Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim gecen sene alerjim azdı ama nasil anlatamam, yumurtlama gunu 17 si 19 u sabah kalktim kaşınmaktan yanmaktan kendimi yerlere atiyorum, eşim aldi acile götürdü, bastılar kortizonu, iğneden once dedim gebelik şüphem var diye ama acile gitme amacım bebek varmi öğrenmek degil, çünkü iki gun olmus Yumurtlamadan, adam dedi bakalim, neyse kan cikti 0,12 yok dedi, yaptir iğneyi, kesin mi dedim kesin dedi,2 gun oldu dedim 2 saat olsa da çıkar dedi, ciktim odadan dayanamadim tekrar girdim kesinmi dedim, kesinnnn dedi, gittim yaptirdim, bide bagladilar alerji ilaclariyla dolu serumu, bir de 5 günlük igne verdiler ben 3 tane vuruldum sadece veee bat geldi hamileyim, sonuç düşük... bu sırada doktorlara soruyorum bu iğneleri vuruldum diye, neden olur ya da olmaz diyemeyiz dedi hepsi, o yüzden agzim yandı kuzu, Allah büyük bir sey vermesin de son raddeye kadar dayanmaya çalışıyorum
Alerji çok ciddi bir konu canım. O nedenle hiç bir şey senin sağlığından daha önemli olamaz. OndaN olmuştur olamamıştır geriye doğru düşünmek istediğinde tek şeye odaklanmak lazım ; Sağlıklı bir bebek için sağlıklı bir anne şart. Sen de sağlığın icin olman gereken bir iğne yaptırdın.

Tabiki yaşamadığım için sadece izlenimlerimle fikir yürüyebilirim. Ama annelik bir çok durum bir çok yaşanmışlık içeren ve sürekli devam eden, gelişen, büyüyen bir şey olmalı. Normal Doğumda hissedilenler veya sezeryanla kazanılan tecrübeler de anne- bebek arasında bir ortak an daha yaratıyor olmalı. Bu nedenle biri diğerinden daha farklı anne olmuyor olabilir diye sanıyorum.
Benim kardeşim sezeryan istedi ve uyutulmak istedi çünkü kan göremez. Bırak kendisini biz kan verirken bakamaz. Konuştuğumuz bir çok şeyi kaçırdı böyle bakınca ama öyle bir annelik yapıyor ki, öyle paylaşımlar ve tecrübeler yaşıyor ki, demek ki nasıl doğurduğunla alakalı değil diyorum içimden :) keşke onun yarısı kadar anne olabilsem... ve o pişmanlık, yetersizlik duygusu hep var galiba. Kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok iyi bir anne, ama hala yetersiz hissediyor ve beni çok şaşırtıyor.

Benim sezeryan olmak zorunda çünkü miyom ameliyatı olduğum için artık açık ameliyat gerekiyor. Ama böyle bir zorunluluk olmasa, Belçika’da epiduralle korkmadan normal Doğum yapardım bence.

ben sezeryanı spınal anestezi ile oldum her anını hissediyor ve görüyorsun, doktorun attığı kesikten, dikerken içini topladığına kadar, sadece acı yok, yavrunun ilk çıkışı çığlığı herşeyi birebir duyuyorsun, he uyumuş olsam duymasam ya da acı çekerek hamile kaldığıma küfrederek doğurmaya çalışsam (normal doğumda annelerin küfürlerini anlatan bir ebe arkadaşım var ordan baya bi orjinal hakaret öğrenmiştim :) ) daha mı farklı bir bağ olurdu sanmıyorum. doğumhanede ayrı bi sevgi yüklenmedi, şu an hamile olan anneler beni şu cümlede daha iyi anlayacaklar, ilk kalp atışını duymayı beklerken zaten anne oluyorsun bence, o stresli bekleyiş, keseyi görmüş olmaktan da farklı. kese hamile kalabildiğinin göstergesi ama o kalp atışı artık bir canlıyı taşıdığının ve onun sorumluluğunun tamamaen ama tamamen sende olduğunun habercisi, ben kalp atışını duyabilmiş olsam Marjo Marjo dan 2 gün önce muhtemel doğum tarihi bekliyor olacaktım mesela. bizler bir bebeğin kıymetini çok guzel anlayacak yasta bır grubuz bence, bu yuzden hepımıze saglıklı hamılelıkler gumbur gumbur kalp atısları ve saglıklı sevımlı bebekler gelsın ınsallah .

Aaaa? Benim en son 4,4 cikti. 100 mg'a yukselttiler simdi. Belki de ondan durmadan kilo aliyorum. Neyse son bir kac gundur daha aktifim ama, sabahlari daha rahat uyaniyorum.

Benim de maalesef tiroidim az calisiyor. Omur boyu kullanacagiz galiba bu ilaclari da daha beteri olmasin. Bu birsey degil :)
İlaç dozu artınca değerin düşecektir ki yorgunluğun nedeni de o olmalı. İlaç yetersiz olunca kilo da alınıyor haliyle. Benim Türkiye’deki doktor kışın biraz daha doz arttırırdı mesela, metabolizma kışın daha yavaş, hayat daha pasif diye galiba.. hamilelik şekeri de çok hızlı kilo aldırıyor. Ama o hemen bakılmıyor galiba.

Kızlar bişey sorcam benim kist yumuyum kkorktu sanırsam benim an itibari ile regl ağrım başladı sanki !! test sonucu negatifse ilaca başla dediydi napim beklim mi olucak mı diye yoksa alim mi ilacı ? Kendi kendime olursam kist genede gider mi? Bide ilailaçlı yada ilaçsız regl olunca kurtulacam dimi ben bu kistten?

Kızlar bişey sorcam benim kist yumuyum kkorktu sanırsam benim an itibari ile regl ağrım başladı sanki !! test sonucu negatifse ilaca başla dediydi napim beklim mi olucak mı diye yoksa alim mi ilacı ? Kendi kendime olursam kist genede gider mi? Bide ilailaçlı yada ilaçsız regl olunca kurtulacam dimi ben bu kistten?
Hiç anlamıyorum o ilaçtan ama adet başlarsa içmemek gerekmez mi? Sonuçta adet olmak için vermiyorlar mı. Ama benimki sadece tahmin zerre bilgim yok.

Kızlar
Bugün öğleden sonra transfer günüm belli olacak. Kan verdim sonuçlar çıksın diye bekliyoruz. Ona göre progestana da başlayacağım galiba. Bugün rahim kalınlığı 8,8 mm idi, herşey yolunda görünüyor.

Tedavinin kaçıncı günü bugün? Ayy çok heyecanlı. 😻

Sen memintolar indi diyordun,en geç yarın adet gelir gibi duruyo. Belirti de varmış. Bilemedim ama bence içmeden yarına kadar bekle. Olursan neden içesin ki.

Kizlarr doktordan çıktım ultrasonla bakti benim yumurta catlamamis kist olmuş tarlusal verdi. Önce emin olmak için kan testi dedi .reglin 2 yada 3 günü tekrar herşeye bakılması için gidicem
Geçmiş olsun canım, tarlusal reglini başlatır, kistte regli ile atılır

Back
X