• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayında transfer olucak yok mu ? 🌸

inşallah hepimiz 💕 Bu yaşayacaklarımı bana önceden söyleseler inanmazdım. Ben dayanamam nasıl bu kadar şeyi kaldırıcam derdim. Ama Allah bi sakinlik verdi bana gerçekten 3 senedir evliyim 10 sene gitti sanki ömrümden🥲
Bende üç buçuk senedir evliyim. Sen be güzel sakinsin, ben hep evde eşimden gizli ağlıyorum. Görse üzülür iyice. Ama sakin olup güçlü durarak pskoloji iyi tutmak lazım.gebelikte çok etkisi oluyor diyor doktorlar. Ben hatta transferime bir ay galan varken meditasyon falana başlim diyorum. Yürüyüşler yapmayı çok isterdim bir de iyi geliyor ama evine yakı yürüme alanı yok 🥺

Haber veririm canım. Ah içimdeki duyguları anlatamıyorum. Beni anladığınızı biliyorum. Aynı duyguları yaşadığımız İçin. İnsan yinede tam kendini ifade edemiyor. Evlat hasreti çok zor🥺 içim içimi yiyor bebeğimin boş odasını bir an önce dizmek istiyorum, odanın kapısından geçince bile duygulanıyorum. Pskologlar her şey çok değil. Çocuksuzda evlilik olur diyor ama ben çocuğu içimden duygularımla istiyorum elimde olan bir şey değil annelik duygusu, rabbim tarafından🙏 Çocuk konusuna çok takılıyorsun diyorlar burda bazen. İçimden diyorum yaşayan bilir. Rabbim kimseye yaşatmasın tabi
Ah anlıyorum anlamaz miyim ? Açıkçası çocugu bu denli isteyeceğim benim bile aklıma gelmezdi . Annem bile şaşırıyor bana . Sadece stresinizi biraz olsun azaltmanizi onerebilirim . O da doktorlar stres faktörü işleri zorlastiriyor dediği için . Bu arada kaç yıllık evlisiniz ?

Ah anlıyorum anlamaz miyim ? Açıkçası çocugu bu denli isteyeceğim benim bile aklıma gelmezdi . Annem bile şaşırıyor bana . Sadece stresinizi biraz olsun azaltmanizi onerebilirim . O da doktorlar stres faktörü işleri zorlastiriyor dediği için . Bu arada kaç yıllık evlisiniz ?
3.5 yıllık evliyiz ama 2 senedir uğraşıyoruz olmadı. Yumurta takipleri çatlatma iğneleri aşılama hiç biri tutmadı. Şimdi ilk defa tüp bebek denedik. Embriyonun tutmaması İçin hiç bir sorun yok genel bakıldığında ama kısmet işte. Çok var sebepsiz gebe kalamayan çünkü. Eşim çocuk konusu açılınca gözleri doluyor. Bir yandan ona da üzülüyorum. İnaşşalh üzülüp üzülüp birbirimizi kırmayız ileri de stresten

3.5 yıllık evliyiz ama 2 senedir uğraşıyoruz olmadı. Yumurta takipleri çatlatma iğneleri aşılama hiç biri tutmadı. Şimdi ilk defa tüp bebek denedik. Embriyonun tutmaması İçin hiç bir sorun yok genel bakıldığında ama kısmet işte. Çok var sebepsiz gebe kalamayan çünkü. Eşim çocuk konusu açılınca gözleri doluyor. Bir yandan ona da üzülüyorum. İnaşşalh üzülüp üzülüp birbirimizi kırmayız ileri de stresten
Yok niye kirasiniz böyle düşünmeyin . Karşılıklı birbirinizi daha iyi anlarsınız . Yaşanan zorluklar birbirine daha çok yakınlaştırıyor . En azından bizde öyle oldu :) Gerçekten biraz stresten uzak kalmaya çalışın ,gerisi güzel olacaktir .

