Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sizin cocugunuz var mi merak ettim pek okuyamiyorum burayi

Benim oğlum 2 yasina gelene kadar evde düzen denen bisey yoktu kesinlikle. Cok ciddi uyku problemi vardi ve onun bakimi uyutmasi yedirmesi altini değiştirmesi bütün günü alıyordu. Saatlerce uyutmaya calisip uyuyunca uyanır diye ev supuremezdim. Genelde o uyuyunca ben de bayilir gibi yataga düşer uyurdum. O zamanlar misafir agirlamadim. Iyiki misafir cagirip kendime eziyet etmemisim.

Her çocuğun kisiligi farklı kimisi zor olur kimisi daha uysal. Bunu iki cocugu olanlar daha iyi anlar ayni ana babadan dogan çocuklar bile farkli oluyor. Yaşamadan anlasilmiyor bazi seyler.

Çok tuhaf bn 12. Gün kontrole gittim biri 21 biri 18 19 felandı 2 gün sonra sizin de aynı olur niye öyle bişey dedi ki doktor bnce üzülmeye kafaya takmaya değer bi konu değil

Bazen bende böyle düşünüyorm birde şükür sıfır böyle olanlarda. Benim de arkadaşım var iki çocuğu kızı altın gibi yetiştiriilse dehşet birşey oğlu oldu benimle hamileydi o doğurdu benim düştü. Tutuyor çocuklarla zor aşırı şikayetçi ama çocuk var diye evde temizlik yapmıyor gibi kaba yapıyor gelişine güzel ama gezme deyince koşa koşa gider gel bana hergün desem hergün gelir ama her yerin dağınıklığını karşılığı çocuklar sebeb birde bunlar var. Tabi ki bazı çocuklar cidden uğraşılacak gibi değil ama her şeyde çocuğu bahane etmek şikayetçi olmak da iyi birşey değil. Her kadından bu dediklerin çıkmıyor.

Bana çocuk olunca seni görürüm diyor ama benim onunla aramda dağlar kadar fark var ben yaptığım zaman titizlikle yaparım evimi temizleyip gezmelere giderim. Bazısının bahanesi bu benim annem nasıl kadın 4 çocuğa bakar bizleri mis gibi okula yollar çamaşırı elinde çıkardı birde köyde babamla işe gider eve gelmemize evi çiçek gibi yapar evde misss yemek kokularıyla karşılardı. Herşeyden şikayetçi olmak yerine yaşadığımız hayatın tadına baksak herşey daha anlamlı olurdu aslında. Bizlere de anne olmak nasip olsa şikayetçi olacağımız şeyler de olblr ama abartarak herşeyin önüne yavrularımızı koyanlardan olmayalım.

Kalın ı ayda hamile kaldınız

Kesinlikle öyle canım, kendileri ağır oldukları için işin içinden çıkarmıyorlar. Ama gezmeye çağırsan şıkır şıkır geliyorlar

Ben de sana katılıyorum canım, hele bazı kadınlar var ki, önceden çok samimisindir, arar sorar gelir, çarşıya çıkarsınız vsvs.. ama gel gör ki bebeği olunca ayy seni arayamadım, inan çocuk rahat bırakmıyor... Kusura bakmayın ama lavaboda ...nuza bile 5 dk zaman ayırıyorsunuz, mesaj atmaya zaman yok. İnanmıyorum. Samimi gelmiyor. Bir şeyi yapmak istiyorsan ve yapmak istemiyorsan da bahane çok :)

Acımayacaksın walla zaten insanları anlamak çok güç ben hep çok hassas davranırım ama karşımdaki anlamazsa senin gibi veririm cevabı eee anladıkları dilden konuşucan

Aynen kuzum tam olarak demek istediğim bu. Elbette ki zordur, sorumluluk gerektirir fakat herşeyin önüne çocuk var yapamıyorum bahanesini sunmak hiç doğru değil.

Yani herşeye bebek var yapamıyorum, edemiyorum denmesi bana saçma geliyor. Mesela benim kuzenim de doğum yapmıştı, bebek hiç durmuyor gelin bize yemek yapın birkaç tencere dolapta hazır kalsın falan dedi. Tabi bu ilk 1 sene boyunca devAm etti. Düşünüyorum evet elbette zordur, alışma süreci vs ama kendini salmak ve sürekli başkalarından yardım bekleyerek ömür geçmez ki. Bir yerden sonra çocuğum var evim daha temiz olmalı, eşimin gözü dışarıda olmamalı, yemeğimi yapmalıtım, bakımımı yapmalıyım. Eşim geldiğinde bu evde mutlu olmalı diye düşünüyorum. Bakalım şimdi böyle diyoruz bebek olunca biz napsrız muamma

Aynen kuzum tam olarak demek istediğim bu. Elbette ki zordur, sorumluluk gerektirir fakat herşeyin önüne çocuk var yapamıyorum bahanesini sunmak hiç doğru değil.
Yaa zaten biraz daha çok tembeller şikayetçi. Bir kızı olan arkadaşım kızı var 2.5 yaşında 3 çocuğa bedel ama kadın muazzam birşey çok iyi ev temizliği çocuk bakımı harika bayılıyorum benden çalışkan dün tatlı açmış tepsi tepsi kadın var kadınn var.

Kızlar ben geçen ay doktora gittiğimde tartıl bi bakayım dedi. Botla falan 61.900 çıktım. Biraz kilo ver, 57-58 ideal dedi. Boyum da 162 falan. Bende Ramazan'da , toplamda 3 kg vermişim. Şuan 58.900 oldum ama okuyorum, araştırıyorum. Az kalori almak da iyi değilmiş gebelik düşünürken. Sizce? Yusra-61 Selizay MaviliGizem Ankalinka

Maşallah :) Çok sevindim sana ve eşine sonra bizlere de uğurlu gelsin inşallah güzel haberlerini bekliyorum Allah sağlıkla tamamlandırsın birbirinize kavusun inşallah :)
Amin canım çok teşekkür ediyorum. Allah isteyenlerin kucağını boş bırakmasın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…