Evet terör suçlusu oldukları için diğer tutuklulardan farklı haklara sahiplerGercekten mi?
Ben avukatım,normal koşullarda davanın görüldüğü şehirin Adliyesinden öğrenebilirsiniz,İnfaz Savcılığında bilgileri vardır ama iki problem var; aynı şehirde değilseniz ilk problem genelde telefonda bu tür bilgileri vermezler,diyelim ki aynı şehirdesiniz ve gidip bizzat sordunuz; akrabalık bağı olmadığı için bilgi vermek istemeyebilirler.Dolayısıyla kalemdeki memurların tamamen inisiyatifine bağlı bu ama kişisel kanaatim,bu bilgiye Adliye kanalıyla ulaşmanız çok zor.Öğrenebilirseniz yakınlarından bilgi almanız en kolay yol...Selam arkadaslar
Uzun zamandir haber alamadigim bir arkadasim vardi. Bir zamanlar dostumdu.
Tam darbe girisiminden sonra haber alamayinca supheleniyordum ki, bugun ismi i aratinca gordum haber sitesinde. Cezaevindeymis, esi de beraber. Uzun bir hukum almislar. Kucuk cocuklari vardi.
Cok uzuldum gercekten.
Bu arkadasin hangi cezaevinde yattigini nasil bulabilirim? Mektup yazmak istiyorum.
Ailesiyle vs hicbir iletisim imkanim yok.
Hangi sehirde mahkemesinin oldugunu biliyorum sadece.
Bi bilgisi olan varsa yazabilir mi lutfen?
Peki feto tutuklularina sadece 1. Derece yakinlarin mektup yazabilecegi dogru muBen avukatım,normal koşullarda davanın görüldüğü şehirin Adliyesinden öğrenebilirsiniz,İnfaz Savcılığında bilgileri vardır ama iki problem var; aynı şehirde değilseniz ilk problem genelde telefonda bu tür bilgileri vermezler,diyelim ki aynı şehirdesiniz ve gidip bizzat sordunuz; akrabalık bağı olmadığı için bilgi vermek istemeyebilirler.Dolayısıyla kalemdeki memurların tamamen inisiyatifine bağlı bu ama kişisel kanaatim,bu bilgiye Adliye kanalıyla ulaşmanız çok zor.Öğrenebilirseniz yakınlarından bilgi almanız en kolay yol...
Öyle bir kısıtlama hiç duymadım ama FETÖ örgütü suçlularına ayrı bir uygulama yapabilirler.Normalde tanımadığınız kişilere bile yazabiliyorsunuz,cezaevlerinde okuma ekipleri önce denetimden geçiriyor ve sonra teslim ediyorlar.Ama siz kendiniz de kamu görevlisi falansanız çok önermem mektup yazmanızı,ben Resmî bir Kurumda Kamu avukatıyım,burada bir arkadaşımız, FETÖ şüphelisi tesadüfen kendisinin yanındayken göz altına alındı diye 1 hafta sonra o da gözaltına alındı,serbest bırakıldı ama biraz sıkıntı yaşadı.Bu tür şeylerin istihbari bilgilere işlendiğini düşünüyorum ama karar sizin tabi...Peki feto tutuklularina sadece 1. Derece yakinlarin mektup yazabilecegi dogru mu
Adliyeden bilgi vermezler ama yine de mahkeme kalemini arayıp şansınızı deniyebilirsiniz yada mahkemenin bağlı olduğu cezaevini bulup orayı arayabilirsiniz oradan bilgi verirler cezaevini arayıp isim soyisim verdiğinizde hangi koğuşta yattığını öğrenebilirsinizSelam arkadaslar
Tam darbe girisiminden sonra haber alamayinca supheleniyordum ki, bugun ismi i aratinca gordum haber sitesinde. Cezaevindeymis, esi de beraber. Uzun bir hukum almislar. Kucuk cocuklari vardi.
Cok uzuldum gercekten.
Bu arkadasin hangi cezaevinde yattigini nasil bulabilirim? Mektup yazmak istiyorum.
Malesef msn zamanlarinda ablasi ve dayisi ekliydi ama ablasinin ismini dayisinin da soyadini unuttumSosyal medyada ortak arkadasınız varsa ordan baksanız.
Bence fetöden dolayı içeridelerse mektup çok iyi bir fikir değil...Selam arkadaslar
Cok uzuldum gercekten.
Neden asker vs degillerdi sonuctaBence fetöden dolayı içeridelerse mektup çok iyi bir fikir değil...
İlla asker olması gerekmez uzun bir hüküm aldıysalar işin içinde bir iş vardır sadece memurlar fetöden tutuklanmadı esnaf işçi her kesimden insanlar vardı.Neden asker vs degillerdi sonucta
Evet ilginçpek anlamadım, hakkında çok da bir şey bilmediğiniz biri nasıl dostunuz?
kaç yıldır görüşmüyorsunuz her şeyini unutacak kadar?
düşünüyorum da, bırakın dostum dediğim insanı, iş arkadaşlarım hakkında bile sizin bildiklerinizden fazlasını biliyorum.
Ben de sizin gibi hiç anlam veremedimpek anlamadım, hakkında çok da bir şey bilmediğiniz biri nasıl dostunuz?
kaç yıldır görüşmüyorsunuz her şeyini unutacak kadar?
düşünüyorum da, bırakın dostum dediğim insanı, iş arkadaşlarım hakkında bile sizin bildiklerinizden fazlasını biliyorum.
Adini soyadini dogum tarihini biliyorum zaten. Arkadasim ayni mahallede dogup buyudugum biri olsa ailesinin adini bileyim.Evet ilginçGeçen aylarda, ilkokuldayken taşınıp giden arkadaşıma 30 yıl sonra rastladım ve tanıyarak arkasından adı soyadıyla seslendim.
Dostum deyip endişelenecek kadar alakası olan biri için çok az bu bilgiler.
Gorusmeme sebebimiz zaten tutuklanmasiymis. Yurtdisindayim haliyle telde gorusuyorduk sadece.Ben de sizin gibi hiç anlam veremedim
bu duruma.
Bunca yıl görüşmediğim insan,
zaten benim için önemli değildir.
Üstelik eşiyle birlikte uzun bir mahkumiyet aldıklarına göre bu arkadaş kuvvetle muhtemel ki malum örgütün üyesi.
Bu görüşme veya mektupla ulaşma isteği,
bu iki durum gözönüne alındığında,
hiç anlamlı değil bana göre.
Evet siz yurtdışındaydınız,eski nickinizden hatırladım.Adini soyadini dogum tarihini biliyorum zaten. Arkadasim ayni mahallede dogup buyudugum biri olsa ailesinin adini bileyim.
Siz uni arkadaslarinizin anne baba adini biliyor musunuz?
Gorusmeme sebebimiz zaten tutuklanmasiymis. Yurtdisindayim haliyle telde gorusuyorduk sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?