Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Karından ultrasonla gördük keseyi 8 mm. :rolleyes:
Tam güzel yere yerleşmiş dedi doktor. Rahim iyi, kanama yok. Her şey yolundaymış :nazar:
Nabzım 95 idi 😁 Haftaya Pazartesi yolk sac gözlemi için randevu verdi. Zorlasak kalp atışını duyabiliriz ama farklı bi ultrasona sokmak istemiyorum gerek yok dedi. 2 hafta sonra kalp atışını duyarız dedi.

İlaçları sordum cilekliturta_33 cilekliturta_33
Her merkezin ayrı protokolü varmış kullanılacak miktar ve süre için. Müstecep Bey'in asistanı kalp atışına kadar aynen devam dedi.

Süt içeceksen günde 2 bardak pastorize, sevmiyosan kendi yaptığın yoğurttan günde 2 kase, arada ceviz fındık badem, küçük balıklar, somon, yöresel balıklar yenecekmiş. Beyaz ekmek yasak, tam buğday ekmeği yenecek. Bir fincan türk kahvesi ve 3 bardak çay limiti verdi. İlk 12 hafta cinsel ilişki yasak. Sonrasına bakıcaz dedi. Vinalac multivitamine 9 ay devam ederiz omega 3 ekleriz dedi bi ara dedi.
Ağrılar normal dedi. Çok şiddetli ani ağrı veya ağrısız kanama olursa haber ver dedi.
Ekstra doktor görüşü iyidir diye bu kısmı gebelerimiz için yazdım. :)
Hem de karından görmüş ne kadar erken oldu öyle :) rüzgar gibi geçti sanki senin tedavi sürecin. Umarım tüm hamilelik böyle hızlı ve rahat geçer de bir an önce sağlıkla kucağına alırsın

Ben bile boyamıyom kaldı ki hamile kalırsam ihtimaliyle o da😆🙈 bitkisel mitkisel riske girmezdim. Bana şimdi teyy yavrum zıkkımın yanında lafı olmaz diyenler olacaktır.. öpcüklerimi gönderiyoruuummm😆😁🙈

Ben bitkisel boya ile boyatıyorum ama kuaför diyor boya istediği kadar bitkisel olsun açıcı kimyasal.. tamamen doğal diye birşey yok diyor kısaca. Belki bitkisel daha az zararlıdır sadece.
Ben de hiç boyatmak istemiyorum ama beyazlar hiç öyle düşünmüyor olacak ki çok fazla ve öbek öbek çıkıyorlar..

Napayım kuzum ya gittim geldim işte sabah. Dondurulmuş transfer kontrolü rahatmış. stresten uzak oluyorsun yumurta sayısı ve gelişimi derdin olmadığı için. Kısa sürdü zAten. Kan sonucu da öğleden sonra çıktı. Herşey yolunda, Çarşamba tekrar kontrol dedi doktor; ben de kan değerlerini sormadım bir daha. Çarşamba transfer günü belli olur belki
Kesinlikle dondurulmuş transfer süreci daha sakin geçiyor

Aslında biosteron diye bir ilaç var bu sayıyı arttırıyormuş ama ben kullanmadım bazı dr lar veriyor, amh a takılma evet hakkısın benim amh yaşa göre iyi ama folikül az görünüyordu bu durumda önemi yok kalite bizim yaşlarda daha önemli

Bana verdiler ama ben hiç kullanmadim. Yan etkileri fazla yazmışlardı bir sayfada.

Tam güzel yere yerleşmiş dedi doktor. Rahim iyi, kanama yok. Her şey yolundaymış :nazar:
Nabzım 95 idi 😁 Haftaya Pazartesi yolk sac gözlemi için randevu verdi. Zorlasak kalp atışını duyabiliriz ama farklı bi ultrasona sokmak istemiyorum gerek yok dedi. 2 hafta sonra kalp atışını duyarız dedi.

İlaçları sordum cilekliturta_33 cilekliturta_33
Her merkezin ayrı protokolü varmış kullanılacak miktar ve süre için. Müstecep Bey'in asistanı kalp atışına kadar aynen devam dedi.

