- 29 Haziran 2019
- 2.066
- 1.794
- 133
- 34
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #16.421
Amin inşallah6 haftalıkken gelişimi durdu 10 haftada kürtaja aldılar nasip değilmiş Allah sağlıklılarını nasip etsin
Canım bunla alakalı bir test yapılmadı, biraz dinleneyim sonra bakarım artık, bir de tüpler tıkalı olursa da kimyasal olmasına nedeb olabilir mi bu durum? Bilginiz var mı?Yaaaa. Sen doktora gitmiş miydin. Sürekli kimyasal olmasının bi sebebi vardır mutlaka
Canim evet her cocuk bir değil. Benim de kucuk kiz yurumuyo daha. Konusmasi da sadece bitti gitti baba mama.
Eger baba mama falan diyosa hic korkma her cocugun gelisimi farkli. Tabi ki bi cocuk doktoruyla gorus ama bi sıkinti olacagini sanmiyorum. Seninle goz temasi kuruyosa bi sıkinti yoktur.
Sosyal olmak ya da olmamak içlerinde var canım bu arada. Ben ilk on ay tek baktım evde, burda kimsem de yok biliyosun. Yetmiyordu hep dışarısını istiyordu. 6 aylık olmadan haftada 3 oyun gruplarına götürmeye başladım daha o zamanlardan sosyaldi. Günde 3 kere dışarı çıkarmasam başka çocuk görmese bana hayatı zindan ederdi. Türkiyedeki pedagog 9.5 aylıkken gördüğünde demişti buna yuva şart yıva başlasın rahatlıcaksın diye. Fazla sosyal ve dili herşeyi, konuşmak ve el becerisi herşeyi. Yapısı böyle o sebeple hızlı gelişmesi normal oldu. Arkadaşlarıyla resmen konuşuyorlar baya 20 aylıktan beri, merhaba nasılsın hadi gel el ele tutuşalım hadi şunu yapalım fln şeklinde çok şirin böcükler yaaaMâşallah ya ne güzel ..valla böyle konuşan çocukları gördükçe imreniyorum ☹ söylediklerini denicem canım sağol ..
Oğlunla evde Türkçe konuşuyorsunuz dimi?
Bu çağlarda farklı dil öğrenmeleri de kolay oluyor. Seninki tabi sosyal ortamda bide bizde o yok malesef elimden gelen yerlere götürebiliyorum ama yeterli gelmiyor sanırım.Ablamın oğlu benimkinden 9,5 ay büyük o bile konuşamadı henüz sadece birkaç kelime söylüyor o kadar. Benimki geç doğdu, dişleri geç çıktı bi tek 13 aylıkken yürüdü o normal sanırımtek söylediği mama, dede arada baba o kadar şu televizyon olayını halledebilsem aslında öyle bağımlı değil devamlı izlemiyor ama onu açmazsam gerçekten çok zorlanıyorum işlerimi yapamıyorum çocukla uğraşmaktan yakamı bırakmıyor sıkılıyor onu da anlıyorum ama zor ya☹ gerçi dediğin gibi benimde bi tanıdığım var çocuğu çizgi film izlerken daha çabuk konuşmaya başlamış ordaki şeyleri taklit ederek falan... Benim oğlanın yaptığı en iyi şey dağıtmak dökmek bide peçeteleri lime lime parçalayıp atıyor eline tablet, telefon falan vermiyorum. susadığı zaman yanıma gelip mızlanıyo elimi tutup çekip beni mutfağa götürüyor ben önce bi duruyorum bekliyorumki söylemeye çalışsın ama yok sadece ağlıyor vereyim diye
Neyse inşallah başarılı olurum 2 yaşına 2,5 ay kaldı bakalım o güne kadar konuşurmu
Hcg hormonu bebek rahme yapışmadan ya da tüplere yapışmadan yükselmiyo diye biliyorum. Tüpe yapışınca da kimyasal değil dış gebelik oluşuyor ama, hatta daha fazla yükselme oluyor. Bence sende rahime tam tutunamıyor, kese oçyerleşemiyor burda sorun. 3 kez olunca artık buna bakılması gerek diye biliyorymCanım bunla alakalı bir test yapılmadı, biraz dinleneyim sonra bakarım artık, bir de tüpler tıkalı olursa da kimyasal olmasına nedeb olabilir mi bu durum? Bilginiz var mı?
Tıbbi olarak, kimyasal gebelik, hamileliğin asla gerçekleşmediği bir döngüye benzemektedir. Kimyasal gebelik anne adayının hatalarından kaynaklanmaz. Pek çok düşük yol, kromozomal kazalardan kaynaklandığından, bunları önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Bir veya iki kimyasal gebelikten geçmek tahripkâr olabilir, ancak bu alarm için bir sebep değildir. Arka arkaya üç kimyasal düşük varsa, doktorunuz sizi bir infertilite uzmanına göndermeden önce kendisine neden olan tıbbi problemleri gidermek için testler yapmak isteyebilir. Bir sağlık durumu kimyasal hamileliklerine katkıda bulunuyorsa, çoğu sağlıklı bir bebeği almaya devam edebilmek için tedavi edilebilir.Canım bunla alakalı bir test yapılmadı, biraz dinleneyim sonra bakarım artık, bir de tüpler tıkalı olursa da kimyasal olmasına nedeb olabilir mi bu durum? Bilginiz var mı?
