Icerde olan ben olsam arkadasim da bana ulasmaya calisirdiEvet siz yurtdışındaydınız,eski nickinizden hatırladım.
Doğal olarak merak ediyorsunuz,fakat bu konu çok çetrefilli,umarım başınız ağrımadan bir haber alabilirsiniz.
Yuh yani arkadasim insanları boyle karaliyorlar iste.Bu nasıl bir paranoyaklıkBen de sizin gibi hiç anlam veremedim
bu duruma.
Bunca yıl görüşmediğim insan,
zaten benim için önemli değildir.
Üstelik eşiyle birlikte uzun bir mahkumiyet aldıklarına göre bu arkadaş kuvvetle muhtemel ki malum örgütün üyesi.
Bu görüşme veya mektupla ulaşma isteği,
bu iki durum gözönüne alındığında,
hiç anlamlı değil bana göre.
Keske elimden birsey gelse cok uzuldum duruma insallah en yakin zamanda bulursunuz InsallahSelam arkadaslar
Uzun zamandir haber alamadigim bir arkadasim vardi. Bir zamanlar dostumdu.
Tam darbe girisiminden sonra haber alamayinca supheleniyordum ki, bugun ismi i aratinca gordum haber sitesinde. Cezaevindeymis, esi de beraber. Uzun bir hukum almislar. Kucuk cocuklari vardi.
Cok uzuldum gercekten.
Bu arkadasin hangi cezaevinde yattigini nasil bulabilirim? Mektup yazmak istiyorum.
Ailesiyle vs hicbir iletisim imkanim yok.
Hangi sehirde mahkemesinin oldugunu biliyorum sadece.
Bi bilgisi olan varsa yazabilir mi lutfen?
Adini soyadini dogum tarihini biliyorum zaten. Arkadasim ayni mahallede dogup buyudugum biri olsa ailesinin adini bileyim.
Siz uni arkadaslarinizin anne baba adini biliyor musunuz?
Gorusmeme sebebimiz zaten tutuklanmasiymis. Yurtdisindayim haliyle telde gorusuyorduk sadece.
Iyi masallah size :)evet biliyorum.
üniversiteden bırakın dostum dediklerimi, normal arkadaşım olanların bile en azından onlara yeniden ulaşacak kadar haklarında bir şeyler biliyorum.
hatta 10 sene geçti mezun olalı, geçenlerde yaşadığı sehre gittiğim bir arkadaşımın ailesini de ziyaret ettim.
bir kaç yıl önce yine başka bir şehirde arkadaşımın babasının iş yerini hayal meyal hatırlıyorken buldum, sürpriz yaptım.
sizin kadar hakkında hiç bir şey bilmediğim bir dostum olmadı, o kadar bilmiyorsam da bu kadar endişelenmedim.
Hayır neden yargılıyorsunuz ki? Velev ki örgüt üyesi yurt dışına kaçmış, şu an bunu bilmediğimize göre yargılamak bize düşmez. Örgüt üyesi olsa bir kere kadınlar kulübünden mi arar arkadaşını, örgütün dışarıda olan üyeleri vardır bir şekilde ulaşır. Suçlu olsa buradan ifşa olacak kadar salak değildir kimse bence. Umarım dosya ulaşılabilecek bir şehirdedir. Bu bilgiyi ancak avukat bulabilir. Ama herkesle aynı fikirde olduğum nokta şu; yurt dışından mektup yazmanız başınıza iş açıp tutuklanmanıza varacak bir aonuca kadar ulaşabilir. Ben sizin yerinizde olsam bir avukat aracılığı ile önce kaldığı cezaevini bulur, sonra da avukat aracılığı ile mektubu ulaştırırdım. Bu saha sağlıklı. Ya da en kötü ihtimal mektup Türkiye’den, ailesi tarafından postaya verilir v.s.
sosyal medya hesaplarından takip ettikleri/takip edenlere mesaj atın.
eğer küçük şehirde ise o şehirde olan ve aynı soyadı taşıyan kişilerin sosyal medya hesaplarını bulmaya çalışın, onlara sorun.
bir de twitter da çok fazla davalar ile ilgili paylaşım yapıldı, orada da aratın.
