- 5 Eylül 2015
- 264
- 128
- 18
- 34
Seni bilgilendirmediler mi ki canim fiyat konusundaNe diyorsun çok feci fazla aman Allahım ben ne yapacağım. Hem tedavi ücreti hem bu mümkün değil ikisini birlikte yaptıramam
evet fiyat bu canim...sen hic duymamismiydin..Ne diyorsun çok feci fazla aman Allahım ben ne yapacağım. Hem tedavi ücreti hem bu mümkün değil ikisini birlikte yaptıramam
Bugün mu canim randevu söylemiştin ama unuttummmkızlar bende cok heyecanlıyım hıstereskopı sonrası ılk randevu ya bakalım neler soleyecek benım adetımde dha yenı bıttı bakalım ne dıycek ama ılk defa bole adet oldum dolu dolu dokuz gun ya mutıs geldı benden hemde
Çok geçmiş olsun. Histereskopi sonrası ne zamana ilk randevu veriliyor?kızlar bende cok heyecanlıyım hıstereskopı sonrası ılk randevu ya bakalım neler soleyecek benım adetımde dha yenı bıttı bakalım ne dıycek ama ılk defa bole adet oldum dolu dolu dokuz gun ya mutıs geldı benden hemde
Çok geçmiş olsun. Histereskopi sonrası ne zamana ilk randevu veriliyor?
Orada yeni tedavi olan yani histeroskopiki olan arkadaşım benden sadece muayene ücreti kadar rakam aldılar dedi.evet fiyat bu canim...sen hic duymamismiydin..
Ben tedavi ile uğraşırken yanımda ki iş arkadaşım idrar testini gözüme sokmuştu hamileyim diye. Yapacak bişey yok onunla bebeğine anı defteri süsledik, ultrason fotoğraflarını deftere yapıştırdık, bebeği için internetten alış veriş yaptık ve üstelik çocuğumun olmadığını biliyordu. Onu geçtim iş yerinde beni çekemeyen kıskanan da biri idi. Çünkü herkes tarafından sevilen çalışkan aranan bir elemandım. Bırakta bari bu özelliği mi doya doya yaşayayım değil mi. Yok ama ben onun karnını severken izleyeyim ama o benim başarımı çekemesin. Ne kadar adaletsiz değil mi! Bunları büyük bir küçle atlattım. Gündeyim iş arkadaşlarım ile o sırada bu arkadaşım doğurmuştu başka bir arkadaş hamile o sırada o arkadaş ev sahibi olan arkadaşımın elimden tutarak süpriz zeynep hamile. Biri kucağında bebeğini sallar, biri hamile ve bir hamile haberi daha ve hepsi beni biliyorlar. Seni çok iyi anlıyorum ama gerçekten yapacak birşey yok. Allah görüyor ve biliyor ben ona güveniyorum ve güçlü olmak zorundayım, zorundayızkızlar merhaba, bugun biraz dertleşmek istiyorum sizlerle. beni en iyi sizler anlarsınız. nasıl anlatsam bilemiyorum. şimdi bizler gibi arkadaşlarımızın tedaviler operasyonlar sonrasında bir şekilde hamile kaldıklarını duyunca sanki kendim hamile kalmış gibi içten seviniyorum. ama nedense aynı sevinci arkadaşlarım için yaşayamıyorum. 1-2-3 denemde hamile kalan arkadaşlarım var (doğal yollarla) birde saklıyorlar.. saklamaları daha da bir zoruma gidiyor. neden ki nazarımın değeceğini falan mı düşünüyorlar da saklıyorlar diye düşünüyorum. içten içe kötü oluyorum. acaba ben kıskanıyormuyum diye kendimi sorguluyorum ama aslında kıskançlıkta değil burukluk benim ki. 2 senedir ilaç tedavisi+2 aşılama+2 tüp tedavisi+2 histeroskopi+bir gebelik ve kürtajbana göre az şeyler değil. maddi manevi yıpranıyor insan. bilmiyorum duygularımı ifade edebiliyor muyum içim aklım çok karışık. birde çevremdeki insanların bebekleriyle yaşadıkları anları anlatmaları foto paylaşmaları beni çok rahatsız etmeye başladı. eskiden hiç bu kadar etkilenmiyordum. mesela şuanda ben bunları yazarken arkadaş gelip bebeğinin sabah yaptıklarını anlatıyor. dinlemiyorum duymak istemiyorum. ay ağlıcam sinirimden. çalışıyorum bu arada iş yerindeyim. hemen akşam olsada evime gitsem diyorum. tahammülüm yok. bazen hiç aklıma gelmiyor ama bazen öyle bir an deliyor ki etkisinden kurtulmam epey zamanımı alıyor
Daha hiç gitmedim görüşmeye bende telefonda sormadım canımSeni bilgilendirmediler mi ki canim fiyat konusunda
