Mazlumun ahı... :(

Allah razı olsun canım aynen öyle..
benden once konusuyormuş o kuzeniyle ben sonradan öğrendim kuzenı üvey ama sonuc olarak kardeş gibi büyümüşler sevgiliydik dediğinde aklım almamıstı..
benımle ayrılık arifesinde o kuzeni ile mesajlarını yakaladım mesajlarda işte ben mineli gönül gözü ile sevmedim biz cok mutluyduk neden çaba sarfetmedin sarfetmedik gibi ve birsürü seyler yazıyodu.. yani ikiside meyilli tekrardan bişeyler olması ıcın ama işte kız evli simdide 4 5 aylık bebegi var düşünün.. insanlarda ne miğde anlamıyorum
Şaşırmadım benimde başıma bunun gibi bir şey geldi ondan sordum. Konumu okursan anlarsın beni.
Sen sabırlı ol canım Allah büyük bol bol dua et sakın beddua etme rabbim hakkımda hayırlısını ver de. Allah ıslah etsin de. Sakın beddua etme. Ahının tutmasını bekleme bigün gelir sana yaşattıklarını sen mutluyken oda yaşar ama senin umrunda olmaz. Sen hayatına bak onu takip etme şükret kurtulduğun için..

Noldunu anlatsaydın bizde muhakeme ederdik cnm. Ama aynen eden bulmalı diyorum...

Bak bir de şu açıdan düşün. Olayı başa alalım 2. nişanlın birini bırakıyor ne sebele nasıl bilmiyoruz ama o kızın da hayal kırıklığı üzerine Rabbim seni en başından korumuş. Kimsenin göz yaşı üzerine mutluluk kurulmaz. Nişanlın şimdi o kızla devam ediyor ya sanma mutlu olacak o kız tekrar kabul ediyor ya sanma akıllıca bir karar verdi. Hayat sandığından daha karmaşık ve nişandan böyle bir sebep için ayrılıyorsan bu sana ceza değil ödül olmalı İlahi adalete inanacaksan önce bu açıdan bakıp şükretmelisin daha büyük ahlardan acılardan ve kötü bir insandan korunmuşsun.
Evet onu bende cok düşündüm arkadasım.. belkide o kızın ahını aldı onunda ikinci nişanıydı benımle.. Bende düşünmüyorum sağlıklı bı karar oldugunu bunun artı boşlukta oldugundan o kızla konustugunu dusunuyorum gerçekten ikisininde elle tutulur hiçbir yanı cok öyle kalpleri kirlenmiş insanlar ki.. Allah buyuk.. yanına bırakmıcak ınsallah Allah razı olsun

Şaşırmadım benimde başıma bunun gibi bir şey geldi ondan sordum. Konumu okursan anlarsın beni.
Sen sabırlı ol canım Allah büyük bol bol dua et sakın beddua etme rabbim hakkımda hayırlısını ver de. Allah ıslah etsin de. Sakın beddua etme. Ahının tutmasını bekleme bigün gelir sana yaşattıklarını sen mutluyken oda yaşar ama senin umrunda olmaz. Sen hayatına bak onu takip etme şükret kurtulduğun için..
Allah razı olsun canım benım.. içime su serptın. İnşallah bende inanıyorum Allah o kadar büyükki Rabbım acılarımın mukafatını vericek sadece sabretmem gerek.. yok hiçbi şekilde takıp etmicem beklemicemde.. Allah ıslah etsin onları nasıl bı hismiş duyguymuş anlarlar..

Tmm canım sımdı okuyacagım senın konularını

Üç yıl önce dengasz abimle rezil bi kavga ettik resmen dövdu beni önüne atladım gerçi sinirini benden alsn die güçlü olmama rağmen elimi bile maldırmadım başkalarına zarar vermesin die... sağın solun sıkıntısıydı mesele... akrep akraba mezelesi...
Sonra uzatmadan evlendim birazda öfkeyle.. olaydan iki ay snra nisanlandım. O ara uzak bi akraba şöyle demiş: abisi biriyle konuşurken yakalamış tlf da.. bu nisanlandığı çocukla... kulağıma geldi ve çook cnm yandı... hem abime hem onlara...
Dedim ki iki kızı var ve allah görüo.. iftira çok acı..
Gecenlerde kızları ev tutmuştu biri çalısıo biri okuyordu üst katındada yakın bi akrabam vardı. Babaları bişeylerini duymuş kızları dövmüş kızlarda akrabama kaçmışlar babam bizi dövücek die. Evi kapattı kızları köyüne götürdü...
Eeee gittiıimde gördüm onlarıda nie çalışmıosun cnm dedim hepsi ğözüme bakti... eee babam dedi kaldı... annesinin gözüne baktım yerin dibine ğirmişti...
Eden bulur dedim can yakanın canı da yanarrrr