Yok niye kirasiniz böyle düşünmeyin . Karşılıklı birbirinizi daha iyi anlarsınız . Yaşanan zorluklar birbirine daha çok yakınlaştırıyor . En azından bizde öyle oldu :) Gerçekten biraz stresten uzak kalmaya çalışın ,gerisi güzel olacaktir .
Stresten uzaklaşmaya çalışacağım canım. Umarım bu bir ay stresi atmama rahatlamama yeter. Daha birinci reglemi olmadım. Bari biran önce olsam da ikinci regleme gün saysam transfer için. Opu olalı 5 gün oldu umarım eli kulağındadır reglenin 🙏
Bu arada sevindim eşinizle daha çok bağlanmanıza. Bu gibi konulardan dolayı sarsıntıya giren evliliklerde var maalesef 🥺 İki kişi de severek evlenmez bile bir tarafa çocuk hasreti daha çok baskın olabiliyor

Stresten uzaklaşmaya çalışacağım canım. Umarım bu bir ay stresi atmama rahatlamama yeter. Daha birinci reglemi olmadım. Bari biran önce olsam da ikinci regleme gün saysam transfer için. Opu olalı 5 gün oldu umarım eli kulağındadır reglenin 🙏
Bu arada sevindim eşinizle daha çok bağlanmanıza. Bu gibi konulardan dolayı sarsıntıya giren evliliklerde var maalesef 🥺 İki kişi de severek evlenmez bile bir tarafa çocuk hasreti daha çok baskın olabiliyor
Evet bizde çocuğu isteyen daha çok benim sanırım ya da bunu dillendiren benim en azindan :)

Opudan 15 gün sonra regl olmuştum diye hatırlıyorum ama daha kısa sürede olanlar da var . Kişiden kişiye değişiyor . Neyse her türlü vaktiniz varken gezin ,tozun güzel güzel :))

Evet bizde çocuğu isteyen daha çok benim sanırım ya da bunu dillendiren benim en azindan :)

Opudan 15 gün sonra regl olmuştum diye hatırlıyorum ama daha kısa sürede olanlar da var . Kişiden kişiye değişiyor . Neyse her türlü vaktiniz varken gezin ,tozun güzel güzel :))
Canımm bugun aradılar. 9 embriyomda 5.güne ulaşmışlar ve bugun dondurmuşlar.
4 tane: 4aa
2 tane: 4ab
1 tane: 4bc
2 tane: 3cc

Dediler. Nasıl sonuç iyi mi 🙄

4aa demek en iyi kalite demek.4 abe bir düşük kalite.Düşün ki en düşüğü 1cc.Seninkilerin maşallahı var yani
Tesadüfe bakar mısın, bugun yumurtalarım donduruldu. Ve ben az önce adet oldum☺️ Klinik hemen transfer işlemlerini başlattı bir ilaç yazdı bana şimdi onu gidip alacağım adetimin üçüncü günü kullanmamaya başlayacak mışım. İki hafta sonra rahim duvarına bakip bir hafta İçin transferim olacakmış 🙏 Şükürler olsun rabbime.inşallah böyle her şey güzel ilerler

İlk deneme mi sizinki ? Benim donmuş embriyo ilk deneme olacak 😇
BENIMDE BU AY DONMUS EMBRIYO TRANSFERIM OALCAK
2 ADET ORTA KALITE 3.GÜN EMBRIYOSU .

