Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de sağ taraf, ama okuduğum kadarıyla bunun yumurtladığın taraf olmasıyla ilgisi yokmuş. Çoğunluk sağ tarafta hissedermiş kramp gibi.Galiba rahim pozisyonuyla alakalı. Ben en iyisi biraz daha makale okuyayım. Bişeyler öğrenirsem paylaşırım. Böyle beklemek sıkıyor

Kizlar selam bat 15 mayis. Sabah first response erken gebelik testini yaptim kocaman negatif. Erken mi sizce ? Gerci Yok diye hissediyordum .

Benim eşim aslında biraz dini boyutuyla bakıyor, hani kadın doktor daha iyi olur, herşeyi daha rahat konuşabilirsin sorabilirsin falan diye. Gittiğim doktor bulunduğum şehrin en iyi doktorlarından biri fakat bir tane de erkek var o 1 sene değil de 6 ay dolunca daha detaylı bakıyor. Ona gitmek istedim, inşallah eşim ikna olur yada bebişimiz kendiliğinden olur hiç gerek kalmaz. Bugün bim markette aynı benim gibi zayıf, orta boylu bir kadın gördüm kucağında 5-6 aylık bebek vardı. Kendimi hayal ettim, öyle güzel ki duygusu bile. Rabbim inşallah nasip eder inşallah

Güzel şeyler vermiş canım. Bence çok iyi davranmış. Evet kilo için kızıyor bazısı bende anlamdım ne kilolu var hamile ama bir laf var illa biriyle karşılaştığında bu denk olması lazım değil bizler daha çok böyle rahatlatıyoruz.bende çok kiloluydum ama spor ve azimle verdim. Günlük yürüyüş yapmazsan kilon çok zor gider. Peki kaç kilosun ki? Diyetisyenler de iş çözmüyor. Bazı bünyenin kilo vermesi zor oluyor. Hele senin o şeker ayrı kötü yani insanı yeme arzusunda geri alamadığı şey. Verirsin istersen zor olur ama olur.

Lafını tartmamıs konuşurken ciddi ciddi sen anlamazsin dedi ha... yazik.. ağla canım illaki disari atmalisin bunu ama fazlada uzerinde durma... bende hamileyken bi sure hastanede yatmistim böbrek buyümesinden eltimler gelmisti ziyarete bana dediki oooo sen simdiden boyleysen cocugu nasil doguracaksin oan yataktan firlayip bogazkna sarilmak istedim dengesiz sanki nazimdan yatiyorm hastanede bos insanlar

17.gün ve hala yumurtlama yok erken yumurtlamak için ne yapabilirim, bilgisi olan var mı?

Eklentiler

• 20210510_172946.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 47
Ohh maşallah benim 1 yumurtam var ama. Doktor ilacın dozunu öyle ayarlıyor çoğul gebelik riski olmasın diye.. 3 aydır tek yumurta hep.. Bu ay biraz geç gelişti benim yumurtam.. Benim de belim ve bacaklarım ağrıyor adet belirtisi gibi ama belli olmaz yinede solda yumurtam benim bir de sol kasığıma yakın biyer ağrıyor bacağımda

Kızlar burada herkesin birbirine umut aşılamaya çalıştığını görüyorum. Niyetler iyi, anlıyorum ama böyle yaparak bazen gerçeklerden kopuyor, daha büyük hayal kırıklıkları yaşıyor bazı arkadaşlar.
Bilimsel bazı gerçekler var. Acımasız gelebilir ama bunları göz ardı edersek süreç daha çok uzar. Tamam bazı tesadüfler oluyor. Bu hiç bir şeyin %100 olmadığını gösteriyor ama buraya umut bağlayıp tedbir almamak hatalı!
Mesela Sperm sayı ve hareket problemi varsa bu bir sorun ve çözümü mümkünse o yola bir an evvel başvurmalı.. ya da yüksek kilo vücut/kitle endeksi gebelikte sorunken bişey olmaz diyerek umut vermiş olmuyoruz, insanları hatada ısrarcı olmaya itiyoruz. Lütfen kaş yapayım derken göz çıkartmayalım.
Sorunlar olması normal, unutmayalım çoğunun çözümleri de var. Çözüme odaklanalım. Bebek için uğraşıyorsak lafta kalmasın, kolay yoldan yalnızca koca karı yöntemleriyle değil gerçekten yapılması gereken ne varsa hepsini yaptıktan sonra Allaha havale edebiliriz. Bu söylediklerim bazılarını kızdırabilir ama niyetim kimseyi incitmek değil. Yıllardır takip ediyorum çoğu başlık altında umutlar havada uçuşuyor, sonuç: hüsran.
Herkesin iyi niyetli olduğunu düşünsem de gerçekçi olarak iyi niyet sergilersek daha sağlıklı sonuçlara ulaşırız diye düşünüyorum. Gerçi kimisine gözlerini kapatıp hayal dünyasında yaşamak daha iyi geliyor. Bunu da anlamıyorum. Durum neyse bil öyle kur hayalini. Güçlü olursun İnşallah herkes sorununu çözer, sağlıcakla bebeğini kucağına alır hayaller gerçek olur

Sevgili zuzucuum en son kanamam var demiştin, nasılsın iyi misin?
Ah evet evet şükürler olsun çok iyiyiz

Salı günü kalp pırpırlarımızı duyduk suyu ve kese görüntüsü gayet sağlıklı dedi doktorumuz ancak kanamam hala devam ediyor fakat farkedildiği güne göre epey azalmış...

Doktorumuz yine de 12. Haftaya kadar dikkat etmenizde fayda var dedi ve ilacıma devam etmemi söyledi haricinde şükürler olsun ki iyiyiz

Çok sevindim senin iyi ve bebişinin sağlıklı olmasına bana da dua et olur mu? Ovulasyon hakkında bilgin var mı? Az önce 20 dk arayla 2 test yaptım. Bakabilir misin rica etsem? Üstteki ilk yaptığım, alttaki 20 dk sonra yaptığım.
Aydınlık olan ilk, karanlık olan 2

Eklentiler

• 20210510_175244.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 41
  • 20210510_175143.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 20210510_172946.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 38
Bu gece veya yarın gün içinde pik olursun canım bugünü değerlendir bana kalırsa inşallah güzel haberlerini alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…