Evet bende pıhtılaşma problemi var ama rahim darlığı en büyük etken sperm tüpten yumurtaya geçemiyo yerleşemiyo büyüyemiyo sonra düşüyo 3. düşemedi dış gebelik oldu.Peki mervecim kimyasalları nasıl açıkladı neden olmuş olabilir dedi? Pıhtılaşma falan var mıydı sende?
hadi inşaallh ya çok sevindim senin adına ne güzel büyük ihtimal yumurtan pazar günü çatlar çok güzel büyümüş çünki.inşallh hep umutluyuz.ama normal ama tüpbebek inşaallh.bende pazartesi görüşecegim.buarada anneannem tarafından memleletliyiz samsun çarşamba ;-)Kızlar merhaba
Benim yarın olan kontrolümü bugün akşam arayıp bir sonraki cumaya ertelemek istediler ben samsundan geldim istanbula uçaktan yeni indim baktım aramışlar dedim imkansız ben samsundan geldim pazartesi geri döneceğim neyse o zaman bu akşam gelin dediler apar topar zor bela gittim çok sıra vardı bekledim bayağı neyse ki görüştüm. Velhasıl görüşmemi anlatayım gidişim olaylı oldu ama :)
Öncelikle Mustafa bey rahimin düzeldiğini genişlediğini söyledi ve bana da gösterdi zaten ben anladım dedim nasıl anladın dedi dedim çok acı ve ağrı olurdu artık yok dedim. Bazı durumlarda böyle olur dedi ama düzeldi çok şükür. Ama yaraların tam iyileşmemiş dedi akıntın ve kanaman olabilir dedi yani kızlar dikkat etmek lazım ağır işler yapmayalım ve üşütmeyelim.
Yumurtama baktı yumurtan bir iki güne çatlar büyümüş dedi 16 cm e 18 cm olmuş :) tabi ben pazartesi döneceğim samsuna ve eşim benimle gelmedi inşallah ordayken çatlar:)
Bana en az 3 ay bekleyelim dedi bende pko olduğundan bir ilaç verdi bu ilacı kullanacağım bu süre boyunca.
İnşallah sevindirici haberlerini alacağız dedi inşallah Allahım :)
Sonra şu fsh olayını sordum bi arkadaşım için ve burada da soran vardı sanırım dedi ki fsh ı 1 in altında olanlar beyinde bir hormonla ilgiliymiş ve bunun tedavisi var dedi diğer durumlarla ilgili de bakmak lazım dedi kendiliğinden adet olup olmamaya göre değişiyo dedi.
Hatta geçen biri 2-3 ayda bi yumurtası olan biri hamile kalmış bu fsh ile ilgili bi sıkıntısı varmış onun da. Yani kızlar her durumda yine de bir görünmek lazım.
Başka birkaç soru sordum benim anlayacağım şekilde anlattı ve dediki bunlar kitapta yazmaz bunlar tecrübeyle öğrenilmiş şeyler dedi :)
Yani durum bu arkadaşlar inşallah hepimiz sevineceğiz az umut çok umut ama hep umutluyuz Rabbim tez zamanda sevindirsin inşallah bizleri
hadi inşaallh ya çok sevindim senin adına ne güzel büyük ihtimal yumurtan pazar günü çatlar çok güzel büyümüş çünki.inşallh hep umutluyuz.ama normal ama tüpbebek inşaallh.bende pazartesi görüşecegim.buarada anneannem tarafından memleletliyiz samsun çarşamba ;-)
Pco olduğun için hangi ilacı verdi acabaKızlar merhaba
Benim yarın olan kontrolümü bugün akşam arayıp bir sonraki cumaya ertelemek istediler ben samsundan geldim istanbula uçaktan yeni indim baktım aramışlar dedim imkansız ben samsundan geldim pazartesi geri döneceğim neyse o zaman bu akşam gelin dediler apar topar zor bela gittim çok sıra vardı bekledim bayağı neyse ki görüştüm. Velhasıl görüşmemi anlatayım gidişim olaylı oldu ama :)
Öncelikle Mustafa bey rahimin düzeldiğini genişlediğini söyledi ve bana da gösterdi zaten ben anladım dedim nasıl anladın dedi dedim çok acı ve ağrı olurdu artık yok dedim. Bazı durumlarda böyle olur dedi ama düzeldi çok şükür. Ama yaraların tam iyileşmemiş dedi akıntın ve kanaman olabilir dedi yani kızlar dikkat etmek lazım ağır işler yapmayalım ve üşütmeyelim.
Yumurtama baktı yumurtan bir iki güne çatlar büyümüş dedi 16 cm e 18 cm olmuş :) tabi ben pazartesi döneceğim samsuna ve eşim benimle gelmedi inşallah ordayken çatlar:)
Bana en az 3 ay bekleyelim dedi bende pko olduğundan bir ilaç verdi bu ilacı kullanacağım bu süre boyunca.
Sonra şu fsh olayını sordum bi arkadaşım için ve burada da soran vardı sanırım dedi ki fsh ı 1 in altında olanlar beyinde bir hormonla ilgiliymiş ve bunun tedavisi var dedi diğer durumlarla ilgili de bakmak lazım dedi kendiliğinden adet olup olmamaya göre değişiyo dedi.