Süt içeceksen günde 2 bardak pastorize, sevmiyosan kendi yaptığın yoğurttan günde 2 kase, arada ceviz fındık badem, küçük balıklar, somon, yöresel balıklar yenecekmiş. Beyaz ekmek yasak, tam buğday ekmeği yenecek. Bir fincan türk kahvesi ve 3 bardak çay limiti verdi. İlk 12 hafta cinsel ilişki yasak. Sonrasına bakıcaz dedi. Vinalac multivitamine 9 ay devam ederiz omega 3 ekleriz dedi bi ara dedi.
Ağrılar normal dedi. Çok şiddetli ani ağrı veya ağrısız kanama olursa haber ver dedi.
Ekstra doktor görüşü iyidir diye bu kısmı gebelerimiz için yazdım. :)

Kadifeden mi kesesi caniko :) ilk kademe tamamdır, sıradaki gelsin :)

Ben bunu görmemişim daha önce gebe kalmıştın sen hiç önce gördüğün oldu mu pozitifi? O iş hiç belli olmaz cicim ayy hadi inşallah vardır kuzum bir pozitif de senden gelsiinn...🤗
Dün sen çıktın heralde dediğime de cevap vermedin? O soruşumm naptınız nerelere gittiniz idi. :))

6 gün 5 gün kala gördüm pozitif çizgiler, erken çıkıyor genelde. Simdi çıkmadi ama göğüsler acima yanma cok yapti, kasik agrimda var bazen gecti diyorum. Ters bir hareketle geri geliyor. Şimdi akşamüstü de bacağıma vurdu eve gelene kadar. Hayırlısı Allah'tan. Dün evet çıktık yazdıktan sonra çıktım hemen. çok sıcaktı biraz ormanlık bir yerlerde takildik 1-2 saat. Bir pizza götürdük dondurma Tamam.

Kızlar bugün reglimin 14. Günü ve benim ovü testi bugün 2 çizgi normalde 12-13 gün bu şekilde olmaya başlar bu ay benimde regli 1-2 gün gecikebilir, şimdi sorum ilişki bugün olsun mu?dün gece olmadı

Sadece bugun degil dun de olmasi lazimdi. Ama birsey kaybetmis degilsiniz; bugun, yarin, yarindan sonraki gun deneyin. Sonra bir gun ara verin, sonra bir daha denemeniz lazim. Aman bu gunu de bos gecelim demeyin. Allah ne verdiyse deneyin yani.

Beyazlar için bundan saç dibime çok gelmeden sıksam bişi olur mu ki 🤔

Vallaha ben butun hamileliklerimde kinaya dondum. Ne olur ne olmaz diye. Allah'tan kizil renk yakisiyor, kimisi begenmiyor kina rengini. O yuzden herkesin tercihi olmayabilir.

Emilmiyor olabilir ama ben yine de temkinli davranirdim.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: X 79343473943043874343587343900.1

Ben de çaya yasak gelecek diye korkuyodum. Bardak dedi. İnce belli bardaktır zaar.

E Effective panic_attack panic_attack Ben gunde iki buyuk fincan cay, iki uc gunde bir bir kucuk fincan decaf kahve (cok saglikli degil biliyorum ama), arada sirada da Cola Zero iciyorum. Kahve ve kola arada sirada, hatta icmesem de olur ama bana kimse cayi birak demesin. Bir Turk'un vucudunun %80'i su degil, caydir. O kadar.

Diger iki cocugumda da caydan hic kesmedim. Yani abartmadim ama kesmedim de. Gayet iyiler, birsey olmadi.