SÜREÇ NASIL ILERLEDI SIZDE ILAC VS VERILIYORMU REGLIN BITINCE KACINCI GUN TRANSFER EDILIYORR :KK1:

Ben bu a lari bleri hiç bilmiyorum sormadım yani :) sayı olarak gayet iyi görünüyor. AA lar kaliteyi belirtiyor sanırım. Endişe edicek hiçbir şey yok gbi duruyor :)

Masallah embriyolarinizin kalitesi cok iyi. Su 4 aa ve 4 bb` ye siz 5aa 5bb diye bakin. Transfer sirasinda 4` ler cozdurulurken embriyoya lazer atiliyor. Embriyonun cevresindeki o kalin tabaka inceltiliyor. Bana iki embriyo transfer edildi yasimdan dolayi. ikiside 5. Gun embriyosuydu. Biri 4ab idi ve transfer sirasinda 5 ab olmustu. Digeri de 3 ab idi. Elhamdulillah ikiside tuttu ama digeri gelisemedi. Hayirlisi diyelim. Senden uc yasta buyugum 35 yasindayim. Kalbini ferah tut arkadasim. Yalnizca Rabbime sigin O`ndan iste ve olacagina butun kalbinle inan. Sakin umutsuzluga kapilma. Insallah her sey gonlunce olur..

Masallah embriyolarinizin kalitesi cok iyi. Su 4 aa ve 4 bb` ye siz 5aa 5bb diye bakin. Transfer sirasinda 4` ler cozdurulurken embriyoya lazer atiliyor. Embriyonun cevresindeki o kalin tabaka inceltiliyor. Bana iki embriyo transfer edildi yasimdan dolayi. ikiside 5. Gun embriyosuydu. Biri 4ab idi ve transfer sirasinda 5 ab olmustu. Digeri de 3 ab idi. Elhamdulillah ikiside tuttu ama digeri gelisemedi. Hayirlisi diyelim. Senden uc yasta buyugum 35 yasindayim. Kalbini ferah tut arkadasim. Yalnizca Rabbime sigin O`ndan iste ve olacagina butun kalbinle inan. Sakin umutsuzluga kapilma. Insallah her sey gonlunce olur..
Yaa bunları öğrenmem güzel oldu, bilmiyordum. Allah razı olsun♥️ hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun🙏 Tahmini iki buçuk hafta gibi transferim olmuş olur. İçimde çok büyük İnanç var bir o kadar da korku. Embriyo rahme bırakıldıktan 4 gün sonra yerleşmiş oluyormuş sanırım.
Bir bu yumurta kaliteleri tam olarak neyi ima ediyor. Mesela 4aa kalitesi ne oluyor. Sağlıklı bebek olacağını mi. Tutunma oranının yüksekliği mi burayı çözemedim 🙄

Kızlar bugün transferimin 10.günü
Taze transfer yapıldı bana ilk 5 gün çatlatma iğnesinden kalan etkiler yüzünden bel ağrısı kasık ağrısı ve meme hassasiyeti yaşamıştım sonra geçti. Bugün regl ağrısı geldi Cuma günü test için gideceğim. Duphaston hap günde 3 defa kullanıyorum ve progestan fitil kullanıyorum 2 li şekilde sabah akşam toplam 4 tane.
Bu kullandığım ilaçlar reglimin gelmesini engelliyor mu? Bileniniz var mı?
Her an reglim gelecek gibi ağrım var ama henüz gelen giden bir şey yok. İnşallah hamileliğimin müjdecisidir bu ağrılar. Ama diken üstündeyim her an gelecek gibi.

Yaa bunları öğrenmem güzel oldu, bilmiyordum. Allah razı olsun♥️ hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun🙏 Tahmini iki buçuk hafta gibi transferim olmuş olur. İçimde çok büyük İnanç var bir o kadar da korku. Embriyo rahme bırakıldıktan 4 gün sonra yerleşmiş oluyormuş sanırım.
Bir bu yumurta kaliteleri tam olarak neyi ima ediyor. Mesela 4aa kalitesi ne oluyor. Sağlıklı bebek olacağını mi. Tutunma oranının yüksekliği mi burayı çözemedim 🙄
Rahme tutunma yuksekligi buyuk ihtimal. Cunku ne yazikki her tutan bebek saglikli olamayabiliyor. Rabbim herkesten uzak eylesin insallah bu durumu. (Amin) Her seyin en dogrusu yalnizca Allah bilir tabi.

