- 17 Kasım 2014
- 1.613
- 932
- 73
- 45
Canım aynen bende seni gibi düşünüp kendimi sucluyodum ilk sekiz ay herkese düşünmüyoruz diyodum kayinvalidem hep hemen yap falan diyodu ama şimdi düşünüyorum da o zaman da dusunsem yine olmicakmis ki rahim darmis zor dedi mustafa hoca hatta bu yaz kayinvalidem dusundugumu ve olmadığını bildiği halde yapsaydin şimdi iki yaşında olur falan bile demisti çok canımı sıkmisti ve bende çocuk için bunlar ugrasacagimi bilmezdim diyodum hep hemen olur ama olsun çok şükür sorun bulundu senin de öyle artık daha iyi hissediyorum sende oyle hisset kötü dusunmemeye çalış kendine mesgale bul canım kafan dagilir
Bende ayni kizlar ilk 1 seneden fazla korunduk ve herkese dusunuyoruz erken demistik hatta yapin sonra olmaz diyenlere napalim olmassa diyordum buyuk konusmamak lazimmis bende hic boyle hissedecegimi bilmezdim. Benimde bazen o kadar umutsuluk kapliyorki her yanimi ama sonra bi bakiyorum yeniden yesermis. Bi de kizlar benim esim evlenmeden ortada hic bisey yokken, cok buyuk konustu ben su an senin cocugun olmayacagini bilsem bile yine senle evlenirim dedi. Simdi Allah onu da imtihan ediyor bence
Kimse düşünemiyo işte canim ya olmayacağını. Bizim apartman da kadınlarla bi kaç kez bi ara gelmiştim 4 kişini tup bebek denemesi yapmış onu anlatıyo lardi bende bana ne kadar uzak benim hemen falan diyodum hani ona şu an ihtiyacım yok ama olabilur de artık boyke yaklaşıyorm olaylara olabilir de diyorum. Bizim de sınavımiz bu belki bu yüzden kimse canını sıkma sin bundan sonrasına bakalım çok şükür ki iyi bi doktorumuz var bu çok önemli ve ben artık daha umutluyum yumurtam catladi geçen gün hissettim sancidan yani inşallah öyledir bekliyorum bakalimm
Kızlar merhaba
Bu zorlu süreçte çok değişken ruh hali ve duygu karmaşası içinde olacağımız bir gerçek.
Gün içerisinde kaç kere fikir değiştirip kaç kere umut yüklenip kaç kere karamsarlığa düştüğümüzü hepimiz biliyoruz.
Ama umut hep var.
Çünkü Allah var şükür.
Bir arkadaşımın arkadaşı rahim darlığından çocuk sahibi olamıyor yaklaşık 5-6 yıllık evli.
Ben Mustafa beyle görüştüğümden dolayı o da bir umut Mustafa beyi aramış.
Önceki tahlil ve film sonuçlarını söylemiş.
Bunun üzerine Mustafa bey çocuk sahibi olamayacağını söylemiş.
Yani bu ve bunun gibi durumda olan çok kişi var.
Mesela bir arkadaşım da 30 yaşında erken menopoza girdi ve hiç yumurtası yok.
Doktorlar çocuk sahibi olamayacağını söylüyor.
Düşünsenize bir, direkt yüzünüze çocuk sahibi olamayacağınız söyleniyor.
Tarif edilmesi çok zor bir üzüntü fakat buna rağmen bu arkadaşlarım bile ben umutluyum diyor ben çocuğum olmayacağını kabul etmiyorum diyor.
Tabi ki Allah büyük Allah "Ol" dedim mi ne engel olabilir.
Hal böyle iken biz nasıl umudumuzu kaybedebiliriz ki!
Sabır gerek, ümit gerek, derdimizle bir olmak hatta derdimizi sevmek gerek.
Yüreğimizdeki umudu yeşerten Rabbime hamd gerek.
İstiğfar gerek.
Dualarımızın kabul olmasına engel olan tüm günahlarımıza tevbe gerek.
İnanç gerek.
Derdimizi Rabbimize bildirip ona havale etmek,dermanı ondan beklemek gerek.
Her şey bir vesile değil mi?
İnşallah Mustafa bey de bize Rabbimin bir vesilesidir.
Hepimize peşinde hiçbir hastalık bırakmayan El-Şafi ismin hürmetine Şifa ver Yarabbim şüphesiz ki Sen Şifa verenlerin en Hayırlısısın.
Ne kadar guzel yazmissin canim. Dogru umut hep var. Cunku Allah var. Tup bebek denemsinde kan tahlil sonucu negatif ciktiginda o anki yikilisimi hatirlayinca hala gozlerim dolar. Olmadigini hissetmistim umudum da yoktu niye o kadar yikildim bilmiyorum. Ama sonra Rabbim yine bi kapi acti Mustafa bey umut oldu bu sefer de. Olur veya olmaz Rabbim bilir ama yinede hayirlisini istemek en dogrusu cunku biz insanoglu bir sey basimiza gelmeden veya bir seyi cok istedigimide buyuk sozler sarfederiz. Rabbim isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin Allah en dogrusunu bilendir.
