• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayında transfer olucak yok mu ? 🌸

Kızlar bugün transferimin 10.günü
Taze transfer yapıldı bana ilk 5 gün çatlatma iğnesinden kalan etkiler yüzünden bel ağrısı kasık ağrısı ve meme hassasiyeti yaşamıştım sonra geçti. Bugün regl ağrısı geldi Cuma günü test için gideceğim. Duphaston hap günde 3 defa kullanıyorum ve progestan fitil kullanıyorum 2 li şekilde sabah akşam toplam 4 tane.
Bu kullandığım ilaçlar reglimin gelmesini engelliyor mu? Bileniniz var mı?
Her an reglim gelecek gibi ağrım var ama henüz gelen giden bir şey yok. İnşallah hamileliğimin müjdecisidir bu ağrılar. Ama diken üstündeyim her an gelecek gibi.
Estrofem kullanıyor musunuz. Evet bu tür ilaçlar adeti engelliyor. Ben doktoruma yazıp sordum bu ilaçları kullanırken adet olamazsın korkma dedi. Benim transferin 5. Günü başladı ağrılarım sanki adetimin ilk günü gibi ağrılar vardı. Transferim olumsuz sonuçlanınca ilaçları bıraktım ertesi gün adet oldum

Peki 10 döllenen yumurtandan kaçı 3.güne ulaştı. 3.günden 5.güne biran da mı düşüş oldu canım. 🙄
İnaşşah sabrederim test yapmam. Ama test yapmadan durmak çok zor bence herkes yapıyordur. İnsan yerinde duramıyor. Ama kendimi tutmaya çalışacağım. Bu arada bende bahçecideyim. Memnun muydunuz siz?

Bahçeciden memnunum. 8 embriyo 3. Güne ulaştı. 5. Güne sadece 2 tanesi gelebildi biran da düştü. 7-8. Günden önce test yapmayın ben evde erken gebelik testi yaptım 8. Günden sonra çıkıyor

Bende üç buçuk senedir evliyim. Sen be güzel sakinsin, ben hep evde eşimden gizli ağlıyorum. Görse üzülür iyice. Ama sakin olup güçlü durarak pskoloji iyi tutmak lazım.gebelikte çok etkisi oluyor diyor doktorlar. Ben hatta transferime bir ay galan varken meditasyon falana başlim diyorum. Yürüyüşler yapmayı çok isterdim bir de iyi geliyor ama evine yakı yürüme alanı yok 🥺
Ben de öyle düşünüyorum. Şuanda güçlü olmassak önümüzdeki tedavilere nasıl hazırlanıcaz moral bulucaz çok önemli. Gizli ağlama üzüntünüzü birbirinizle paylaşın o da aynı duyguları yaşıyor emin ol. Beraber ağlayın sonra hayata devam edin.biz bu dönemi 1 yıl önce atlattık eşimle. Yürüyüş benim de etrafımda yok zumba filan yapmaya çalışıyorum evde kendimi mutlu eden herşeyi yapıyorum valla

Önemli olan sayisi değil benim anladığım zaten . İki ,üç tane de kalsa yeter . Ben öle düşünmüştüm :) Tutup ,tutmaması da kısmet bence tamamen. Siz bunları düşünmeyin zamanın keyfini çıkarın 😍 yarın tekrar arayacaklar sanırım değil mi ?
Canımm bugun aradılar. 9 embriyomda 5.güne ulaşmışlar ve bugun dondurmuşlar.
4 tane: 4aa
2 tane: 4ab
1 tane: 4bc
2 tane: 3cc

Dediler. Nasıl sonuç iyi mi 🙄
Maşallah subhanallah sonuç çok iyi. Bol bol şükredin dua edin lütfen. Bir daha opu olmanıza gerek kalmıcak inşallah 🙏

Maşallah subhanallah sonuç çok iyi. Bol bol şükredin dua edin lütfen. Bir daha opu olmanıza gerek kalmıcak inşallah 🙏
İnaşşalah kalmaz opuya gerek artık🙏🙏 Bugun donduruldu hepsi şükür. Bugyn regle oldum hemen ilaç yazdılar. İki hafta sonra rahim kalınlığına bakıp transfer olacakmışım 🙏 Bol dua ediyorum . Çok zor ve kritik bir noktadayım tam da. Rabbi dualarımızı duysun inaşşalah kurban olduğum 🙏

Amin canım, teşekkür ederim. Bol bol dua ediyorum. Ama ben biraz heyecanımı ve stresimi kontrol edemiyorum sanırım. Soğukkanlı ve sakin olmak lazım kesinlikle.

