• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayında transfer olucak yok mu ? 🌸

İmşşallah canım. Ama Proklatin yüksekliği nedeni ile tüp bebeği tutmayan bile varmış🥺 İnsan tedirgin oluyor.
Bir de ilaçtan dolayı ani düşüş olduğundada süt kuruluğu yapıyormuş gebelikte. Böyle bir şey okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum 😳
Canım ama sen transferden önce ilacı kullanmaya başlarsan inşallah böyle bir sorunla karşılaşmazsın. O süt kuruluğu hamilelikte kullanılıp birden düşen prolaktin hormonu değeridir büyük bir ihtimal. Transferden önce tedavi görürsen zaten süt kanallarında süt yok ki süt kuruluğu yapsın. Bence ihmal etmeden ya tüp bebek doktorunla görüş bu durumu ya da endekronoloji ve ya dahiliye bölümüne randevu alıp bir an önce doktorun belirlediği dozda ilacına başla..

Benim prolaktin hormonuma bakılmadı hoş adı bile geçmedi. Zaten benim tedavim kadar bodoslama tedavide görmedim oda ayrı. Alttan muayene ile start verildi yumurta büyütüldü toplanacağı günden bir gün önce e2, progestan ve lh ye bakıldı bu kadar.
Aaa olur mu öyle şey. Bizden bir ton kan testi istediler. Benim proklatine tedavinin ilk aşamasında da baktılar ama ben yükselmiştir bel ki diye tedirginim. Canım süreç hakkında kesinlikle bilgili gitmek önemli. Bazen sen uyarıyorsun onları iyi oluyor çünkü. Ve memnun kalınan tavsiye ile git bir yere gideceksende 🙏

Benim prolaktin hormonuma bakılmadı hoş adı bile geçmedi. Zaten benim tedavim kadar bodoslama tedavide görmedim oda ayrı. Alttan muayene ile start verildi yumurta büyütüldü toplanacağı günden bir gün önce e2, progestan ve lh ye bakıldı bu kadar.
Ben bahçeci umut tüp bebekteyim. Sakaryadan git gel yapıyoruz. Benimde son bikaç ay önce yaptırdığım kan testleri istendi daha yumurta takibi filan başlanmamışken prolaktinden lh fsh bütün herşeye kadar verdim. Bunu istemek zorundalar zaten. Ama transferden önce sadece e2 ve progestana bakılıyor orası doğru ama öncesinde kan tahlillerinizin çıktısını istiyorlar daha tedaviye başlarken dosyaya koyuyorlar. Tedaviye hemen başlamalarının sebebi bence çok yoğunlardır kan tahlili istemeden başlayamazlar normalde

Aaa olur mu öyle şey. Bizden bir ton kan testi istediler. Benim proklatine tedavinin ilk aşamasında da baktılar ama ben yükselmiştir bel ki diye tedirginim. Canım süreç hakkında kesinlikle bilgili gitmek önemli. Bazen sen uyarıyorsun onları iyi oluyor çünkü. Ve memnun kalınan tavsiye ile git bir yere gideceksende 🙏
Prolaktin için doktorunuza yazın sorun çünkü eğer yüksekse 10 günde filan ilaçla hemen düşüyor vakit kaybetmeyin yani transfer iptal olmasın boşuna. En son kaçtı yükselmesi için bir sebep yok bence aynı değerde kalmışta olabilir ilaç kullanmıyorsanız

Transferden kaç gün önce proklatine bakıldı peki. Benim daha transfere 2. Buçuk hafta gibi bir şey var tahmini. Acaba belki ben mi erken baktırmaya çalışıyorum 🙄
Baktırmak için erken değil 15 gün varsa 10 günde ancak düşer prolaktin değeri ilaçla normal yani şuan zaman. Sağlık ocağına gidip prolaktine baktırmak istiyorum deyip kan verin bence bunu doktora sormadan da baktırabilirsiniz. Sonuç yüksek çıkarsa doktora atarsınız o da ilaç verir ona göre

Prolaktin için doktorunuza yazın sorun çünkü eğer yüksekse 10 günde filan ilaçla hemen düşüyor vakit kaybetmeyin yani transfer iptal olmasın boşuna. En son kaçtı yükselmesi için bir sebep yok bence aynı değerde kalmışta olabilir ilaç kullanmıyorsanız
Kuzum ben kliniğime sordum iki hafta sonra rahim kalınlığıma bakacaklar ya, Proklatine de o zaman bakacaklarmış. Ona göre ilaç verilip düşürülür dedi. Bir ay önce dostinex kullandık en son 9 du

Hayır kullanmıyorum. Az önce ılık bir duş aldım rahatlayayım diye sonrasında peçete ile tekrar kontrol ettim vee lekenme başlamış. Tüm hayallerim yıkıldı tutmadı yine. Çok yoruldum yaşım 40 oldu ben hala hamile kalamadım. Rabbim demek ki böylesini uygun görüyor. Nasibimde yok demek ki. Ağlıyorum ama ne fayda keşke ağlama ile geçse her şey keşke.
Canım ümitlendirmek istemem ama hemen moralini bozma diye yazmak istedim benimde 6.transferimde 9.günümde pembe lekelenmem olmuştu normalde 15.gün test yapacaktım ama doktorumun asistanı 10.günde gelin bi test yapalım dedi muhtemelen yerleşme kanamasıdır diye düşünüyorum ama ne olur ne olmaz dedi çok uzattım biliyorum da detaylı yazmak istedim ve test sonucum pozitif çıktı evet daha sonra kimyasal oldu ama benim anne olmam henüz nasip değilmiş.Bende 39 yaşındayım daha önce yazmıştım ve bugün 9.transferim oldu iki tanede aşılamam var öncesinde biz elimizden geleni yapalım sonra tevekkül edelim ümitsizliğe asla düşmeyelim bizi ancak biz anlarız Rabbim hepimizin Yar ve yardımcısı olsun pozitif sonuçlar almayı nasip etsin alacağımız sonuca razı olabilmeyi nasip etsin inşaAllah

