• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yan etkilerinden sanırım. Bende zaten 3 aydır almadım. Alayim mi diye düşündüm bu ay.

Merkezlere inanç mi kaldı. Onlar birkaç deneme sonra alternatiflere yöneliyorlar. Bakalım O birkaç deneme yapicak gücü var mi? Hadi gücü geç psikoloji var mi diye düşünen yok maalesef. Bir tane deneme ile daha kendime gelemedim 1 yıl olacak. Ve opuya kadar 3 kere kendiliğinden olan gebelik opudan sonra hiç olamadı bu da sınır bozucu.

Canım ya ne yaptın sen? Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz yanlız değilsin. Ve hepimizin tatili gelmiş belli ki :) ben evlenene kadar bu kadar ağlamazdım, belki de hep geçmişin birikimini de atıyoruz bir yandan. Belki de bunlar hep çıkacak içimizden bebiş öyle gelecek. Bu arada benden gene yumurtlama akıntısı geliyor, adetin 5.günündeyim. 2.gün yumurta görmedi doktor, neler oluyor ki acaba?

Bende geçen sene martta 51 günde adet oldum. Ve iki adet sürem geçmişti. Eğer adet olsaydın bugün adetin kaçıncı günü olacaktı. Yumurtlama haftansa çalışmaya başla. Adet zamanında ise eğer adet olmasın da testte de gebelik çıkmadıysa muhakkak git. Sonra 2 aydir adet olmadığın için kanama çok oluyor dikkat et.
hemen bi kontrole gitsen,belki de yumurtlama akıntısı değildir,bu ay benimde çok akıntım oldu,oruçtan dolayı az su içince idrar yollarında sorun olmuş olabilir

Aradılar canım kompaktlaşma başlamamış takip ediyoruz dediler, ümit yok yani, haberden sonra attım kendimi sokaklara yürüdüm ağladım sonra bir arkadaşıma gittim hiç bir şey olmamış gibi sohpet ettim sonra eşim aldı yemeğe gittik daha yeni eve girdim, napalım artık doğal yoldan çalışmalara devam edip dua edicez 🙏🙏
beste kuzu hala bir umut var lütfenn seni iyi görmek istiyorum.. maviş ne dedi 1 gün sonra dondurduk demişler.. ayrıca Rana'nın dediği gibi hadi olmadı diyelim sonrasında doğal yolla olma şansı yüksek.. hadi lütfen.. :KK200:

Sende bendensin okuyacağım diye canım çıktı. 😀 ne güldüm sana geriden cevap yazınca dedim buda benden 😀😀😀 sende durumlar nasıl?

sorma ya okumayı bıtırecem dıye gozlerımı bıtırdım gııı, can09e can09e de benle dalga gecıyo nerdeyse dogumdan sonra gebelık tebrıgı yazacam dıye :olamaz: ama azımle okudum hepsını, bende durumlarda bısey yok yumurtlama donemındeyım ama nedense oyle hırsla sarılmadım olaya sakın sakın beklıyorum ovu testı yapıyorum, bır kere yakınlasma oldu daha esın calısma saatlerı nedenıyle :) Tembel ogrencıler gıbı hıssedıyorum kendımı bu ay , sınıfta kalıcam sanırım :)

sorma ya okumayı bıtırecem dıye gozlerımı bıtırdım gııı, can09e can09e de benle dalga gecıyo nerdeyse dogumdan sonra gebelık tebrıgı yazacam dıye :olamaz: ama azımle okudum hepsını, bende durumlarda bısey yok yumurtlama donemındeyım ama nedense oyle hırsla sarılmadım olaya sakın sakın beklıyorum ovu testı yapıyorum, bır kere yakınlasma oldu daha esın calısma saatlerı nedenıyle :) Tembel ogrencıler gıbı hıssedıyorum kendımı bu ay , sınıfta kalıcam sanırım :)
Kuzuumm kızıyorsan demeyim gııı😆

Slm canım en çok merak ettiklerimdensin hemen umudu kesme be zuzu bak daha takip ediyolarmis. Gerçi bilmiyorum pek bu konuları ama .. bu olmazsa doğal olarak gelir seni bulur bebisin yürekten inanıyorum. .
Sağol canım, hayırlısı demekten başka birşey gelmiyor elden

