• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecburi ayrılık

Asıl sorun şu ki tüm sevginizi verdiğiniz kişiyle sonunuz yok ise bir daha kimseyi öyle sevemiyorsunuz. Acı olan da zaten budur kimseyi bir daha öyle sevememek.. yaşadım bu mecburi ayrılığı, çok sevdim o da çok sevdi. Ama aileler yüzünden o kadar yıprattık ki birbirimizi , özellikle ben o kadar saygımı kaybettim ve adamın hayatında bazı kötü şeylere sebep oldum ki.. ailesine çok büyük bir saygısızlık yapıldı benim yüzümden mesela, ama bu benim isteğimle olmadı, hiç böyle bir şey istemezdim . Fevri davrandım bi hareket yaptım sonucu kötü şeylere sebep oldu. Psikolojim bozuktu olacakları düşünemedim. Hiç onun tarafından bakamadım olaylara. Hiç ona hak vermedim . Oysa o kadar haklıymış ki .. onu aileme savunamadım üzerine çok gidildi yine de ses etmedi. En son ailesine yapılan çirkinlikleri kaldıramadı ve öyle bir gitti ki. Sanki ölmüş gibi , onu göremezsin , bulamazsın hiç bir yerde, asla karşına çıkmaz.. gider, öyle bir gider ki ne yapsan geri döndürmek için görmez, konuşmaz. Binlerce kez ozür dilesen ailesinden evine gittiginde o olmaz. Her zaman geçtiğiniz yollardan o geçmez. Geçse bile sizin göremeyeceğiniz saatlerde geçer gider. Aylarca göremezsiniz onu. Çok yakın olsaniz bile belki bir daha ömür boyu göremezsiniz onu.. bir daha sevemezsiniz kimseyi öyle. Size asıl acı veren de onun gitmesinden çok kimseyi onun gibi sevemeyecek olmanızdır zaten . Acılarımız bile ne kadar bencilce değil mi ?
Evet öylesine mutlu bir çiftiz ki. Bu kadar birbirini seven bir insanın imkansızlıkla baş etmesi çok zor. Allah size de sabır versin. İki ay sonra bulunduğum şehirden sonsuza dek gidecek sevdiğim insan :(

Ailesi memleketinde yaşıyor ve çok uzakta. Babası orada bir iş kuruyor oğlunun üzerine ve kesinlikle oğlundan fikir almadan. Benim de o şehre gitmem imkansız. Ne o ailesine karşı gelebiliyor ne ben.

siz ikiniz de büyümemişsiniz.
bir erkek babasına “hayırdır, benim fikrimi almadan benim için nasıl iş kuruyorsun, benim hayatım, ben kendi işimi kendim bulacağım” diyemiyorsa göbek bağı kesilmemiş demektir. Anne-babası tarafından “birey” olarak görülmeyen ve saygı duyulmayan erkeklerin ilişkileri yürümüyor zaten.
adam oğlunu hala sahibi olduğu birşey olarak görüyorsa olmaz.
o çocuk da “benim sevdiğim bir kadın var, orada bir geleceğimiz yok” diyemiyorsa boşver gitsin.
Ancak sizin o şehre gitmeniz neden imkansız. Ben sevdiğim adamla başka şehre giderdim mesela. Siz neden gitmiyorsunuz?

Aile faktörü dediğiniz şey ne? Eğer arada kültürel farklılık varsa ayrılmanız isabet olmuş. Yaşınız küçük sanırım belli bir olgunluğa gelince "iyi ki olmamış" diyeceğiniz şeyler için şimdiden azıcık üzülmeniz daha yerinde olur. En azından hayatınızdan birkaç ay gider, bu da kalan ömrünüzün gitmesinden daha iyidir.

Siz neden onlarin sehirine gidemiyorsunuz? Ve ben burda ful dram mode bir ayrilik nedenini göremiyorum. Ayrilmayi tercih ediyorsunuz. Adam babasina karsi gelmeyerek. Sizde sebebiniz herneyse onunla gitmeyerek. Ama belli ki yaslar genc daha gelisim tamamlanmamis bazi seylerin olmamasi daha hayirli diye düsünüyorum

Ailesi memleketinde yaşıyor ve çok uzakta. Babası orada bir iş kuruyor oğlunun üzerine ve kesinlikle oğlundan fikir almadan. Benim de o şehre gitmem imkansız. Ne o ailesine karşı gelebiliyor ne ben.
Ooo aile bağımlısı bir erkek. Kaçarak uzaklaşın. Bu tarz adamlar asla değişmezler. Drama queen modunda gezmeye değecek biri değil. Bu adamla olur da evlenirseniz ailesiyle de evlenmiş olursunuz asla 2 kişilik bir aile hayatınız olmaz.

Hiç çok severken mecburen ayrıldınız mı? Birbirini seven iki insanın zorunlu olarak ayrılmasından daha acı ne var ki? Yaşayan varsa nasıl atlattınız anlatır mısınız?
Esimle 3 ay ayrıldık.Sonunda adım attı ve baristik.Gercekten sevenler ayrı kalamaz.Oyle ya da böyle birlesirler

Hiç çok severken mecburen ayrıldınız mı? Birbirini seven iki insanın zorunlu olarak ayrılmasından daha acı ne var ki? Yaşayan varsa nasıl atlattınız anlatır mısınız?

Daha acı ne var?
Evlât acısı var mesela..

Mecburen ayrılık eceldir.
Bunun dışında olan eksik sevgi sebeplidir.