Ben tedavi ile uğraşırken yanımda ki iş arkadaşım idrar testini gözüme sokmuştu hamileyim diye. Yapacak bişey yok onunla bebeğine anı defteri süsledik, ultrason fotoğraflarını deftere yapıştırdık, bebeği için internetten alış veriş yaptık ve üstelik çocuğumun olmadığını biliyordu. Onu geçtim iş yerinde beni çekemeyen kıskanan da biri idi. Çünkü herkes tarafından sevilen çalışkan aranan bir elemandım. Bırakta bari bu özelliği mi doya doya yaşayayım değil mi. Yok ama ben onun karnını severken izleyeyim ama o benim başarımı çekemesin. Ne kadar adaletsiz değil mi! Bunları büyük bir küçle atlattım. Gündeyim iş arkadaşlarım ile o sırada bu arkadaşım doğurmuştu başka bir arkadaş hamile o sırada o arkadaş ev sahibi olan arkadaşımın elimden tutarak süpriz zeynep hamile. Biri kucağında bebeğini sallar, biri hamile ve bir hamile haberi daha ve hepsi beni biliyorlar. Seni çok iyi anlıyorum ama gerçekten yapacak birşey yok. Allah görüyor ve biliyor ben ona güveniyorum ve güçlü olmak zorundayım, zorundayız
Canim cevrende sana eger bunu nispet olarak yapan insanlar var ise tabiiki haklisin daha anlayisli olmalari gerekir ve bence onlarla mesafeni korumalisin. Diger yandan hamileligin saklanmasi cok kirici acaba nazar icin mi yoksa sen etkilenirsin uzulursun diye mi sakliyorlar bunu bilmek gerek. Kisinin niyetini bilmek cok onemli canim mesela benim bi arkadasimla ayni zamanda evlendik istedigi zaman onun hemen cocugu oldu bana dert yanardi cok zor cocuk isi gecesi gunduzu ilgilenmesi vs diye dert yanardi ama ben onun sirf ben uzulmeyeyim diye bu acidan bakip teselli bulayim diye soyledigini bilirdim o yuzden ona hic kirilmadim..kızlar merhaba, bugun biraz dertleşmek istiyorum sizlerle. beni en iyi sizler anlarsınız. nasıl anlatsam bilemiyorum. şimdi bizler gibi arkadaşlarımızın tedaviler operasyonlar sonrasında bir şekilde hamile kaldıklarını duyunca sanki kendim hamile kalmış gibi içten seviniyorum. ama nedense aynı sevinci arkadaşlarım için yaşayamıyorum. 1-2-3 denemde hamile kalan arkadaşlarım var (doğal yollarla) birde saklıyorlar.. saklamaları daha da bir zoruma gidiyor. neden ki nazarımın değeceğini falan mı düşünüyorlar da saklıyorlar diye düşünüyorum. içten içe kötü oluyorum. acaba ben kıskanıyormuyum diye kendimi sorguluyorum ama aslında kıskançlıkta değil burukluk benim ki. 2 senedir ilaç tedavisi+2 aşılama+2 tüp tedavisi+2 histeroskopi+bir gebelik ve kürtajbana göre az şeyler değil. maddi manevi yıpranıyor insan. bilmiyorum duygularımı ifade edebiliyor muyum içim aklım çok karışık. birde çevremdeki insanların bebekleriyle yaşadıkları anları anlatmaları foto paylaşmaları beni çok rahatsız etmeye başladı. eskiden hiç bu kadar etkilenmiyordum. mesela şuanda ben bunları yazarken arkadaş gelip bebeğinin sabah yaptıklarını anlatıyor. dinlemiyorum duymak istemiyorum. ay ağlıcam sinirimden. çalışıyorum bu arada iş yerindeyim. hemen akşam olsada evime gitsem diyorum. tahammülüm yok. bazen hiç aklıma gelmiyor ama bazen öyle bir an deliyor ki etkisinden kurtulmam epey zamanımı alıyor
Evet haklısı cnm.diğer ihtimalide düşündüm ama yinede kırıcı oluyor. Herşeyin en iyisini Allah bilir. Bizlerede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inş. Bazen böyle duygu yüklü oluyorum ama neyseki uzun sürmüyor.Canim cevrende sana eger bunu nispet olarak yapan insanlar var ise tabiiki haklisin daha anlayisli olmalari gerekir ve bence onlarla mesafeni korumalisin. Diger yandan hamileligin saklanmasi cok kirici acaba nazar icin mi yoksa sen etkilenirsin uzulursun diye mi sakliyorlar bunu bilmek gerek. Kisinin niyetini bilmek cok onemli canim mesela benim bi arkadasimla ayni zamanda evlendik istedigi zaman onun hemen cocugu oldu bana dert yanardi cok zor cocuk isi gecesi gunduzu ilgilenmesi vs diye dert yanardi ama ben onun sirf ben uzulmeyeyim diye bu acidan bakip teselli bulayim diye soyledigini bilirdim o yuzden ona hic kirilmadim..
