canım benim bebeğimide patolojiye yolladı doktor bişey çıkmadı.zaten patoloji mol gebelikse onun belli olması için.başka bi amacı yok onda bişey çıkmıyor yani.doktor banada sağlıklı bi doğumun var bişey çıkmaz bebekte sorun olduğu için vucut atıyor ilk 3 ayda demişti.Tabiki takdiri ilahi Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.benimde yakınım bebeği gelişmedi düşük yaptı ilk gebelik olabilir dedi bidaha hamile kaldı bebek gelişmedi yine 3. de dış gebelik oldu.2. de öğrendi pıhtılaşmayı sonra 4. bebekte iğne kullandı şimdi bir oğlu var yakınımda olmasa benimde aklıma gelmez baktırmazdım.Hayırlısı olsunhakkımızda inşallah.ben yinede çıkmaz diyodum çünkü bi oğlum var kazara hamile kaldım hiç sorun yaşamadım ne hamilelikte nede doğumda ama sonradan oldu demekki yada ozamanda vardı ama etkilemedi bilemiyorum
benimde evet mol gebeliğe bakılmıştı çıkmadı ama mol gebelik, ama şöyle bir şey var benim bebek hiç canlanmadığı için pıhtılaşma olmamıştır diye düşünüyorum, canlanıp düşse o zaman pıhtılaşma testi yaptırırdım, hiç kalp atışı alamdık ki bebeğimden
zaten ilk oluşurken sıkıntı olursa kese dahi gelişemiyor bebek gelişemiyor veya gelişip kalp atışı duruyor o yüzden gebe kalmadan önce corasprin başlatıyor doktor kalıncada iğne ekleniyor.benim bu testi baktırmama vesile olan yakınım 2 bebeğide hiç gelişmedi kalp atışı alamadılar kürtaj oldu biride dış gebelikti.sonra öğrendi.benim bebeğimde 10 haftaya kadar herşey çok iyi gitti doktor kontrolünden çıktığım gün kalbi ve gelişimi durmuş(... yani herkeste aynı olmuyor.ve her düşük yaşayan kişide pıhtılaşmada çıkmıyor tabiki..sadece bir önlem bu bende inşallah bişey çıkmaz diyerek yaptırdım ama çıktı malesef.ayağım düzelsin gebelik planlamadan önce tekrarlatıcam tahlilleri inşallah.
benimde evet mol gebeliğe bakılmıştı çıkmadı ama mol gebelik, ama şöyle bir şey var benim bebek hiç canlanmadığı için pıhtılaşma olmamıştır diye düşünüyorum, canlanıp düşse o zaman pıhtılaşma testi yaptırırdım, hiç kalp atışı alamdık ki bebeğimden
zaten ilk oluşurken sıkıntı olursa kese dahi gelişemiyor bebek gelişemiyor veya gelişip kalp atışı duruyor o yüzden gebe kalmadan önce corasprin başlatıyor doktor kalıncada iğne ekleniyor.benim bu testi baktırmama vesile olan yakınım 2 bebeğide hiç gelişmedi kalp atışı alamadılar kürtaj oldu biride dış gebelikti.sonra öğrendi.benim bebeğimde 10 haftaya kadar herşey çok iyi gitti doktor kontrolünden çıktığım gün kalbi ve gelişimi durmuş(... yani herkeste aynı olmuyor.ve her düşük yaşayan kişide pıhtılaşmada çıkmıyor tabiki..sadece bir önlem bu bende inşallah bişey çıkmaz diyerek yaptırdım ama çıktı malesef.ayağım düzelsin gebelik planlamadan önce tekrarlatıcam tahlilleri inşallah.
anladım arkadaşım, ya ben bir şey daha soracağım kusura bakmazsan, ben 5 haftalıkken gittiğimde kesemin düzgün geliştiğini tamda olması gereken yerde olduğunu falan söyledi, 2 hafta sonra gittiğimde kalp atışı alamadık, yani dediğine göre pıhtılaşma varsa kesede düzgün gelişmiyormuş ama benimkinde düzgün gelişti yindede gidip yaptırmamımı öneriyorsun?