Ne kadar guzel yazmissin canim. Dogru umut hep var. Cunku Allah var. Tup bebek denemsinde kan tahlil sonucu negatif ciktiginda o anki yikilisimi hatirlayinca hala gozlerim dolar. Olmadigini hissetmistim umudum da yoktu niye o kadar yikildim bilmiyorum. Ama sonra Rabbim yine bi kapi acti Mustafa bey umut oldu bu sefer de. Olur veya olmaz Rabbim bilir ama yinede hayirlisini istemek en dogrusu cunku biz insanoglu bir sey basimiza gelmeden veya bir seyi cok istedigimide buyuk sozler sarfederiz. Rabbim isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin Allah en dogrusunu bilendir.
Canım aynı zaman da benim de 14 catladi ama sancı ve akintidan anladım bende bakalım bekliyorum bende çok umutlanıyorumvenus aysen yumurtalar ne alemde takıp ettınz mı catladı mı asagı yukarı catlayıp catlamadıgını akıntımızdan anlıyoruz benım 14de catladı bakalım ne olacak ıns dollenmıstır ya gerctende de umutluyum ben bızden bırı hamıs kalırsaaa daha da artacak umudum dırek ucumzde aynı zmaanda olduk hatta venus senle aynı gun olmustuk
Hımm canım benim ayin 5 sinde oldu adet Kasım in senin yaklaştı o zaman adet günün inşallah olmazsın tatlimadetlerde aynı bıttı dımı hanımlar 30 ekımde oldum ben
Canim ya benim bu ay akintim cok olmadi agrim oldu anlamadim pek normalde hemen anlarim yumurtanin catladigini uzman olmustum :) dusunmemeye calisiyorum bu aralar birazda yogunum dershane falan kpss hazirliklari yine de aklimin bir kosesinde duruyor :) evt eda senle ayni gun aysen de 1 hafta sonrasinda oldu bakalim ins hepimiz guzel haberler veririz bu forumdaki herkes icin cuma aksami hurmetine kalpten dua ediyorumvenus aysen yumurtalar ne alemde takıp ettınz mı catladı mı asagı yukarı catlayıp catlamadıgını akıntımızdan anlıyoruz benım 14de catladı bakalım ne olacak ıns dollenmıstır ya gerctende de umutluyum ben bızden bırı hamıs kalırsaaa daha da artacak umudum dırek ucumzde aynı zmaanda olduk hatta venus senle aynı gun olmustuk
Kızlar histeroskopi olduktan sonra ilaçlar bitince ara dedi Mustafa bey randevu için sana ne yapacağını söyleyecekler dedi siz histeroskopiden sonra ilaçlar bitince kaç gün sonra kontrole gittiniz ?
Canim ilaclar bitince ara ama ilaclar bitince ben 2 gun icinde adet oldum genellikle oyle oluyormus. adetli sekilde kontrole almiyorlar hatta ben randevumu almistim ama adet olunca aradim iptal ettiler ve adet bitimine tekrar randevu verdiler.Kızlar histeroskopi olduktan sonra ilaçlar bitince ara dedi Mustafa bey randevu için sana ne yapacağını söyleyecekler dedi siz histeroskopiden sonra ilaçlar bitince kaç gün sonra kontrole gittiniz ?
Venüs eda adet gununuz ne zaman yaklaştı mii merak ediyorum bu ay umutluyum ya saha okulda da bi arkadas rüyamda seni gordum seni evde beşik emzik vardı bi de erkek bebek elbisesi gördüm falan dedi ne bilim mutlu oldum hayr olsunnnnCanim ilaclar bitince ara ama ilaclar bitince ben 2 gun icinde adet oldum genellikle oyle oluyormus. adetli sekilde kontrole almiyorlar hatta ben randevumu almistim ama adet olunca aradim iptal ettiler ve adet bitimine tekrar randevu verdiler.
Benim daha var canim 1 kasimda olmistum adet. Senin ne zaman adetin? Ay benim arkadasimda gormus beni ruyasinda gelinlik giymisim msj atti bisey mi var diye :)Venüs eda adet gununuz ne zaman yaklaştı mii merak ediyorum bu ay umutluyum ya saha okulda da bi arkadas rüyamda seni gordum seni evde beşik emzik vardı bi de erkek bebek elbisesi gördüm falan dedi ne bilim mutlu oldum hayr olsunnnn
Ay hadi inşallah canim yaa benim ayin 2 si gibu olmam lazım bakalım canım olmayiz insallajBenim daha var canim 1 kasimda olmistum adet. Senin ne zaman adetin? Ay benim arkadasimda gormus beni ruyasinda gelinlik giymisim msj atti bisey mi var diye :)
Canim ilaclar bitince ara ama ilaclar bitince ben 2 gun icinde adet oldum genellikle oyle oluyormus. adetli sekilde kontrole almiyorlar hatta ben randevumu almistim ama adet olunca aradim iptal ettiler ve adet bitimine tekrar randevu verdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?