Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Enteresan olan da o, degisik bir sey yapmadım, zaten 1 günde olmuyor, mesela kolye taktim ya boynum kizariyor, sonra göğüs altina iniyo, göbek, bacak derken günden güne yayılıyor, yani benim acillik olduğum gün birden başlamıyor, her gün bir yere yayılıyor, tabi ben acillik olana kadar da cildiyeye gittim hemen ama kortizon iğnesi vurmadan önce, krem ve ilaç veriyorlar gecmezse gel diyorlar

o metal alerjısı bende de var, altın ve saf gumus dısında hersey alerjı yapıyor, bpncuklu kolye bıle taksam. gumusun sahte oldugunu ıkı saate anlıyorum mesela :) 900 ayar dıye satıp da aslında 900 degılse anında anlarım dıyorum alırken adam hemen baska takım gosterıp bunlar daha ıyı falan dıye kıvırmaya calısıyor :) bır de arşiv alerjısı varmıs bende, arsıvde uzun sure duran evragı elıme alsam hapsırıp kızarmaya baslıyorum :)

yaşamayı seçiyorr size evlat olmayı seçiyor.. gezsin görsün dönsün inşallah..sağlıklaaa
Umarım kuzum yaşayıp göreceğiz, artık bir mutlu son istiyoruz :)
Meşhur petek pastanesi vardır bir de
Ewet yaşanır, deniz, plaj çok güzel orda
Halka tatlıya bayılırım, her okul çıkışında alır eve gidene kadar yerdik yolda:))
Peynirle aran iyi değilse yiyemezsin, ewet, ben bayılırım :))
Peynirle aram çok iyi aslında. Ama peynir tuzlu diye tarif ettiğim bir şey olduğu için, tatlı olarak yiyemiyorum genelde. Kardeşim pastacı olunca pastalarda biraz kırıldı bu durum ama genel olarak böyle bir uyuzluğum var. Petek’te cezerye bir de başka bir şey yedim ama unuttum ne olduğunu. Bizimkiler o künefe için yolumu dört gözle bekliyordu çünkü tepsi tepsi getirmiştim dönerken :)

bende aynen sen gibiyim,banyodan sonra deri değiştirir gibi pul pul olurum,
kurulukta kaşıntı yapıyor,doktorun dediği asla duş jeli vs.kullanmayacaksın,bu zeytinyağlı kalıp sabun kullanabilirsin dedi banyoda,el için de ya dove yada sebamed likit var,onunda ph ı uygunmuş cilt için onu kullanacaksın dedi,ben sebamed i kullanıyorum biraz tuzlu oluyor ama yapacak bişey yok,tabi evde ve iş yerimde sabunumu ayarlayabiliyorum ama herhangi bir yerde her tip sabunla da el yıkıyorum,Allahtan ileri derecede değil,yani vucüduma değdi alerji azdı olayı yok ama uzun vadede hep dikkat etmek lazım

Ben de duş jeli bitse gerekirse şampuan kullanırım yine sabun kullanmam :) salatalık özlü bir dove duş jeli kullanıyorum pek sorun yok. Yüzümü yıkarken de sadece suyla, elimi de herhangi bir sabunla yıkıyorum ama nemlendirici sürerek dengeliyorum. Öyle her krem, her yüz temizleyicisi, her makyaj malzemesini kullanamıyorum. Kuruluk yanında bir de alerjik bir yapım var ama çok hafif seyrediyor tıkanma vs gibi şeyler olmuyor. Cildimde bazen döküntüler olur, bazı kas gevşeticilere reaksiyon veriyorum falan ama beni çok zorlamadığı için sadece deriden yapılan alerji testi ile bakıldı onda da bir şey çıkmadı. Ben de üstüne gitmedim.

dennis ve özgür sıcak mı alıyosunuz duşu o da kurutuyordur... benim de dizden aşağısı kuru nedense o kadar su içmeme rağmen...

Evet ben yaz kış hep sıcak duş alırım. Hani çıkmadan bir soğuk yapar da insanlar kendisini ferahlatmak ister ya yazın, bende o hiç yoktur :)

o metal alerjısı bende de var, altın ve saf gumus dısında hersey alerjı yapıyor, bpncuklu kolye bıle taksam. gumusun sahte oldugunu ıkı saate anlıyorum mesela :) 900 ayar dıye satıp da aslında 900 degılse anında anlarım dıyorum alırken adam hemen baska takım gosterıp bunlar daha ıyı falan dıye kıvırmaya calısıyor :) bır de arşiv alerjısı varmıs bende, arsıvde uzun sure duran evragı elıme alsam hapsırıp kızarmaya baslıyorum :)

Arşiv alerjisi toz alerjisi galiba. Biz her teftiş sonrası arşiv gönderirdik bankada, arşiv işleri sağlıklı bünyeyi bile alerjik yapar eminim ki :)

Maalesef bende de var metal alerjisi 😔

AA annemin küçükken diktiği çalı gibi bir şeyin meyvesi bu. anneannemin bahçesinde var çocukluğuma gittim resmen. Frenk üzümü diye biliyordum ben bunu.

İlk defa duydum desem..