anladım arkadaşım, ya ben bir şey daha soracağım kusura bakmazsan, ben 5 haftalıkken gittiğimde kesemin düzgün geliştiğini tamda olması gereken yerde olduğunu falan söyledi, 2 hafta sonra gittiğimde kalp atışı alamadık, yani dediğine göre pıhtılaşma varsa kesede düzgün gelişmiyormuş ama benimkinde düzgün gelişti yindede gidip yaptırmamımı öneriyorsun?
kişiden kişiye değişiyor canım topikte çok arkadaş var hepsinin hikayesi farklı sonuçsa pıhtılaşma aynı.
kimyasal gebelik kese oluşmaya başlıyor ama tutunamıyor
kese oluşup bozuluyor
kese oluşuyor bebek gelişmiyor
yada bebek gelişiyor kalp atışı duruyor
hatta doğuma yakın kan akımı bozuluyor bebek ölüyor
bu pıhtılaşma derecesine göre bünyeye göre değişik sonuçlara sebeb oluyor.yani plesanta kese bebek bunların gelişmesi ve gebeliğin ilerlemesi için rahim içinde yeterli kan akımına ihtiyaç var kanın koyu ve pıhtılı olduğu zaman yeterli kanlanma olmadığı için oluşum sırasında aksaklıklar tıkanıklıklar olyor ve gebelik bi yerinde sonlanıyor.ben sadece sana değil düşük yapan herkese bu tahlilleri yaptırmasını söylüyorum çünkü bu acıyı ne bana ne başkasına Rabbim tekrar yaşatmasın.
benim 6. hafta kalp atımını duydum kesem normaldi doktor her gittiğimde hatta 10. hafta kontrolümde çok sağlıklı çok güzel herşey olması gerektiği gibi kalbi tıkır tıkır diyodu esprilide bi doktordu gelip eşime anlatıyordum.pıhtılaşma varsa vucudun hangi dönemde ne tepki göstereceğini bilemiyorsun.
nerden ve nasıl yapılıyor bu test beni bu konuda bilgilendirir misin? bende yaptırayım o zaman, 2. defa yaşamayayım bu acıyı[/
anti kardiyolipin ıgg
anti kardiyolipin ıgm
aptt pt pt ınr
antitrombin 3
protein c
protein s
homosistein
mthrf
faktörv
faktörv leiden
aklımda kalan bunlar bi kaç tane daha olabilir.bunu ya özel laboratuvarda yaptıracaksın ki çok pahalı tutuyor ozaman 900 1 tutar rahat.yada üniversite hastanelerinde 2 düşük yaptığında 3 düşük yaptığında bakıyorlar.yada tanıdık biri olacak hastanede yada özelde bi doktor yardımcı olacak.genelde arkadaşlar 2 düşük yaptım demişler.öyle baktırmışlar.ozaman devler üzretsiz bakıyor canım.bu zaten araştırma ve eğitim hastanelerinde yada üniversite hastanelerinde bakılıyor.yada özelde.sen hangi şehirdesin?
nerden ve nasıl yapılıyor bu test beni bu konuda bilgilendirir misin? bende yaptırayım o zaman, 2. defa yaşamayayım bu acıyı[/
anti kardiyolipin ıgg
anti kardiyolipin ıgm
aptt pt pt ınr
antitrombin 3
protein c
protein s
homosistein
mthrf
faktörv
faktörv leiden
aklımda kalan bunlar bi kaç tane daha olabilir.bunu ya özel laboratuvarda yaptıracaksın ki çok pahalı tutuyor ozaman 900 1 tutar rahat.yada üniversite hastanelerinde 2 düşük yaptığında 3 düşük yaptığında bakıyorlar.yada tanıdık biri olacak hastanede yada özelde bi doktor yardımcı olacak.genelde arkadaşlar 2 düşük yaptım demişler.öyle baktırmışlar.ozaman devler üzretsiz bakıyor canım.bu zaten araştırma ve eğitim hastanelerinde yada üniversite hastanelerinde bakılıyor.yada özelde.sen hangi şehirdesin?
malatyadayım canım burdada araştırma eğitim hastanesi var ama öyle tanıdık falan yok, kadın doğuma gidip 2 düşük yaptım test yapılmasını istiyorum desem yaparlar mı? yoksa önceden muayene edip sonra mı teste gönderirler?