Yarından itibaren daha sakin olmaya çalışayım. Yürüyüş falan yapıp kendime bir meşgale bulmaya çalışacağım🥰 Çok çok zor bir süreç, evlat hasretiyle içim parçalanıyor. Bir yandan stres yapmamaya çalışıyorum stres kötü etkiliyor diye, çebelleşiyorum. İnsanın elinde de olmuyor bazen üzülmemek düşünmemek. Ama inaşşalah dağıtacağım kafamı Allah’ın izni ile.
Mesela benim Proklatin seviyem sürmeli hep yüksek çıkar. Ve transfer aşamasına girmiyorum daha bana proklatimi soran olmadı. İşte böyle böyle stres yapıyorum. Bir şey atlanacak gözden kaçacak diye🥺
Kalite konusunda gelince ben ilk sağlıklı bebekler anlamına geliyor sanıyordum. Ama şu am düşününce tutunma dereceleri gibi bir şey sanki. Çünkü 5.güne embriyo daha çok bölünmüş anlamına geliyor. E bölünen embriyonun da tutunma durumu daha yüksek olur gibi kafama oturdu 🙄
Şöyle anlatayım sana öncelikle embriyoların sayı ve harflendirmesi kalitesi anlamına geliyor. Sağlıklı olup olmadığını genetiğe göndermedikçe bilmiyoruz. Tutunma ihtimali en yüksek 5aa 5ab 4aa 4ab gibi gibi. Ama 2ab de tutabiliyor o yüzden nötr ol. Benim 4abydi tutmadı yanımda yatan kadının 2abydi tuttu☺️ Gözden bir şey kaçacak diye bende aynı durumu yaşadım benimde tiroidim yüksekti transferim ertelendi tansiyonum yüksekti düşürdük filan merak etme doktoruna bırak güven bunu doktorlar düşünüyor gözden kaçsa bile herşey nasip onu yaşayacaksak engel olamayız.embriyo kalitesi Belli olmuyor önemli olan tutunsada sağlıklı bi hamilelik olacak mı kese görünecek mi kalbi atacak mı sonra ikili tarama testi bebek doğana kadar hep stres endişe o yüzden daha şimdiden böyle stresli olma unutma ki bu süreçte olmak olabilmekte çok büyük şans içini ferah tut senin gibi olan binlerce kadın var yanlız değilsin hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz 💕

Bahçeciden memnunum. 8 embriyo 3. Güne ulaştı. 5. Güne sadece 2 tanesi gelebildi biran da düştü. 7-8. Günden önce test yapmayın ben evde erken gebelik testi yaptım 8. Günden sonra çıkıyor
Size Proklatin testi yaptılar mı. Ben transfer aşamasına başlıycam regl oldum bugun. Bana drekt ilaç yazdılar ama hiç Proklatine falan bakalım diyen olmadı. Benim hep yüksek çıkar 🙄🥺 ki Proklatin gebeliği engelleyen nedenlerden biri. Niye böyle oldu anlamadım ben

Size Proklatin testi yaptılar mı. Ben transfer aşamasına başlıycam regl oldum bugun. Bana drekt ilaç yazdılar ama hiç Proklatine falan bakalım diyen olmadı. Benim hep yüksek çıkar 🙄🥺 ki Proklatin gebeliği engelleyen nedenlerden biri. Niye böyle oldu anlamadım ben
Prolaktin benim orta değer 15 gibi birşeydi ama geçen sene bakıldı normal dendi. Transfer öncesi istenen testler tiroid çok önemli 2,5 değerin altında olması gerekiyo yoksa tutmuyo prolaktini bilmiyorum ama bence doktorunuzla irtibattaysanız yarın yazın. Estradiol ve progestana bakılıyor tüp bebek merkezine gittiğinizde alınan kandan bu iki değere bakılıyor. Eğer uzaksanız kan verip doktora sonucu atıyosunuz. En kötü size git kan ver bakalım kaç değerin der benim tiroid öyle oldu yüksek çıkınca 1 ay erteledik diğer ay oldum transfer. Hangi hastanedesiniz

Bu embriyoloğun videolarını izleyin merak ettiğiniz herşeyi anlatıyor ben o şekilde bilgi sahibi oldum diğer videolarına da bakın içiniz rahatlar hem

Estrofem kullanıyor musunuz. Evet bu tür ilaçlar adeti engelliyor. Ben doktoruma yazıp sordum bu ilaçları kullanırken adet olamazsın korkma dedi. Benim transferin 5. Günü başladı ağrılarım sanki adetimin ilk günü gibi ağrılar vardı. Transferim olumsuz sonuçlanınca ilaçları bıraktım ertesi gün adet oldum
Hayır kullanmıyorum. Az önce ılık bir duş aldım rahatlayayım diye sonrasında peçete ile tekrar kontrol ettim vee lekenme başlamış. Tüm hayallerim yıkıldı tutmadı yine. Çok yoruldum yaşım 40 oldu ben hala hamile kalamadım. Rabbim demek ki böylesini uygun görüyor. Nasibimde yok demek ki. Ağlıyorum ama ne fayda keşke ağlama ile geçse her şey keşke.