Siz neden onlarin sehirine gidemiyorsunuz? Ve ben burda ful dram mode bir ayrilik nedenini göremiyorum. Ayrilmayi tercih ediyorsunuz. Adam babasina karsi gelmeyerek. Sizde sebebiniz herneyse onunla gitmeyerek. Ama belli ki yaslar genc daha gelisim tamamlanmamis bazi seylerin olmamasi daha hayirli diye düsünüyorum
+1

Bazı duvarları aşamayabiliriz, bazen sevdiğin için hayatından çıkman gerekir, onun iyiliği ve özgürlüğü için..
Ben de yaşadım ve ayrıldığım için hiç affedemedi ama mecburdum. Hayat şartları zorlayabiliyor. Aşktan da önemli olan şeyler var. Eşimde de bunları buldum, hiç pişman değilim, hiç hem de.

İki kez ayrıldık.İlkinde annesi ayırdı.Sonra ezik ezik tekrar barıştık (ki çok pişman oldum 1,5 yılım annesinin korkunç gölgesiyle geçti,yok annem duymasın yok annem görmesin,annemden gizli geliyorum diye diye) bende çok sevmeme rağmen annesinin ve bana değer vermeyişinin etkisiyle bitirdim...Aile girince işin içine huzur filan kalmıyor.Burada okuyoruz ne kadar melek gibi kayınvalideler bile evlenince iblis kesiliyorlar..En baştan kadın ne mal olduğunu belli etmişken,oğluda bas bas ben anamın boyunduruğu altındayım diye bağırırken bu işe devam etmek bile bile lades olurdu...Hakkınızda hayırlısı olsun.

siz ikiniz de büyümemişsiniz.
bir erkek babasına “hayırdır, benim fikrimi almadan benim için nasıl iş kuruyorsun, benim hayatım, ben kendi işimi kendim bulacağım” diyemiyorsa göbek bağı kesilmemiş demektir. Anne-babası tarafından “birey” olarak görülmeyen ve saygı duyulmayan erkeklerin ilişkileri yürümüyor zaten.
adam oğlunu hala sahibi olduğu birşey olarak görüyorsa olmaz.
o çocuk da “benim sevdiğim bir kadın var, orada bir geleceğimiz yok” diyemiyorsa boşver gitsin.
Ancak sizin o şehre gitmeniz neden imkansız. Ben sevdiğim adamla başka şehre giderdim mesela. Siz neden gitmiyorsunuz?
O ailesine karşı direnemeyince bende ailemi çiğneyip İstanbuldan doğunun en ucuna gidemem. Ailem razı gelmez.

Bazı duvarları aşamayabiliriz, bazen sevdiğin için hayatından çıkman gerekir, onun iyiliği ve özgürlüğü için..
Ben de yaşadım ve ayrıldığım için hiç affedemedi ama mecburdum. Hayat şartları zorlayabiliyor. Aşktan da önemli olan şeyler var. Eşimde de bunları buldum, hiç pişman değilim, hiç hem de.
Peki o acıyı nasıl bastırdınız. Bile bile bırakmış biri olarak nasıl devam ettiniz hayatınıza?

Aile faktörü dediğiniz şey ne? Eğer arada kültürel farklılık varsa ayrılmanız isabet olmuş. Yaşınız küçük sanırım belli bir olgunluğa gelince "iyi ki olmamış" diyeceğiniz şeyler için şimdiden azıcık üzülmeniz daha yerinde olur. En azından hayatınızdan birkaç ay gider, bu da kalan ömrünüzün gitmesinden daha iyidir.
Ben İstanbulda yaşamış doğu kökenli biriyim. Onun ailesi doğuda. Asla yanlış anlaşılmasın söylediğim, onlar Kürtler ve ben o dili bile bilmiyorum. Ailemin de orada yaşamama onay vermediğini biliyorum. İkimizden biri ailesinin sözünü çiğnemediği sürece yuva kurmamız imkansız.

Ben İstanbulda yaşamış doğu kökenli biriyim. Onun ailesi doğuda. Asla yanlış anlaşılmasın söylediğim, onlar Kürtler ve ben o dili bile bilmiyorum. Ailemin de orada yaşamama onay vermediğini biliyorum. İkimizden biri ailesinin sözünü çiğnemediği sürece yuva kurmamız imkansız.
Yanlış anlaşılacak bir şey yok, doğru olan ayrılmanız zaten. Kültürel farklılık var ok ama en büyük sorun adamın ana kuzusu olması. Şimdi üzülün sonrasında üzülmenizden çok daha iyi.

Kültürel farklılık da varmış aranızda... Ben de doğu kökenliyim ve İstanbul'da yaşıyorum. Uzun bir ilişkimde yaşadıklarım sizinkine benzer. 6 aylık ilişkimi hem sevgilimin ailesi beni tanımadıkları hâlde "Kakaokafa Kürtmüş, onunla sevgili olma" diyerek (hâlbuki Kürt değilim) tavır koydukları için, hem de çocuğun ailesinden bağımsız davranmadığı için bitirmek durumunda kalmıştım. Ailesi tarafından "çocuk" görülen bir erkekten bir şey beklemeyin. Ayrıca, aranızda ciddi aile ve kültür farkı varsa sevgiliniz bile üstesinden gelemez. Söyleyeyim size. Zaten anne babasına söz geçiremeyen biriymiş, size mi sahip çıkacak? Size bir adım bile atmayana koşmayın.

Back
X