kürtaj oldun mu kendimi düştü? evet 2 düşük yaptım dersen araştırırlar zaten. birini öğrendim 2 gün sonra kanamayla düşürdüm de kimyasal gebelik öle oluyor.burdan haberdar et.inşallah bişey çıkmaz canım.kafan rahat olur bidahaki sefere.malatyadayım canım burdada araştırma eğitim hastanesi var ama öyle tanıdık falan yok, kadın doğuma gidip 2 düşük yaptım test yapılmasını istiyorum desem yaparlar mı? yoksa önceden muayene edip sonra mı teste gönderirler?
kürtaj oldun mu kendimi düştü? evet 2 düşük yaptım dersen araştırırlar zaten. birini öğrendim 2 gün sonra kanamayla düşürdüm de kimyasal gebelik öle oluyor.burdan haberdar et.inşallah bişey çıkmaz canım.kafan rahat olur bidahaki sefere.
kürtaj oldum... eğer gidersem haberdar ederim, artık korkuyorum biliyor musun başka bir şey çıkacak diyeaman yaa ne zor işmiş bu
kürtaj oldum... eğer gidersem haberdar ederim, artık korkuyorum biliyor musun başka bir şey çıkacak diyeaman yaa ne zor işmiş bu [
patoloji sonucunuda yanında götür belge sorabilirler belki ben öyle yapmıştım.Allah zorlukla beraber kolaylığıda verirmiş.öyle düşünme bizim gibi çok insan var bizden beteri de var Allah korusun.sen elinden geleni yap tevekkül et kan pıhtılaşması paylaşım alanı var topik incele orayı bak orda bebeklerini kucağına almış pıhtılı çok arkadaş var.ayrıca pıhtılaşma sorunu olmadığı halde önlem olsun diye bu tedaviyi almış arkadaşlarda var.Allah dermansız dert vermesin.belkide tertemiz çıkacak kafan rahat olur ozaman.
kürtaj oldum... eğer gidersem haberdar ederim, artık korkuyorum biliyor musun başka bir şey çıkacak diyeaman yaa ne zor işmiş bu [
patoloji sonucunuda yanında götür belge sorabilirler belki ben öyle yapmıştım.Allah zorlukla beraber kolaylığıda verirmiş.öyle düşünme bizim gibi çok insan var bizden beteri de var Allah korusun.sen elinden geleni yap tevekkül et kan pıhtılaşması paylaşım alanı var topik incele orayı bak orda bebeklerini kucağına almış pıhtılı çok arkadaş var.ayrıca pıhtılaşma sorunu olmadığı halde önlem olsun diye bu tedaviyi almış arkadaşlarda var.Allah dermansız dert vermesin.belkide tertemiz çıkacak kafan rahat olur ozaman.
muayene ettiler mi, yoksa hemen teste mi gönderdiler?
muayene ettiler mi, yoksa hemen teste mi gönderdiler?
o doktora göre değişiyor canım ben muayene oldum smear alındı sende aldır bence.ultrasonla baktı sonra hem alttan hem üstten.sonrada tahlillere yolladı.enfeksiyonum varmış antibiyotik kullandım.iyiki muayene olmuşum.sende mutlaka ol derim.
o doktora göre değişiyor canım ben muayene oldum smear alındı sende aldır bence.ultrasonla baktı sonra hem alttan hem üstten.sonrada tahlillere yolladı.enfeksiyonum varmış antibiyotik kullandım.iyiki muayene olmuşum.sende mutlaka ol derim.
smear alındı bi problem çıkmadı, dünde alttan muayene oldum yine bir sorun çıkmadı, enfeksiyon falan görmedi doktor, tabi gideceğim doktor bunu nereden bilecek değil mi...
Selam Canlarrr,
Bende Mayıs kaybı yaşayanlardanım maalesef.
Rabbim bir daha yaşatmasın arkadaşım,bende 18 mayısta kürtaj olmuştum...
Bende 31 Mayısta kürtaj oldum. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. Daha hissetmiyosun bile çok küçük ama onu bile kaybetmek yıkıyor insanı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?