- Konu Sahibi panic_attack
-
- #2.641
Bana sormadın ama ben de söyleyim fikrimi normalde iki konsun derdim..lakin ngsli diyosun ikisi de sağlam demek sanıyorum@Beste78 tatlım bi konıda fikrini almak istedim2 ngsli embriyo var ya doktor ikisini de koyalım diyor sen olsan ne yapardın
Doktor ikiden yana sanki riske atmak istemiyor gibi hissettim hiç ikiz risk falan bahsetmedi ama tabii bende ya ikisi de tutarsa diye düşünüyorum dediğin gibi riskli de geçebilir sorunsuz da bi de diyorum tek koydu diyelim içerde bölünüp çift olabilir sanırım kısmette ikiz varsa olur Salı günü kontrol var tekrar bu konuyu açayım bide ngs li embriyo ya mitascore yapılıyormuş ilk kez duydum embriyonun enerjise mi bakılıyormuş öyle bişey ama bana yapılsa haberim olurdu galibaCanım ikiz bebek bakarım benim için sorun olmaz diyorsan tabi ki olabilir, ben doktorumla ilk görüşmem de ben bakarım her şey yolunda giderse 2 transfer istiyorum demiştim ama o beni bu fikirden caydırdı, ikiz gebelik her zaman riskli gebeliktir hele ileri yaşta daha risklidir, herşey yolunda gitse dahi erken Doğum riski çok yüksek ve erken Doğum bebekler için sağlıklı değil çeşitli sağlık problemleri olma riski de yüksek dedi ve beni caydırdı şu an 2 sağlıklı embriyom olsa tek transfer ettiririm bu riskleri göze alamam sanırım bunlar tabi ki olasılıklar en yakın arkadaşım geçen sene 2 transfer ettirdi ikisi de tuttu ve sorunsuz hamilelik geçirip 39. Haftada Doğum yaptı. Yani özetle benim dr her zaman tek transferden yana bana da bunu işledi, senin dr un bunu uygun görüyorsa sen de iyi düşünüp kararını vermelisin canım çünkü ngs li 2 embriyonun ikisinin de tutma ihtimali çok çok yüksek.
Tabiki söyle Fikrini canımBana sormadın ama ben de söyleyim fikrimi normalde iki konsun derdim..lakin ngsli diyosun ikisi de sağlam demek sanıyorum
Biri konsun diğeri donsun olmadı 1 şansın daha olur canım. Ehh yaşıya yaşıya abcd planları devreye sokmayı öğreniyor insan..ne kadar spontan yaşamayı sevsem de.
Amiin canım hakkında hayırlısı. bir konur bölünürse var bi de evet..Tabiki söyle Fikrini canımşuan ikisi de ayrı ayrı donmuş durumda bende allah korusun biri tutmazsa bi tane daha var rahatlığı olacaktı ama doktor iki diyor Salı kontrolde tekrar açacağım bu konuyu allahım doğru karar verdirsin inşallah
Eşimden dolayı özel sağlığım var, hiç ödeme yapmadım, hastane 3500, doktor 4500.Evet oldun biliyordum lakin son mesajını yanlış okumuşum demek olmadı daha dedim histereskopi sonrası olmadım ın sonrası kısmını es geçmiş beyin. Sen ne kadar verdin işleme?
Polipler dedi ve tam ortada görünüyordu sankim onun içine yerleşiyo bebe.. hayırlısı bakalım ne çıkıcak.. @Beste78 @Effective
İnşallah gerek kalmaz..