Amin canim Allah nasip etsin tez zamanda hayirli evlatlar hepimize.. inan duygu gecisleri duygusallik hepimize oluyor neyseki uzun surmuyor.. Rabbim yardimcimiz olsun..Evet haklısı cnm.diğer ihtimalide düşündüm ama yinede kırıcı oluyor. Herşeyin en iyisini Allah bilir. Bizlerede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inş. Bazen böyle duygu yüklü oluyorum ama neyseki uzun sürmüyor.
Şimdi benim anlamadığım bu dünya imtihan yeri herkes bir sınavda.. Bizim şu dönemdeki sınavımız bu.. Biz bu dönemimizde bu sınavla imtihan oluyorken o hamile olan yada istediği zamanda hamile kalıp çocuk sahibi olan arkadaşlarımız da başka bir sınavda.. Bunu biliyor ve bundan eminim.. Çünkü Allah Adil dir.. Bundan da eminim.. Hal böyleyken kimsenin kimseye aslında bir üstünlüğü yokken , artniyetle kendilerince bebek sahibi olamayan arkadaşına akrabasına hava atmaya çalışan küçük beyinli insanların gözden kaçırdığı şey şu: arkadaşım sen istediğin zamanda hamile kalmış olabilirsin ama senin eşin sana benim eşimin bana verdiği değeri vermiyordur mesela bundan muzdarip olabilirsin veya ben senin hayalini kurduğun bir işte çalışıyod olabilirim veya ben insanlar tarafından sevilen veya ailem tatagımdan el üstünde tutulan biri olabilirim vs. Bu örnekleri çoğaltabiliriz değil mi? Sen benim gibi bebek sahibi olamayan biri değilsin evet ama beni de sınavımla başbaşa bırakın ki ben sınavımda başarılı olayım. Zaten eğer ki ben senin gibi istediğim zamanda çocuksahibi olamamışsam bu demektir ki bu derdi sen çekemezsin ben çekebilirim demekki ben senden daha güçlüyüm çünkü Allah hiçbir kuluna çekemeyeceği dert vermezmiş öyle değil mi ? Demekki bunu ben göğüsleyebilirim sen değil. Demekki Allah sınamak için beni seçmiş seni değil. Çünkü Allah sevdiği kulunu sınarmış. Derdimi seviyorum derdi verenden ötürü. Bi rahat bıraksalar da sınavımızı verebilsek. Bu insanlar yüzünden isyan gafletine düşmekten korkuyorum. Güya yanımdalar güya destek oluyorlar hikaye. İçten sevinenler oh olsun diyenler bile vardır eminim. Kimse olmasın Allah var. Allah kuluna dert verip kulum benden sıkıntı anında vazgeçecek mi diye sınava sokuyor. Ama yok Allah ım deyip bağıra bağıra BEN SENDEN VAZGEÇMEM diyorum acaba hamile miyimdir diye beklerken regl olmayı ; regl olduğumda ilk aklıma gelen cümle bu BEN SENDEN VAZGEÇMEM! İlk sıraya Allah ı koymazsak hem imanımızı hem ilk sıraya koyduklarımızı kaybedermişiz. İnsan zamanla derdiyle bir oluyor.. Sabrı öğreniyor en başta. Elinde sonsuz imkanın varken Allah kısmet etmedikten sonra elden hiçbir şey gelmediğini öğreniyorsun. Kısmet deyip hayırlısı deyip susmayı öğreniyor insan.. İnsanların içinde boğazı düğümlenip gözyaşlarını içine akıtmayı öğreniyor. Daha neler neler işte aynı derdi paylaşan derttaşlarım siz de biliyorsunuz zaten bunları.. Ama insan işte umutsuz yaşayamıyor bazen o umudu çok az bazen de çok hissediyoruz.. Dert sahibi olmak zor evlatla sınanmak daha bir zor ama insanlıktan nasibini almamış yontulmamış inceruhlu olmayan insanla uğraşmak hepsinden zor be arkadaş..
