- 14 Ağustos 2017
- 1.995
- 6.552
- 158
- Konu Sahibi panic_attack
-
senellaa senella senin yumurta iş başında!!! degerlendirrrrrrr yaw hem dans gribe iyi geliyormus kiÖnce bir sakin oluyorsun. Laparoskopi yi olucan hayirlisiyla belki dinlenme verecek doktor. Bu süreçte tatilini yap. Milletle yazlık tatil mi olur. Sen onlardan bağımsız karı koca git bence. Ayrıca yazlık sizinse ne başkaları doluyor. Eşin şöyle desin, benim iznim kırk yılda bir önce ben gidecem kafayı dinliycem, ben yokken istediğiniz kadar gidin kalın bişey demem ama ben varken kimse olmasın desin. Ablası bitti şimdi abileri mi çıktı. Taviz verince yapışıyor üstüne. Baktı olmuyor seneye de verdim sezonluk kiraya desin gitsin otellere para döksünler de akılları başlarına gelsin.
Yani caniko bence güzelce tatilini yap yaz dediğin zaten 2 ay. Ondan sonra da bakarsın hal çaresine.
Ben bile bu ay gribim diye hiç yanaşmadım. Önümüzdeki ay ramazan ıgneler kontroller hepten olmuycak. Durup durup bile ramazana getirmek olmaz. Allah'tan istiyoruz ama Ramazana getiriyoruz. Uygun değil. Ee sonra bayram olan ay doktorlar izne çıkar takip olmaz. Böyle böyle aylar geçiyor.
Dans yapmadıdaha enerji yok çünkü.
Stres işte senelerce çektim carpintidan. Diderali nerdeyse 1 yıla yakın kullandım. Çeyrek al kullan, çokta kalbini zorlama bence. Sonuç hep psikoloji aslında sakin olmaya çalışıp derin nefes egzersizi yap. Ya da diderali hiç kullanma, atarax kullan o da çok iyi geliyor. Ben carpintiyla acillik çok oldum. Bir keresinde bana bir kutu atarax verip yolladılar. 1 tane içtim sonra sızmışım. Sonra dedim demekki dedim acilin yapacağı atarax iyisi mi gitmem bi daha. Hem fazla etkisi olmayan iyi bir ilaç.
Bu ara benimde Çarpıntım var. Ben gripten halsizim ya da trioidim yükseldi diye düşündüm. Belki de bahardandir kızlar.
Neyse kızlar bugün adetin 6.günü ve benim ovu testim sizlerle.
Amaninnn 5 cocukmubenim kafa karişti temmuz da kesin trdeyiz bir ay. iki senedir tatil yapmadimnm (cenazeler hastalar) kafam, bedenim, yorgun kalbim ozlemlerle dolu) .ben temmuz oncesi gidicektim tupe ya, mayis basi laproskopi karistirdi ortaligi. kocanın yazligi var, kaynim 5 cocuguyla geliyormuşev buyuk yer cok amaaaa, benim kafa da beden de kaldirmaz ( boy boylar ana ayri) ve bizden 10 gun sonra ordalar şimdi acabasi operasyon sonrasi kendime bir iki ay daha verip bi hafta yazliga ayip olmasin diye, 15 gun agvaya kacsak (deniz tatili sevmiyoruz) bi hafta 10 gun istanbulda anamlarla gecirsek, eylüle kadar kendime sans verip olmadi trye tupemi gelsem,
yoksa geldigim zamani direk tuple mi degerlendirsem.
ben ne halt etsemmmm ??? siz fikir verin siz olsaniz napardiniz ?
Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
[/QUOTE
Dogum yaptınız mi ?
Sağol canım, haklısın onu ben de duydum yumurtalıklar yoruluyormuş, amh için kan verdim bugün bakalım kaç olmuş, aynen öyle bize gereken 1 yumurta onu da doğal değerlendiricem artık çok fazla tedavi gördüm vücudum arınsın biraz ilaçlardan, hayırlısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.Canın sağolsun canım.. bana tüp tedavisi olanı daha çok düşürüyor dedilerdi.. hayırlısı bakalım 1 yumurta da iş görür elbet belki bakarsın normal yoldan geliverir inşallah.
Her zaman umut var kuzumm umutsuz görmek istemiyorum kimseyi. Aynen biraz dinlen bakalım dinlendir. Bu arada tatil vs ayarlamaya çalış. Ben kızıma termalden sonra kalmıştım.. sen çalışıyor muydun beste meslek var mı?Sağol canım, haklısın onu ben de duydum yumurtalıklar yoruluyormuş, amh için kan verdim bugün bakalım kaç olmuş, aynen öyle bize gereken 1 yumurta onu da doğal değerlendiricem artık çok fazla tedavi gördüm vücudum arınsın biraz ilaçlardan, hayırlısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Haklısın canım biraz sakinleştikten sonra ben de öyle düşündüm insanlar 2 değil 1 yumurta için çırpınıyorlar sen neye üzülüyorsun dedim de önceki tedavilerde 5-6 yumurta görünürken ki tedavilerde sonuç alamayınca 2 ile şansım çok daha az daha düşündüm, pes etmiyorum ama biraz karamsarlaştım sanırım son 2 aydın kontrole sıfır heyecanla çok isteksiz gittim nedense,her ay gidip baktırıcam, vücudumunda biraz dinlenmeye ihtiyacı var sanırım çok ilaç kullandım 2018 ocak tan bugüne 6 kez iğne tedavisi oldu yorulmuştur elbet yumurtalıklar.beste can o iki yumurtayı gec teki icin bile çırpınan hemcinslerimiz var. oyle karamsar olma be canım. biraz dinlen ama pes etme öyle. hem iki taneyi takip et kovala ovulasyon testleriyle allah büyük
Cok sagol canim, işin enteresanı uykudayken cok normal nabzim, ben gün içinde düştüğünü de yukseldigini de o kadar iyi anlıyorum ki, düştüğünde Bayılacak gibi oluyorum, o 60 lara gün içinde iniyor, benim kalbimde doğuştan delik var, aslinda onun kontrolleri için sık gidiyorum kalp kontrolüne, bakalim beni ilerde neler bekliyor
Haklısın canım biraz sakinleştikten sonra ben de öyle düşündüm insanlar 2 değil 1 yumurta için çırpınıyorlar sen neye üzülüyorsun dedim de önceki tedavilerde 5-6 yumurta görünürken ki tedavilerde sonuç alamayınca 2 ile şansım çok daha az daha düşündüm, pes etmiyorum ama biraz karamsarlaştım sanırım son 2 aydın kontrole sıfır heyecanla çok isteksiz gittim nedense,her ay gidip baktırıcam, vücudumunda biraz dinlenmeye ihtiyacı var sanırım çok ilaç kullandım 2018 ocak tan bugüne 6 kez iğne tedavisi oldu yorulmuştur elbet yumurtalıklar.