Son düzenleme:
Napayım kuzum ya gittim geldim işte sabah. Dondurulmuş transfer kontrolü rahatmış. stresten uzak oluyorsun yumurta sayısı ve gelişimi derdin olmadığı için. Kısa sürdü zAten. Kan sonucu da öğleden sonra çıktı. Herşey yolunda, Çarşamba tekrar kontrol dedi doktor; ben de kan değerlerini sormadım bir daha. Çarşamba transfer günü belli olur belki
İyi yaptın çarşamba ya ne kaldı şurda sevindim stressiz olmasına haydi hayırlısı

panic_attack panic_attack artık haftayla yaz ne kadarlık olduğunu bacım gün hesabı zor. Karından gördü demek helal valla ben hala vajinal ultrasona giriyorum.
Çay kahve durumuna gelince ben günde 5-6 kupa sade filtre kahve tüketirdim nasıl başedeceğim kahvesizlikle diyordum, bulantı başlayınca düşünmeme gerek kalmadı zaten yanına yaklaşamıyorum.

Kesinlikle dondurulmuş transfer süreci daha sakin geçiyor
Dondurulmuş transfer için yaklaşık kaç kez kontrole çağırıyolar? Bir kaç güne reglim başlarsa yakında ben de bu sürece giricem inşallah da Şehir dışından gittiğim için yumurta toplamada sürecinde olduğu gibi yine kalmam gerekir mi ki, yer yurt ayarlamaya başlıyayım diyorum, bi de transfer hazırlık sürecinde saç boyatma vs.. olumlu bakıyolar mı?inşallah en kısa sürede aygaz& ipragazıma kavuşur da sizler gibi hamileler kervanına katılırım, katılırız🙏🏻☺️Aminnn

Maalesef stresle artıyor da azalacağına.. anlaşarak ayrılamadık çekişmeli boşanacaz inşallahh.. 🙈

Ben severken ayrildim. Bosanmayi falan bekleyemedim. Sen de oyle yap, seni uzaktan sevmek sevmelerin en guzeli de. Seni sevmeyen ölsün de diyebilirdin ama seven ölüyor, o yuzden deme. Bence severek ayril, baska turlu tiksinmeyi falan beklersen daha cok vakit kaybedersin.

Ben severken ayrildim. Bosanmayi falan bekleyemedim. Sen de oyle yap, seni uzaktan sevmek sevmelerin en guzeli de. Seni sevmeyen ölsün de diyebilirdin ama seven ölüyor, o yuzden deme. Bence severek ayril, baska turlu tiksinmeyi falan beklersen daha cok vakit kaybedersin.
Çok şükür acelem yok kuzu.. ama artık maddiyatını düşünüyorumm o zaman daha bi hevesleniyorum😁

Iyiy haftalar cicim. Nasil hissediyosunuz kendinizi hamileler anlatin hele hele panic_attack panic_attack cilekliturta_33 cilekliturta_33 E Effective Madam Seyyan Madam Seyyan Marjo Marjo @kayipdunya @selozy :KK56:

Bat yaklasan veya gecmis olan kizlarrrr sizlerde anlatin gelen giden var mi? neler hissediyosunuz? test yaptiniz mi?

@flx77 @Birumutbekleyen @almasy @Zeyneppp83 Senella Senella @suvesu :KK54:

Benim zaten 18.haftaya dogru gidiyor. En berbat zamanlari geride kaldi; mide bulantisi, surekli cis yapma istegi, surekli yorgunluk vs. Simdi aldigim kilolarin ustune iyice cila cekiyorum. Karnim zaten kocaman oldu, her hamileligimde oyle, 6 aylikken millet 9 aylik saniyordu. Cocuklar da buyuk dogdu her seferinde, oglum neredeyse 4,5 kiloydu. Ona ragmen vajinal dogum yaptim. Nasil cikti bilmiyorum vallaha.

Kiz da tekmelemeye basladi, arada tekme yiyorum. Sonra canim peynir cekiyor, peynir yiyorum. Doymuyorum yogurt yiyorum. Doymuyorum kasarli tost yapip yaninda ayran iciyorum. Doymuyorum sarimsak soslu makarna yapiyorum. Arada yine tekme yiyorum. Sonra tatliya sariyorum, dondurma yiyorum.

Ayni diger kizimda aserdigim ne varsa bunda da aynisi. Sevdigim parfum kokulari bile ayni. Oglumda aserdigim seyler cok farkliydi ama her ucunde de kilo alma egrim ayni. 89. derece falan yukseliyor sanirim.

Back
X