Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sen kontrolü bekleme canım hele ki tiroid gibi bi sıkıntı varsa hemen yaptır tahlillerini, ayrıca hamiş anneler yaş gereği tansiyonlarınıza da dikkat edin, ara ara ölçtürün mutlaka
Evet kontrolü beklemem canım Normalde çok şükür troid sıkıntısı yok daha önceki hamilelikte tsh 5 olmuştu yarım ilaç kullanmıştım ben tedbirli olayım da

Evet kontrolü beklemem canım Normalde çok şükür troid sıkıntısı yok daha önceki hamilelikte tsh 5 olmuştu yarım ilaç kullanmıştım ben tedbirli olayım da
Benim geçen ay tsh değerim 1.4tü. Bu haftaki tahlilde 3.5 çıktı. Hamilelikten mi yükseldi acaba bi ay içinde bu kadar yükselmiş. Yükselmeye devam eder mi acaba pztesi bi görünmeliyim

Arkadaşlar ben bugün doktora gittim bana rahmin kalp. Şeklinde dedi ben ilk defa böyle bisey duydum bir bilginiz. Var mı ya da böyle. Olan var mı. Yardımcı olursanız sevinirim
Düşüğe sebep olabildiğini biliyorum o kadar. Daha önce düşük yaşadın mı yoksa genel muayenede mi öğrendin? Bilmen iyi olmuş hamile kaldığında önlem alınacak. Dikiş filan atılıyor. Merak etme çözümü olur umarım.

kızlar eczaneye gidemedim hala gelen giden olmayıncada dayanamadım ovu testi yaptım gecikme ortalamaya bakarsak 3 gün. ovu testi C den açık bi T cizgisi . yani bence gebelik yok ciddi bi gecikme var pazartesiye kadar geldi geldi gelmedi doktor yolları göründü neymiş derdi de gelmiyor bi baksınlar.. daraldım biraz endişeliyim.
Endişelenecek bişey yok bikaç gün gecikme olabilir. Sen düzene alışmışsın garip geliyor ama ben ilk adet olduğum günden beri düzensizlik yaşarım,çok şükür hamile kalmakla alakalı sorun yaşamadım. Hamile kalmadan önceki ay tam 10 gün gecikme yaşadım. Vücut bunu yapıyoor bak bu kehanetleri dikkate all :) bu ay yoksa da önümüzdeki ayın müjdecisi olabilipp :)

Benim geçen ay tsh değerim 1.4tü. Bu haftaki tahlilde 3.5 çıktı. Hamilelikten mi yükseldi acaba bi ay içinde bu kadar yükselmiş. Yükselmeye devam eder mi acaba pztesi bi görünmeliyim
Canım hamilelikte 2,5 altında tutmak istiyorlar endokrin yada dahiliye gitmen gerekebilir

Endişelenecek bişey yok bikaç gün gecikme olabilir. Sen düzene alışmışsın garip geliyor ama ben ilk adet olduğum günden beri düzensizlik yaşarım,çok şükür hamile kalmakla alakalı sorun yaşamadım. Hamile kalmadan önceki ay tam 10 gün gecikme yaşadım. Vücut bunu yapıyoor bak bu kehanetleri dikkate all :) bu ay yoksa da önümüzdeki ayın müjdecisi olabilipp :)
şuanda yüreğime nasıl su serptin anlatamam.. evet çok alışmışım düzene kabus gibi geldi şu 3 gün.. kurup duruyorum.. inşallah canım sağolasın.. Rabbimden duacıyım seninde rahat sağlıklı bi hamilelik geçirmeni sağlasın. :dua: :dua: :dua:

Pimpirikliğim erken başladı zannımca yemek yedik bi baş ağrısı aha dedim tansiyonum yükseldi evde de alet yok hastaneye gittik neyse ki 11/7 çıktı 😎
tansiyon aleti temin edin ya her eve lazım..