Allah razı olsun canım benım.. içime su serptın. İnşallah bende inanıyorum Allah o kadar büyükki Rabbım acılarımın mukafatını vericek sadece sabretmem gerek.. yok hiçbi şekilde takıp etmicem beklemicemde.. Allah ıslah etsin onları nasıl bı hismiş duyguymuş anlarlar..
İnşallah canım ben artık umursamıyorum benimde 3 ay oldu bazı şeylerin farkındayım. Çok sorguladım çok düşündüm neden yaptığını nasıl yaptığını anlıyorum artık..Ve içim o kadar rahat o kadar huzur dolu ki anlatamam. :KK16:

Üç yıl önce dengasz abimle rezil bi kavga ettik resmen dövdu beni önüne atladım gerçi sinirini benden alsn die güçlü olmama rağmen elimi bile maldırmadım başkalarına zarar vermesin die... sağın solun sıkıntısıydı mesele... akrep akraba mezelesi...
Sonra uzatmadan evlendim birazda öfkeyle.. olaydan iki ay snra nisanlandım. O ara uzak bi akraba şöyle demiş: abisi biriyle konuşurken yakalamış tlf da.. bu nisanlandığı çocukla... kulağıma geldi ve çook cnm yandı... hem abime hem onlara...
Gecenlerde kızları ev tutmuştu biri çalısıo biri okuyordu üst katındada yakın bi akrabam vardı. Babaları bişeylerini duymuş kızları dövmüş kızlarda akrabama kaçmışlar babam bizi dövücek die. Evi kapattı kızları köyüne götürdü...
Eeee gittiıimde gördüm onlarıda nie çalışmıosun cnm dedim hepsi ğözüme bakti... eee babam dedi kaldı... annesinin gözüne baktım yerin dibine ğirmişti...
Bunun gibi şeylere bende şahit oldum şuana kadar rabbimin adaletini hep gördüm en ufak şeyde kimseyi yadırgamayacaksın kimsenin ahını almayacaksın öteki tarafta bi iğnenin bile hesabı sorulurken can yakanların vay haline...o_O

Oooo :(:( gercekten cıkmış canım ahın... eden gercekten buluyor zamanla sabırla.. yasadıgın olay ne olursa olsun canın yanmıssa sanırım Allah yanına bırakmıyor.. inşallah bende mükafatını alırım canım ınsallahh..

İnşallah canım ben artık umursamıyorum benimde 3 ay oldu bazı şeylerin farkındayım. Çok sorguladım çok düşündüm neden yaptığını nasıl yaptığını anlıyorum artık..Ve içim o kadar rahat o kadar huzur dolu ki anlatamam. :KK16:
Keşke bende sevgili
Keşke bende sevgiliyken görseydim bu yasadıklarımı.. düğün hazırlıgında bunlarla karsılasmam beni cok sarstı cok yıprandım.. ruyalarıma kadar giriyor bazen.. gecicek canım sende üzülme merak etme mutlak surette yaptıkları onlara gerı doncek

Keşke bende sevgili

Keşke bende sevgiliyken görseydim bu yasadıklarımı.. düğün hazırlıgında bunlarla karsılasmam beni cok sarstı cok yıprandım.. ruyalarıma kadar giriyor bazen.. gecicek canım sende üzülme merak etme mutlak surette yaptıkları onlara gerı doncek
İnşallah canım okudun mu