Ben de canoya katılıyorum oldu da transfer sonrası bir aksilik oldu rahim de bir sorun oldu donmuş sağlıklı 1 embriyo nun olması beni daha da rahatlatırdı,bi de bölündüğünü düşün üçüz abooooTabiki söyle Fikrini canımşuan ikisi de ayrı ayrı donmuş durumda bende allah korusun biri tutmazsa bi tane daha var rahatlığı olacaktı ama doktor iki diyor Salı kontrolde tekrar açacağım bu konuyu allahım doğru karar verdirsin inşallah
Kız Sen gel bak buralarda gezilecek yer cok dünyaca ünlü kalacak yer var millet avustralyadan dünyanın öbür ucundan geliyor görmeye. Bamyalarda iskonto olsun dalından toplayacaksın. Ben varımmm yaaa askolsunyav beni seni unuturmuyum dünürüm ya,ah gelsen keşke,benim oralarda kimsem yok beni çağırıyorsun ama kendi ablaların burda hiç gelmeye niyetin yok,bamyayla kandırıyon beni
@Beste78 tatlım bi konıda fikrini almak istedim2 ngsli embriyo var ya doktor ikisini de koyalım diyor sen olsan ne yapardın
bir yılı gectik galibasi seninle arkadaşlığımız oyle boyle derken çakıştık keramet baska sekil de gerceklessin artikMarjo hayırlı olsun. Çok sevindim. Bu sene herkes hamile kalacak diye diye verdin evrene mesajı :) evet arkadaşlar olumlamanin gücü. Ovulasyonda sonra ilişki bende hepten kopuyor. Ve bende az ilişki olduğu için tutturamiyoruz. Ramazan olduğu için bu ay hepten az oldu. Bu işlerde biraz kuduruk olup hergün olması lazim.
Marjo o ilişki varya ben onu hiç beceremiyorum
Onun dışında ne yedin ne içtin. Hormon değerleri yaş vs. Bilgisi paylassan umut olurdun benzer durumdakilere.
Armin gelsin yumoslar. Gene aynı gidiyoruz. 3-4 gün öndeyim. Var bumu işte bir keramet. Senin ikinci bölüme geçelim artık dediğin bölümlerde beraber olucaz gibi geliyor.
can09e kafan rahatlamıştır. Belki sorun mu var diye düşünecektin onu ekarte ettin.
oo süpermiş.. bana da polip demez umarım:)Eşimden dolayı özel sağlığım var, hiç ödeme yapmadım, hastane 3500, doktor 4500.
evet aynen bir de polip falan değilse değme keyfime değme değme keyfimeMarjo hayırlı olsun. Çok sevindim. Bu sene herkes hamile kalacak diye diye verdin evrene mesajı :) evet arkadaşlar olumlamanin gücü. Ovulasyonda sonra ilişki bende hepten kopuyor. Ve bende az ilişki olduğu için tutturamiyoruz. Ramazan olduğu için bu ay hepten az oldu. Bu işlerde biraz kuduruk olup hergün olması lazim.
Marjo o ilişki varya ben onu hiç beceremiyorum
Onun dışında ne yedin ne içtin. Hormon değerleri yaş vs. Bilgisi paylassan umut olurdun benzer durumdakilere.
Armin gelsin yumoslar. Gene aynı gidiyoruz. 3-4 gün öndeyim. Var bumu işte bir keramet. Senin ikinci bölüme geçelim artık dediğin bölümlerde beraber olucaz gibi geliyor.
can09e kafan rahatlamıştır. Belki sorun mu var diye düşünecektin onu ekarte ettin.
Sağol canım Nasrettin hoca misali ya tutarsaBen de canoya katılıyorum oldu da transfer sonrası bir aksilik oldu rahim de bir sorun oldu donmuş sağlıklı 1 embriyo nun olması beni daha da rahatlatırdı,bi de bölündüğünü düşün üçüz aboooomitoskore ben de duydum ama çok anlamlı bişey değil bence 8-10 embriyo olur seçmek için yapılabilir ama şu durumda gerek yok bence. Zor bir karar canım, hislerine güven en sağlıklı kararı önce sen ver sonra doktoruna bırak hakkında hayırlısı olsun inşallah
EVet canım doktorlarda bu konuda fikir ayrılığı oluyor bu Dr bence herkese iki koyuyorNormalde tüp bebek merkezleri için önemli olan başarı oranı. Yani canlı doğum oranı. 2 embriyo koyulursa birinin tutması ve hayatta kalması tek embriyoya göre daha yüksek ihtimal olduğu için mümkünse 2 tane koymak isterler. Hasta sağlığını daha çok düşünen doktorlar ise elde sağlıklı bir embriyo var ise kesinlikle tek embriyo transferini tercih ediyor. Tuttu tuttu, tutmadı yine deneriz diyorlar.