Hayır kullanmıyorum. Az önce ılık bir duş aldım rahatlayayım diye sonrasında peçete ile tekrar kontrol ettim vee lekenme başlamış. Tüm hayallerim yıkıldı tutmadı yine. Çok yoruldum yaşım 40 oldu ben hala hamile kalamadım. Rabbim demek ki böylesini uygun görüyor. Nasibimde yok demek ki. Ağlıyorum ama ne fayda keşke ağlama ile geçse her şey keşke.
Lekelenme olması normal adet kanına dönerse regl olduğunuzu anlarsınız. Menapoza girene kadar hamile kalma ihtimaliniz var lütfen üzülmeyin Allah kaderimize ne yazdıysa onu yaşayacağız. Kaçıncı denemeniz

Amin canım, teşekkür ederim. Bol bol dua ediyorum. Ama ben biraz heyecanımı ve stresimi kontrol edemiyorum sanırım. Soğukkanlı ve sakin olmak lazım kesinlikle.

Yarından itibaren daha sakin olmaya çalışayım. Yürüyüş falan yapıp kendime bir meşgale bulmaya çalışacağım🥰 Çok çok zor bir süreç, evlat hasretiyle içim parçalanıyor. Bir yandan stres yapmamaya çalışıyorum stres kötü etkiliyor diye, çebelleşiyorum. İnsanın elinde de olmuyor bazen üzülmemek düşünmemek. Ama inaşşalah dağıtacağım kafamı Allah’ın izni ile.
Mesela benim Proklatin seviyem sürmeli hep yüksek çıkar. Ve transfer aşamasına girmiyorum daha bana proklatimi soran olmadı. İşte böyle böyle stres yapıyorum. Bir şey atlanacak gözden kaçacak diye🥺
Kalite konusunda gelince ben ilk sağlıklı bebekler anlamına geliyor sanıyordum. Ama şu am düşününce tutunma dereceleri gibi bir şey sanki. Çünkü 5.güne embriyo daha çok bölünmüş anlamına geliyor. E bölünen embriyonun da tutunma durumu daha yüksek olur gibi kafama oturdu 🙄
Prolaktin degerim benimde yuksekti canim. Ben haftada yarim dostinex kullandim. Tup bebek surecimden cok cok onceydi bu ilaci kullanmam. Transferden sonra doktor pek tavsiye etmedi ilaca devam etmemi. Zaten istenilen seviyeye de inmisti. Bu sebeple doktorunla bu durumu paylas derim. Ona gore bir yol izleyin doktorunuzla.

Korkma gec falanda sayilmazsin. Prolaktin degeri cabuk iniyor ilacla. Hamileyken de zaten dogal olarak yukseliyor bu hormon degeri. Sut kanallari gelisme sebebiyle.

Zaten tekrardan dedigim gibi prolaktin degeri, ilaci kullanir kullanmaz dusmeye basliyor. Gec falan sayilmazsin yani ilaci kullanmakta. Transfere kadar istenilen seviyeye gelir insallah prolaktin degerin eger normal degerinden yuksekse.

Lekelenme olması normal adet kanına dönerse regl olduğunuzu anlarsınız. Menapoza girene kadar hamile kalma ihtimaliniz var lütfen üzülmeyin Allah kaderimize ne yazdıysa onu yaşayacağız. Kaçıncı denemeniz
3 yumurta takibi, 3 aşılama ve 1 tüp bebek
Eğer pozitifi göremezsek Bir kaç ay konudan uzaklaşıp tekrar deneriz demiştik eşimle ama yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Hiç hamile kalıp anne olamayacağım korkusu tüm enerjimi bitiriyor resmen. Amh çok düşük benim 0.15
Şu anda psikolojimde çok iyi değil bakalım sabah kaset test yapcağım cumada kan vereceğim. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah.

Mesajlarınız kısmından aşılama yaptırdığınızı öğrendim. Aşılamanın tutma olasılığı çok düşük benim yaşım 25 doktorum tutmaz dedi düşünün yani. Direk tüp bebeğe başlattılar bizi. Aşılama olmamış olabilir tüp bebekte de ilk denemede olacak diye bişey yok insanlar defalarca deniyor benim ilk denememdi tutmadı örneğin. Böyle düşünmeyin bence maddi olarak kendinizi hazırlayın gerekirse birikim yapıp en iyi kliniklere başvurun boş yere zaman kaybetmeyin. Üzülmeyin tekrar deneyin maddi durum elverdiği sürece olana kadar deneyin biz kul olarak elimizden geleni yapalım da gerisi Allahtan

