Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
@Beste78 tatlım bi konıda fikrini almak istedim 2 ngsli embriyo var ya doktor ikisini de koyalım diyor sen olsan ne yapardın
Bana sormadın ama ben de söyleyim fikrimi normalde iki konsun derdim..lakin ngsli diyosun ikisi de sağlam demek sanıyorum
Biri konsun diğeri donsun olmadı 1 şansın daha olur canım. Ehh yaşıya yaşıya abcd planları devreye sokmayı öğreniyor insan..ne kadar spontan yaşamayı sevsem de.

Doktor ikiden yana sanki riske atmak istemiyor gibi hissettim hiç ikiz risk falan bahsetmedi ama tabii bende ya ikisi de tutarsa diye düşünüyorum dediğin gibi riskli de geçebilir sorunsuz da bi de diyorum tek koydu diyelim içerde bölünüp çift olabilir sanırım kısmette ikiz varsa olur Salı günü kontrol var tekrar bu konuyu açayım bide ngs li embriyo ya mitascore yapılıyormuş ilk kez duydum embriyonun enerjise mi bakılıyormuş öyle bişey ama bana yapılsa haberim olurdu galiba

Tabiki söyle Fikrini canım şuan ikisi de ayrı ayrı donmuş durumda bende allah korusun biri tutmazsa bi tane daha var rahatlığı olacaktı ama doktor iki diyor Salı kontrolde tekrar açacağım bu konuyu allahım doğru karar verdirsin inşallah

Amiin canım hakkında hayırlısı. bir konur bölünürse var bi de evet..
İki niye diyor seni ikna etsin sende bizim çekincemizi söyle..inşallah sonuç olumlu olsun.❤

Eşimden dolayı özel sağlığım var, hiç ödeme yapmadım, hastane 3500, doktor 4500.

Ben de canoya katılıyorum oldu da transfer sonrası bir aksilik oldu rahim de bir sorun oldu donmuş sağlıklı 1 embriyo nun olması beni daha da rahatlatırdı,bi de bölündüğünü düşün üçüz aboooo mitoskore ben de duydum ama çok anlamlı bişey değil bence 8-10 embriyo olur seçmek için yapılabilir ama şu durumda gerek yok bence. Zor bir karar canım, hislerine güven en sağlıklı kararı önce sen ver sonra doktoruna bırak hakkında hayırlısı olsun inşallah

yav beni seni unuturmuyum dünürüm ya,ah gelsen keşke,benim oralarda kimsem yok beni çağırıyorsun ama kendi ablaların burda hiç gelmeye niyetin yok,bamyayla kandırıyon beni
Kız Sen gel bak buralarda gezilecek yer cok dünyaca ünlü kalacak yer var millet avustralyadan dünyanın öbür ucundan geliyor görmeye. Bamyalarda iskonto olsun dalından toplayacaksın. Ben varımmm yaaa askolsun dünürüm... Gelirim bende Bi ara kosturmaca dan fırsatmı oluyor. Canım sıkılsa atlayıp gidiyordum önceden şimdi olmuyorki. Sultanlığı bıraktık böyle oldu. Sen gel bende gelirim bacımmm

Slm kızlar telefonum bozuldu 3 gündür giremedim. Ölüyorum meraktan. Şimdi okumaya başlıyorum geriden. . Varmı güzel haberler inşallah vardır. Ben beklemedeyim bu gün günüm bakalım gelecek mi kırmızılar. Valla anlamadım bi belirtide yok bu sefer normalde 3 gün önceden başlar benim ağrılar ufaktan ama bu sefer tık yok. Oruçmu düzenimi bozdu sistem mi şaştı geçirecek miyim kafamda deli sorular pikten bu yana 15.günüm bakalım. ..

@Beste78 tatlım bi konıda fikrini almak istedim 2 ngsli embriyo var ya doktor ikisini de koyalım diyor sen olsan ne yapardın

Normalde tüp bebek merkezleri için önemli olan başarı oranı. Yani canlı doğum oranı. 2 embriyo koyulursa birinin tutması ve hayatta kalması tek embriyoya göre daha yüksek ihtimal olduğu için mümkünse 2 tane koymak isterler. Hasta sağlığını daha çok düşünen doktorlar ise elde sağlıklı bir embriyo var ise kesinlikle tek embriyo transferini tercih ediyor. Tuttu tuttu, tutmadı yine deneriz diyorlar.

Benim kendi doktorumun hem yumurta takibinde hem aşılamada iki yumurta döllenecek diye ödü kopuyordu mesela. Kesinlikle çoğul gebelik düşmanı.
Tüp bebek doktorum ise tek embriyo tutmazsa ikincisinde kesinlikle iki embriyo koymalıyız diyor.