Benim kendi doktorumun hem yumurta takibinde hem aşılamada iki yumurta döllenecek diye ödü kopuyordu mesela. Kesinlikle çoğul gebelik düşmanı.
Tüp bebek doktorum ise tek embriyo tutmazsa ikincisinde kesinlikle iki embriyo koymalıyız diyor.
İki ngs'li embriyonun ikisinin de tutma ihtimali yüksek. Yaşını hatırlamıyorum kuzum ama ikiz gebelik her türlü riskli. Mart ayında tedavi gören 36 yaşındaki arkadaşıma o kadar cd56 testi, histeroskopi vs yapıldı boşa gitmesin bunca emek diye 2 tane iyi kalite 5.gün embriyosu transfer edildi ki o hiç istemiyordu iki tane. Doktor ısrar etmiş. Neticede ikisi de tuttu. Şu an nasıl bakacağım derdini unuttu bildiğin yatalak oldu kız. Ara ara kanamaları oluyo. Zaten tüp bebek riskli, bir de ikiz olunca, yaş da çok genç olmayınca gebeliği takip eden başka bir doktor demiş ki sadece ilk 3 ay değil, 9 ay boyunca risk altındasın. Hem bebekler hem sen.
Özetle ben senin yerinde olsam, hem iyi kaliteli hem ngs'li iki embriyom olsa tekini transfer ettirirdim. En azından ilk denemede.
Ngs yapılmamış olsa veya biri düşük kalite olsa iki tane koydur evet, ama zaten şansın yüksek. Bi sebepten ilkinde rahme tutunma olmazsa ikinci kez şansın olur. Rahme farklı bi ayat verilir. Nacizane fikrim budur bacım :)
Bi tane olsun bizim olsun yani ben öyle ikisi de tutar mı ki düşüncesini yeni idrak ettim aynen riskleri çok hepsini düşünmek lazım inşallah doğru karar verdirsin allahımcilekliturta_33 Sen ikiz olmasını mı istersin, yoksa şansı attırmak için 2 tane yerleştirilmesini mi istersin. Eğer şansı arttırmak içinse 1 embriyonun dondurulması daha iyi olur sanki. Tekrar ilaç, iğne olmayacak, transfer olacak sadece. Yani benim fikrim de tek embriyo yerleştirilmesinden yana, riskli bir yaş grubunda olmamız, tüp bebek olması, zorlu hamilelik süreci, bebek doğduktan sonraki süreç vs.
@Beste78 tatlım bi konıda fikrini almak istedim2 ngsli embriyo var ya doktor ikisini de koyalım diyor sen olsan ne yapardın
oo süpermiş.. bana da polip demez umarım:)
evet aynen bir de polip falan değilse değme keyfime değme değme keyfime
saraçoğlu idi sanırım bir videosunda demişti.. aynı yerde olanların da bir süre sonra adet günleri de birleşir diye. art arda verelim haberleri inşallah.
kuzum dün gözümden kaçmış bat yumurtlamaya göre 22 takvime göre 24 ama bu ay erken yumurtlama oldu bakalım hayırlısı olur inşallah aminnnİnşallah gebeliktendir bat ne vakit canım?
evet canım 7. gün bakalım hayırlısı olur inşallahBenim de aklıma sadece hamilelik gelebiliyor. Yumurtlama sonrası 7.günde ölçtürdün dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?