Kuzum benim de başlamamıştı, ertesi günü arayıp dondurduk dediler, umudunu kaybetme sakın. Eşim de çok dua ediyor senin sipana. O bize çok moral vermişti altın yumurta diye o süreçte diye. Dualarımız seninle 😘
Çok duygulandım Allah razı olsun ikinizden de, pek umudum kalmadı, aramalarını bekliyorum canım🙏

Ah canım benim bugün bi mucize olsun inşallah herşeyin hayırlısı sen elinden geleni yapıyorsun gerisi takdiri ilahi pes etmek yok prp düşündün mü hiç
İçimin rahatlığı biraz da ondan sanırım ben elimden gelen her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştım, gerisi Allah’ın takdiri, prp düşündüm ama daha çok yeni bir uygulama, tıp ta yeni uygulamaların sonuçları iyi de olabilir çok kötü sonuçlarda doğurabilir, ilk uygulananlardan olmak istemem sonuçları belli olsun, faydalıysa tabi ki yaptırırım canım

Son ana kadar umudumuzu kesmek yok, ayrıca tüp bebekten sonra doğal yolla hamile kalan da çok fazla, ilaç-iğne etkisi devam ediyormuş 120 gün. Tabiki üzülürsün, bu çok normal. Sadece yılmadan yola devam
Sağol canım, tüp konusunu kapatıcam sanırım çünkü vücudum artık kaldırmıyor bu kadar hormonu meme ağrım hala devam ediyor ve bu beni çok tedirgin ediyor, doğal yoldan denemeye tabi ki devam edicem canım

beste kuzu hala bir umut var lütfenn seni iyi görmek istiyorum.. maviş ne dedi 1 gün sonra dondurduk demişler.. ayrıca Rana'nın dediği gibi hadi olmadı diyelim sonrasında doğal yolla olma şansı yüksek.. hadi lütfen.. :KK200:
İyiyim canım çok sağol, net sonuç gelince nasıl olurum bilmiyorum 🙏🙏

Günaydın bayanlar, daha önce de yazmıştım birkaç soru sormuştum, sohbetlerinizi de tebessümle takip ediyorum☺️ Olumlu sonuç alanları tebrik ederim, bu yolda devam edenlere bol şans ve sabır diliyorum 🙏🏻Bi sorum olcaktı, şimdi ben ilk tedavimi oldum embriyolar donduruldu, haziran sonu reglimle başlıcaz nasipse.. ben de bu ay son kez doğal denesem mi diyorum, ya tutarsa 😜misali..ama sorun şu, kapalı miyom ameliyatı olduğum için doktor 6 ayı tamamlamadan transfer sakıncalı olur dediği için bekliyoruz. Şimdi doğal yolla denerken ola ki hamile kaldım bi sorun olur mu ki, ya da Allah korusun düşük vs. Olursa diye korkuyorum, süreç daha da uzar bu sefer.. ama bi taraftan da olmaz ya ya olur da hamile kalırsam çok güzel olmaz mı💃💃💃 bu tür bi durumla karşılaşan var mı? Kaş yaparken göz çıkarmıyım sonra😳

Günaydın bayanlar, daha önce de yazmıştım birkaç soru sormuştum, sohbetlerinizi de tebessümle takip ediyorum☺ Olumlu sonuç alanları tebrik ederim, bu yolda devam edenlere bol şans ve sabır diliyorum 🙏🏻Bi sorum olcaktı, şimdi ben ilk tedavimi oldum embriyolar donduruldu, haziran sonu reglimle başlıcaz nasipse.. ben de bu ay son kez doğal denesem mi diyorum, ya tutarsa 😜misali..ama sorun şu, kapalı miyom ameliyatı olduğum için doktor 6 ayı tamamlamadan transfer sakıncalı olur dediği için bekliyoruz. Şimdi doğal yolla denerken ola ki hamile kaldım bi sorun olur mu ki, ya da Allah korusun düşük vs. Olursa diye korkuyorum, süreç daha da uzar bu sefer.. ama bi taraftan da olmaz ya ya olur da hamile kalırsam çok güzel olmaz mı💃💃💃 bu tür bi durumla karşılaşan var mı? Kaş yaparken göz çıkarmıyım sonra😳

canım kendi fikrimi söyleyeyim haddim olmayarak, bence doktorun bekle dediyse dinle, hassas konu oldugu ıcın yanlıs anlasılmak da ıstemem, cunku aslında rahımın gercekten o kadar beklemesı gerekıyorsa, dogal yolla hamıle kalırsan ve allah korusun dusuk gıbı bı sorun olursa surecın daha da uzayacak, oysakı hazıran sonunda zaten senı bekleyen bır surec var. bu sefer bu da otelenmıs olacak, psıkolojık olarak uzuleceksın. bu konuda doktorunu dınlemen senın surecının hızlı ılerlemesı acısından da daha dogru olur gıbı geldı bana. uzecek veya umıdını kıracak bısey demek ıstemem yanlıs anlama lutfen canım. sadece senın yerınde olsam naapardım sorusunun cevabı bende bu, kolaylık ve hayırlı guzel bır evlat dılıyorum sana ınsallah

Yan etkilerinden sanırım. Bende zaten 3 aydır almadım. Alayim mi diye düşündüm bu ay.