İki ngs'li embriyonun ikisinin de tutma ihtimali yüksek. Yaşını hatırlamıyorum kuzum ama ikiz gebelik her türlü riskli. Mart ayında tedavi gören 36 yaşındaki arkadaşıma o kadar cd56 testi, histeroskopi vs yapıldı boşa gitmesin bunca emek diye 2 tane iyi kalite 5.gün embriyosu transfer edildi ki o hiç istemiyordu iki tane. Doktor ısrar etmiş. Neticede ikisi de tuttu. Şu an nasıl bakacağım derdini unuttu bildiğin yatalak oldu kız. Ara ara kanamaları oluyo. Zaten tüp bebek riskli, bir de ikiz olunca, yaş da çok genç olmayınca gebeliği takip eden başka bir doktor demiş ki sadece ilk 3 ay değil, 9 ay boyunca risk altındasın. Hem bebekler hem sen.

Özetle ben senin yerinde olsam, hem iyi kaliteli hem ngs'li iki embriyom olsa tekini transfer ettirirdim. En azından ilk denemede.
Ngs yapılmamış olsa veya biri düşük kalite olsa iki tane koydur evet, ama zaten şansın yüksek. Bi sebepten ilkinde rahme tutunma olmazsa ikinci kez şansın olur. Rahme farklı bi ayat verilir. Nacizane fikrim budur bacım :)

Marjo hayırlı olsun. Çok sevindim. Bu sene herkes hamile kalacak diye diye verdin evrene mesajı :) evet arkadaşlar olumlamanin gücü. Ovulasyonda sonra ilişki bende hepten kopuyor. Ve bende az ilişki olduğu için tutturamiyoruz. Ramazan olduğu için bu ay hepten az oldu. Bu işlerde biraz kuduruk olup hergün olması lazim.

Marjo o ilişki varya ben onu hiç beceremiyorum
Onun dışında ne yedin ne içtin. Hormon değerleri yaş vs. Bilgisi paylassan umut olurdun benzer durumdakilere.

Armin gelsin yumoslar. Gene aynı gidiyoruz. 3-4 gün öndeyim. Var bumu işte bir keramet. Senin ikinci bölüme geçelim artık dediğin bölümlerde beraber olucaz gibi geliyor.

can09e kafan rahatlamıştır. Belki sorun mu var diye düşünecektin onu ekarte ettin.

bir yılı gectik galibasi seninle arkadaşlığımız oyle boyle derken çakıştık keramet baska sekil de gerceklessin artik birimiz zinciri kırsa gerisi gelicek gibi bu bölümden fazlasiyla yoruldum ben.sen islere gomuldun senden bi haberiz? sen ne zaman operasyon düşünüyorsun? kafan da bir yol haritan ve zaman varmi ?

bu ay bu aydan mahsul cikicak mi bakim temmuz basi zaten kesin istanbuldayiz ama,olmadi haziran sonu batim da trye gidebilirim önden tupe. yada bir tatil yapip donmeden tupe giderim orda, burasi karışık hala kafam . haziran sonu batina kadar netlestiriip bileti almam lazim, hayırlısı.

Eşimden dolayı özel sağlığım var, hiç ödeme yapmadım, hastane 3500, doktor 4500.
oo süpermiş.. bana da polip demez umarım:)

evet aynen bir de polip falan değilse değme keyfime değme değme keyfime
saraçoğlu idi sanırım bir videosunda demişti.. aynı yerde olanların da bir süre sonra adet günleri de birleşir diye. art arda verelim haberleri inşallah.

Sağol canım Nasrettin hoca misali ya tutarsa aynen biraz daha düşüneyim doktorla bidaha konuşayım hayırlısı inşallah hepimiz için

EVet canım doktorlarda bu konuda fikir ayrılığı oluyor bu Dr bence herkese iki koyuyor 38 yaşındayım 2.deneme birinci de de iki transfer oldu 4.gün embriyosuydu tutunma hiç olmadı riske atmak istemiyor gibi hissettim biri tutmazsa diğeri tutar gibi düşünüyor mesela bahçeci ngsli tek koyuyormuş memorial da öyle diye okudum tekrar konuşacağım bakalım nasip artık

cilekliturta_33 Sen ikiz olmasını mı istersin, yoksa şansı attırmak için 2 tane yerleştirilmesini mi istersin. Eğer şansı arttırmak içinse 1 embriyonun dondurulması daha iyi olur sanki. Tekrar ilaç, iğne olmayacak, transfer olacak sadece. Yani benim fikrim de tek embriyo yerleştirilmesinden yana, riskli bir yaş grubunda olmamız, tüp bebek olması, zorlu hamilelik süreci, bebek doğduktan sonraki süreç vs.

Bi tane olsun bizim olsun yani ben öyle ikisi de tutar mı ki düşüncesini yeni idrak ettim aynen riskleri çok hepsini düşünmek lazım inşallah doğru karar verdirsin allahım

aynen daha ortaokuldaydım okumustum bunu, abd de yapılan bır arastırmada aynı ortamı paylasan kızların bır sure sonra odet donemlerının aynı tarıhlere geldıgını yazıyordu. dıkkat ettım gercekten de okul hayatımda da ıs hayatımda da yakın arkadaslarımla yakın gunlerde oluyorz adet. bu arada ben de bugun ılk adetımı oldum, cok rahatladım. kırmızıyı gorunce bu kadar sevınecegım de aklıma gelmezdı ya gıı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…