Tabii ilahi adalet diye bir gerçek var eger haklıysan gercekten tuttugunu düşünüyorum.. Ama bazen cok bunalıyorum cok kotu bir 4 sene gecirdim can yanmak ne demekmiş cok iyi oğrendim.. cok darbe yedim cok üzüldüm cok kez intihara bile uzanan bunalımlar yasadım.. haklı oldugumu kesin olarak düşünüyorum cunku hep ben fedakarlık yaptım hep ben alttan aldım.. biliyorum hataların en büyüğünü yaptım ama değer verdim sevdim sadece nereden bilebilirdim ki.. sonu olmayan bir mutsuzluga kavusacagımı nereden bılebilirdim ki insanların bu kadar acımasız olacagını.. insanım ben kulum can tasıyorum benımde bi kalbim var.. bende sevebilirdim sevdim sadece.. Hala geceleri uyumadan muhasabe yapıp yatıyorum nerde hata yaptım diye biliyorum hatasız oldugumu vıcdanım rahat ama hala bunu yapıyorum.. Allah bu kadar canımın yanışını mükafata kavusturcaktır öyle degil mi ? Varmı benım gibi canı cok yanmış ama mükafatınıda almış.. elbet canımı yakanlara şöyle olsunlar böyle olsunlar demedim demem Hep Allaha havale ettim ama nefis ya istiyor benim canım yandı oda aynısını yaşasın diye.. Yaşayacaklar mı :KK43:
Yaşayacaklar. Allah'ın ilahi adaletinden paçayı kurtarmış kimse görmedim ben. 23 yaşındayım, herkes yaşından ne kadar olgunsun der.. Ama ben bu olgunluğu boşuna edinmedim. Öyle şeyler yaşadım ki, kendimi bildim bileli. Kime tutunmaya çalışsam çok ama çok büyük darbeler yedim. Ama kim bana ne yaptıysa hepsinin mahfoluşunu tek tek gördüm. Üstelik beddua da etmedim ah da. O yüzden artık geceleri muhasebe yapmayı bırak. Yaşamana bak. Allah gördü mü yaşananları ? Gördü. Gerisini Allah'a bırak..

Ben varim; cok canim yandi, ama mukafatimi aldim. Boyle bir mukafat icin cektiklerimi misliyle cekmeye deger.

Olsun be aldırma, YARADAN yardır.
Sanma ki zalimin ettigi kârdır.
Mazlumun ahi indirir şahı,
Herşeyin bir vakti vardir...
Demiş Hz. Mevlana. Ve aynen de öyle oluyor kimsenin hakki, kimsede kalmıyor merak etme canım.
Ama sen sana yapılanlara rağmen, gecmisine bir sunger çek ve mutlu olmaya çalış. Allah'a havale et her kimse..
Ondan sonra mutluluklar birer birer gelecek inşallah ;)

yalniz degilsin canim ben... ilahi adalet diyorum bende susuyorum... o günün gelecegi ani bekliyorum..

Allah yarina birakir yanina birakmaz canim. Kimisinin ahi bu dünyada cikar kimisininki de öteki tarafda. Ama er yada gec herkes yasattigini yasar. Allahin adaleti bu sasmaz. Bazen bende düsünüyorum acaba bana yasattiklarini o da yasarmi diye. Allaha havale ediyorum, o herseyi biliyor görüyor. Onun kinadiklari herseyin hatta daha beterin basina gelmis olmasi bile gösteriyor ilahi adaletin yerini buldugu.

Etrafimda nisan atip hatta bosanip tekrar evlenip mutlu olan bir cok örnek var. Eski esler/nisanlilar ne oldu tam bilmiyorum ama mutsuz olanlarida duydum. Tabi buna fazla takilmamak lazim. Düsündükce insanin icindeki kin daha da bir kuvvetleniyor. Buda ancak sana zarar verir canim.

Herseyde bir hayir vardir. Senin yasadiklarinda senin bir imtihaninmis. Bundan sonra eminim daha güzel olacaktir hersey. Allah hakkinda hayirlisini versin :)

Allah yarina birakir yanina birakmaz canim. Kimisinin ahi bu dünyada cikar kimisininki de öteki tarafda. Ama er yada gec herkes yasattigini yasar. Allahin adaleti bu sasmaz. Bazen bende düsünüyorum acaba bana yasattiklarini o da yasarmi diye. Allaha havale ediyorum, o herseyi biliyor görüyor. Onun kinadiklari herseyin hatta daha beterin basina gelmis olmasi bile gösteriyor ilahi adaletin yerini buldugu.

Etrafimda nisan atip hatta bosanip tekrar evlenip mutlu olan bir cok örnek var. Eski esler/nisanlilar ne oldu tam bilmiyorum ama mutsuz olanlarida duydum. Tabi buna fazla takilmamak lazim. Düsündükce insanin icindeki kin daha da bir kuvvetleniyor. Buda ancak sana zarar verir canim.

Herseyde bir hayir vardir. Senin yasadiklarinda senin bir imtihaninmis. Bundan sonra eminim daha güzel olacaktir hersey. Allah hakkinda hayirlisini versin :)
Amin inşallahh Elerayım canım benim.. Gercekten de öyle Allahın adaleti şaşmaz.. iyiki olmamış dediğim zamanlar cok fazla ama ahım cıkarmı dediğim zamanlar ise cok cok fazla.. dediğin gibi kuzum fazla takmamak lazım.. Allah cıkartıyor canım merak etme rahat olsun gönlümüz.. İyiki varsın kuzum iyiki.. Sabırla zamanla herşey cok guzel olcak.. Amin inşallah cumlemize hayırlısını versin

Back
X