şuanda yüreğime nasıl su serptin anlatamam.. evet çok alışmışım düzene kabus gibi geldi şu 3 gün.. kurup duruyorum.. inşallah canım sağolasın.. Rabbimden duacıyım seninde rahat sağlıklı bi hamilelik geçirmeni sağlasın. :dua: :dua: :dua:
Amin teşekkür ederim:dua:
Ben önceki ay hevesle kan vermeye koşmuştum negatif çıkmıştı. Testten sonra da günlerce gelmemişti. Ne belirti ne bişey vardı. Sinir oldum içimden diyordum ki başla ve bit artk yeni yımırta göndeer :D Bi sonraki ay hamile kaldım işte. Sırada sen varsın Zeyneppp :)

Amin teşekkür ederim:dua:
Ben önceki ay hevesle kan vermeye koşmuştum negatif çıkmıştı. Testten sonra da günlerce gelmemişti. Ne belirti ne bişey vardı. Sinir oldum içimden diyordum ki başla ve bit artk yeni yımırta göndeer :KK70: Bi sonraki ay hamile kaldım işte. Sırada sen varsın Zeyneppp :)
bu hazırlık mevzusu doğru herhal desene ..diyolarya böyle durumlarda rahim bebe arıyor hazırlıyor kendini vs.. evet yaa aynen olucaksam olayım artıkta önümüzdeki maçlara bakalım.. yıkıldıysak bi maç yıkıldık sezon uzun.. :D

Merkeze bildirdim taaa 14 gün sonraya gün verdiler yahu burdaki kendi doktorum pztesi kese görünür demişti pffff bilemedim bide benim ilk gebelikte TSH yüksekliği çıkmıştı bir an önce o tahlilleri de yaptırmak gerek sanırım
Troid için yüksek çıkınca ilaç başladın mı canım. Testler de en az hamilelik kadar önemli sonuçta.

Oyy maşallah guzuma. :nazar:
Kesecikleri de görürüz inşallah.
Pazartesi öğleden sonraya randevu verdi bana doktorum. Daha erken gibi geliyo bana ama yine de göremezsem başlarım gene ben senaryolara.:KK45:
Evet biraz erken olabilir ama göremezsen de senaryo yazmayıp erkendi demek lazım. Değerler de katlanarak gidiyor belki de görecek bakalım..

Ay Kızlar sabah kahvaltıya gittik, yeğenim ordaki zıp zıpta başını yayların demirine vurdu bi baktık başının arkasında kanlar, hemen acile koştuk, film çekildi şükür bişey yok, ama 2 dikiş atıldı ah kuzum nasıl bağırdı nasıl ağladı dikiş atılırken içim parçalandı, allahım bütün çocukları korusun, çok korktum ama 🙏🙏🙏
Geçmiş olsun canım, neyse ki ucuz atlatmışsınız..
Arkadaşlar az önce rahim.usg. çekildi. Anestezi altında oldum aslında sedasyon deniyor.Hic bir şey hissetmedim. Baya baya yapışıklık varmış bende rahim ağzında ve tüplerde. Doktor açmış o yapışıklıkları 3 defa ilaçla girmiş. Bu ay önümüzdeki 2-3 ay doğal yol deneyin dedi. Hayırlısı
umarım filmden sonra yapışıklıklar açıldığı için doğal yoldan kolayca olur..

Ben de sevemedim. Tadi yok yavan bişi.
Amaan benim bebeler de avokadoyla buyumeyiversin. Daha lezzetli sebzeler meyveler var😍
Ama brokoliyle limonlu bi salatasini yapiyorum bazen avocadonun o zaman bi gideri oluyo kesinlikle. Size yazayim bi ara tarifini😋😃
Bende muz+avokado+süt olarak tüketiyorum bazen başka türlü gideri yok :KK66:
bende sevmezdim ama şimdi bayılıyorum avakado candır. meğerse yemeyi bilmiyormuşum.. :)
nasıl yemek lazım bayılmak için.. bar avokado bir kereviz bana hiçbir tat çağrıştırmıyor.. sanki yok gibiler yerken :)

o değilde ben kocayla sevgiliyken bu kadar telefonlaşmadım... dedim dahada arama gerçek bi sebebin yoksa allah aşkına . :KK70: :KK70: :KK70: söz ararım seni bişey olursa dedim.. yüzüme kapadı :):KK57:
Ben bir değişiklik olursa seni ararım deseydin
kesinlikle tedbirli olmak lazım canım. Şeker, troid hamilelikle daha da önemli oluyor.

