtan beri cok agladim cok umitliydik benimle beraber ailemde cok umitle bekliyordu olmadi kismet diyilmis.hayirlisi....
Canim üzülme elbet vardir bir bildiği yaratanin vak ben pozitif sonuc alip hissedemeden kaybettim bebeği simdi gene cabaliyorum yilmiyorum inancini yuksek tur elbet bizde gulecegiz bi gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…