Evet aydan aya farkediyor, son 2 ay böyle olunca yaş da 40 olunca daha karamsarlaşıyorum ister istemez, 1 yılda çok tedavi gördüm o yüzden şimdilik 1-2 yumurta için o kadar hormon almak istemedim, inşallah doğru olanı yapıyorumdur, hamileliklerim doğal yoldan olduğu için şansım olduğunu düşünüyorum inşallah öyledirBazen Aydan aya fark ediyor. Bunu söylemek için bence erken bu nedenle. Dediğin gibi sayı azsa tedavi değil doğal yolla denemek en mantıklısı.
Diren cancan, ağrıya yenilme, giden günler geri gelmiyor bak ben kocayla barıştım, ovuyu atlatayim adete doğru geri küsecemBir gazım bir şişkinliğim var çook rahatsızım
Adetim bitti hala normale dönemedimm.. kocito da farketmiş memitoları bunlar niye inmedi diyor
Başım da ağrıyor ağrı kesici aldım. Kızlar pozitif enerjiye ihtiyacım var.
bence de dinlen, zeytinyağı akdeniz diyeti spor. hem onca ilac kac ay etki altında birakcak seni normal ovu takibiyle dene allah büyük :) oluyoya kiz tedaviden sonra normal kaliyorlar☺Haklısın canım biraz sakinleştikten sonra ben de öyle düşündüm insanlar 2 değil 1 yumurta için çırpınıyorlar sen neye üzülüyorsun dedim de önceki tedavilerde 5-6 yumurta görünürken ki tedavilerde sonuç alamayınca 2 ile şansım çok daha az daha düşündüm, pes etmiyorum ama biraz karamsarlaştım sanırım son 2 aydın kontrole sıfır heyecanla çok isteksiz gittim nedense,her ay gidip baktırıcam, vücudumunda biraz dinlenmeye ihtiyacı var sanırım çok ilaç kullandım 2018 ocak tan bugüne 6 kez iğne tedavisi oldu yorulmuştur elbet yumurtalıklar.
Dün şeettik artık bugün noooDiren cancan, ağrıya yenilme, giden günler geri gelmiyor bak ben kocayla barıştım, ovuyu atlatayim adete doğru geri küsecem
Dün şeettik artık bugün noooaferin sanaa laf dinlemişsin kuzuu aynen devamm❤
Aradan 8 yıl geçmiş bence tekrar bir baktır çünkü damar sağlığını en iyi gösteren testmiş homosistein, ben düşüklerden sonra hematolog ile görüşmüştüm bunun pıhtılaşma testlerinden daha önemli bir veri olduğunu söylemişti, sonucum 5 çıkmıştı buna rağmen coraspin 100 kullanmamı önerdi önlem olarak.Sagolasin canim,2011 de homosistein bakilmış 16 çıkmış, bir daha bakilmadi, düşüklerden dolayi pihtilasmalara bakildi sorun yok şükür canim
Test bozuk olabilir, bende de oldu, olmadik zamanda pik gosterdi, 10 gun sonra yine gösterdi, ben son pik olduğundan 14 gun sonra adet oldumAdetin ilk gününden sayıyorum bugün 6.gün.
Normalde 12.gün olur pik, bu ay bir değişik fikrin var mi durumla iligili?
Doğaya vericem kendimibence de dinlen, zeytinyağı akdeniz diyeti spor. hem onca ilac kac ay etki altında birakcak seni normal ovu takibiyle dene allah büyük :) oluyoya kiz tedaviden sonra normal kaliyorlar☺
O ne testiymiş bana hiç bakıldığını hatırlamıyorum kuzuAradan 8 yıl geçmiş bence tekrar bir baktır çünkü damar sağlığını en iyi gösteren testmiş homosistein, ben düşüklerden sonra hematolog ile görüşmüştüm bunun pıhtılaşma testlerinden daha önemli bir veri olduğunu söylemişti, sonucum 5 çıkmıştı buna rağmen coraspin 100 kullanmamı önerdi önlem olarak.
Ben de gördüm zor tuttum kendimi teselli edenlere de yormayın kendinizi anlamıyor yazacaktım, doğuma 1,5 ay kalmış hala aynı terane, allahım dedim günaha girmemek için sustumAyy malum kişi gene karşıma çıktıhala aynı terane yazık teselli ediyorlar halaa.. off gözardı edilen içeriği göster dediimm öyle çıktı ne gıcıık durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?