Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Inşallah caniko inşallah, bakalım az kaldı.

Bekleyeceğim galiba, hiç gaza gelemiyorum çünkü :)

Amin inşallah, kovadan sonra ne burcu geliyor ki.

Kocaman olmuş maşallah:) Şimdi adet günün oluyor muhtemelen. Nasıl 4 hafta 5 günlük oluyor. Normal şartlarda 14 günde ovulasyon olduğunda 3.haftaya girilmiş oluyor, daha yumurta aşaması oluyor. laboratuvarda döllenme +6 gün geçse 3.hafta da bitmiş olucak. Transferden sonra kaç gün geçti, daha büyük olması gerekmiyor mu?

Son adet günümü baz aldı önce 17 Mayıs. Dedi 4 hafta 3 gün. Sonra transfer tarihini sordu, 3 Haziran. 5.gün embriyosu olduğuna göreee dedi 4 hafta 5 günlük dedi.

Nette hesaplattım transfer günü ve kaçıncı gün embriyosu ayarına göre, o da 4 hafta 5 günlük dedi.

Kovadan sonra balık geliyo.

Bu soruların bir kısmı Cem ve Can Yılmaz'a ait olabilir. Az soru yollamamışlar zamanında 😂
Ayyy evet hatırladım ben bu muhabbeti hatta kendi aralarinda geyik yaparken yanlislikla mesaj gondermislikleri vardı yaa emlakçı kadına 😂😂😂

Adam karisinin belini kirmis, oha yani. Oyle bir sarki vardi, kirican mi beli mi falan diye. Demek ki gerceklik payi varmis.
Yani belkide yazan okudu bundan esinledi 😀😂😁 eğer adam şarkıdan esinlendiyse daha ne şarkılar var vay karısının haline kıyamam 😂😂

Benim miyom rahim dışına doğru büyüyor, ve rahime baskı yapmıyor, tüp bebek doktorları da miyom kalabilir demişti. Rahim içine doğru büyüyorsa ve baskı oluyorsa alınmasından yanalar.

Drun doğru demiş benimki döllenme sonrası tutunma yerinden idi

2 rahim ağzında, 2 rahim içinde polipler alındı, bir tane de milimetrik polip alındı canım. Büyük miyom ve çikolata kisti benimle, vermem onları ellere :))
Oyy maaşallahhh, zaman çabuk geçiyor, büyüyorlar.
Evet, her şey onların iyiliği için, öncelikleriniz oluyordur tabi.

Ohh tam temizlik olmuş rabbim bu operasyonu vesile kılsın inşallah inşallah seninde güzel haberlerini alırız yakın zamanda 🤩

Karından ultrasonla gördük keseyi 8 mm. :rolleyes:
Tam güzel yere yerleşmiş dedi doktor. Rahim iyi, kanama yok. Her şey yolundaymış :nazar:
Nabzım 95 idi 😁 Haftaya Pazartesi yolk sac gözlemi için randevu verdi. Zorlasak kalp atışını duyabiliriz ama farklı bi ultrasona sokmak istemiyorum gerek yok dedi. 2 hafta sonra kalp atışını duyarız dedi.

İlaçları sordum @cilekliturta_33
Her merkezin ayrı protokolü varmış kullanılacak miktar ve süre için. Müstecep Bey'in asistanı kalp atışına kadar aynen devam dedi.

Süt içeceksen günde 2 bardak pastorize, sevmiyosan kendi yaptığın yoğurttan günde 2 kase, arada ceviz fındık badem, küçük balıklar, somon, yöresel balıklar yenecekmiş. Beyaz ekmek yasak, tam buğday ekmeği yenecek. Bir fincan türk kahvesi ve 3 bardak çay limiti verdi. İlk 12 hafta cinsel ilişki yasak. Sonrasına bakıcaz dedi. Vinalac multivitamine 9 ay devam ederiz omega 3 ekleriz dedi bi ara dedi.
Ağrılar normal dedi. Çok şiddetli ani ağrı veya ağrısız kanama olursa haber ver dedi.
Ekstra doktor görüşü iyidir diye bu kısmı gebelerimiz için yazdım. :)
😍 masallah masallahhhhhhhhh🧿🙏🏼 harikaaaa haberlerin. hep böyle devam etsin aminnnnn🙏🏼😀💋💐

Armin Armin nerde yaa? Aaarmiiiin nerdesin çocuuum? Deli gız huuu beni bak bi. Bahçeci'yi aradın mı? 🤔
nerdeydim :rolleyes: mutfak dolabini boşalttımm bi guzel sildim. sonra buzdolabinin icini boşalt icindekileri cikar yika🤣 madem giristim, hadi dedim duvarlarini petekini de sileyim🤦🏻‍♀️ cami da silmesem ayip olurdu:temizlik: .bunlari ameliyat olmadan once yapmistim ama, bu terapiye ihtiyacim vardi🤦🏻‍♀️ kayisim koptu yine cunkü.

aradimmm beybi😀 hemen beni tanidi😯size randevu vermistim mestecep beye 22 hazirana, problem tuneee😂esiniz opuda da atabiler imzalari dedi. ben de harika öpüyorum sizi bayyy dedim 🙋🏻‍♀️😀

Bana verdiler ama ben hiç kullanmadim. Yan etkileri fazla yazmışlardı bir sayfada.