Hayır neden yargılıyorsunuz ki? Velev ki örgüt üyesi yurt dışına kaçmış, şu an bunu bilmediğimize göre yargılamak bize düşmez. Örgüt üyesi olsa bir kere kadınlar kulübünden mi arar arkadaşını, örgütün dışarıda olan üyeleri vardır bir şekilde ulaşır. Suçlu olsa buradan ifşa olacak kadar salak değildir kimse bence. Umarım dosya ulaşılabilecek bir şehirdedir. Bu bilgiyi ancak avukat bulabilir. Ama herkesle aynı fikirde olduğum nokta şu; yurt dışından mektup yazmanız başınıza iş açıp tutuklanmanıza varacak bir aonuca kadar ulaşabilir. Ben sizin yerinizde olsam bir avukat aracılığı ile önce kaldığı cezaevini bulur, sonra da avukat aracılığı ile mektubu ulaştırırdım. Bu saha sağlıklı. Ya da en kötü ihtimal mektup Türkiye’den, ailesi tarafından postaya verilir v.s.
Butun hesaplari dondurulmus vaziyette. Soyadi ve yasadigi sehiri girdim ama tek tanidigim ablasi zaten bulamadim onu da.
Haberi yazan gazeteciye sordum o da bilmiyor.
Suclu da olsa bil fiil teror isine girmedigine emin oldugumdan mektup yazip halini hatrini sormak istiyorum.konu sahibine kimse bir şey demedi ki. iftira atılmış gibi savunmanıza gerek yok.
bu kadar uzun süreli ceza aldıysa arkadaşı için demekki suçlu dediler.
evet bunu da bilemeyiz, belki suçlu belki masum iftiraya uğradı vs
siz ya masumsa? diyebilirsiniz
ben de ya suçluysa? derim.
bize düşmeyen yargılamayı zaten mahkeme yapmış, tutuklamış.
doğru karar mıdır, herkesin adalete olan inancına göre tartışılır.
çalıştığı iş yeri? iş arkadaşları?
çalıştığı iş yerini biliyorsanız adresini bulup, instagramda konumdan seçip oradan paylaşım yapanlara yazabilirsiniz ulaşmak istediğinizi, irtibat numarası aradığınızı vs
ablasına kilitlenmeyin bu kadar. rastgele yazın küçük şehirde aynı soyadı taşıyan insanlar birbirlerini bilir eğer çok yaygın veya yıldırım, yılmaz gibi yaygın bir soyad değilse.
rastgele yazıp sorabilirsiniz ulaşmak istiyorsanız.
Calistigi is yeri zaman gazetesine bagli oldugundan kapandi bire bir tanidigim bi is arkadasi yok.
Cok yaygin aslinda ama rasgele bi kac kisiye yazacagim iyi fikir
Adini biliyorum ama sosyal medyada yok.elinizde gerçekten çok az bilgi var.
yaşadığı şehir, adı soyadı, doğum tarihi.
evli ise aynı aramaları eşi üzerinden de yapabilirsiniz, adını biliyorsanız.
Adini biliyorum ama sosyal medyada yok.
Bir kısım tespitiniz doğru ama “İçeride suçlulardan çok masumlar yatıyor” gibi bir sonuca varmak abesle iştigal olur.İllaki aralarında masumlar ve istisnalar vardır ama ne yazıkki bütün sistemlerde aksaklık olur,hukuk sistemi de dahil (Keşke olmasa) ama bu söylediğiniz oranlarda değildir ve asla da olamaz.Hiçbir somut delil ve şüphe olmadan,tamamen hayal mahsülü şeylerle kimse kimseyi yargılamaz,hüküm de vermez/veremez.Mutlaka temelinde bir takım emareler vardır her yargılamanın...Arkadaşınızı nasıl bulursunuz bilmiyorum ama sizi tebrik ederim
Şu zamanda suçlu suçsuz hepsi birbirine karıştı
İçerde suçlulardan çok masum insanlar yatıyor
Ve insanlar o kadar korkar oldu ki kendi kardeşini bile arayıp sormayanlar var
Uzun süreli hüküm aldı diye de kesin suçlu olduğu anlamına gelmiyor
O kadar komik iddianamelerle insanlar ceza alıyor ki işin içinde olmayan biri yok artık kesin başka bir şey vardır der ama yok maalesef
Hukuk sisteminde en büyük eksik sistemin kendisi olmuş durumda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?