Hatta geçen biri 2-3 ayda bi yumurtası olan biri hamile kalmış bu fsh ile ilgili bi sıkıntısı varmış onun da. Yani kızlar her durumda yine de bir görünmek lazım.
Başka birkaç soru sordum benim anlayacağım şekilde anlattı ve dediki bunlar kitapta yazmaz bunlar tecrübeyle öğrenilmiş şeyler dedi :)
Yani durum bu arkadaşlar inşallah hepimiz sevineceğiz az umut çok umut ama hep umutluyuz Rabbim tez zamanda sevindirsin inşallah bizleri
Canim evet ya pco icin ne onerdi acaba bende de pco varda merak ettim klomen mi verdiKızlar merhaba
İnşallh bakalım ya inşallh .ne hüzel ben bilmem samsunu ama anbeannem ve dedem sürekli giderler akraba çok orada :)canım senın pko ya yakınlık mı varEvet canım çok tşk ederim inşallah hepimiz tez zamanda seviniriz. Ben de çarşamba canım :)
Ha canım bende kullanıyorum bahadır bu hafta kaçırdım hep ama unuttum kaç gündür içmiyorum..Pco olduğundan dolayı lh hormonu yüksek ve insülin direnci oluştuğundan glucophage verdi 3-4 ay denicez dedi
Samsunlu bir arkadaş bende samsun :) ama istanbula yaşıyorum sen ne zaman histeroskopi olmustun ki canım genişletme ise yara bere nasıl oluyor korktumKızlar merhaba
Bende samsun çarşamba :) salipazarihadi inşaallh ya çok sevindim senin adına ne güzel büyük ihtimal yumurtan pazar günü çatlar çok güzel büyümüş çünki.inşallh hep umutluyuz.ama normal ama tüpbebek inşaallh.bende pazartesi görüşecegim.buarada anneannem tarafından memleletliyiz samsun çarşamba ;-)
İnşallh bakalım ya inşallh .ne hüzel ben bilmem samsunu ama anbeannem ve dedem sürekli giderler akraba çok orada :)canım senın pko ya yakınlık mı var
Ha canım bende kullanıyorum bahadır bu hafta kaçırdım hep ama unuttum kaç gündür içmiyorum..
Samsunlu bir arkadaş bende samsun :) ama istanbula yaşıyorum sen ne zaman histeroskopi olmustun ki canım genişletme ise yara bere nasıl oluyor korktum
Bende samsun çarşamba :) salipazari
Canım ben bunu 1 senedir içiyorumDüzenli iç arkadaşım bu hormonlar önemli ya
Evet canim ama istanbula yaşıyorum aslen oraliym her sene gelirim yazları ailem orda kalıyor :) ben daha öncede histeroskopi oldum tip fakultesi nde uyandirimda hastaneyi kaldırdım nerdeyse agri dan polip alınmıştı yine aynı ağrıyı yaşamaktan korkuyorum sadece cuma günü olucam kismetseYaa biz çok yakınız :) aynı dr u nasıl da bulmuşuz
Benim adet de hiç şaşmaz 28günde bi olurum bsnada pkoya yakınlık var demişti hatta tüpbebek yapsan çok yumurtan olur demişti zaten olmuş da dedi.Evet canım pko olayını detaylı sordum zaten dedim ki pkonun da dereceleri varmış benimki dirençli mi dedim Mustafa bey de dirençli olup olmadığını adet olma sürene göre anlayabilirsin dedi benim adetlerim 40 günde 45 hünde bir olduğundan bazen de ayda bir olduğundan seninki yatkınlık var pkoya dedi ama adet 5 ayda 6 ayda 1 senede olursa pkoda dirençli pko olur dedi yani kötü değil dedi
Benim adet de hiç şaşmaz 28günde bi olurum bsnada pkoya yakınlık var demişti hatta tüpbebek yapsan çok yumurtan olur demişti zaten olmuş da dedi.
Evet canim ama istanbula yaşıyorum aslen oraliym her sene gelirim yazları ailem orda kalıyor :) ben daha öncede histeroskopi oldum tip fakultesi nde uyandirimda hastaneyi kaldırdım nerdeyse agri dan polip alınmıştı yine aynı ağrıyı yaşamaktan korkuyorum sadece cuma günü olucam kismetse
Canım ben bunu 1 senedir içiyorumo kadar uzun süre olunca bıkkınlık geldi artık bir de tatilde idim bu hafta ilaç içtikçe aklına geliyor insanın zaten tüp bebek merkezi ile de görüştüm tüp dediler... Moral bozukluğu falan...Sonrasında bende içmedim azıcık bunları kafamdan çıkarıp rahatlamak adına.
Bir de bu hormon değil canım şeker ilacı. Pcoya nedenin insülin direnci oluşu tahmininden dolayı veriliyor ama aslında insulin direnci var mı bende onun tahlilini falan yapmadan başlamıştık.
Marta tüpe geçicez zaten canım biz büyük ihtimalle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?