Benim az çalışır troidim doktor hamilelikte bu doz sana yetmez muhtemelen yükseltilir demişti. Sende de öyle bir şey olmuş olabilir. O nedenle düzenli takip edilmesi gerekiyor canım ihmal etme bence

Pimpirikliğim erken başladı zannımca yemek yedik bi baş ağrısı aha dedim tansiyonum yükseldi evde de alet yok hastaneye gittik neyse ki 11/7 çıktı 😎
Neden tansiyon sorunun mu var ki böyle bir kaygı yaşadın. Baş ağrısı türlü nedenlerden olabiliyor sonuçta.

Çünkü Kova burcu olmak bunu gerektirir. Bence bunlar iyi günlerimiz. 😁

Sadece şakaklarda olan bi ağrı oluyo bende de. Normalde ağrımaz.

Troid için yüksek çıkınca ilaç başladın mı canım. Testler de en az hamilelik kadar önemli sonuçta.

Evet biraz erken olabilir ama göremezsen de senaryo yazmayıp erkendi demek lazım. Değerler de katlanarak gidiyor belki de görecek bakalım..

Geçmiş olsun canım, neyse ki ucuz atlatmışsınız..

umarım filmden sonra yapışıklıklar açıldığı için doğal yoldan kolayca olur..

Bende muz+avokado+süt olarak tüketiyorum bazen başka türlü gideri yok :KK66:

nasıl yemek lazım bayılmak için.. bar avokado bir kereviz bana hiçbir tat çağrıştırmıyor.. sanki yok gibiler yerken :)

Ben bir değişiklik olursa seni ararım deseydin

kesinlikle tedbirli olmak lazım canım. Şeker, troid hamilelikle daha da önemli oluyor.

Benim az çalışır troidim doktor hamilelikte bu doz sana yetmez muhtemelen yükseltilir demişti. Sende de öyle bir şey olmuş olabilir. O nedenle düzenli takip edilmesi gerekiyor canım ihmal etme bence
Salı günü bi kan verip baktıracağım dennisim

Arkadaşlar ben bugün doktora gittim bana rahmin kalp. Şeklinde dedi ben ilk defa böyle bisey duydum bir bilginiz. Var mı ya da böyle. Olan var mı. Yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba benim y seklindeymiş doğustan. Histerskobi yapılırken düzeltildi. Bebeklerin kalbi onun için durmus yeterli alan kalmadığı için. Bence iyi bir doktor a gidip lazerle rahme zarar vermeden düzeltirin gebelik düşünüyorsanız risk almayın derim. Kayıplar cok yıpratıyor

Ben de bukadar sabırlı dirayetli oldugumu bilmezdim ki,belki de vicdan yüküm yoktu, gunahim yoktu,bana tas atanlara attigim ciceklerin, beddua yerine ettigim dualarımın hurmetiydi🙏🏼Aminnn insallah bende guleyim artık🙏🏼☺ bulusuyormuyuz mu oluyor bu onu soyle? ne getireyim bacima?

Herşeyim var caniko tek eksigim var o da malum, burdaki 100 kişiye de sorsak istedikleri tek bişey vardır, onu da getiremezsin. Inşallah burdan alıp gittiğinde mutlu olurum. Kaderimizde varsa olur, belki tedavilerde belki de bir klinikte hiç belli olmaz.

Dualarınıza ihtiyacımız var kızlar 🙏🏻 Bugün 6. Günümüz var gibi yok gibi bir çizgi umarım artar 🙏🏻 kimyasal bilmem ne olmaz çook korkuyorum çok ilk defa çift çizgiyi gördüm şaşkınım

Var maşallah inşallah güzelce tutunur annesine.

Avokadoyu nasıl sevdim?
Önceden sadece dilimleyip yağ gibi yemeye çalıştım bence berbattı. Sonra araştırdım ve lezzetini buldum 😀
1. Avokado olgun olacak değilse elma ile olgunlastirilacak.
# limon tuz ve ezilmiş sarimsakla Püre haline getirip et yemeklerinin yanında yeme (ete hic gerek yok ben sadece ekmeğe sürüp bile yerim 😋😀)
# bol tuz ve limonla küp küp yeme kahvaltıda güzel olur
# salatalara muthiş yakışır herturlu yeşil salatanın içine roka ve sirkeyi sever.
Benim favorim sarımsaklı halidir bayılırim.
Şarj az şimdilik bu kadar 😉 gene şarjı dükkanda unutmuşum 😠

Back
X