- 15 Nisan 2017
- 961
- 499
- 53
- Konu Sahibi Mucizemol14
-
- #1.281
Kizlar gecen doktor sordu bana aileden sekeri olan varmi diye bende emin olamadigim icin bisey diyemedim ama babamda seker varmis seker yuklemesinde verilen sekerden zarar gelirmi acaba allah korusun
Almıştır bir hafta bile cok fark ediyor benim 24+0 da 672 idi22+6 da 500 gr dı biraz eksik bile yarın gidicem bakalım ne olmuş 26+0 yarın
Haftaya doktora gidecegim ya carsamba yada persembe gunu doktoruma danisacagim ama cevremdekilerde bazilari yaptirma aman ben yaptirmadim ne gerek var biri yaptirmis cocugunda seker hastasi cikmis bunlari duydugum zamanda etkileniyorum ister istemez rabbim hepimize hayirli dogum nasip etsin insallahCanım hicbir zararı yok ben içtim 75 gr likti o da 1 su brd şekere es değer bebeğe zararı yok aksine faydalı eğer şeker çıkarsa anne karninda diyetle onlenebiliyor ama var olup da yaptırılmaz ise bebek iri doğuyor ve erken doğuma yol açıyormuş.Canan Karataydan etkileniyor çoğu malesef ama doktorun yaptır diyorsa hic şüphe etme senin ve bebegin sağlığı icin önemli
Arastrman icin cok sagol canimYanlış: Hamilelikte şeker yükleme testi zararlıdır
Doğrusu: Şeker yükleme testi tüm dünyada uygulanan, glukoz metabolizma bozukluklarının tanınmasında hala altın standart olarak kabul edilen bir test. Hamilelerde yapılması hem bebek hem anne açısından son derece güvenlidir. Standart bir şeker yükleme testinde yaklaşık 2.5-3 dilim baklavanın içerdiği kadar şeker veriliyor. Bu testin baklava veya başka bir aynı oranda şeker içeren gıda yerine sadece şeker kullanılarak yapılmasının nedeni, gıdaların içindeki protein, yağ ve diğer karbonhidratların şeker emilimini değiştirmesi. Saf glukoz ise hemen herkeste aynı hızla emiliyor. Bu emilime vücudun verdiği normal yanıt bilindiği için karşılaştırma yapılarak şeker metabolizmasının durumunu değerlendirmek mümkün oluyor.
Haftaya doktora gidecegim ya carsamba yada persembe gunu doktoruma danisacagim ama cevremdekilerde bazilari yaptirma aman ben yaptirmadim ne gerek var biri yaptirmis cocugunda seker hastasi cikmis bunlari duydugum zamanda etkileniyorum ister istemez rabbim hepimize hayirli dogum nasip etsin insallah
Almıştır bir hafta bile cok fark ediyor benim 24+0 da 672 idi
Canlarımmm gittim bugün tekrar indirekt coombs yapıldı 30 Ekim’de iğnem yapılacak antikor üretmediysem ilk bi bakalım riske atmayalım dediler26+0 dı bugün benim bebeğim 31 cm 792 gr olmuş azıcık zayıf ama boyu iyi dedi sıkıntı Yok yani sağlıkla gelsinler de suyu duruşu falan iyiymiş çok şükür
Maşallah :) benim de bir daha ki kontrolde kasımda iğne yapilacak 28.haftaya denk geliyor. Antikor meselesi ne anlamadım
Antikor indirekt coombs testiyle bakılıyor canım anne vücudu farklı kanla karşılaşınca antikor üretmeye başlıyormuş yani bebeğin kan hücrelerini parçalamaya çalışıyor düşman olarak algılıyor bu teste antikor üretmiş mi ona bakılıyor çok şükür negatif çıkmış benim iğneyle de bebek Doğuma kadar korunuyor
Tamam şimdi oldu ben de yatırmıştım negatifdi benim de tekrar yapilacak iğneye kadar ama bir dahaki kontrolümde 28.haftamda oluyorum kac defa yapıldı senin bu indirect coombs testi
Gözün aydın canım insallah hep böyle güzel haberlerle devam ederizCanlarımmm gittim bugün tekrar indirekt coombs yapıldı 30 Ekim’de iğnem yapılacak antikor üretmediysem ilk bi bakalım riske atmayalım dediler26+0 dı bugün benim bebeğim 31 cm 792 gr olmuş azıcık zayıf ama boyu iyi dedi sıkıntı Yok yani sağlıkla gelsinler de suyu duruşu falan iyiymiş çok şükür
Benim mide sorunum hala geçmediği için o ne olursa olsun icebilecegimi sanmıyorumSağ olasın canim öyleymiş. evet şükür bitti o da ama hic de anlatıldığı kadar kötü değilmiş çilekli idi benim içtiğim 3 defa kan alınıyor
Benim mide sorunum hala geçmediği için o ne olursa olsun icebilecegimi sanmıyorum
Ben hamile kaldığım kiloya gecen ayki kontrolde tartıldıgımda yeni ulastıgımı gördüm bidaha da bakmadım sadece karnım var. Bebegim de 1 hafta önde gidiyor olarak gözüküyor onda da öyle aşırı olan bişey yok perşembe günü kontrolüm var bakalm gorucez boyunu kilosunu inşallah hersey yolundadr. Bu şeker yükleme testinden midemden dolayı korkuyorumInşallah içebilirsin dr dan rica et 50 gr lik versin ilk önce haftana gore nasıl kilo alımın bebegin kilosu vs
Gözün aydın canım insallah hep böyle güzel haberlerle devam ederizbu testin her hamileye yapılması gerekiyor mu benim doktorum böyle biseyden hiç bahsetmedi
Normal canim doktorunada sorarsin takildiysan eger hem icin rahat etmis olur bende gebeligimin 6.haftasindan beri her sabah kusuyorum halada oyleyim sag salim kucagimiza almak nasip olsun insallah hepimizinkızlar merhaba,
ben 21 haftalık hamileyim bebegimi hep sol tarafımda hissediyorum sizce normal mı bu durum ?
benim miğde bulantım hic geçmedi ilk günden beri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?