Sen kacta gittin cnm göremedim seni. Kac ay bekleme süresi verdi hocakızlar rahım duzelmıs benım cok sukur doktor ıns bı kac aya kadar hayırlı haberlrını gonder bana dedı ya ınss kızlar bakalım ne olacak -heycanlı bekleyısler yumurtam da buyumus bı ıkı gune catlar dedı bakalım hayırlısı
Şimdi benim anlamadığım bu dünya imtihan yeri herkes bir sınavda.. Bizim şu dönemdeki sınavımız bu.. Biz bu dönemimizde bu sınavla imtihan oluyorken o hamile olan yada istediği zamanda hamile kalıp çocuk sahibi olan arkadaşlarımız da başka bir sınavda.. Bunu biliyor ve bundan eminim.. Çünkü Allah Adil dir.. Bundan da eminim.. Hal böyleyken kimsenin kimseye aslında bir üstünlüğü yokken , artniyetle kendilerince bebek sahibi olamayan arkadaşına akrabasına hava atmaya çalışan küçük beyinli insanların gözden kaçırdığı şey şu: arkadaşım sen istediğin zamanda hamile kalmış olabilirsin ama senin eşin sana benim eşimin bana verdiği değeri vermiyordur mesela bundan muzdarip olabilirsin veya ben senin hayalini kurduğun bir işte çalışıyod olabilirim veya ben insanlar tarafından sevilen veya ailem tatagımdan el üstünde tutulan biri olabilirim vs. Bu örnekleri çoğaltabiliriz değil mi? Sen benim gibi bebek sahibi olamayan biri değilsin evet ama beni de sınavımla başbaşa bırakın ki ben sınavımda başarılı olayım. Zaten eğer ki ben senin gibi istediğim zamanda çocuksahibi olamamışsam bu demektir ki bu derdi sen çekemezsin ben çekebilirim demekki ben senden daha güçlüyüm çünkü Allah hiçbir kuluna çekemeyeceği dert vermezmiş öyle değil mi ? Demekki bunu ben göğüsleyebilirim sen değil. Demekki Allah sınamak için beni seçmiş seni değil. Çünkü Allah sevdiği kulunu sınarmış. Derdimi seviyorum derdi verenden ötürü. Bi rahat bıraksalar da sınavımızı verebilsek. Bu insanlar yüzünden isyan gafletine düşmekten korkuyorum. Güya yanımdalar güya destek oluyorlar hikaye. İçten sevinenler oh olsun diyenler bile vardır eminim. Kimse olmasın Allah var. Allah kuluna dert verip kulum benden sıkıntı anında vazgeçecek mi diye sınava sokuyor. Ama yok Allah ım deyip bağıra bağıra BEN SENDEN VAZGEÇMEM diyorum acaba hamile miyimdir diye beklerken regl olmayı ; regl olduğumda ilk aklıma gelen cümle bu BEN SENDEN VAZGEÇMEM! İlk sıraya Allah ı koymazsak hem imanımızı hem ilk sıraya koyduklarımızı kaybedermişiz. İnsan zamanla derdiyle bir oluyor.. Sabrı öğreniyor en başta. Elinde sonsuz imkanın varken Allah kısmet etmedikten sonra elden hiçbir şey gelmediğini öğreniyorsun. Kısmet deyip hayırlısı deyip susmayı öğreniyor insan.. İnsanların içinde boğazı düğümlenip gözyaşlarını içine akıtmayı öğreniyor. Daha neler neler işte aynı derdi paylaşan derttaşlarım siz de biliyorsunuz zaten bunları.. Ama insan işte umutsuz yaşayamıyor bazen o umudu çok az bazen de çok hissediyoruz.. Dert sahibi olmak zor evlatla sınanmak daha bir zor ama insanlıktan nasibini almamış yontulmamış inceruhlu olmayan insanla uğraşmak hepsinden zor be arkadaş..
CNM BEN SAAT 8,30 DA KONTROL OLDUM TAM SEN KACTA GITTIN KI BANA TUPU HIC ONERMEDI ESINDEDE SENDEDE SIKINTI YOK UC DORT AYA INS BANA HABER VERECEKSIN DEDI YA INSS HOCAM DEDIM OLE YANI SNAA NE DEDISen kacta gittin cnm göremedim seni. Kac ay bekleme süresi verdi hoca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?