Merkezlere inanç mi kaldı. Onlar birkaç deneme sonra alternatiflere yöneliyorlar. Bakalım O birkaç deneme yapicak gücü var mi? Hadi gücü geç psikoloji var mi diye düşünen yok maalesef. Bir tane deneme ile daha kendime gelemedim 1 yıl olacak. Ve opuya kadar 3 kere kendiliğinden olan gebelik opudan sonra hiç olamadı bu da sınır bozucu.

Canım ya ne yaptın sen? Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz yanlız değilsin. Ve hepimizin tatili gelmiş belli ki :) ben evlenene kadar bu kadar ağlamazdım, belki de hep geçmişin birikimini de atıyoruz bir yandan. Belki de bunlar hep çıkacak içimizden bebiş öyle gelecek. Bu arada benden gene yumurtlama akıntısı geliyor, adetin 5.günündeyim. 2.gün yumurta görmedi doktor, neler oluyor ki acaba?

Bende geçen sene martta 51 günde adet oldum. Ve iki adet sürem geçmişti. Eğer adet olsaydın bugün adetin kaçıncı günü olacaktı. Yumurtlama haftansa çalışmaya başla. Adet zamanında ise eğer adet olmasın da testte de gebelik çıkmadıysa muhakkak git. Sonra 2 aydir adet olmadığın için kanama çok oluyor dikkat et.

Aaa ben senin denemen olduğunu bilmiyordum canim, araştırma yapıyorsun sanıyordum. Benim doktor hiçbir takviyenin kaliteyi etkilemediğini söyledi. Prp yi sormuştum para tuzağınızdır demişti. Bir de transfer olduğu gün bile iliski serbestti. Başarısı yüksek aslında, laboratuvar en iyisi diye biliniyor vs. İşte bu tarz takviyeleri duyunca bir acaba diyor insan.

canım kendi fikrimi söyleyeyim haddim olmayarak, bence doktorun bekle dediyse dinle, hassas konu oldugu ıcın yanlıs anlasılmak da ıstemem, cunku aslında rahımın gercekten o kadar beklemesı gerekıyorsa, dogal yolla hamıle kalırsan ve allah korusun dusuk gıbı bı sorun olursa surecın daha da uzayacak, oysakı hazıran sonunda zaten senı bekleyen bır surec var. bu sefer bu da otelenmıs olacak, psıkolojık olarak uzuleceksın. bu konuda doktorunu dınlemen senın surecının hızlı ılerlemesı acısından da daha dogru olur gıbı geldı bana. uzecek veya umıdını kıracak bısey demek ıstemem yanlıs anlama lutfen canım. sadece senın yerınde olsam naapardım sorusunun cevabı bende bu, kolaylık ve hayırlı guzel bır evlat dılıyorum sana ınsallah
Aynı endişeleri ben de taşıyorum, mantıklı olan da beklemek galiba. Benim ki bi umuttu doğal gebelik olursa ilaç iğne vs.. kullanmadan ne güzel olurdu ama işin diğer boyutu da var, mayıs2. Haftası embriyolar donduruldu, aslında ameliyat sonrası tam 6 ay dolsun beklersek temmuz reglimi beklemek gerekiyo ama hamilelik olursa inşallah okul açılmadan biraz zamanım olsun diye istiyorum (çünkü hergün gitgel 100 km yapıyorum, o da risk olur heralde) onun için en fazla 1 ay öne çekelim dedi doktor..haziran sonu başlıcaz en yakın..hepimiz hakkında hayırlısı olsun🙏🏻

Benim smear de temizmiş.. aradılar.. adet gelince randevu alıcam 2.3.gününe aa ama bayramm nolacakk şimdi yazarken aklıma geldii

Geçmiş olsun kuzum, doktora mi gittin sennnn? Hadi gözün aydın temiz cikmis😊

Back
X