Canım ümitlendirmek istemem ama hemen moralini bozma diye yazmak istedim benimde 6.transferimde 9.günümde pembe lekelenmem olmuştu normalde 15.gün test yapacaktım ama doktorumun asistanı 10.günde gelin bi test yapalım dedi muhtemelen yerleşme kanamasıdır diye düşünüyorum ama ne olur ne olmaz dedi çok uzattım biliyorum da detaylı yazmak istedim ve test sonucum pozitif çıktı evet daha sonra kimyasal oldu ama benim anne olmam henüz nasip değilmiş.Bende 39 yaşındayım daha önce yazmıştım ve bugün 9.transferim oldu iki tanede aşılamam var öncesinde biz elimizden geleni yapalım sonra tevekkül edelim ümitsizliğe asla düşmeyelim bizi ancak biz anlarız Rabbim hepimizin Yar ve yardımcısı olsun pozitif sonuçlar almayı nasip etsin alacağımız sonuca razı olabilmeyi nasip etsin inşaAllah
Az önce kan sonucumu aldım negatif
Bir kez daha deneyeceğim tüp bebek bir kaç ay sonra inşallah o zaman nasip olur.

Hepimizin hakkında en güzeli en hayırlısı olsun💗Bende eylül gibi tekrar başlamayı düşünüyorum inşallah pes etmeyelim
Bir sonraki sürece kadar yumurta kalitesini arttırabilmek için herhangi bir takviye kullanmayı düşünüyor musun?
Bu arada ben pazartesi günü yeni bir tüp bebek merkezine görüşmeye gideceğim. 3-4 aylık ara verdiğim sürede kullanmam gereken takviye önerilerini soracağım. Tabi süreçleri nasıl işliyor merkezin onuda soracağım aklıma yatarsa yeni tüp bebek denememi orada yapacağım.
Asla tüp bebek yapmam diyordum korkuyordum ama aşılamadan farkı yok resmen yaşadığım sürecin ve 3 defa aşılama deneyeceğime keşke tüp bebek deneseydim yaşım daha erkenken diye üzülmüyor değilim. Neyse artık olan oldu ve her niyet vaktine gebedir vardır bundada bir hayır diyorum.

Bir sonraki sürece kadar yumurta kalitesini arttırabilmek için herhangi bir takviye kullanmayı düşünüyor musun?
Bu arada ben pazartesi günü yeni bir tüp bebek merkezine görüşmeye gideceğim. 3-4 aylık ara verdiğim sürede kullanmam gereken takviye önerilerini soracağım. Tabi süreçleri nasıl işliyor merkezin onuda soracağım aklıma yatarsa yeni tüp bebek denememi orada yapacağım.
Asla tüp bebek yapmam diyordum korkuyordum ama aşılamadan farkı yok resmen yaşadığım sürecin ve 3 defa aşılama deneyeceğime keşke tüp bebek deneseydim yaşım daha erkenken diye üzülmüyor değilim. Neyse artık olan oldu ve her niyet vaktine gebedir vardır bundada bir hayır diyorum.
Olsun öyle düşünme yaşadığımız herşey bir tecrübe yaşaman gerekiyormuş demek ki. Ben açıkçası polikistik over olduğum için yumurtam var kaliteside normal sadece benim kilo vermem gerekiyor bu 3 ayda bunun için çaba göstericem. Sperm için eşim takviyeler kullanıyor. Sana instagramdan Aşkın Arıcı hanımefendiyi takip etmeni öneririm çok faydalı bi sayfa yumurta kalitesini arttırmak için takviyeler öneriyor mutlaka kullan bence işe yarıyor

Sonuca cok uzuldum. umarim allah bebbeginizi kucaginiza almayi nasip eder.bu arada hic idrar testi yaptiniz mi evde? yada aranizda idrar testi yapip sonuc (-) olup kan testinde (+) cikan var mi?

çok teşekkür ederim Rabbım hepimizin gönlüne göre versin hepimizin yüzünü güldürsün inşallah 🤲💕 benim umutsuz olmamın nedenleri hem test yaptım kaç kere testte çıkmadı hiç hem de birçok rahatsızlığım vardı endometriozis adenomiyozis çikolata kistler sol tüp iptal sag yumurtalikta yapisiklik dolayısı ile kayma yumurta azlığı vs vs.. normal yolla imkansıza yakın deniyordu tüp bebek bile zor görünüyordu. Hatta ilk denemem olumsuz sonuclaninca o zamanki doktor ağladığımı görünce "bence gözyaşlarını tut çünkü bu yolda daha çok aglayacaksin" demisti o kadar zoruma gitmişti ki bu söylediği. Ama çok şükürler olsun allahima doktorumu değiştirdim ve ben İstanbulda yaşıyorum Bursa dan doktorumu bulduk ısrarla kendisine gelmek istediğimi söyledim Prof.dr. Osman Develioğlu ve onla 2.denememizi yaptık. 5.gün embriyolari 2 tane transfer edildi. Zaten 4 yumurta toplanmıştı ve 2si dollenmisti. benim için gerçekten bir mucize bu değeri görmem. Allahim sen isteyen tüm kullarına mucizeleri yaşat ya rabbim 🤲
Hayırlı olsun, Rabbim saglikla kucağınıza almak nasip etsin inşallah bebeğinizi 😍
Tüp bebek ücreti ve muayene ne kadar?
Bende gitmek istiyorum Osman hocaya inşallah 🥰🥲

Back
X