Kadifeden mi kesesi caniko :) ilk kademe tamamdır, sıradaki gelsin :)

6 gün 5 gün kala gördüm pozitif çizgiler, erken çıkıyor genelde. Simdi çıkmadi ama göğüsler acima yanma cok yapti, kasik agrimda var bazen gecti diyorum. Ters bir hareketle geri geliyor. Şimdi akşamüstü de bacağıma vurdu eve gelene kadar. Hayırlısı Allah'tan. Dün evet çıktık yazdıktan sonra çıktım hemen. çok sıcaktı biraz ormanlık bir yerlerde takildik 1-2 saat. Bir pizza götürdük dondurma Tamam.
:confused: baya baya belirtilerin var. gelismeleri merakla bekleyecegim busefer oldu amin 🙏🏼

benim alerjim çıksa çok üzülürdüm çok severim kendilerini. tühh yaaa

Sorma ya yedigim zaman tansiyonum dusuyo midem bulaniyo bayilcak gibi oluyorum. :KK51: Burdada Avokadoyu hersyee koyuyolar herseyeeeeeee. Hatta benim alerjim var deyince aglamakli oluyo herkes hehehehe bide siparis verirken avo istemiyorum dersem fiyattan dusuyolar :confused:

iyi haftalar canım, ben adet oldum, dun bıttı, bundan sonra onumuzdekı maclara bakıcaz artık, sahadan atılıp jubıleye zorlanana kadar maclara devam :) sen nasılsın ıyı mısın

Hayirlisi artik birdahaki aya olur umarim.
Ben iyiyim biraz huysuz, memitolar buyudu ama agrim yok henuz, kasiklarimda bazen agri oluyo. Kocam hastalandi ondan virus kapmayayim diye ugrasmaktayim. Birde hep acim :KK72: ,sabah kalkamiyorum ve aksam olunca cok yorgun dusuyorum burda kis belki ondandir

:)

canım bata son 1 gün henüz gebelik testi yapmadım. Cuma gecesi biraz karnım ağrıdı adet olacakmışım gibi. Ağrı kesici içince geçti. Şuana kadarda he ay olan belirtilerim yok sivilcem çıkmadı. Geçen ay erken gebelik ve normal gebelik testlerini yapıp bitirdim. Bu ay biraz test yapmadan sabredeyim birkaç gün geciksin öyle diyorum dayanabilirsem tabi.
Ama bi umut var içimde sanki o ay geldi gibi hissediyorum. 6 yıllık ikinci bebek isteğimiz özlemimiz bu ay olacakmış gibi. Hayırlısı olsun tabi benim ve hepimiz için.:KK200::KK200::KK200:

Ayyy ne guzel yazmissin. Dualarim seninle gerci hamile kadin hissedermis derler. :dua:

Benim zaten 18.haftaya dogru gidiyor. En berbat zamanlari geride kaldi; mide bulantisi, surekli cis yapma istegi, surekli yorgunluk vs. Simdi aldigim kilolarin ustune iyice cila cekiyorum. Karnim zaten kocaman oldu, her hamileligimde oyle, 6 aylikken millet 9 aylik saniyordu. Cocuklar da buyuk dogdu her seferinde, oglum neredeyse 4,5 kiloydu. Ona ragmen vajinal dogum yaptim. Nasil cikti bilmiyorum vallaha.

Kiz da tekmelemeye basladi, arada tekme yiyorum. Sonra canim peynir cekiyor, peynir yiyorum. Doymuyorum yogurt yiyorum. Doymuyorum kasarli tost yapip yaninda ayran iciyorum. Doymuyorum sarimsak soslu makarna yapiyorum. Arada yine tekme yiyorum. Sonra tatliya sariyorum, dondurma yiyorum.

Ayni diger kizimda aserdigim ne varsa bunda da aynisi. Sevdigim parfum kokulari bile ayni. Oglumda aserdigim seyler cok farkliydi ama her ucunde de kilo alma egrim ayni. 89. derece falan yukseliyor sanirim.

4.5 kilo normal digummuu SAKAAAAAAAAA :rolleyes: Soylemesi ayiip bende 4.5 kilo dogmusum annemde normal dogum yapmis bana sonra idrar torbasi sarkti ve hala o sorunu yasar- dedim nasil dogurdun ya dediki hemsireler karnima dizleiyle bastira bastira cikardilarseni dedi. :KK62:

Tebrik ediyorum sekerim. Her yigidin harci degil.:KK19:

Hesaplama mantıkları şu sanırsam Senella Senella
Son adetten bugüne 33 gün geçmiş.
33/7= 4 hafta + 5 gün
2 gün sonra 35. gün böl 7'ye tam 5 haftalık olacak.
🤔

Himm aslında kolaymış hesaplama ben adetin olduğu günün tam haftasını baz alıp 1. Hafta 2.hafta diyolar sanıyordum.

nerdeydim :rolleyes: mutfak dolabini boşalttımm bi guzel sildim. sonra buzdolabinin icini boşalt icindekileri cikar yika🤣 madem giristim, hadi dedim duvarlarini petekini de sileyim🤦🏻‍♀️ cami da silmesem ayip olurdu:temizlik: .bunlari ameliyat olmadan once yapmistim ama, bu terapiye ihtiyacim vardi🤦🏻‍♀️ kayisim koptu yine cunkü.

aradimmm beybi😀 hemen beni tanidi😯size randevu vermistim mestecep beye 22 hazirana, problem tuneee😂esiniz opuda da atabiler imzalari dedi. ben de harika öpüyorum sizi bayyy dedim 🙋🏻‍♀️😀

Hiç rahat durma sen, inşallah o idrar yolları gene usutulmemistir. Iyilestin mi ki bu hareketler böyle :(

:confused: baya baya belirtilerin var. gelismeleri merakla bekleyecegim busefer oldu amin 🙏🏼

Bakıcaz göreceğiz ne oldu. :) Amin

Back
X