3 yumurta takibi, 3 aşılama ve 1 tüp bebek
Eğer pozitifi göremezsek Bir kaç ay konudan uzaklaşıp tekrar deneriz demiştik eşimle ama yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Hiç hamile kalıp anne olamayacağım korkusu tüm enerjimi bitiriyor resmen. Amh çok düşük benim 0.15
Şu anda psikolojimde çok iyi değil bakalım sabah kaset test yapcağım cumada kan vereceğim. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah.
Bence aşılamaları unutun hiç yaptırmamış gibi. Sadece 1 tüp bebek denemişsiniz bahçeci tüp bebeğin videolarını izledinizmi 8-9 defa deneyen çiftler var ben onları izledikçe umudumu kaybetmiyorum. Amh düşük olabilir ama yumurtanız var sonuçta 1 tane bile olsa bebek için yeterli eşinizin spermleride normale dönmüş ne mutlu. Bizimde sperm sorunu var yumurta olsa ne olur herkesin farklı işte imtihanı. Bahçeci kliniği önerebilirim fiyat olarak 17 bin şuanda ilaçlar hariç umarım zam gelmez

Bence aşılamaları unutun hiç yaptırmamış gibi. Sadece 1 tüp bebek denemişsiniz bahçeci tüp bebeğin videolarını izledinizmi 8-9 defa deneyen çiftler var ben onları izledikçe umudumu kaybetmiyorum. Amh düşük olabilir ama yumurtanız var sonuçta 1 tane bile olsa bebek için yeterli eşinizin spermleride normale dönmüş ne mutlu. Bizimde sperm sorunu var yumurta olsa ne olur herkesin farklı işte imtihanı. Bahçeci kliniği önerebilirim fiyat olarak 17 bin şuanda ilaçlar hariç umarım zam gelmez
Evet iyi bir klinik araştırmam gerekiyor. Biz de aynı rakamı ödedik. Bugünümüze çok şükür rabbim beterinden korusun hepimizi. Her doğan günde umut hep var.

Prolaktin benim orta değer 15 gibi birşeydi ama geçen sene bakıldı normal dendi. Transfer öncesi istenen testler tiroid çok önemli 2,5 değerin altında olması gerekiyo yoksa tutmuyo prolaktini bilmiyorum ama bence doktorunuzla irtibattaysanız yarın yazın. Estradiol ve progestana bakılıyor tüp bebek merkezine gittiğinizde alınan kandan bu iki değere bakılıyor. Eğer uzaksanız kan verip doktora sonucu atıyosunuz. En kötü size git kan ver bakalım kaç değerin der benim tiroid öyle oldu yüksek çıkınca 1 ay erteledik diğer ay oldum transfer. Hangi hastanedesiniz
Transferden kaç gün önce proklatine bakıldı peki. Benim daha transfere 2. Buçuk hafta gibi bir şey var tahmini. Acaba belki ben mi erken baktırmaya çalışıyorum 🙄

Prolaktin degerim benimde yuksekti canim. Ben haftada yarim dostinex kullandim. Tup bebek surecimden cok cok onceydi bu ilaci kullanmam. Transferden sonra doktor pek tavsiye etmedi ilaca devam etmemi. Zaten istenilen seviyeye de inmisti. Bu sebeple doktorunla bu durumu paylas derim. Ona gore bir yol izleyin doktorunuzla.

Korkma gec falanda sayilmazsin. Prolaktin degeri cabuk iniyor ilacla. Hamileyken de zaten dogal olarak yukseliyor bu hormon degeri. Sut kanallari gelisme sebebiyle.

Zaten tekrardan dedigim gibi prolaktin degeri, ilaci kullanir kullanmaz dusmeye basliyor. Gec falan sayilmazsin yani ilaci kullanmakta. Transfere kadar istenilen seviyeye gelir insallah prolaktin degerin eger normal degerinden yuksekse.
İmşşallah canım. Ama Proklatin yüksekliği nedeni ile tüp bebeği tutmayan bile varmış🥺 İnsan tedirgin oluyor.
Bir de ilaçtan dolayı ani düşüş olduğundada süt kuruluğu yapıyormuş gebelikte. Böyle bir şey okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum 😳

İmşşallah canım. Ama Proklatin yüksekliği nedeni ile tüp bebeği tutmayan bile varmış🥺 İnsan tedirgin oluyor.
Bir de ilaçtan dolayı ani düşüş olduğundada süt kuruluğu yapıyormuş gebelikte. Böyle bir şey okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum 😳
Benim prolaktin hormonuma bakılmadı hoş adı bile geçmedi. Zaten benim tedavim kadar bodoslama tedavide görmedim oda ayrı. Alttan muayene ile start verildi yumurta büyütüldü toplanacağı günden bir gün önce e2, progestan ve lh ye bakıldı bu kadar.

Back
X