Sağol kuzum yarın doktoru ararım artık, çok sağol ilgin içinHcg hormonu bebek rahme yapışmadan ya da tüplere yapışmadan yükselmiyo diye biliyorum. Tüpe yapışınca da kimyasal değil dış gebelik oluşuyor ama, hatta daha fazla yükselme oluyor. Bence sende rahime tam tutunamıyor, kese oçyerleşemiyor burda sorun. 3 kez olunca artık buna bakılması gerek diye biliyorym
Sağol canım benim, çok çok teşekkür ederimTıbbi olarak, kimyasal gebelik, hamileliğin asla gerçekleşmediği bir döngüye benzemektedir. Kimyasal gebelik anne adayının hatalarından kaynaklanmaz. Pek çok düşük yol, kromozomal kazalardan kaynaklandığından, bunları önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Bir veya iki kimyasal gebelikten geçmek tahripkâr olabilir, ancak bu alarm için bir sebep değildir. Arka arkaya üç kimyasal düşük varsa, doktorunuz sizi bir infertilite uzmanına göndermeden önce kendisine neden olan tıbbi problemleri gidermek için testler yapmak isteyebilir. Bir sağlık durumu kimyasal hamileliklerine katkıda bulunuyorsa, çoğu sağlıklı bir bebeği almaya devam edebilmek için tedavi edilebilir.
Kuzum bunu buldum senin durumu okuyunca insallah işinden yarar doktor kontrolüne gitmen şart görünüyor bir sıkıntı varsa insallah şifa bulursun
Biz aslında 3 yaşına gelsin öyle ikinciyi istiyoduk, bu 20 ay civarı -mami, ich möchte kardeş haben demeye başladıYa bu erkek çocukları gerçekten geç konuşuyolar çok var çevremde benimde
Ablamınkide 31 aylık o da konuşmuyor
Beklicez napalım ben anne dese şimdilik onada razıyım☹
Onu kesin yorgunken yapıyordur, sakın aynısını yapıp karşılık verme önünü alamazsın.Senin en küçük kızın kaç aylık şuan?
Evet mama dede nene baba diyor bazen
Ama anne demiyor sıpabazen sanki ağzından çıkıyor gibi ama tam olarak algılayamadım. Bide bazen benimle oynarken gülerek yüzüme vuruyor , hayır anneye vurulmaz diyorum sürekli hayır diyorum hala yapıyor o huyunu bırakır inşallah
Valla ben bilmiyorum ki bebeğim ya. Üzüldüm ama. Umarım bi sorun yokturCanım bunla alakalı bir test yapılmadı, biraz dinleneyim sonra bakarım artık, bir de tüpler tıkalı olursa da kimyasal olmasına nedeb olabilir mi bu durum? Bilginiz var mı?
19. Ayinda canim.Senin en küçük kızın kaç aylık şuan?
Evet mama dede nene baba diyor bazen
Ama anne demiyor sıpabazen sanki ağzından çıkıyor gibi ama tam olarak algılayamadım. Bide bazen benimle oynarken gülerek yüzüme vuruyor , hayır anneye vurulmaz diyorum sürekli hayır diyorum hala yapıyor o huyunu bırakır inşallah
Bzmki anne baba bak gel git öff :) kırdın al ver felan dıor ama cümle yok pedagog a da götürdüm normal dedi zihinsel bişi yok dedi ama hala konusmadı tam herkes nıye konusmuor dıor iyice deli olıyorumYa bu erkek çocukları gerçekten geç konuşuyolar çok var çevremde benimde
Ablamınkide 31 aylık o da konuşmuyor
Beklicez napalım ben anne dese şimdilik onada razıyım☹
Öf nası öyle diyorlar çoğu çocuk öyle ki zaten türkiyede, 2.5-3 yaş arasında konuşuyolar . Bi kişinin çocuguna da niye yürümüyo ki ya da niye konuşmuyo ki demedim. Bu hareketi çok terbiyesizce buluyorum.Bzmki anne baba bak gel git öff :) kırdın al ver felan dıor ama cümle yok pedagog a da götürdüm normal dedi zihinsel bişi yok dedi ama hala konusmadı tam herkes nıye konusmuor dıor iyice deli olıyorum
Herkes dıor eltim dahil kim görse hala mı konusmuyor bence hasta bence dilsiz sacma sacma seylerÖf nası öyle diyorlar çoğu çocuk öyle ki zaten türkiyede, 2.5-3 yaş arasında konuşuyolar . Bi kişinin çocuguna da niye yürümüyo ki ya da niye konuşmuyo ki demedim. Bu hareketi çok terbiyesizce buluyorum.
Dimi boşuna demiyorum işin zor diyeValla inşallah bi an önce gebe kalırım da hem bu yumurtlama ıslaklığı olmaz gebeyken, hem doğum sonrası da on ay kadar adet görmedim o zaman da yumurtlama olmadığından ıslaklık da olmadı yani. De hem o günlerde boşalmayadan hem de bu hayat temposuyla nası gebe kalıcam hiçbilyorum
Kendimi düşünim, hamile olduğum ay hiçbi hamilelik belirtim olmamıştı. Göğüs ağrım da olmamıştı yine çok gecikecek adetim sanmıştım. Ama sinirlilik hali o adet öncesi günkü içimden şeytan çıkma durumu pek oluşmamıştı sanki sahi. Baya sakindim.Kızlar ben bişeyi merak ediyorum ya araştırdım cevabıda bulamadım adet dönemi özellikleri ile hamilelik belirtileri oldukça benzer ya peki adet dönemi öncesi yaşanan karmaşık duygular sinirlilik hali falanda gebelikte oluyor mu? Mesela ben adetten önce çok gergin oluyorum diyorum ki hamile olsam bu olmazdı demekki belirtiler adet belirtisi hamilelik değil diyorum yanlış mı düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?