Dedigim gibi canim sen hep umitkar ol. Rabbimize sigin. Kotu seyler dusunmeye baslayinca hemen baska bir meskale bul kenddine. Baska seylerle mesgul olmaya calis. Cok takmamaya calis bu durumu. Dua et bol bol.

Veren yalnizca Rabbim. Ben transfer olurken evet embriyo kalitelerime sevindim ama sunu da aklimdan hic cikarmadim. Veren Rabbim 2ab den bile “OL” derse nasip eder bebisleri. Bu forumda cok okudum orta kalite embriyorin tutup 5aa 6aa embriyolarin tutmadigini. Yani demem o ki her sey bir vesile. Allah OL derse butun olumsuz gibi gorunenen durumlari oldurur. Ben bu dusuncelerle icimdeki korkulari dizginlemeye calistim bu transfer surecimde. Allaha hamdolsun ki Rabbim` de karsiligini sonsuz lutfuyla verdi. Elhamdillah.

Sen de insallah transferden sonra buraya guzel haberi vereceksin.. Allahin izniyle inaniyorum canim buna.

Rahme tutunma yuksekligi buyuk ihtimal. Cunku ne yazikki her tutan bebek saglikli olamayabiliyor. Rabbim herkesten uzak eylesin insallah bu durumu. (Amin) Her seyin en dogrusu yalnizca Allah bilir tabi.

Dedigim gibi canim sen hep umitkar ol. Rabbimize sigin. Kotu seyler dusunmeye baslayinca hemen baska bir meskale bul kenddine. Baska seylerle mesgul olmaya calis. Cok takmamaya calis bu durumu. Dua et bol bol.

Veren yalnizca Rabbim. Ben transfer olurken evet embriyo kalitelerime sevindim ama sunu da aklimdan hic cikarmadim. Veren Rabbim 2ab den bile “OL” derse nasip eder bebisleri. Bu forumda cok okudum orta kalite embriyorin tutup 5aa 6aa embriyolarin tutmadigini. Yani demem o ki her sey bir vesile. Allah OL derse butun olumsuz gibi gorunenen durumlari oldurur. Ben bu dusuncelerle icimdeki korkulari dizginlemeye calistim bu transfer surecimde. Allaha hamdolsun ki Rabbim` de karsiligini sonsuz lutfuyla verdi. Elhamdillah.

Sen de insallah transferden sonra buraya guzel haberi vereceksin.. Allahin izniyle inaniyorum canim buna.
Amin canım, teşekkür ederim. Bol bol dua ediyorum. Ama ben biraz heyecanımı ve stresimi kontrol edemiyorum sanırım. Soğukkanlı ve sakin olmak lazım kesinlikle.

Yarından itibaren daha sakin olmaya çalışayım. Yürüyüş falan yapıp kendime bir meşgale bulmaya çalışacağım🥰 Çok çok zor bir süreç, evlat hasretiyle içim parçalanıyor. Bir yandan stres yapmamaya çalışıyorum stres kötü etkiliyor diye, çebelleşiyorum. İnsanın elinde de olmuyor bazen üzülmemek düşünmemek. Ama inaşşalah dağıtacağım kafamı Allah’ın izni ile.
Mesela benim Proklatin seviyem sürmeli hep yüksek çıkar. Ve transfer aşamasına girmiyorum daha bana proklatimi soran olmadı. İşte böyle böyle stres yapıyorum. Bir şey atlanacak gözden kaçacak diye🥺
Kalite konusunda gelince ben ilk sağlıklı bebekler anlamına geliyor sanıyordum. Ama şu am düşününce tutunma dereceleri gibi bir şey sanki. Çünkü 5.güne embriyo daha çok bölünmüş anlamına geliyor. E bölünen embriyonun da tutunma durumu daha yüksek olur gibi kafama oturdu 🙄

Back
X