Yaban mersininine benzemiyor m

hee frenk uzumu mu bu, bırı ekmıs bahcesınde gormustum resmını, cok guzel duruyordu

Amin inşallah 🙏hepimizde ard arda bebiş haberleri verelim inşallah. Bana antibiyotik verdiklerinde eşim yanımdayken içiyodum sanki neyapacak sa bi cesaret işte😊

bogulma korkun varsa, senı kurtarabılır mudahale edebılır dıye yerlesmısse bılıncaltına o yuzden olabılır canım

peynir tuzlu peynir değilki künefe peyniri tuz gelmez yanii.. güzel de yapılırsaaaa ooohh misss tereyağlı sıcaaak böyle tam pişmişş süppeer :)) olsa da yesek ... ayy deyince canım bi turşu çekiyor bir ekşi çekiyor bir tatlı çekiyor... ben de mi gizli gebeyim acabaa:)))

bak işte bunların ustune 2,5 lıtre su ıcılır kuzu :) rahmetlı deden haklı

Arşiv alerjisi toz alerjisi galiba. Biz her teftiş sonrası arşiv gönderirdik bankada, arşiv işleri sağlıklı bünyeyi bile alerjik yapar eminim ki :)

toz da degıl, tozlu yerlerde de bulunuyorum ama, arsıv gıbı yerlerde beklemıs evraklarda dırekt kasınmaya oksurup haspırmaya baslıyorum, sanırım aslında muhasebeye alerjım var ama muhasebecı olmusum alerjıyı bılmeden :)

toz da degıl, tozlu yerlerde de bulunuyorum ama, arsıv gıbı yerlerde beklemıs evraklarda dırekt kasınmaya oksurup haspırmaya baslıyorum, sanırım aslında muhasebeye alerjım var ama muhasebecı olmusum alerjıyı bılmeden :)
benim de topusuna alerjim var muhasebe satış arşiv finans pofff :)

Arkadaşlar şimdi geçen ay 20 gün gecikti bu ay 12 gün gecikmeyle regl oldum. Şimcik 28 gündebir oluyoken ortalık karıştı nasıl hesaplayacam yımırtlama tarihini? Budurumu yaşayan varmı ki

arkadasım bence seno ovulasyon testınden baskası kurtaramaz, belırtılerı takıp etsen de belkı belırtıler hafıf gelır veya hıc gelmez, stresten onlar da farklılık gosterır, bence ovu ıle takıp etmelısın canım. ben de ovu ıle edıyorum donem donemı tutmuyor belırtılerde cunku.

dennis ve özgür sıcak mı alıyosunuz duşu o da kurutuyordur... benim de dizden aşağısı kuru nedense o kadar su içmeme rağmen...
yani kaynar su değil ama sıcağa yakın severim,her banyo sonrası birkaç saniye buz gibi su tutarım vücuduma ,kısa süreli
kışın yapmıyorum tabi :)

yani kaynar su değil ama sıcağa yakın severim,her banyo sonrası birkaç saniye buz gibi su tutarım vücuduma ,kısa süreli
,

oo ıste bu vucuttakı sarkmaları falan engellıyormus kuzum, dogru yoldasın. ama ben onu ne zaman denesem cok usuyorum gıbı gelıyor yazın bıle :) yapamıyorum cesaret edıp

ben de bi başıma bi ayaklarıma tutarım kuzu derece 45te lakin ılıştırırım Esin de çok sıcağı sevmez. yazın tatilde de soğuğa yakınla duş alırım.

seni takı almaya getirirken yanımızda götürelim :)))
ben de takamam,altın dışında takmıyorum,zaten çok takı sevmem,bi alyansım bir de kolyem
bu yaştayım,kulağım delik değil,ne kadar sevmediğimi oradan anla, :-)

Ben de duş jeli bitse gerekirse şampuan kullanırım yine sabun kullanmam :) salatalık özlü bir dove duş jeli kullanıyorum pek sorun yok. Yüzümü yıkarken de sadece suyla, elimi de herhangi bir sabunla yıkıyorum ama nemlendirici sürerek dengeliyorum. Öyle her krem, her yüz temizleyicisi, her makyaj malzemesini kullanamıyorum. Kuruluk yanında bir de alerjik bir yapım var ama çok hafif seyrediyor tıkanma vs gibi şeyler olmuyor. Cildimde bazen döküntüler olur, bazı kas gevşeticilere reaksiyon veriyorum falan ama beni çok zorlamadığı için sadece deriden yapılan alerji testi ile bakıldı onda da bir şey çıkmadı. Ben de üstüne gitmedim.
aman seni rahatsız edecek boyutta olmasında canım,herkesin bişeylere var alerjisi işte

seni takı almaya getirirken yanımızda götürelim :)))
ben de takamam,altın dışında takmıyorum,zaten çok takı sevmem,bi alyansım bir de kolyem
bu yaştayım,kulağım delik değil,ne kadar sevmediğimi oradan anla, :-)
Bendeki ikimize de yeter kuzum :)) bir tarafta 3, diğer tarafta 2 vardı, 3 tane olanın biri kapandı, 2-2 :)

Back
X